В момента чета... 56

• 81 186
  • 731
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Прочетох "Разказът на прислужницата" и съм доволна, оценка 3,80 от 5,00. До известна степен съм съгласна с мислите и усещанията на Jinxsey и Alvelly, но пък си мисля, че ако Атууд беше писала повече и по-детайлно, от книгата щеше де излезе нещо по-комерсиално..., не знам дали разбирате какво имам предвид Simple Smile Имам чувството, че със сериала са направили точно това, но гледах само един трейлър.

# 166
Да се запиша и аз късновечерно

Сдобих се вчера с нова книжка и въпреки хилядите други започнати , започнах и нея
Осемтте удара на часовника се казва книжлето , готино започва , определено ме грабна и се надявам да имам време за четене следващите дни

Чела съм я, не ми допадна на мен.  Simple Smile

Аз съм съвсем в началото - приключих втората глава скоро
Ще пиша като добия цялостна представа и мнение за нея

# 167

Малей, такава ли ще е новата мода в оценките? Stuck Out Tongue Winking EyeС десети?  Заприличва на световно по художествена гимнастика Stuck Out Tongue Winking Eye

# 168
Не ѝ давай идеи, че и още може тя Joy
На мен ми хареса, че не е украсен романа, даде ми много поле за развиване на теории в главата ми, може би една идея само задълбаване тук и там само би понесъл. Но да, сериалът добре се справя там.

Чета "Прокоба" на Лекберг, имам чувството, че е писана от третокласник.

# 169
  • София
Малей, такава ли ще е новата мода в оценките? Stuck Out Tongue Winking EyeС десети?  Заприличва на световно по художествена гимнастика Stuck Out Tongue Winking Eye
Ми така ми дойде оценъчната муза Satisfied.
Понякога ми идва да давам оценки за стил, за сюжет, за техническо изпълнение и редакторска работа, хах.

Мимс, много хубаво си казала нещата за "Разказът на прислужницата", абсолютно се съгласявам. Викаш познах за сериала, там са се развихрили явно. Сори, че разводнявам темата с коментар за филми, но струва ли си гледането?

# 170
  • Belgium
Венка, ние с тебе май верно сме си разменили читателските очила Wink

За мен лично точно обраното описание на постапокалиптичния свят в Прислужницата беше плюс. Иначе Атууд има навика да се отклонява в една камара излишни подробности (в другите ѝ книги), които отегчават дори любител на обемните четива, какъвто съм аз. На мен обаче не ми допада българската корица нито като изображение, нито това, че е текстилна. Мислех да си я изколекционирам на български, но за сега ще се въздържа. Ето това ми е любимата чужда корица на книгата Blue Heart

Сериалът си заслужава отвсякъде, като не бих казала, че там светостроенето е кой знае колко по-разгърнато от книгата. Във втори сезон, който няма да има литературен първоизточник, ще видим повече подробности. Което може и да забози нещата.

Също бих препоръчла и сериала по друга книга на Атууд - "Наричаха я Грейс" (на английски Alias Grace) - http://www.imdb.com/title/tt1034007/?ref_=nv_sr_1
Смея да твърдя, че е не само на нивото на книгата, ами и мъничко отгоре.

# 171
  • София
Венка, ние с тебе май верно сме си разменили читателските очила Wink
Не сме, не сме, на мен книгата ми хареса, разсъждавах си просто.
Плюс това забелязвам тенденция от съвсем скоро, откакто зачетох Франзен. Книгите, които хвана след негов роман обикновено страдат Satisfied.

# 172
Първият сезон си е почти изцяло едно към едно с книгата. Но сякаш защото е и визуално и се усеща по-пълнокръвно. За мен определено си струваше гледането!
Лу, не я бях виждала тази, много е добра! Аз и българската харесвам. Любимата ми обаче е тази
Скрит текст:

След нея е тази, която имам вкъщи
Скрит текст:

# 173
Приключих Cicatriz ("Белег") на Хуан Гомес Хурадо и съм доволна, смятам да чета още книги на автора. Много приличен трилър, базиран до голяма степен на реални явления и факти (и реални личности), а главният герой разказва за проблемите и грешките си с доста самоирония, която придава особен хумор на текста. Единственото нещо, което ми е странно, е, че испанец пише за американци и украинци и за събития, които се развиват в Чикаго, Украйна и Русия - не знам защо, но това винаги ми е създавало едно усещане за "терсене". Но на практика нямам възражения, защото не съм живяла на нито едно от тези места и не мога да го уловя в грешка.

Мислех следващата испанска, която ще подхвана, да бъде La tristeza del samurái ("Тъгата на самурая") на Виктор дел Арбол, но в събота видях списък на най-добрите испаноезични романи за 2017-а, който се оглавява от "Естествено право" на Игнасио Мартинес де Писон (Derecho natural - Ignacio Martínez de Pisón). Поразгледах какво пише за автора, видях, че в поне няколко от книгите си разглежда периодът на франкизма и развитието на Испания в годините на прехода след това - теми, които са ми интересни, така че започнах тази.

И между другото: Честита Коледа! Да сте живи и здрави и много хубави книги да прочетете! Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 дек 2017, 08:29 от Cioccolata

# 174
Весела Коледа и от мен !Бъдете много здрави и да имате прекрасна предстояща книжна година ;*

# 175
  • София
Аз довърших днес "Българите! Забравените постижения" и съм изпълнена с повече от истински чувства Simple Smile Тази книга трябва да бъде във всяка българска лична библиотека! Историите са уникални, и се срамувам донякъде, че познах само 2-3 българи, за които бях чувала ..... Срамно е да се оприличаваме само с негативи, като масата българи са находчиви, интелигетни хора!
Чудна Коледа е днес. Simple Smile

Пък тази книга беше последната от книжното ми предизвикателство - 50 броя. Simple Smile

Сега продължавам с Беки Чеймбърс Дългият път към една малка, ядосана планета"

# 176
Чета Зимно пътуване на Амели Нотомб. Странна е тази книжка. Бях останала доволна от Изумление и трепет, но с тази май няма да си допаднем много. Весела Коледа на всички! 😗💋🎅

# 177
На мен пък нещо не ми хареса сериалът по "Разказът на прислужницата". Може би защото започнах да го гледам още същия ден, когато прочетох книгата и на нейния фон ми се стори изключително невъздействащ... Мъжът ми пък - без да е чел книгата - до 3-ти епизод изобщо не можеше да разбере какво се случва. Grinning Интересен е откъм визуални решения от естетическа гледна точка, но за мен само толкова.

# 178
Sparks, май си попаднала на една от най-слабите книги на авторката. Не си спомням да съм прочела и едно положително мнение за нея. За сметка на това "Изумление и трепет" набра голяма популярност тук в началото на тази година и накрая ще се окаже, че само аз не съм я чела Laughing Все още не съм се запознала с авторката и засега нямам никакво намерение. Знам, че не трябва да се съди автора по корицата, но тези на нейните книги са откровено отблъскващи, а тази на "Речи против Катилина" си е жив хорър newsm43
Успяхте да ме убедите да си поръчам "Разказът на прислужницата" и ще се чете задължително. Обожавам антиутопии и се надявам и тази книга да е на високо ниво. Филми и сериали от няколко години не гледам и тази екранизация няма да е изключение.
Прочетох "Фермата" на Оруел и много ми хареса. Не знам защо съм останала с впечатлението, че авторът масово не се харесва и че книгата е тежка за четене, но тя изненадващо ми вървеше бързо и не ме натовари грам. Имаше някои моменти, които не ми допаднаха, но въпреки това първата ми среща с автора е успешна и със сигурност ще прочета друго негови книги.
Сега съм на Дон ДеЛило и "Нула К". Само тази книга имаше налична и нея взех. Нещо много ѝ е нисък рейтингът и ми е любопитно дали е толкова зле. Още съм в самото начало и не мога да изкажа мнение.

# 179
Честита Коледа! Някой чете ли новата книга на Владимир Полеганов "Другият сън"?

Общи условия

Активация на акаунт