Забременели след ин витро - Тема 42

• 99 559
  • 768
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Така е защото стимулацията на гърдите предизвиква контракции, а пък матката е срязана...

# 181
Тъй де, тъй Simple Smile Но първия ден беше абсурд даже и да си помисля за бебе/помпа!

# 182
  • В сърцето на любимия човек
Още в реанимация ми донесоха детето  да го видя и ми помогнаха да го сложа на гърда. Беше привечер, родих малко преди 16ч. След това се гушкахме чак на другия ден по обяд. В това време не съм стимулирала гърдите. Кърмата ми (преходното мляко) слезе рязко на 3 ден през нощта и се събудих с два камъка вместо гърди. Нищо не помогна за отпушването им, докато не ми впръскаха окситоцин под езика. Да е жива и здрава акушерка Кирова - цял ден се занимава с мен и другите жени, които се бяхме запушили и всички ни изписаха кърмещи.
И да - кърменето в началото боли. Болят гърдите и зърната (кърмех и плачех), боли матката от контракциите (минава след два-три дни), но после става лесно и приятно, ако детето има добър сукателен рефлекс и засуква правилно. Йоан е като трифазна помпа и ако не сучеше добре от самото начало не знам дали щях да успея да кърмя и до сега. Възхищавам  се на жените, които цедят по цяла година, аз не знам дали бих успяла.

# 183
  • Стара Загора
И с двете ми деца помпата почти не ми вършеше работа ( имам ръчна на Авент ). Първото кърмих 11 месеца, второто е на 9 месеца и се надявам поне до годинка да го кърмя. В болницата само с ръце успявах да изцедя малко, за облекчаване, въпреки че слагах бебето на гърда често. Ако трябваше да се цедя и да храня с шише, нямаше и месец да изкараме така, защото с помпата изцеждам минимални количества. По-добре наистина след раждането да се прецени дали ще има нужда от помпа.

# 184
Милички най-накрая да сме в в къщи  и да мога да пиша. На 12.12. се роди нашата дъщеря Грета. Раждането започна с леко предизвикване, за 2 часа имах 10см. разкритие, но получих екламптичен гърч преди да успея да родя по естествен път. Спешното секцио спаси живота на двете ни и така след известно време в интензивното и след това в нормалното ни изписаха. Всяка болка си заслужава само за да я държиш в ръцете си. След празниците ще пиша по обстойно.

# 185
Василенче, важното е че всичко е приключило благополучно.

# 186
Честито и чакаме разказ Heart

# 187
Василенче, важното е, че сте добре. Честита радост!

# 188
  • Стара Загора
Василенче, да ви е жива и здрава малката принцеса!

# 189
Василенче,
честита девойка ! Жива и здрава, да радва много всички ви у дома. На теб бързо възстановяване, и ще те чакаме с повече подробности скоро !
Весели празници ! Hug

# 190
  • София
Василенче, честита принцеса и от мен.
Да сте много здрави и щастливи

# 191
  • София
Василенче, честита радост. Да е здрава и много щастлива и вие покрай нея де!  Grinning

# 192
  • Пловдив
Василенче, честита дъщеричка! Да ви е жива и здрава! Бързо възстановяване на теб!

# 193
Василенче, честито и от мен, важното е, че сте добре, всичко ми нава и се забравя Simple Smile

# 194
Василенче, честита дъщеричка. Simple Smile Да е жива и здрава. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт