Дневникът тема 86 - Да отслабнем всички заедно!

• 71 667
  • 744
  •   2
Отговори
# 570
Кажете на кратко за тази овесена диета- колко дни, по колко пъти и т.н?

Ето накратко Simple Smile

Първата седмица е само овесени ядки 150 г разделени на три приема с нискомаслено мляко; но аз ги правих с 1 ч соево и бадемово мляко и добавях по 2 сушени сливи на малки парченца. От утре започвам втората седмица и ще добавя към сутрешните овесени ядки плод, към обедните ядки или семена и към вечерните зеленчук и така от втора до пета седмица. После има постепенно преминаване към по-разнообразно хранене от шеста до десета седмица, ето тук има и примерни менюта за третата фаза: https://www.livin3.com/the-real-skinny-on-the-oatmeal-diet

Дотук за първата седмица - 1.1 кг, но при мен са последните най-упорити 2 кг, които ту аз тях боря, ту те мен, но с овесените ядки на моя страна, окончателната победа може да се окаже и в моя полза Wink

# 571
Духче  Heart Eyes  Страхотни постове отново  bouquet

Много пишете, едва успявам да ви следя  Simple Smile
Поздравления за постигналите успехи!

На мен ми се налага да сменя фокуса за известно време, но не се знае дали това няма да се окаже ключът от бараката  Simple Smile

Лейди Hug  Нали знаеш, и това ще мине  Simple Smile  Само, както казва Галчето, изядените калории остават  Joy Много ми хареса това.

Тиси, браво на теб момиче! И за свалените кг и най-вече за решителността, с която действаш. И аз съм на ръба да напусна работа, вече се замислям дали и борсата не е по-добър вариант  Mr. Green

# 572
  • София, България
Браво, Тиси, ама след 12 часа обучение видиш ли ми казват, че нямало да започна, защото имало и друг човек на обучение, който го е преминал вече и бил потвърдил, че започва...Не искам да псувам, ще запазя добрия тон, ама какво имаше в тази уста тази женица, че не ми каза... За какво викаш на обучение човек, при условие, че вече си викнал друг човек за същата позиция... Та съм в изходно положение.. Тамън изтрих Джобса от телефона и сега пак го инсталирах.

Хубавото е, че продължавам да си тънея... 74,4кг.... Simple Smile Вече съм по-близо до 70... и се отдалечих доволно от 80, с което започнах.

Сега остава да си намеря нормална работа и всичко ще бъде наред...!

# 573
За съжаление има много некоректни работодатели, но всяко зло за добро. Действай за добрата форма, сега имаш достатъчно време за това, а след това ти пожелавам и мечтаната работа  Hug

# 574
Добро утро. 5 дни на овесени ядки, 1.800 от празничните килограми си заминаха. Ама пак съм неразбрала. Не знаех, че за толкова много седмици е диетата. Аз исках само да спра да се подувам. Ще заменя по едно хранене като за начало, после ще го мисля. Не съм яла плодиве, а ми липсват. А не съм яла, защото от тях задържам много вода.

# 575
Мисля,че става въпрос за две различни диети с овесени ядки.
Тази си с киселото мляко я дават за 4-5 дни. Дори има тема за диетата с овесени ядки тук в БГ мама.

# 576
Добро утро и аз се чувствам много добре, броенето на калории ми се отразява супер. От много време (40 дни пост и след 25 до сега не съм яла млечни) освен в овесената баница.
Напоследък хапвам повече салати, мезета и месо, но мисля че вече им се наситих. Ще си хапвам до края на месеца и от 8ми пак идва пост.
От фитнес бледнер имам един веган хранителен режим, и понеже по тях трениран трябва да взема да прочета какво пише в него.

Може ли някой да ми обясни идеята на протеиновите десерти, кога ги ядете, по колко и тн? Онзи ден след дебата в темата и покрай МЦ то купих един. Разделих го на 2x30 гр. Не ми беше много вкусно, но засити сутринта до 14 ч (аз вярно че и много работа имах и не усещах глад)

# 577
Скрит текст:
Добро утро и аз се чувствам много добре, броенето на калории ми се отразява супер. От много време (40 дни пост и след 25 до сега не съм яла млечни) освен в овесената баница.
Напоследък хапвам повече салати, мезета и месо, но мисля че вече им се наситих. Ще си хапвам до края на месеца и от 8ми пак идва пост.
От фитнес бледнер имам един веган хранителен режим, и понеже по тях трениран трябва да взема да прочета какво пише в него.

