ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 2

• 76 897
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
Привет момичета! Леле, вие колички ли гледате вече? На мен това раждане ми е толкова далечно, че още не мога да приема че съм бременна! 🙉 Даже още на никой не сме казали, че съм. Само аз и мм знаем..😊 Време е да казвам в работата също. Не знам до кога ще го отлагам..
Аз не ставам вечер до тоалетна, но пак ме заболя гърлото и кашлям цяла вечер и от това не мога да спя..😔Вече не знам с какво да го лекувам. Не искам да пия лекарства...
Хубав уикенд на всички! ❤

Изпитано и препоръчвам: запарка от лайка с малко сода. Гаргара за 1-2 минути и плюеш. Пази от налепи и лекува. Бавно, но лекува ...

# 586
Благодаря ти много, Дакота! ❤❤❤

# 587
Продължавам, че публикувах преди да напиша всичко, което исках 😂
Ние купихме Tutek Grander втора ръка от OLX, 3 в 1 за 450 лв. Тогава новите само със зимен кош струваха по 700лв и нагоре.  Количката е супер стабилна, високо проходима, с голям багажник. Чантата ѝ е малка и тъпа, но аз си купих от Минене по-хубава. 

Гумите се помпат, което е готино, защото се движи по-лесно и ужким вози по-меко, но синът ми не е казал нищо по въпроса 😄 Лошото е, че като се спука, много малко хора са склонни да се занимават и да вулканизират и т.н. Другият голам недостатък на количката е, че шасито е голямо и, дори сгънато, заема супер много място. Та, откакто седи, като пътуваме се движим с една сгъваема количка, която си оивее в багажника. Зависи къде ще ползвате количката - ако ще ходите с колата до парка и няма да преодолявате тротоари, павета, улици с дупки и други подобни, няма смисъл от такава количка. Аз бих гледала кошовете да са удобни за бебето и количката да е удобна за вас ☺

# 588
Ето че сме на вечната тема за количките Simple Smile Аз имам един Макларън от първото ми дете, с който изгледах и второто, ако количката не ме остави, аз няма да я остава Wink  Всички тези супер колички с пет коша и не знам какво си още за мен са супер тежки танкове, нямам никакво желание да ги вдигам, сглобявам, местя, умувам къде да ги събера и т.н. Имайте едно на ум, че децата порастват, в един момент ще бутате 20 кг количка, багаж и над 10 кг дете вътре. За мен тези килограми са огромни и много над моите физически възможности.  Ще си запазя силите за по-стойностни неща. Относно аксесоарите единственото нещо, което ми трябва е дъждобран, другото е суета, отдавна съм я забравила в килера.
Не се косете ако не можете да купите най-скъпите неща за бебето си, на него така или иначе не му пука за подобни щуротии, единственото важно е да го прегърнете и коремчето му да е пълно.
На мен също ми откриха киста, по този повод миналата седмица ходих на допълнителен преглед при специалист. Не мога да давам генерални диагнози, но според мен е често срещано и място за паника няма.
Въпреки, че е ужасно рано, ще ви помоля за вашето мнение, защото аз трябва да взема решението си скоро. Мислили ли сте дали ще раждате нормално или със секцио? Ако да, бихте ли споделили мнението си и мотивите си? Благодаря предварително на всички включили се.

# 589
И аз бих посъветвала да не давате прекалено големи суми за колички.
Ние имаме комбинирана на Лорели Monza 3, от която нямам забележки. Струваше към 500 лв преди  4 години и има легнал кош, седалка и кошница за кола.
Много харесвах Адбор, но не се събираха в багажника на колата и добре, че не сме взели, защото наистина са си големи.

Според мен ФМ, която е към 20 седмица е много важна.

# 590
  • София
Да ви кажа за мнението ми за количките - Макларън е най- уникалната количка,  има такава която ляга до край и може да се използва с новородено.  Особено с лятно бебе е перфектната.
На мен ми подариха Стоке,  еее голям ужас,  то разгъваш, то вдигаш, то пренасяш... Издържах 4 месеца, докато моето шавроче не започна да се пъне да става да сяда в легналия кош, които едвам събирах на задната седалка.
Купих си една Макларън, най - евтината от Амазон, без никакви екстри и се родих,  сгъваш на чадър и готово,  мъкнех я на плажа дори, отдолу има голям багажник,  не ми трябваше и чанта даже.
Тези колички с отделните кошове са ужас...те са за къща с двор и да не я разглабяш,  да си я буташ в двора или да я използваш за легло Simple Smile

# 591
Ето че сме на вечната тема за количките Simple Smile Аз имам един Макларън от първото ми дете, с който изгледах и второто, ако количката не ме остави, аз няма да я остава Wink  Всички тези супер колички с пет коша и не знам какво си още за мен са супер тежки танкове, нямам никакво желание да ги вдигам, сглобявам, местя, умувам къде да ги събера и т.н. Имайте едно на ум, че децата порастват, в един момент ще бутате 20 кг количка, багаж и над 10 кг дете вътре. За мен тези килограми са огромни и много над моите физически възможности.  Ще си запазя силите за по-стойностни неща. Относно аксесоарите единственото нещо, което ми трябва е дъждобран, другото е суета, отдавна съм я забравила в килера.
Не се косете ако не можете да купите най-скъпите неща за бебето си, на него така или иначе не му пука за подобни щуротии, единственото важно е да го прегърнете и коремчето му да е пълно.
На мен също ми откриха киста, по този повод миналата седмица ходих на допълнителен преглед при специалист. Не мога да давам генерални диагнози, но според мен е често срещано и място за паника няма.
Въпреки, че е ужасно рано, ще ви помоля за вашето мнение, защото аз трябва да взема решението си скоро. Мислили ли сте дали ще раждате нормално или със секцио? Ако да, бихте ли споделили мнението си и мотивите си? Благодаря предварително на всички включили се.

Здравей, благодаря ти за хубавия пост! Лично на мен ми подействаха много позитивно и ободряващо разсъжденията ти върху "суетата" и истински скъпите неща Wink
Относно раждането, на мен ще ми е първо и съм твърдо решена и убедена, че искам да е естествено, поради ред причини.
На първо място, винаги съм била ЗА естествените неща и следването на природата, защото вярвам, че е съвършена и си знае работата. Ако не беше правилно да се ражда естествено, щяхме да сме устроени по друг начин.
Второ, както цялата бременност, така и финалът й, т.е. новото начало Simple Smile е двустранен процес - случва се точно когато и майката и детето са готови физически и психически за този момент. В този ред на мисли съм чувала, че при секцио някои деца дори не изплакват, което може би е знак, че не е това моментът, в който трябва да излезе.
Трето, след нормалното раждане тялото се възстановява по-бързо и предпочитам няколко часа след раждането да мога да си гушкам и гледам спокойно детето, вместо да съм оперирана и да мисля за неща, свързани с това.
Четвърто, говорихме с личната ми лекарка по този въпрос и тя ми сподели, че навремето, когато е учила медицина са им преподавали, че секцио се прави само и единствено в краен случай.
Пето - за мен секциото без реална причина е чиста проба лиготия. Като бъдеща майка тепърва ще ти предстоят трудни физически и емоционални моменти, но може да се откажеш още при първото препятствие Simple Smile Т.е. "ще ме боли" за
мен не е оправдание и е проява на слабост и безотговорност.
Това е и една от причините, поради която съм решила да раждам в държавна болница. Някак си взе много често да ми прави впечатление, че все в частните клиники се случва да има усложнение "в последния момент" и вместо естествено, се налага да раждаш секцио. Случайност? Не мисля. И не желая да гледат на мен като на портфейл.

В заключение ще кажа, че изключвам случаите, в които наистина се налага да раждаш секцио. Ако е наложително, бих го направила. По желание - никога.
И също така уважавам решението на всеки човек и не искам тези, които са решили обратното да се засягат Wink

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 21:20 от Isabella.Fletcher

# 592
И аз като Isabella.Fletcher съм за естественото раждане...да вярно няма как да не боли,но когато видим децата си ще забравим за всички болки и ще се съсредоточим върху малките човечета.НО едно голямо НО което е при мен докторите ми казват,че не мога да родя нормално и трябва да е секцио питах няколко лекаря и в България и тук в Италия всички смятат секцио по много причини,затова тези майки които се чустват добре и не се налага, да не се подлагат,а да си родят нормално.До колкото съм чувала майките които раждат нормално по бързо се възстановяват отколкото тези след операцията.Моята сестра също беше с операция понеже има импланти и няма как да е нормално и по трудно се възстанови докато братовчедка ми и двете ги роди нормално и за няма и две седмици беше забравила,че е раждала.Всеки си има право на избор,но не трябва да има страх и притеснение.Желая Ви хубава вечер !❤❤❤

# 593
Смятам, че втората ФМ е дори по-важна от първата - вече всички органи са се развили и може да се видят неща, които няма как да се видят на първата. А информацията за проблем може да помогне да се реагира по-адекватно. Някои проблеми може да се наложи дори вътреутробно да се лекуват, за други пък е важно да се избере подходяща болница за раждането, където след раждането да има налични съответните специалисти да помогнат на бебето.

