ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 949
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета,за фм някакви документи носите ли,изследвания?

За първата нищо не съм носила.

# 511
Аз също не съм носила. Всичко нужно им си беше там!

# 512
  Понеже жк следя при един лекар,а фм ще бъде при друг.

# 513
  Понеже жк следя при един лекар,а фм ще бъде при друг.

Би трябвало да ти кажат предварително ,ако искат нещо. При мен всичко беше при един лекар.

# 514
Здравейте. Аз съм в 14 седмица. Минах БХС, шансът се оказа нисък, но въпреки това всички знаем, че това е просто математика и няма гаранция. Колко от вас са си правили генетичен тест и какво смятат за него?

# 515
Домашният доплер не е много препоръчителен по две причини (в англоезичните сайтове има доста по въпроса, ако на някой му се чете повече).

Първата е, че често може да причини ненужни притеснения като например да не се открива пулс или да е нисък(тъй като е майчиният), защото освен че домашните и професионалните доплери са различни, майките обикновено нямаме медицинско обучение и не винаги го ползваме правилно.

По-опасната причина обаче е, че когато майката има някакви притеснения - забавени движения на бебето спрямо обичайното (в по-късните седмици след като вече е установен регулярен ритъм) или някакви други притеснения, може да ползва доплера, да чуе сърдечен ритъм и да се успокои, че всичко е наред, а то да не е... В чуждите източници го сравняват с това да видиш припаднал човек, да провериш дали има пулс, и ако да - да не повикаш линейка, а да се успокоиш, че всичко е наред и да си тръгнеш. Когато пулсът изчезне, вече е късно да се предприемат други мерки. Затова, ако има притеснения, по-добре е те да бъдат споделени с лекаря и да бъде проверено дали всичко е наред, отколкото да се търси успокоение от домашния доплер. 

Разбира се, който вече си има може да го използва като интересен и забавен екперимент, имайки едно (или повече) наум. Но ако някой планира да го вземе с цел да се успокоява при притеснение, може би е по-добре да преосмисли тази покупка.

# 516
Момичета,за фм някакви документи носите ли,изследвания?

Аз съм днес на преглед, на мен лекаря ми иска резултатите от БХС.

# 517
Аз правих генетичен заради възрастта си. Не знам какво да смятам, освен че е скъп? 😂Сигурността му е 99.7%. Уж съм спокойна, но едва ли ще съм напълно до края! Успех на всички! ❤ В крайна сметка всичко е Божа работа! Гледайте да сте спокойни и не прекалявайте с хаповете, било то предписани от лекар или самоназначени! Аз смятам, че всичко е отрова малко или много и се отразява на бебето, но всеки сам решава как да се грижи за себе си, а и докторите явно така са свикнали само рецепти да дават! 😬

# 518
Аз искам да повдигна темата за стволовите клетки, някой възнамерява ли да запазва и ако да към коя фирма сте се насочили. Доста противоречиви мнения има, някой казват че е пирамида това и е доста съмнително, други много надежди хвърлят. Аз още го обмислям за здраве инвестицията е най-правилна, но ме смущават сроковете за 20 и 30 години, ами след това .?

# 519
Домашният доплер не е много препоръчителен по две причини (в англоезичните сайтове има доста по въпроса, ако на някой му се чете повече).

Първата е, че често може да причини ненужни притеснения като например да не се открива пулс или да е нисък(тъй като е майчиният), защото освен че домашните и професионалните доплери са различни, майките обикновено нямаме медицинско обучение и не винаги го ползваме правилно.

По-опасната причина обаче е, че когато майката има някакви притеснения - забавени движения на бебето спрямо обичайното (в по-късните седмици след като вече е установен регулярен ритъм) или някакви други притеснения, може да ползва доплера, да чуе сърдечен ритъм и да се успокои, че всичко е наред, а то да не е... В чуждите източници го сравняват с това да видиш припаднал човек, да провериш дали има пулс, и ако да - да не повикаш линейка, а да се успокоиш, че всичко е наред и да си тръгнеш. Когато пулсът изчезне, вече е късно да се предприемат други мерки. Затова, ако има притеснения, по-добре е те да бъдат споделени с лекаря и да бъде проверено дали всичко е наред, отколкото да се търси успокоение от домашния доплер. 

Разбира се, който вече си има може да го използва като интересен и забавен екперимент, имайки едно (или повече) наум. Но ако някой планира да го вземе с цел да се успокоява при притеснение, може би е по-добре да преосмисли тази покупка.

ada123 е абсолютно права! Ако ви изпадне, подарят ви или нещо от сорта, но можете да се контролирате и не приемате на чиста монета показанията - ползвайте го. Аз лично не бих си купила, поради изброеното по-горе. На мен ми го подариха и го ползвам изключително рядко. Прегледите ми са през 1 месец и няколко дни преди тях обикновено изтрещявам и тогава го включвам Simple Smile

# 520
Случвало ли ви се е да се притесните за нещо и да ви заболи отзад главата ?

# 521
Аз искам да повдигна темата за стволовите клетки, някой възнамерява ли да запазва и ако да към коя фирма сте се насочили. Доста противоречиви мнения има, някой казват че е пирамида това и е доста съмнително, други много надежди хвърлят. Аз още го обмислям за здраве инвестицията е най-правилна, но ме смущават сроковете за 20 и 30 години, ами след това .?
В генната банка на Александровска болница съхраняват стволови клетки безплатно, не съм ходила да проверя, но ми казаха, че 1 месец преди раждане се отива там, за да се даде инфо за болницата, в която ще се ражда, след което банката координира преноса на клетките...

# 522
Здравейте, днес бях на ФМ при моята докторката. Всичко е наред. Тя ми каза, да си запиша час при специалист за фетална ехокардиография за края на месеца. Когато позвъних за час останах с впечатление, че във феталната морфология се включва фетална ехокардиография, а не са отделни изследвания. Може ли някой да ми даде повече яснота? Simple Smile 

# 523
В генната банка на Александровска болница съхраняват стволови клетки безплатно, не съм ходила да проверя, но ми казаха, че 1 месец преди раждане се отива там, за да се даде инфо за болницата, в която ще се ражда, след което банката координира преноса на клетките...

Тони, ако проверяваш тази информация, моля те да пишеш след това. Някак не ми се вярва да е безплатно, но дори да е на по-човешки цени ще е от (+)

# 524

Тони, ако проверяваш тази информация, моля те да пишеш след това. Някак не ми се вярва да е безплатно, но дори да е на по-човешки цени ще е от (+)
Да, като проверя ще пиша...един роднина ми каза, че било безплатно, но може вече да има цени,,, за мен стволовите клетки са безценни, с темповете с които се развива науката, не се знае какво ще се лекува след 30 години...

Общи условия

Активация на акаунт