Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 72 108
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мен лично диета и режим не ми е трудно да избера или да спазвам. Проблема идва с ПМС-то, което всеки месец е с различна продължителност и ако ударя едно ПМС от 15 дни, после бузките ми порастват и очичките не ми се виждат, когато се усмихвам хахахаха А и това подуване с вода ми е голям проблем.

Ето например това никога не може да ме засити.

Овесените ядки ме разяждат.Може да са много полезни , но отвързват ламята и само за храна мисля.
От години експерименти забелязах, че най-добре ми се отразява хранене 3 пъти на ден и вечеря с риба.

# 256
Амур, би ли споделила какво ти е ежедневието?
Все ми се струва, че се подценява този елемент  Simple Smile
Не работя.Т.е., не ходя на работа "от 8 до 5", иначе имам мои задачки, които обикновено върша за около 2-3 часа сутрин или следобед, според "зависи".
И обичайните женски/домашни и прочие ангажименти.

# 257
  • София, България
Моят отчет - точковата диета, в момента там си се разписвам, понеже съм с 30+ кг за 3 дни съм 3,1кг надолу, което е екстра за количество килограми, които натрупах, но пък явно шокирах организма си и сега се замислих, че май ще трябва да се разхлабвам, защото нямам спомен вчера да съм ходила до тоалетната.  Дали е от диетата или от белия равнец, който пих 3 дни, не знам, но днес ще си направя по-малка доза бял равнец и ще си врътна едно отслабващо чайче уж с някакъв слабителен ефект, пък да видим. Хубав ден, дами!

# 258
Аз моя режим, мисля, че го намерих, но ще кажа след няколко месеца. Май много се олях с хляба и започнаха болки в корема и проблеми с храносмилането. На 15.01 ще започна по-осъзнато с режима.

Цяла хранителна група разбрах, че не трябва да изключвам. Гледах на Кейси Хо Ресет 28, нещо като whole 30 е, но не изключва варивата. Честно казано принципа на 90дд ми допада, а и ми се отразява добре. Може да пробвам да се храня като в почивката съчетано с флексвегатарианство и лек фаст.

Както се вижда и аз съм много добра в плановете..Grin

Също и да ви почерпя с моето любимо тирамису. По случай помъдряването ми с още една година.

# 259
  • София
Еха, какво раздвижване! Simple Smile Успех на всички, сори, че не е поименно! ЧРД на Мери, с пожелания да си яде колкото си иска тирамису и това да не оказва влияние на някои части на тялото Simple Smile
И докато сме в сферата на свръхестественото, преди малко чух нещо смешно "Който ми е направил вуду кукла, моля да престане да я храни!" Simple Smile

# 260
  • Велико Търново
Амур, би ли споделила какво ти е ежедневието?
Все ми се струва, че се подценява този елемент  Simple Smile
Не работя.Т.е., не ходя на работа "от 8 до 5", иначе имам мои задачки, които обикновено върша за около 2-3 часа сутрин или следобед, според "зависи".
И обичайните женски/домашни и прочие ангажименти.

Ето защо това, което е ок при теб, за мен не е .Всяка божа сутрин ставам между 05.00-05.30, готвя, чистя, гладя/абсолютно всичко/, ходя тренирам, водя, вземам, пак водя деца от стадион, училище или школа, ходя на работа и там трябва да съм в кондиция, пазарувам и т.н. Децата естествено с техните претенции, клиентите с техните и все по някое време ми идва нанагорно и лакомията вземе превес.За това като стане въпрос в някакъв разговор/избягвам разговорите какво ям, как спортувам и как си възпитавам децата/ винаги казвам, че всеки се съревновава единствено и само със себе си.

# 261
  • тук и там
Зависи пак..Аз  например когато съм прекалено ангажирана , нямам време и съм  навън примерно,не мисля за храна..На мен уикендите и срядата(когато моите са до обяд на училище) са ми най-свинските дни.Както и ваканциите..
Сиска,тренировките са хубаво нещо-но все си мисля,че трябва да имаш почивка един-два дни през седмицата от тях.И от ставането във 5.Чувала съм,че кортизола пречи на отслабването..

# 262
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз също ставам в 5... От години. Не ми пречи на отслабването, тъй като се наспивам добре.

# 263
  • Велико Търново
Kaisia, знам, но това е положението.Или трябва да се увеличи денонощието или трябва да ставам в пет, средно положение няма за сега.За това казах, че всеки си е с ежедневието и проблемите.Аз да съм елитна слугиня спрях да излизам, да спортувам в зала, занемарих се и физичедки, и душевно и на 31.12 миналата година казах у нас, че на този слугински начин на живот му слагам край.Всички разбраха, че говоря сериозно и се надявам малко да започнат да се съобразяват.Стига толкова с лични откровения мисълта ми още от начало беше, че не трябва да се твърди, че щом нещо на мен ми е ок, значи така ще е за всички.