Относно вида на раждане - надявам се на нормално раждане, както беше и при предните ми две деца. Смятам, че секциото е животоспасяваща операция и в случаите, в които е наложително е много добре, че съществува и че днес е по-безопасно от преди. Но никак не мисля, че е "по-лекият вариант", дори краткосрочно. Отделно от това тепърва излизат много изследвания и за дългосрочните последствия - както върху последващи бременности на майката (повишен риск от плацента превия и акрета, повишен брой спонтанни аборти и т.н.), така и върху здравето на детето(повишен риск от ранно затлъстяване, от астма, в някои изследвания смятат, че дори и от по-сериозни заболявания като левкемия) от секциото, така че не виждам смисъл да се поемат тези рискове, ако не се налага изрично. В България за съжаление се практикува секцио значително по-често от препоръчителното според световните практики и се прави за неща, които в повечето западни държави не се смятат за индикации за секцио. Така че дори лекар да ми препоръча секцио, първо бих потърсила поне още едно мнение от друг лекар, преди да се съглася.

# 594
Ето че сме на вечната тема за количките Simple Smile Аз имам един Макларън от първото ми дете, с който изгледах и второто, ако количката не ме остави, аз няма да я остава Wink  Всички тези супер колички с пет коша и не знам какво си още за мен са супер тежки танкове, нямам никакво желание да ги вдигам, сглобявам, местя, умувам къде да ги събера и т.н. Имайте едно на ум, че децата порастват, в един момент ще бутате 20 кг количка, багаж и над 10 кг дете вътре. За мен тези килограми са огромни и много над моите физически възможности.  Ще си запазя силите за по-стойностни неща. Относно аксесоарите единственото нещо, което ми трябва е дъждобран, другото е суета, отдавна съм я забравила в килера.

Аз и по двете теми да си кажа ☺
Права си, че е тежко и заема място, но първата година на детето сме я изкарали почти изцяло навън и дори и сега, като излизаме, той си поспива в коша навън. При всички случаи е важно да се вземе нещо, което ще върши добра работа и няма да затормозява домочадието и мама Simple Smile))
За раждането - миналият път цяла бременност обяснявах, че ще раждам нормално, само дето не знаех какво са контракции, бебо не се беше смъкнал изобщо, въпреки че преносих 6 дни, накрая се оказа, че нямам и околоплодни води. Приеха ме вечерта за наблюдение, сутринта на втората банка окситоцин обявих на докторката и акушерките с широка усмивка, че имам контракции, само че бяха толкова леки, че раждането можеше да продължи и ден, а бебето можеше да не издържи. Та накрая хоп-троп - секцио. Вкиснах се, но важното беше да си гушна бебока жив и здрав, така че не съм го преживявала чак пък толкова много. Сега не сме коментирали, рано ми е още, но предполагам, че пак ще съм със секцио.
passenger, ти защо се чудиш? Как си раждала предните пъти?

# 595
[/url]
Отделно от това тепърва излизат много изследвания и за дългосрочните последствия - както върху последващи бременности на майката (повишен риск от плацента превия и акрета, повишен брой спонтанни аборти и т.н.), така и върху здравето на детето(повишен риск от ранно затлъстяване, от астма, в някои изследвания смятат, че дори и от по-сериозни заболявания като левкемия) от секциото, така че не виждам смисъл да се поемат тези рискове, ако не се налага изрично.

Писах, вчера коментар, днес го няма, така че повтарям:
ada123, може ли източник/линк към въпросните изследвания?

# 596
Скрит текст:
Ето че сме на вечната тема за количките Simple Smile Аз имам един Макларън от първото ми дете, с който изгледах и второто, ако количката не ме остави, аз няма да я остава Wink  Всички тези супер колички с пет коша и не знам какво си още за мен са супер тежки танкове, нямам никакво желание да ги вдигам, сглобявам, местя, умувам къде да ги събера и т.н. Имайте едно на ум, че децата порастват, в един момент ще бутате 20 кг количка, багаж и над 10 кг дете вътре. За мен тези килограми са огромни и много над моите физически възможности.  Ще си запазя силите за по-стойностни неща. Относно аксесоарите единственото нещо, което ми трябва е дъждобран, другото е суета, отдавна съм я забравила в килера.

