ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 914
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Здравейте момичета, следя ви темата от доста време, но не съм се записала понеже се включих при Августовските мами.С термин 08,08 съм, но реално живот и здраве бебчето можеби ще се появи края на юли.Дано нямате нищо против да се включа и при вас.Аз съм бременна за втори път след инвитро процедура след ЗЕТ.Утре ставам на 36г.Притесненията ми в момента за какъв ще е резултата ми от БХС  Tired Вие тук вече сте минали през това.Бихте ли споделили мами на моята възраст какъв ви е резултата?И още повече ме измъчва това чакане....от Варна съм и ми взеха кръв миналия четвъртък и все още няма готов резултат.Направо ще се побъркам-има ли някой който не е от София и толкова ли се бави резултата в този случай?
Желая лека, спокойна и незабравима бременност на всяка една  Hug

Здравей,

моя колега, на 39 беше изчислена с нисък риск, но това пак си е вид статистика. За нейно успокоение и сугируност направи амниоцентеза, която по никакъв начин не е задължителна,ако не я желаеш.

Относно сроковете, на мен ми казаха до 10ина дни, че може да отнеме.

Успех и не се притеснявай излишно, всичко ще му е наред на бебчо!

# 556
Относно храните съм изключила само сушито, чуждите сирена като гауда и камембер, луканката и сурови меса. Кашкавал ям всеки ден, четох че българският минава термична обработка и няма да се лишавам от ценен източник на калций...чернодробен пастет също ям и нямам никакъв проблем с него. Хубаво е да се внимава, но не да се вглеждате във всяко дребно нещо, то и въздуха, който дишам в софия не е чист, но...
Относно БХС аз съм над 35, резултатите са ми добри, 1:2600 за синдром Даун и 1:10000 за другите. След 20 дни съм на ФМ и там отново ще се огледат лицето и органите...
Днес ми потече кръв от носа, четох че било нормално в 4-5 месец, но е доста стряскащо...
Мами, бъдете позитивни и гледайте по-леко на живота.. вчера моя приятелка роди здраво момиченце на 38 след като преди година роди още 1 бебе😊

# 557
  • София
Момичета, миналата седмица бях на "Форум за бебе" и там изрично казаха, че не може да се яде само синьо сирене, защото в него остават бактерии (заради "синьото"). Изобщо не изключват от менюто дори бри и камембер. Няколко пъти го повториха.
А за българския кашкавал - даже препоръчаха на жените, които са вегетарианки, да се захранват с кисело мляко, сирене и кашкавал.

# 558
  • София
Аз минавам за един бърз похвал: все пак минах днес на лекар, предварително ме беше предупредила, че ще ме вземе, макар, че има епидемия - 99% мъжко бебоче, с нормални размери. И съм много щастлива. Пусна ми и кръвни изследвания за ХИВ, както и ме прати на фетална морфология. Нали съм си устата, попитах я за кашкавал и ми обясни, че спокойно мога да си ям кашкавал и да не се притеснявам!

Засега това е от мен. Успех и поздрави!

# 559
Аз минавам за един бърз похвал: все пак минах днес на лекар, предварително ме беше предупредила, че ще ме вземе, макар, че има епидемия - 99% мъжко бебоче, с нормални размери. И съм много щастлива. Пусна ми и кръвни изследвания за ХИВ, както и ме прати на фетална морфология. Нали съм си устата, попитах я за кашкавал и ми обясни, че спокойно мога да си ям кашкавал и да не се притеснявам!

Ех, че хубава новина! Честито! И аз искам момченце този път, но каквото Господ даде. Ти в коя седмица беше ?

# 560
  • София

Ех, че хубава новина! Честито! И аз искам момченце този път, но каквото Господ даде. Ти в коя седмица беше ?
Благодаря много! От днес съм в 18та.