Може ли някой да ми обясни идеята на протеиновите десерти, кога ги ядете, по колко и тн? Онзи ден след дебата в темата и покрай МЦ то купих един. Разделих го на 2x30 гр. Не ми беше много вкусно, но засити сутринта до 14 ч (аз вярно че и много работа имах и не усещах глад)

При мен специално са или заместител на сладкото/десерта след хранене, когато ми се прияде такъв, или междинна закуска, когато съм навън и съм яла малко на основно хранене, и ми се прияжда нещо навън.
Гледам, както писах, протеина да преобладава над мазнини и въглехидрати, за да е наистина протеинова храна, а не обикновен сладкиш.

Та, добро утро!
След два дни ядене основно на препечени филийки с мас, чай и чат-пат някое сварено яйце, твърдо заковах на 65 кг.Доволна.Естествено, не си мисля, че ако продължавам с хляба, кг ще продължат да падат...а и явно наистина глутена не ми понася, екземата по лактите се завърна.От вчера не ям вече хляб, гледам че почна да зачезва.
Та, до тук с хляба.Днес:
з-мазно кафе, 2 яйца с масло
о-риба на скара, салата
в-свински гърди печени, задушени зеленчуци-имам тиквички и карфиол
междинно-чай, кафе, плод...

# 578
  • София
Аз не ям такива..По-голямата част са с много въглехидрати и предпочитам да ги изям на салати. Но..поръчах от амазон лоукарб хляб, намерих оферта за 3х250 гр. нарязан и вакуумиран за 3 паунда.

Открих и аз сезона на бульона. Да ми е жив и здрав Инстант Пот-а. Сварих малко телешка опашка и гърди с морков, лук, чушка,оцет и сол. Мммм! За обяд даже си отделих месото с малко зеленчуци и стана телешко варено.

Зет, много е неприятно, там където прекарваш активната част от деня си да се чувстваш зле. А и помня, че още от лятото не ти беше добре. Пожелавам ти хубав развой! Понякога такива решения всъщност излизат най-сполучливи!

Амур, аз ако карам два-три дена на хляб с мас, ще ковна кантара на сто! Да ти имам метаболизма!

# 579
Аз не ям такива..По-голямата част са с много въглехидрати
Скрит текст:
и предпочитам да ги изям на салати. Но..поръчах от амазон лоукарб хляб, намерих оферта за 3х250 гр. нарязан и вакуумиран за 3 паунда.

Открих и аз сезона на бульона. Да ми е жив и здрав Инстант Пот-а. Сварих малко телешка опашка и гърди с морков, лук, чушка,оцет и сол. Мммм! За обяд даже си отделих месото с малко зеленчуци и стана телешко варено.

Зет, много е неприятно, там където прекарваш активната част от деня си да се чувстваш зле. А и помня, че още от лятото не ти беше добре. Пожелавам ти хубав развой! Понякога такива решения всъщност излизат най-сполучливи!
Амур, аз ако карам два-три дена на хляб с мас, ще ковна кантара на сто! Да ти имам метаболизма!
Протеиновата бисквита, която показах, е около 7 гр въглехидрати, 6 и нещо беше, не помня точно.А засища доволно.
Предполагам, че намалените кг с хляб са основно заради ниските калории....общо взето, храната ми за деня беше:
з-2 препечени филийки с мас
о-1 препечена филийка, 1 яйце
в-1 препечена филийка, малко сирене
И чайове.
Дори тази храна не ми се ядеше, ама не обичам да пия фервекси/хапчета на празен стомах.Та, само от това не ми се гадеше....

# 580
  • тук и там
Аз ходих на ЛЛ,уж да ми каже резултатите от ЯМР-то,защото те са ми най- важни на този етап-то се оказа,че не са пристигнали още.Само кръвните бяха готови.Та-тироидните хормини са ми в ред,кръванта захар и тя.тоест-няма причина да съм дебела,от яденето е. Mr. Green Холестерола ми гони небесата-три пъти над нормата,но поне и "добрият"  е висок.Доки ми препоръча да намаля сирената и мазните меса.С други думи-да мина на пост. Mr. Green(Амурче,знам ти мнението за холестерола и "мазното"). С други думи-трябва да се слабее. Оказах се и  анемична,ще пия феро-фолгама три месеца.Все по-често се замислям дали да не започна 90-дневната диета,обаче ме спира това че ще е трудно да адаптирам начина си на живот към диетата.Примерно-ние пътуваме често през уикендите,какво да ям навън?Не си представям да мъкна кутии със храна.И към тези които са я правили-разменяте ли дните по принцип,когато се налага?

# 581
Кайсия, няма заведение и място на което не можеш да я пазиш. Поне аз не се сещам за такова. Най-трудно е по време на въглехидратния ден със солените храни в заведение,че рядко имат веган неща тестени،поне преди нямаше много.
Да, разменях ги, когато се налагаше.

# 582
Аз имах доста отвратителен ден вчера, заради пуешката шунка с която вечерях в четвъртък. На етикета не пишеше, че не съдържа мляко. Чета етикети фанатично. Безобразие абсолютно!
Как може да слагат мляко на шунката! Пуешка шунка "за деца" ядох.

Изпих 2 ендиарона и след час тичах 12км без инциденти Mr. Green.

Алергията ми обикновено я възприемам като благословия, защото не мога да се изкуша от нищо. Когато броях с фитнеспала преди няколко години и все не свалях, много обичах това:

Свърши се с изкушенията.

Днес съм 51.0кг. Скоро ще падна под 50, надявам се. Маратона през май искам да го тичам на 47кг, ако е възможно. За ръст 156-157 ми изглежда идеално.

Amour, махни пшеницата, да не се докараш там докъдето стигнах аз.  Peace Според докторката, алергията ми на мляко е дошла  оттам. Многогодишно игнориране на подсказвания от тялото ми, че имам интолерантност към пшеница. Но скритата пшеница е навсякъде, отвратителна работа. И социалния натиск "Бе к'во щи стане от едно", "ти си анорексичка нали?" (да бе, 60кила анорексичка hahaha), "Ау, ама много си се вманиачила по храната!"
Нá ми сега Спасовден!
А как се надувах като балон след хляб, аха да хвръкна. И качвах, та се носех. Имаше един страхотен черен хляб за който умирах като студентка. СЛед него заспивах като ударена с чук. Свестявах се чак след събуждането, та внимавах кога го ям. Laughing

А най-големите джънк боклуци са с етикет "gluten free". Протеиновите десерти ги възприемам като джънк също. Стават, ако си нямал време да ядеш и преди тренинг мушваш един бар, за да не припаднеш от глад, Заема малко място в стомаха, и няма да го повърнеш при бърпитата, което е също плюс. Laughing
Аз обаче не се подлагам на зверски тренировки, така че и банан ми стига за тая цел.

# 583
Скрит текст:
Аз ходих на ЛЛ,уж да ми каже резултатите от ЯМР-то,защото те са ми най- важни на този етап-то се оказа,че не са пристигнали още.Само кръвните бяха готови.Та-тироидните хормини са ми в ред,кръванта захар и тя.тоест-няма причина да съм дебела,от яденето е. Mr. Green Холестерола ми гони небесата-три пъти над нормата,но поне и "добрият"  е висок.Доки ми препоръча да намаля сирената и мазните меса.С други думи-да мина на пост. Mr. Green
(Амурче,знам ти мнението за холестерола и "мазното").
Скрит текст:
С други думи-трябва да се слабее. Оказах се и  анемична,ще пия феро-фолгама три месеца.Все по-често се замислям дали да не започна 90-дневната диета,обаче ме спира това че ще е трудно да адаптирам начина си на живот към диетата.Примерно-ние пътуваме често през уикендите,какво да ям навън?Не си представям да мъкна кутии със храна.И към тези които са я правили-разменяте ли дните по принцип,когато се налага?
То мнението не е мое, а на лекари.   Simple Smile
Холестерола не се влияе особено от приетата храна.А черния дроб започва да "бълва" холестерол, когато в тялото има възпаления, нуждаещи се от холестеролно лечение.
Моят холестеролов профил се подобри след ВМХ.
Обичайно се влошава при "захарно" хранене.
Аз бях с желязодефицитна анемия есента на 2016.Сега, след година, показателите на желязо и хемоглобин са почти до горна граница, само с храна.
Не знам колко време ще пиеш лекарството, но не е лошо да проследиш дали имаш добра усвояемост.Защото при нарушена чревна флора може да пиеш, без да усвояваш нищо, или минимални количества, които никаква работа няма да свършат.

Deziderata, аз не ям хляб.Но заради изкарания вирус и перманетното гадене, препечен хляб беше единственото, което не предизвикваше пориви за повръщане.А пък ядях изобщо нещо, за да не пия лекарствата на празен стомах, че пак отиваха зян.
Два дни ядене на хляб ми бяха пре-пре-достатъчно.От вчера пак е храна-табу.
Аз не си и падам особено по хляба, май съм писала, че някак ми замаскира вкуса на останалата храна.Като ям без хляб, усещам осезаемо всяка храна като вкус и аромат.

# 584
  • София
Амур, има лекари, които твърдят, това което пишеш, но и такива, които твърдят обратното. Аз вярвам на вторите,  че холестеролът се влияе от храната. На мен  след ВМНХ холедтеролът ми беше в небесата, а никога преди ме бях имала проблеми с него. Имах и други влошени показатели, така че  не бих си я причинил отново този режим за няколко месеца, както тогава.

Аз ям барове, когато ми се ядат, но аз си ям и захар, не съм я изключила в момента. Не следя процент протеин-въглехидрат сега, няма такова значение. Сигурно след месец ще намаля и захарта повечко, но така от раз след празничното  похапване, не мога, а и не искам, няма да се чувствам добре.

Общи условия

Активация на акаунт