В момента чета... 56

• 81 165
  • 731
  •   1
Отговори
# 180
Аз харесвам някои от книгите на Нотомб, други пък изобщо. Но май отдавна нямам желание да рискувам с нея.
Оруел е доста харесван, разбира се класацията води 1984, но и Фремата си я бива. Изумително е колко съвременно звучат.

Аз коледно чета "Скулптура" на Крис Картър, четвъртата от поредицата за Робърт Хънтър.

# 181
  • Scotland
Весела, спокойна, и прекрасна Коледа, четящи момичета Flowers Hibiscus

# 182
Прочетох "Разказът на прислужницата" и съм доволна, оценка 3,80 от 5,00. До известна степен съм съгласна с мислите и усещанията на Jinxsey и Alvelly, но пък си мисля, че ако Атууд беше писала повече и по-детайлно, от книгата щеше де излезе нещо по-комерсиално..., не знам дали разбирате какво имам предвид Simple Smile Имам чувството, че със сериала са направили точно това, но гледах само един трейлър.

Ха ха, Вени, наистина интересна оценка. Трябва да призная, че след средата малко от въпросите ми донякъде бяха покрити и все пак, имаше нещо в тази книга, което ми липсваше / не ми достигна. И - честно - ненавиждам отворен край ... (но това си е моя лична настройка) Simple Smile

# 183
Прочетох "Мъжът момчето". Останах с много добри впечатления от книгата. Интересно ми беше да видя как изглежда семейството, през погледа на един млад мъж и баща.

Продължавам с: .

# 184
  • София
....И - честно - ненавиждам отворен край ... (но това си е моя лична настройка) Simple Smile
И аз трудно Rolling Eyes, а напоследък имам чувството, че всичко се пише с отворен край и в сегашно историческо. Направо почнах да свиквам Satisfied.

Чета "Последният Тюдор" на Филипа Грегъри. Ако в предишния исторически роман, който четох ("Светата троица" на Кон Игълдън) положението беше забрало-битка-някой в Тауър, то тук ситуацията е придворни дами-интриги-някой в Тауър. Ако Кон Игълдън и Филипката се съберат, ще излезе много добра историческа книга, ха ха.

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 23:06 от Вени***

# 185
Отворен край и аз не обичам. Сегашното историческо не ме дразни, но наистина много модно стана.

# 186
  • Belgium
Мимка, чудна е и тази корица, която имаш ти. На мен ми е на второ място по любимост Simple Smile

Венка, хахаха интересно литературно отроче предлагаш между Филипката и Игълдън. Обаче нищо чудно подобно смесване да отблъсне феновете и на двамата - едните си обичат дамската гледна точка, дворцовите интриги и идеята, че историята не принадлежи само на мъжете, а другите искат екшън, кръв и конска пот Grinning

# 187
  • Scotland
Сегашно историческо ме дразни толкова много, че ми пречи на четенето и зарязвам книги заради него.  Просто не мога да го изтърпявам. Направи ми впечатление в 'Лабиринтът на духовете'. че една нишка от историята се разказва посредством това време, но е само една и се търпи.
Глътнала съм 450 страници от нея, толкова е хубава.

# 188
Сег. историческо и на мен ми е на първо място сред нещата, които могат да ме накарат да не прочета книга. Единствено Мантел се справи отлично и не загуби звездичка Simple Smile

Вени, звучи чудесно колаборацията Grinning, която предлагаш.

# 189
  • София
... Единствено Мантел се справи отлично и не загуби звездичка Simple Smile
Да Heart! Сериозно обмислям да я препрочета, докато тя се тутка с третата част на поредицата Simple Smile.

# 190
Скрит текст:

В момента чета "Прилив" на Даниел Суарес. Съвсем в началото съм. Пълно е с термини, които не разбирам, защото е свързано с научни открития, но имам чувството, че ще е книга, която ще ме впечатли.

# 191
И аз не харесвам сегашното време, но през последните години прочетох доста книги написани така и май взех да свиквам. В началото ми беше много трудно да възприема текста.

# 192
  • В един копнеж!
Прочетох "Произход" на Дан Браун. Много добър край, но както каза една колежка" Претоплена манджа".
Преди два дни започнах " Наследството на Орфей". Много ми харесва!

# 193
  • София
Прочетох Твоя на Клаудия Пинейро. Не ме впечатли нито криминалната история, нито начинът на писане.
Сега съм на Tulip Fever на Deborah Moggach. Засега е приятна.

На мен ми отне доста време да свикна със сегашното време . Слава Богу, вече не ме дразни.

# 194
  • София
Венка, ние с тебе май верно сме си разменили читателските очила Wink
Лу, дай да се връщаме в обичайното си състояние, че така не се живее Cry! Вярно сме се разменили и сега твоята секира е попаднала у мен. Ударих греда с Филипката и новата й книга беше разочарование за мен, а така ми се искаше да е някакъв грандиозен завършек на поредицата й Rolling Eyes.

Общи условия

Активация на акаунт