Забременели след ин витро - Тема 42

• 99 566
  • 768
  •   1
Отговори
# 210
И на мен Паскалева ми каза 40 дни след раждане Клексан, не вреди на кърменето.
ЧХГто и естрогените падали за около 40-45 дни, а товае рискът от сгъстяване на кръвта.

# 211
Амини, аз съм със същата мутация. В началото за 13 седмици бях на 0.4, после на 0.6, но на изследванията все на долна граница за покачване на дозата. Последната контрола преди месец беше по средата. Каза да слагам 0.6 след раждане само 5–10 дена, което разбира се няма да стане и ще слагам поне 14, но няма да кърмя. Чудя се дали ще е достатъчно? 🙄

# 212
  • пазарджик
Момичеа имали ли сте по-ускорен пулс ,аз съм 14 седмица.Сега мерих кръвното което е 64/100 ,а пулса 105.Снощи пак бях по същия начин,не епостоянно този ускорен пулс.Приемам л тироксин и Начев ми е казал,ако трайно ми е ускорен пулса над 100 да му звъня.Тези дни ще видя дали е на работа и ще му звънна,вие какво мислите?

# 213
Нормално било. И аз бях така от осмия месец нататък. Беше ужасно, ходих на кардиолог и ендокринолог, гинеколог - никой не го взе присърце, ще отмине, и така...

# 214
Данито, обади се на Начев на 28-29 декември все пак са работни дни. Ускореният пулс може да изисква смяна на дозировката. Добре е още на 28 декември сутринта да пуснеш ТСХ и Фт3 и ФТ4. За да можеш като му се обадиш да имаш лабораторни изследвания.

# 215
Да, тсх, фт4, фт3.
Кръвното се мери след 5 минути почивка.

# 216
Всъщност това клексана след раждане ми го назначи не Паскалева а съдов хирург. Страшни отоци имах по краката. Иначе дозата зависи донякъде и от кг, понеже съм слаба и показателите добри разбира се, можело да намаля.

# 217
Всъщност това клексана след раждане ми го назначи не Паскалева а съдов хирург. Страшни отоци имах по краката. Иначе дозата зависи донякъде и от кг, понеже съм слаба и показателите добри разбира се, можело да намаля.

Колко слаба беше през бременността? Колко килограма качи за цялата бременност, че се наложи да ти намалят дозата на Клексана? В коя седмица роди близнаците и колко големи бяха? Питам те, защото и аз съм с две момчета. Ще съм ти благодарна за инфото.😘

# 218
Дънди, не знаех, че си с близнаци, честито Hug
Забременях 60 кила, качих 12, след раждането свалих до 48. Сега съм 51 Blush
Родих в 37+3 дни с планово секцио 2620 и 2300 гр/47 и 44 см бебета.

# 219
Дънди, не знаех, че си с близнаци, честито Hug
Забременях 60 кила, качих 12, след раждането свалих до 48. Сега съм 51 Blush
Родих в 37+3 дни с планово секцио 2620 и 2300 гр/47 и 44 см бебета.

Амини, благодаря ти за изчерпателния отговор. 😘♥

# 220
Фраксипарина не се ли поставя по време на цялата бременност?

# 221
Има ли мами с мигрена ?Как се справяхте през бременноста?

Последна редакция: чт, 28 дек 2017, 14:43 от sladur4e7

# 222
Здравейте на всички и Честита Коледа първо Grinning Здраве и щастие ви желая от сърце и пълна къща с детски смях!
 Много плахо, но безкрайно щастливо се завръщам в темичката - през 2015 бях част от нея, тя още беше в началото си и се радвам , че продължава да се пълни с очакващи мами. Името ми още го виждам на първа страничка с бебе Емма ( вече на 2г и 2седмици) Grinning , която ще става кака живот и здраве през Август 2018.
Чухме вече пулс и се поуспокоих , макар че тези дни полежавам повече, че се оказа, че имам леко отлепване, но засега всичко е добре. Различно е с второ детенце когато първото още иска гуши и постоянно тичаш да го гониш , че то си има негови планове за движение Grinning дай боже всичко да е наред и този път.

Не зная кой администрира темата, но който и да е може да ме добави с термин 17 Август 2018, едно бебче.
Въпреки бомбастичното ЧХГ и стреса, че може да са три, се оказа едничко, но прекрасно геройче:)
Успех и късмет на всички ни и прекрасни срещи с мъничетата догодина Hug

# 223
Има ли мами с мигрена ?Как се справяхте през бременноста?

Аз имах, но след трерия месец отшумя, въпреки че по принцип си страдам от мигрена, която така или иначе не се повлияваше от лекарства и съм свикнала да търпя. Между 12-24 часа държи и после минава. В много тежки случаи съм пила Панадол.

# 224
И аз съм с мигрена от 4-5години,пия лекарства за нея при пристип ,но сега не разрешават заради бременноста,а болката е непоносима.

Общи условия

Активация на акаунт