Права си, че е тежко и заема място, но първата година на детето сме я изкарали почти изцяло навън и дори и сега, като излизаме, той си поспива в коша навън. При всички случаи е важно да се вземе нещо, което ще върши добра работа и няма да затормозява домочадието и мама Simple Smile))
За раждането - миналият път цяла бременност обяснявах, че ще раждам нормално, само дето не знаех какво са контракции, бебо не се беше смъкнал изобщо, въпреки че преносих 6 дни, накрая се оказа, че нямам и околоплодни води. Приеха ме вечерта за наблюдение, сутринта на втората банка окситоцин обявих на докторката и акушерките с широка усмивка, че имам контракции, само че бяха толкова леки, че раждането можеше да продължи и ден, а бебето можеше да не издържи. Та накрая хоп-троп - секцио. Вкиснах се, но важното беше да си гушна бебока жив и здрав, така че не съм го преживявала чак пък толкова много. Сега не сме коментирали, рано ми е още, но предполагам, че пак ще съм със секцио.

Когато веднъж родиш секцио не е ли задължително и следващите раждания да са така или аз се бъркам?

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 12:21 от AnMary

# 597
Скрит текст:

Когато веднъж родиш секцио не е ли задължително и следващите раждания да са така или аз се бъркам?

Не е задължително - имам позната, която е с първо секцио и второ - нормално, но мисля, че децата са с по-голяма разлика. При мен са две години без един месец. Но, както казах - още не сме го обсъждали, има време Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 фев 2018, 12:22 от AnMary

# 598
Благодаря ви още веднъж за мненията! Първото ми раждане беше в частна болница в България със секцио, мога да кажа само хубави неща за болницата и екипа. Второто беше на Острова в държавна болница естествено раждане. Самото раждане като процес не мога да кажа, че беше травмиращо, но завърши с огромна загуба на кръв, с форцебс и много дълъг последващ период на възстановяване. Бях няколко дни в интензивно отделение, с акушерка, която се грижеше само и едниствено за мен първият ден след раждането, която беше в стаята ми почти постоянно до мен. Екип от доктори, проследяващи възстановяването ми след загубата на кръв и т.н.Грижите, които получих след усложнеията бяха на невероятно ниво. Факт е обаче, че възстановяването след нормалното ми раждане беше много по-дълго сравнено със секциото ми.
За мен всичко има значение, кога си родил за първи път, какви са били предходните ти раждания, възрастта ти, физиката ти, всичко. Статиската сочи, че Великобритания има един от най-високите проценти на смърт при раждане в сравнение с останалите европейски държави, според мен голяма голя играе залитането по естественото раждане.

# 599
Благодаря ви още веднъж за мненията! Първото ми раждане беше в частна болница в България със секцио, мога да кажа само хубави неща за болницата и екипа. Второто беше на Острова в държавна болница естествено раждане. Самото раждане като процес не мога да кажа, че беше травмиращо, но завърши с огромна загуба на кръв, с форцебс и много дълъг последващ период на възстановяване. Бях няколко дни в интензивно отделение, с акушерка, която се грижеше само и едниствено за мен първият ден след раждането, която беше в стаята ми почти постоянно до мен. Екип от доктори, проследяващи възстановяването ми след загубата на кръв и т.н.Грижите, които получих след усложнеията бяха на невероятно ниво. Факт е обаче, че възстановяването след нормалното ми раждане беше много по-дълго сравнено със секциото ми.
За мен всичко има значение, кога си родил за първи път, какви са били предходните ти раждания, възрастта ти, физиката ти, всичко. Статиската сочи, че Великобритания има един от най-високите проценти на смърт при раждане в сравнение с останалите европейски държави, според мен голяма голя играе залитането по естественото раждане.

Да, тънка е границата... Аз бях супер против секциото, абсолютно твърдо ЗА естествено и т.н. Само че като ти дойде до главата и като става въпрос за детето ти... еми майната му. Смятам, че взеха правилното решение. Като го извадиха беше с двойно увита пъпна връв, на всичкото отгоре. Не знам за другите, но моето бебе проплака като го извадиха - имаше коментар, че не проплаквали...
passenger, сега пак ли в Англия ще раждаш?

Общи условия

Активация на акаунт