Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 785
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Аз се отказах, защото не вярвам, че реално подобрява здравето, а отслабване може и без толкова мерене

Съгласна.
А Катина ми е много интересна с "методът на око"- как се сваляло и така. Еми... то ако всички сваляхме с този метод, нямаше да има цял подфорум за диети.  Whistling Искат си се ограничения, факт. Както и хапване на блок непосредствено преди сън... То всеки нутриционист/без Бари Сиърс/ тръби, как два часа преди сън е желателно да не се яде нищо, за да не се натоварва стомаха, тук- обратното. Не казвам че не може да е прав, казвам, че не е ОК с моята философия за здравословно хранене.  Laughing

Зизу, ако не ти е проблем да четеш книгите в ел. вариант- има ги качени в сайта на Зоната. Признавам, че на мен ми е проблем и избягвам ел. книги, освен ако не са художествена литература. Друго си е да ги пипнеш, погалиш, помиришеш... Crazy

# 241
И аз ще направя овесените ядки най-малко за   петък , събота и неделя :

но трябва да намеря такива без глутен  и вместо прясно мляко - кефир както и Творог вместо сирене .
Инхуа чай също смятам да включа два пъти на ден .
С какъв плод / зеленчук е по- добре да разнообразя този бъркоч - грейпфрут ,  круша  или краставица?

# 242
  • Велико Търново
Добро утро!
Днес ми е ден 3 по Папе и тази сутрин имах минус 700 грама Blush
За вчера храната я писах, но като се върнах освен млякото и протеина доизязох на децата яйцата и 4-5 парченца печено месо.
Вчера тренировката ми беше кардио, с новите ми маратонки Nike air max-7.5 км. и 700 калории.Въпросният протеинов бар ме държа сита от 14.30 до 20.30.
Доволно продължавам напред.
Хубав ден!

# 243
Интересно видео за овесените ядки https://youtu.be/UmAUkwG9OuY

# 244
Добро утро. Цикълът свърши, аз се поизчистих от течности. Започва истинската битка. Чудя се дали да не включа един бърнър или пък да го оставя на по-нататък, когато остава по-малко за чистене. Срещата с кантара ще е в понеделник.

Вчера към храната (за вечеря правих кошнички от кайма с яйце, маслини, малко чедър) имаше и вино Heart Установявам, че колкото по-малко млечни консумирам, толкова по-добре ми е. Жалко, защото много ги обичам.

От понеделник, както писах, се завръщам в залата. Ще тренирам след работа. Проблемът ми след интензивно натоварване е, че губя апетит. Може в дните с тренировки да вечерям просто протеин с колаген.

# 245
  • тук и там
Намалих храната тези дни,но пак хапвах сладко.По малко уж,ама не е като да съм го спряла.Пфу,трудно ще се справя със тази наркомания..
Овесени ядки аз обичам,предпочитам ги със масло и сирене -но получавам киселини от тях.Колкото и да са полезни,си мисля че щом стомаха ми реагира така,е по-добре да не ги ям.Може да опитам пак тези дни,но този път ще ги сваря и ще видя как ще реагира стомаха ми.Аз обикновено ги накисвам със гореща вода  само,може от това да е стомашния дискомфорт.
За Зоната-имам две познати които се кълнат във нея..Във много добра форма са и двете.Все ми я препоръчват като стане въпрос за диети и хранене.Казват че само в началото е трудно със изчисляването,след това се свиквало и си ги знаеш наизуст повечето неща-кое колко блока е и т.н и не теглят и изчисляват нищо вече,определят си на око кое колко блока е.Но аз пробвах около седмица и не е за мен това изчисляване по цял ден на блокове, а пък моите очи са ненаситни за храна,та много  нямам доверие на метода"на око".

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 09:14 от Kaisia

# 246
Благодаря ви за коментарите. Със сигурност не е идеалната диета и има минуси, затова ще се наложат корекции Grinning Тили, видях в сайта Зоната, че има ел.книги, но и на мен ми е по-удобно на хартия и си ги чакам. Аз ще си направя някакво съчетание от Зоната, либеларално ВМХ  и броене на калории.
В досегашният ми режим не съм сигурна и смятам, че лесно правя грешки, трудно достигам мазнините за деня и лесно прекалявам с протеина, понякога и с В. Ще видим де, вчера за един ден три пъти си смених решението Grinning Много е уморително да не знаеш какво да ядеш. Да съчетаеш приятното с полезното. Успешен ден на всички Hug

# 247
Здравейте момичета Simple Smile

Галче - мисля, че за два дни, ако я спазваш стриктно със сигурност ще си поне - 1 кг, защото ще изкараш водата, която /ако/ си задържала.