# 561
Здравейте.
Записвам се и аз при вас. Честито на всички и дано напредваме по-бързо.Flowers Hibiscus
 Аз сега съм 15 към 16 седмица. До колкото прочетох всичко тук, май само аз съм с гъбички още от преди 12 седмица - кандида. Не ми минаха от едно лекарство, което си слагах 6 дни и сега след втора микробиология съм на друго лекарство, което ще си го слагам 15 дни. Дано този път се махнат, че е много неприятно.
Исках да попитам някоя от вас забелязала ли е нещо да и изтича от гърдите, на мен досега ми се случи 3 пъти по малко, прозрачна течност...Лекарката каза, че е възможно, но да не ги стискам..Аз се притесних все пак, защото ми се струва рано за така наречената коластра..Но щом лекарката е спокойна и аз ще запазя спокойствие. Проследявам се в клиника Щерев, на 37 години съм.
Animal Elephant

# 562
Исках да попитам някоя от вас забелязала ли е нещо да и изтича от гърдите, на мен досега ми се случи 3 пъти по малко, прозрачна течност...Лекарката каза, че е възможно, но да не ги стискам..Аз се притесних все пак, защото ми се струва рано за така наречената коластра..Но щом лекарката е спокойна и аз ще запазя спокойствие. Проследявам се в клиника Щерев, на 37 години съм.
Animal Elephant
Много мами са споделяли, че коластра тече от гърдите им още от началото на бременността, така че не се притеснявай.
Добре дошла и спокойна бременност.

# 563
Здравейте.
Записвам се и аз при вас. Честито на всички и дано напредваме по-бързо.Flowers Hibiscus
 Аз сега съм 15 към 16 седмица. До колкото прочетох всичко тук, май само аз съм с гъбички още от преди 12 седмица - кандида. Не ми минаха от едно лекарство, което си слагах 6 дни и сега след втора микробиология съм на друго лекарство, което ще си го слагам 15 дни. Дано този път се махнат, че е много неприятно.
Animal Elephant

Не е никакъв проблем коластрата - при някои майки се случва по-рано да се появят капки, при други пък така и не се появява преди раждането.

# 564
  • Пловдив
И аз съм с гъбички, уж АГ каза, че ще лекуваме като мина 12гс обаче тогава каза, че още не можело. Другата седмица съм на преглед и ще съм 15гс. Дано вече да ми даде нещо, че на моменти е непоносимо..

# 565
Аз ги лекуват в 10та, нямаше проблем тогава. А и на доктора му имам доверие. Иначе е коремче и глобили, минава бързо.
Тия гъбички ги боря от незнам си кога. Ходила съм на доктори, изобщо не ме и поглеждаха и така си минаваше времето. Сега като кажа, че скоро съм имала гъби, отговора е- ми те са нормални по време на бременност и стига толкова. Без преглед без нищо.( Действието се развива в чужбина)

# 566
Здравейте мами,вече разбрахме пола и ще си имаме един малък мъж,докторката ми каза че е добре,но ме накара за втори скрининг.Откри че съм имала 2 кисти от едната страна и ми обясни че се пукали при раждането,но че и при някой били рискови.Предложи ми да лежа за амниоцентеза за да съм напълно сигурна,но отказах,защото съм на 24 и се надявам и вторите резултати да са добри и бебчо да е добре.Simple SmileЗа тези течения взеха ми микробиология ще видим и тях...А колкото до сирената,кашкавалите,млякото аз ям от всичко,но по малко.

# 567
  • София
Здравейте мами,вече разбрахме пола и ще си имаме един малък мъж,докторката ми каза че е добре,но ме накара за втори скрининг.Откри че съм имала 2 кисти от едната страна и ми обясни че се пукали при раждането,но че и при някой били рискови.Предложи ми да лежа за амниоцентеза за да съм напълно сигурна,но отказах,защото съм на 24 и се надявам и вторите резултати да са добри и бебчо да е добре.Simple SmileЗа тези течения взеха ми микробиология ще видим и тях...А колкото до сирената,кашкавалите,млякото аз ям от всичко,но по малко.

Аз имах киста 45мм... сега съм в 15г.с. и вече 25мм... с времето намалява,а често още преди раждането изчезва. Моята лекарка ми каза, че е изключено да се пипат кистите през бремонността.

# 568
# 569
  • София
Здравейте,

минавам на отчет и да се оплача. Днес ми правиха кръвни изследвания за ХИВ, и куп други вируси, всичко е ток и жица и негативно, освен ,че gran - гранулоцити. При референтни стойности 58- 65 при мен са 77 . И по-добре да не бях чела за какво отговарят - защото ФИЛМ!!!
Но да се надяваме, че е просто от бременноста, а не от други по-кофти състояния Grinning

ЕДИТ: Дочетох, че при бременност тези стойности е нормално да са завишени. Ама да видим какво ще каже лекарката по въпроса.

Последна редакция: чт, 01 фев 2018, 15:26 от Lucy_lu

Общи условия

Активация на акаунт