Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 779
  • 744
  •   1
Отговори
# 270
  • София
И според мен ежедневието определя също лакомията. Аз ако имах повече време свободно и да не съм така изтощена, щях със сигурност да спортувам повече и да си приготвям по-добра храна. Сега редовно нямам време дори до магазина да отида, работя и уча и спя по 4-5 часа.  Ако поне беше само работата, кях да ям много по-малко, но сега знам, че трябва да имам сили и пълна концентрация и през нощта.

# 271
Аз само пускам пералнята.После дрехите всеки сам си простира и прибира по шкафовете.  Smiley
Та, ако синът ми иска първо да простира целия си гардероб, после да сгъва и прибира, негов си проблем.
Аз нали няма да го пера на ръка.....
Както писах, с дрехи и играчки не се занимавам от поне 15 години.Единствено в неделя минавам (аз или мъжа ми) с прахосмукачка в детската.От там насетне, дрехи-мръсни/чисти/по мебели и в шкафове, играчки (преди), прах по мебелите, прозорците, си е задължение на децата.
Ако си подредят и почистят, ще им е чисто.Ако ги мързи, ще си живеят в кочинката и ще си търсят с часове тениската из купчината, например....
Ядяха само в кухнята/трапезарията, беше им забранено да носят храна в детската, та нямаше и опасност да завъдят "извънземни форми на живот".....  а неподредените им шкафове не ми пречеха.Просто не ги виждах.

Ама аз съм писала неведнъж, че съм от лошите майки.....   Smiling Imp

И аз спирам по темата.

# 272
  • Варна
Интересна тема Simple Smile Мисля обаче, че е и времената са други - аз не бих си пуснала малкото дете да ходи по уроци и да се прибира по тъмно... Аз съм се прибирала от 2-ри клас сама, но нямаше толкова коли, нямаше и толкова психопати. Сега и децата са по-различни- някак по-агресивни. Не мога да накарам племенницата ми нищо да направи. Така че не давам акъл за тези неща.

# 273
Аз ще си направя някакво съчетание от Зоната, либеларално ВМХ  и броене на калории.
Много е уморително да не знаеш какво да ядеш. Да съчетаеш приятното с полезното.

Аз реално точно това направих- по първия режим от Румяна, който имам и с който постигнах най- добри резултати преди няколко години.  Peace Лутах кой режим да подхвана, какво да започна, сега мога да кажа, че намерих себе си, спокойна съм, имам план и гледам напред. А доста време ми отне.  ooooh!
Роузи, нещата опират до прекалено многото възможности и информация- човек се губи и е трудно да се ориентира кое е най- добро за него и кое не чак толкова. И на принципа на проба- грешка, докато не си разбие главата в стената, често не се получават нещата.  Peace
В нас всеки си има задължения и си ги спазва.
Скрит текст:
Децата /12 и 8, съответно- момиче и момче/ изцяло сами си подреждат и стаите, и гардеробите откакто станаха на 4-5. Преди ги супервайзвах, помагах, наглеждах- отдавна не го правя. И прах си бършат сами. Веднъж седмично са си определили ден, в който го правят. При смяната на чаршафите също само помагам. Като гладя- всеки, включая и баща им си прибира нещата по гардеробите. Сортирането на чистото пране като цяло е задължение на каката. Вчечер децата слагат прибори и чинии за вечеря, заедно "раздигаме", малкият почиства масата. С ММ и двамата  пускаме перални и миялни, простираме, вадим и прибираме чистата посуда. Да не се разбира- едновременно.  Laughing За мен "остава" прахосмученето 1 път седмично /работен ден, когато няма кой да ми се пречка/, в останалото време профилактично пускам роботчето; готвенето- но то ми доставя удоволствие, когато не ми е кеф- не го правя, или поръчваме нещо, или излизаме навън, или ММ готви; почистването на баните и тоалетните /ММ също може да го направи уикендите, но предпочитам тогава да си прекарваме времето по друг начин/, бърсането на прах /изключая детските стаи/, но там нещата стоят аналогично на чистенето на бани и тоалетни. Децата се разбираме в движение кой кого къде да води.
Всичко опира до организация, разбирания и напасване на графици.
Осъзнавам, че до голяма степен съм си построила комунизма и си ми е екстра, трябва да призная.  Mr. Green

Забравих!!! Мери- честит ти празник- здраве и сбъднати мечти, за всичко друго има Мастър кард!!! Взимам си винце, а вместо тирамисуто- още една чаша бЕло!!!  Blush

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 14:16 от Анонимен

# 274
Мери, честит рожден ден! 🎉 Здраве и успехи с осъществяване на мечтите ти!

Момичета, аз ще се върна към Зоната вероятно в понеделник. Ако се почувствам по-добре, може и по-рано. Доста дръпнах назад с тази болест и ме е яд.

# 275
  • Козлодуй
Роузи, ако закуся плод цял ден след това ще ям Simple Smile Иначе съгласна съм че въглехидратите трябва да са на закуска а следващите яденета само месо и салата и то лека но вечерта така си приготвям вечеря и после дояждам като съм гладна Simple Smile Ох няма от какво да се оплаквам дебела съм но щастлива особено от новата си тренировъчна програма до сега не бях тренирала фитнес с големи тежести и ми се струва доста лесно Simple Smile

Скрит текст:
И аз когато съм заета не мисля за ядене Simple Smile У нас всеки си оставя дрехите в коша за пране и имам малка прахосмукачка с която обирам около масата всеки ден иначе ММ чисти веднъж седмично с голямата а аз мия Simple Smile Сина голям и се мярка в кухнята да пита с какво да ми помогне само като се подмазва да иска нещо  Simple Smile Обичам да гладя и гладя на всички дрехите без бельо Simple Smile

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 14:49 от pvacheva

# 276
Много ме заинтригува дискусията ви и доста се позамислих.
Четох си хранителния дневник от 2014-2015. Цяла година бокс 2х седмично, тичане 3х седмично по 8-10км, Аштанга йога ежедневно....и люлеене от 56-62кг. Ужас. И си чета храната и виждам как съм яла съвсем според правилата, и като количество, и като качество. Нищо не помагаше. Ни високо мазнинно, ни нищо.
И изследванията ми бяха идеални, личната взе да ме гледа странно да не съм хипохондричка, че бях усъмнила в преддиабет и проблеми със щитната жлеза. Показателите бяха блестящи!

Отчаяно се зачетох из нета и намерих и други като мен. Споделяла съм- Mirena crash. Намерих постове на треньорки от къде ли не, които тренираха по-сериозно от мен, и пак отбелязваха същото люлеене и качване на килограми. След махане на Мирената всичко се махало.
Миналия Март 2016 махнах моята, и 10кг паднаха за 1 година, но и тялото ми се преобрази заради тренировките. Колко хора ми викаха да съм отслабнела първо, пък тогава да тренирам- бабина ти трънкина! Сега това тяло излезе, иначе щях да съм с отпусната мускулатура. А и ми се тича де...защо съм иначе жива, не съм инертен човек....

Та, какво искам да кажа.
Хормоналното равновесие е от ключова важност. Както дали е налице емоционално хранене или друг психологичен проблем. Един е пристрастен към захар, друг към тесто, трети към ядки и тахани!(виноват! Laughing)

Ако тогава обаче не тренирах по толкова, сега нямаше да съм на това си физическо ниво. Доволна съм. Не е преливане от пусто в празно, както на някои от вас може да се струва.
Не се отказвайте. Peace Има смисъл. Не си казвайте, че всичко е напразно, целия труд и усилия. Защото не е. Четох един отчаян пост в друга тема, но не исках да се намесвам. Винаги има смисъл!  Hug Hug Hug

# 277
ЧРД на Мери и ЧНГ на всички вас
Аз дебела и щастлива Simple Smile

65 начало 2018 Simple Smile
В понеделник бек ту уорк, идва там дисциплината по- лесно

Зизу; стискам палчета и приятен път към мечтата пожелавам, хъг хъг

# 278
Амур, + 1 за родителския подход Wink

Мери, ЧРД, влюбена съм във вашата зодия, не познавам лош човек Козирог Simple Smile като започна с моя татко, който е роден на 13 януари

Лейди, мерси, ще пробвам с овесения експеримент събота и неделя, но не в изчистен вариант, защото имам само купено растително мляко - бадемово и соево. В неделя ще купя 2% прясно мляко и ако има ефект в понеделник сутринта ще продължа и другата седмица с обезмасленото мляко. Обикновено в понеделник сутринта тежа повече отколкото в събота сутринта, ха-ха

Даже намерих и дългосрочна овесена диета: https://www.livin3.com/the-real-skinny-on-the-oatmeal-diet

А желаещи за този експеримент има ли, ха-ха: https://well.blogs.nytimes.com/2014/05/22/4-days-11-pounds/

# 279
  • София
Добро утро! Не съм спала ок, че малкото рева в просъница няколко пъти през час. Ей начи, кога ще станат на по 18, че да им посоча вратата хаха
Вчера добре с храната от към качество, ама количествено...Днес по-кротко.
Поръчах крив лост, тежести и дъмбели. Чакам ги по обяд. Предизвиквам се за 50 клека всеки ден! Това са не повече от 15 минути макс, демек- нямам извинение!
Коремът ми се е постопил и остават едни толкова локални мазнинки в долната част на г**а, че са като залепени и не знам какво да ги правя...От три месеца боря 2 кила, тялото ми ехеей променено, резултат в кантара няма и се дразня. От днес започвам Липо 6 без стимуланти бърнер; дано пушне малко бе значи бе...
Хубава събота на всички!

# 280
  • София
И моето тяло се промени за 1 год спорт и режимно хранене , но целулита не изчезна напълно.Много ме дразни и вече нямам идея какво да правя.Обмислях да отида на солариум, защото с тен не изпъква толкова.

# 281
Следя от балкона. Simple Smile

Спането ми е на пресекулки вече почти 3 години така че Бийпс дръж се Simple Smile Ще се подкрепяме.

Исках да задам един казус. Започнах една моно диета, кратка, просто искам малко да ми се свие стомаха и да ми е един начален тласък. Обаче нищичко не свалям, да не кажа че имам малък плюс.  На фона на многото ми килограми вече откачам, как може след два дни само на пилешко месо да не съм свалила нищо?  Моето тъпо обяснение е че за голямото ми тяло това е стрес и "стиска" всеки грам, пази се един вид, съхранява се понеже умира от глад. Възможно ли е? Ще се отприщят ли нещата или няма смисъл?

# 282
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Монодиетата би била много ефективна, ако съдържа фибри, но не е толкова драстични и от толкова трудно смилаеми храни като зеле, което ако не е настискано добре, направо остъргва стомаха... Мое скромно мнение е, че монодиетата е най- добре да се прави с меки плодове, съдържащи пектин...те почистват червата, омитат токсините и зареждат с витамини.... Такива плодове са кайсиите, прасковите, крушите, от зеленчуците тиква, а най- добрите плодове за сезона, а и по принцип за моно- диета са ябълките...
Но не зелените или червените ябълки или твърде сладките...а онези, по- малките, прилични на селски ябълки- червено- жълти, с мека сърцевина, които са полу- кисели и полу- сладки...

Добре е да е три дни, тъй като толкова най- много пътува храната из тялото...

# 283
Ще се отприщят, важното е да започнеш и да не се отказваш на третия ден. За всяка диета е това, не само за моното.

И аз с казус Laughing
Започвам древена рецепта за топене на мазнини - оцет с топла вода, сутрин на гладно
някой с лични впечатления? Simple Smile

# 284
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Това е същото като топъл билков чай без подсладители, с лимон...
....аз го предпочитам, пред водата с оцет
действа супер, според мен

Общи условия

Активация на акаунт