# 264
Ч.Р.Д. здраве, късмет и сбъднати планове. Ще се почерпя с тирамису, а и с чаша вино.
Всички сме различни и имаме различен начин на живот. Това неминуемо оказва влияние. Именно затова всеки търси своя индивидуален режим. Дори и за мен самата в различно време важат различни правила. Но и това си го знаем. За кортизола също съм съгласна.

# 265
  • тук и там
По принцип говоря.Стресът повишава кортизола..Както и да е,мисълта ми беше че някои прекаляват със храната когато им идва на нагорно, други-точно обратното, когато имат  повече свободно време примерно.Дописвам се,че сме писали заедно със Сиска.Ами значи едно и също казваме всъщност.Hands V
За другото-почти всички сме "елитни слугини"-обикновено всички домакински задължения  и грижите по децата са на нашите плещи докато пораснат, и все нашите нужди са на заден план.И аз съм от тях.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 11:57 от Kaisia

# 266
  • София
ЧРД и от мен. Много здраве, щастие и късмет желая. Мерси за почерпката Simple Smile

И аз съм, като Кайсия - изляза ли навън, имам ли някакви задачки и неща за правене цял ден няма да се сетя да ям. Само едно кафе си взимам да си го разнасям с мен и съм ОК. Освен това при мен примерно неспането много ми се отразява на храненето. През седмицата се будя в 5,30 ч и ставам в 6,10 ч., за да закарам баткото на училище, после се връщам, оправям малката и я карам на градина и ми е по-трудно. Но събота и неделя си спя до късно /освен, ако не ходя на аеробика в 12.00 ч/и и ям страшно малко. Даже мога цял ден да откарам на едно капучино и един фреш.
Та всеки си има неговата истина спрямо своето ежедневие

# 267
Едно от моите "веруя" в живота...."Кой каквото сам си направи, никой друг не може!".

Цитат
.................и се надявам малко да започнат да се съобразяват
Аз не се надявам, аз изисквам.
Моите деца вече са големи и сами се спасяват, но:докато бяха малки:
спрях да им оправям стаята, откакто станаха на по 6-7 години
не съм ги водила никъде след втори клас, сами се "развеждаха" по занимания
момчета са, а дънки и пуловери НЕ гладя
претенции и капризи не търпя и не толерирам
чистенето на дома-аз и мъжа ми в неделя, заедно
Единствено само аз готвя, но то е защото обичам, хоби ми е.Ако не обичах, всеки сам щеше да се спасява с храната.
Била съм и в период "на повикване на всеки за всичко", не ми хареса, прекратих го.На който не му изнася, да се изнася.   Smiling Imp
Сори, това е положението.

ЧРД и от мен!С удоволствие ще си похапна от любимия си десерт...обожавам тирамису.

Когато съм била на работа, с хранене по час, винаги съм отслабвала.Навън не се и сещам за ядене.Седя ли си у дома, все към хладилника ме тегли...та, понякога сама на себе си се чудя как изобщо успях да отслабна, седейки у дома и готвейки всеки ден, ама на, случи се.

# 268
  • тук и там
На мен малкото даже ми създава по-малко работа от голямото.Повтарям едно и също нещо по 5 пъти най-малко,докато ме отрази каката,след това още толкова докато се накани да свърши това дето съм и казала,и после се налага и да проверявам дали по "пътя" не е забравила и не прави нещо съвсем различно в детската от това за което съм я пратила..Мъжът ми ме хваща и на него да повтарям едно и също по 5 пъти по навик..Blush
Последният път като накарах каката да си подреди дрехите в гардероба,защото беше пълен хаос-(като търси нещо и всички останали дрехи са на топка и както е ровила така ги оставя),взела просто дрехите и ги засилила в коша за пране..Питам я"подреди ли си дрехите"?“Да".Подредила три блузи и другото метнала за пране..Целият гардероб!Призля ми като се наканих да пера !Чистите дрехи със мръсните в коша  им и той прилива  отвсякъде..
Та говори ми,Амур как се "изисква"..
И да не  е само извън темата,за днес планът е да съм на айран до вечерта,закусих малко хляб със сирене и масло,довечера-пържола със салата уж и чаша вино..Предизвикателството е да не продължа със нещо сладко след това..

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 12:39 от Kaisia

# 269
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Следва да изискаш да зареди пералня, после сушилня и накрая гардероб, за да мисли следващият път

Общи условия

Активация на акаунт