Libertad - ако ще ги правиш в сладкия вариант мисля, че с грейпфрут ще ти е най-добре. Хем леко кисело хем отводняващо. Аз затова слагам сушени, червени боровинки, а не стафиди - защото боровинките отводняват, а стафидите не. Ако ги правиш с масло и сирене мисля, че с краставицата е по-добре Hands V

Кайсия - горещо ти препоръчвам да ги направиш в сладкия вариант с прясно мляко и мед. Много са вкусни и убиват всякакво желание за сладко. Така ще се спасиш от желанието след соленичкото да се подсладиш /както става пир мен Simple Smile/

Сиска - браво за минуса. И аз от понеделник скачам с теб при Пепе /разбира се в мой си вариант Simple Smile/

Много полезно видео. Мерси Hug
Духче, имам питане за 90 ДД - в кой ден могат да се ядат ядки /кашу и лешници/? А овесени ядки?

За Зоната - познавам двама души /един мъж и една жена/, които наистина изглеждат перфектно хранейки се по Зоната вече няколко години. А си бяха пухкавички. И двамата казаха, че в началото само е трудно, докато свикнеш с грамажите, но после вече няма проблеми, защото всеки човек си има определени неща, които яде. Аз съм я правила, но нещо не удържах. Пожелавам ви успех и дано това да е вашия режим Hands V
А книгите са жестоки - чела съм и двете. Много са мотивиращи и дори да не се спрете на този вариант, със сигурност ще ви подействат стимулиращо Simple Smile

И така - днес не съм се мерила, но усещам, че дънките се поотпуснаха вече и мисля, че има още малко минус

Момичета, които ще правите овесените ядки - като ги направите 1 - 2 дни обърнете внимание на кожата на лицето и косата си. При мен забелязвам много сериозно подобрение на състоянието и на двете. За втори път я правя и за втори път го забелязвам. Искам да разбера дали само на мен така ми се струва или и при други го има този ефект от ядките

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 09:49 от Lady Cassiopeia Duval

# 248
Здравейте Simple Smile Аз съм висока 164 см. и тежа 63 кг., целта ми е 49-50 кг. Следвам мой измислен режим, с който след кърмене свалих 15 кг. за 3 месеца - станах 48 кг. и задържах доста години. Паралелно с режима 6 дни в седмицата тренирах у дома по програмата "Slim in 6" (части "Start It Up" и "Ramp It Up"). Сега пак ще приложа тази тренировка.

Имам опит с лечебното гладуване по Лидия Ковачева - въпреки че реших някои здравословни проблеми, в резултат на това гладуване трупах мазнини. Пробвала съм различни диети, но при мен оптимално действа моя режим, затова реших да го споделя тук. Зеленчуците не са много, но ако ям повече, стомахът ми се разширява и не се чувствам добре. Може би при всеки е индивидуално.

Първите няколко дни са трудни, но после се свиква.

Режимът:

закуска: половин плод и 2 с.л. кисело мляко
обяд: 1 яйце със сирене и половин домат
закуска: половин плод и 2 с.л. кисело мляко
вечеря: пилешка пържола (или риба) с половин домат

Пиех Coca-Cola Zero, което при мен убива желанието за сладко или други въглехидрати.

Днес ми е втори ден. Ще се отчитам с резултати.

# 249
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Вече ви се чудя, какво толкова не може да си намерите режим... Най- лесно и общо за всички е следното...
Голяма купа салата и едно кюфте...или гошяма купа салата и едно яйце..или голяма купа салата и парче месо, колкото кюфте... Въглехидрата към всяко хранене- филийка хляб или 3 супени лъжици ориз, картоф.
Закуска- плод
Снак- един плод, 10 бр.ядки...

Това е най- простия разбор на вс диети...

# 250
  • Велико Търново
Вече ви се чудя, какво толкова не може да си намерите режим... Най- лесно и общо за всички е следното...

Режим си намираме, но някои от нас не мога да си контролират лакомията Peace Аз лично никога не съм търсила оправдания по режимите, опитвам се да се справя с количествата.Нищо за чудене няма Simple Smile

# 251
Закуска Плод - никога.
Аз добре си спазвам режими като си харесам, ама много претенции имам вече и ми е трудно да одобря. Все нещо ми липсва или пък не ми харесва и не се чувствам о.к. Иначе режими имам няколко Sad

# 252
  • София
Овесените ядки ме разяждат.Може да са много полезни , но отвързват ламята и само за храна мисля.
От години експерименти забелязах, че най-добре ми се отразява хранене 3 пъти на ден и вечеря с риба.

# 253
Голяма купа салата и едно кюфте...или гошяма купа салата и едно яйце..или голяма купа салата и парче месо, колкото кюфте... Въглехидрата към всяко хранене- филийка хляб или 3 супени лъжици ориз, картоф.
Закуска- плод
Снак- един плод, 10 бр.ядки...

Така ще си умра от глад...... Laughing
Аз предпочитам шепа салата с 4 кюфтака, например.....  Blush   или 1 домат с голямшка пържола.

Та, да си дойда на думата...продължавам си с моето си хранене.Без мислене, без чудене, без маене какво и дали да ям....Закусих с две яйца с масло и кафе.Обяд-навън, най-вероятно скара, довечера дроб на фурна.
След Нова година някак от само себе си изчезнаха междинните закуски.....не ми се яде, не ям.

# 254
  • Велико Търново
Амур, би ли споделила какво ти е ежедневието?
Все ми се струва, че се подценява този елемент  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт