Любители на кучета - тема 77

• 49 373
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
Големи сладури показвате Simple Smile
Моята шушана пак цъфна с рана, тоя път на муцуната, не мога да разбера къде да удря толкова сериозно - в някоя ламарина ще да е, а те тичат като бесни по тоя двор. Нито е да я държа все горе - тя скимти и иска навън, нито е пък да я пускам и да си я прибирам като от война. Угодия няма, добре че имам още йода септ.
Коте Лили как е? А Мими?

# 406
хахах страшен сладур!
@Anyyyone
След две седмици ще подскача при вида на повода, гарантирам!

Моля за мнения за флекситата, заслужава ли си или по-скоро има ли смисъл?
За нейните кг влиза в "М" и са по 40лв, а ако е неудобен някак ми се обезсмисля този разход..

# 407
  • София
на мен флексито ми е много удобно, аз съм с Л
важното е да не забравяте да давате команди, само защото кучето е връзано
ползвам го за по улиците и из квартала,да ми е подръка, като заръфа боклук
иначе си тича отвързана

ушаци наши довечера
имаме си много

# 408
  • sf
Пекох свинско с кост. Мога ли да му дам да глозга кокала или да не рискувам?

# 409
  • DE
Хибискус, бигълче е, нали и колко е голямо(на месеци, година)
Те са доста своенравни и ловджии.
Аз съм с флекси 8м и за 50 кг куче. Моето е 30кг, обаче като набере скорост да търчи или дърпа се изравнява на 100кг.
Аз препоръчвам винаги докато е малко още да се ползва нормален повод докато се научи да ходи добре и до теб. Флекситата са много непрактични за обучение и дават пълна свобода на търчене и после като свикне да се отдаличава е много трудно да се коригира.
Аз направих грешка в началото като я пусках свободно да си се мота.
Все ми беше жал да я държа изкъсо и исках ако не е пусната да може да търчи и сега да видиш хрърчаща Матцева като щуравата види котка.
Обаче по-дребните породи са и по-лесни за управление
---
  Госпожица Дух , има нещо някъде във вашия двор където да се ранява. Огледай добре къде може да се разпаря така-много е опасно с ламарини или гвоздеи
---------
Сега бяхме на поляната и я пуснах да търчи. Палнах една папироса и вдишах..като се обърнах в страни гледам 6 сърни на 100 метра от мен. Сковах се! Метнах фаса и тихичко, без паника я викнах да и дам лакомство. Добре, че е продажна и веднага дойде.
Ако беше ги видяла щеше да хукне след тях и чао
После се появиха и други с кучета и се заигра, но надуши следа и преди да е литнала успях да я хвана

donsita , аз категорично не бих дала кокал и то сварен.
Кучетата всъщност нямат нужда от кокала а от неговата вътрешност.
Може само бела да си навлечеш.
На моето предното съм давала телешки ребра, но на това Зу не и понася и повръща после

# 410
  • Пловдив
Ние с нашата лигличка опитахме да излезем на разходка,ноо то не беше страх,запъване,треперене. 😃 Не направи и крачка. Носих я като бебе. Ето я с една дрешка,скалъпена от мен. 😃

Оле миличката, голяма сладурана е. Ние нямаме такъв проблем и много се радвам 😄
Това е снимка от сутринта, току що събудени, рошави и незнаещи на кой свят сме. (Гледа така невинно, все едно през нощта не е изгризала тя ръба на стената зад нея 😅😅)

# 411
Малка плюшена играчка! 😍
Нашата спи в кухнята и гризе столовете,но й оставям играчки да се забавлява с тях. 😃

# 412
  • У Диспансера ...♥♥♥
Ще го изям тоя плюшко 😍😍😍

# 413
  • На морето!
matze, къде живееш? Завидях ти на парка със сърничките.

По повод ушаците да се включим и ние:

# 414
  • София
Утре сме на преглед ние с Лилянка,  но засега лапата върви добре. Вкъщи е боса или по чорапче, навън с балон и така.
Духче, дали Джина не се наранява при играта така? Със зъбче другото куче да я нарани?

# 415
Коте, това на муцуната може и от зъбче да е, но раната, която се затвори вече беше като разрез. Допускам това е да от ламарина върху шахтата, там се навъртат плъхове, а тя обича да ги лови. За жалост в момента нямам как да направя преустройство. Ще го мисля, ако мога да я държа повече под контрол, дворът е стар и пълен с разни неща. Пролетта сама изнесох колкото можах, но има още работа.

# 416
  • Русе
Давайте още ушаци, муцунки и мързеланковци. Темата стана прекрасна  Heart Eyes

Взехме Флекси за Макс наскоро. Лично аз съм доволна защото не всеки път мога да го пусна в кучешкото заграждение а той си иска неговото. На Флексито ме слуша идеално  Mr. Green

Макс гризе кокали за игра, чесане и прочие. Не за хранене. Пу-пу, няма ли сме проблеми но така или иначе не го изяжда, а само оглозгва каквото може. И все пак Макс е голям дзвер  Wink

# 417
Аз отдавна се отказах от Флекси, скъса ми 2 броя, и то от тези за най-яки кучета. Който има хъски ще ме разбере. Mr. Green
Наблизо има разгонено куче, и в такива моменти нашияг те се храни по 2 седмици, не знам какво да го правя Crossing Arms

# 418
  • София
Аз водя Лили и Балу с Флекси повод, giant до 50кг, 8м. Още нямам скъсан Флекси, но Флипи и няколко лидлски - да. Флекситата Бела ги прегризваше и беше голяма драма... Лили и Балу не ядат поводи Simple Smile
П.с. С 2 хъскита съм Simple Smile

# 419
Благодаря на включилите се по моя въпрос с храната : )))

Прочетох ( макар и няколко страници назад ),че се коментират дрешките Simple Smile Аз наскоро закупих дъждобран ( кучето ни определено не обича да го вали )  оттук - http://www.alfavet.bg/bg/category/89, закопчава се отгоре и е лекичък.
Има и други дрешки,цените на са много високи Simple Smile

Ние сме с такова Флекси , лента ( защото го препоръчват пред въже ) , 5 м , + 15 кг от реалните килограми на кучето ( да е с 10 или 20 кг над килограмите на кучето е много препоръчително при ползване на авт, повод ) .  Доволна съм и от самия повод като повод и от приспособленията,защото ми вършат работа.Контейнера за торбички ме отърва от шумолящите пликчета по джобовете и фенерчето вечер влиза прекрасно в употреба,особено ако е слабо осветено.

Общи условия

Активация на акаунт