Забременели след ин витро - Тема 42

• 99 556
  • 768
  •   1
Отговори
# 165
Аз пък хич не съм активна.🙄Така са ме наплашили с двуплодната бременност и опасността за шийката,че разходките са ми от по половин час дневно.

# 166
Питане до мамите-каква помпа за кърма е по удобна ръчна или електрическа и на коя марка са най добри?

# 167
Моята е електрическа на Лансинох. Доволна съм.

# 168
Електрическа помпа е мноого по-удобна, но аз изкарах 26 дни цедене по 8 пъти с ръчна филипс авент и спасих кърменето при първото ми дете.
Относно магнезия, бях супер доволна от диаспорала, докато не установих, че получавам леко разстройство от него.

# 169
Електрическа, двойна, на Медела. Вземи си и корсета, който притиска гърдите за помпата, сложи и батерии, и можеш да си обикаляш навсякъде, да цедиш и от двете гърди и да ползваш ръцете си едновременно.

# 170
  • В сърцето на любимия човек
Питане до мамите-каква помпа за кърма е по удобна ръчна или електрическа и на коя марка са най добри?
Не купувай помпа преди раждането. Аз си купих ръчна на Медела, но в болницата изобщо не ми свърши работа при запушването и по-удобна ми беше болничната на Авент. Помпата съм ползвала броени пъти, най-добрата стимулация на гърдите я прави детето. Ако то засуче добре, по па не ти е нужна.

# 171
А след секцио кога идва кърмата ?

# 172
Аз си бях купила преди раждането ръчна помпа на Чико.Никаква работа не ми свърши.На 3 ден след секциото гърдите ми станаха огромни,твърди,болезнени и тежки.Оказа се,че каналите ми са запушени.С ръчната помпа и капчица не можех да изцедя.В болницата имаха ел.помпа на Медела,която наистина е много добра.Кърменето не ми се получи и това,че купих предварително помпа за мен беше грешка.Най—добре след раждането да се види как е положението и дали има нужда от помпа. Wink

# 173
Ако бебето засуче, при необходимост и ръчно цедене върши работа - при мен дори единствено това става, за помпа не пускам изобщо. При запушване също на ръка може да се отпуши канала/ите. Иначе ел.помпа би трябвало да е по-ефективна, но на мен лично ми беше ужасно скъпа. И наистина не си струва инвестицията за няколко дни/седмици. Защото в повечето случаи или бебето си засуква и помпа не е нужна, или ако се дава кърма от шише след цедене много рядко това продължава дълго - твърде голяма хамалогия е и е много уморително за майката (вместо да си почива докато бебето спи, тя цеди).

# 174
  • София
А след секцио кога идва кърмата ?
“Производството” на кърма започва от момента, в който се отдели плацентата (не зависимо от начина на родоразрешение).

# 175
Кети,при мен кърма така и не тръгна като хората.Но иначе на 3 ден.Наистина казват,че мехамизмът на раждане няма отношение,но  ми направи впечатление,че родилите по естествен начин още същия ден си кърмеха децата,а при мен и други родили със секцио по—бавно се развиха нещата.

# 176
  • София
Стефи, да кърмят още същия ден е малко силно казано.
То кърма още няма дори и при нормално раждане (има коластра), но сученето на бебето стимулира производството на кърма.
По тази причина, на лекцията на която ходих, с водещ Хедра, каза че дори да нямаме възможнос още първите 24ч да сложим детето на гърда, то трябва да започне “изцеждане”. Дори да е на ръка, по няколко движения, но да не си позволява нивата на пролактин да паднат.

# 177
Да, при секцио обикновено няма толкова често стимулация на гърдите (майката е в реанимация, възстановява се, боли, а болката пречи).

# 178
Да,и аз си мисля че защото секциото е операция и възстановяването е по трудно  отколкото при нормално раждане.Моето бебе не можеше да засуче и започваше да плаче.За отпушването на каналите помогна болничната помпа на Медела и топли компреси.Но имах само малко коластра и затова бързо минахме на АМ.

# 179
След секцио всяко пипане на гърдите е като рязане с нож. Зависи от болницата и лекарствата, но при мен беше кошмар. Ревеш и държиш на гърда или ревеш с помпа, както беше в моя случай. И в тази връзка, носенето на помпа с мен, беше полезно, въпреки голямата инвестиция.

Общи условия

Активация на акаунт