Любители на кучета - тема 77

• 49 258
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте и от мен!
Да, на 7 месеца би трябвало да е сменило зъбките и вече да не хапе. Може би просто сте я оставили като малка да ви хапе без да предприемате нищо и за това сега за кучето това е нормално. За идването докато е пуснато е доста трудно обучението, защото усетят ли свобода и че няма как да го контролирате стават своенравни и ако могат гледат да не изпълняват команди. Повечето сме ги научили с лакомства в джоба, при всяко идване браво и награда.
Моето прасе сутринта му се падна бая плуване в ледени води. Нали се разхождаме на полето, като от едната страна е дигата и след това реката. Далеч е в момента реката, но е с повишено ниво и са избили страшни подпочвени води. Сутринта офейка Макс през дигата, почакай го половин час, ама ми стана студено и отидох да го извикам. Качих се и видях аз че всичко наоколо е във вода. Започнах да свиркам и чувам как излитат фазани а Макс ги лае някъде в далечината. Joy Все пак след няколко свиркания пристигна и го чувам как скимти и шляпа във водата, ама явно му е студено и се чуди от къде да заобиколи, а то просто няма място без вода. Пак го извиках и се хвърли той да плува и дойде. В тоя студ ми идеше да му откъсна ушаци те аз на него. И премръзнал си го прибрах и увих на дивана:

# 76
  • София - Рим и обратно
Миличкият Макс. Кира така се увива и дремуца след лудешко препускане в студа.
Аз май си извъртях гаден номер. След като хапне някоя гадория (лайно) се чувства виновна и я е страх да дойде. Погрешно мислех да й изкореня навика със скандал и пошляпване всеки път, обаче сега си патя. Независимо дали съм я видяла или не, маймуната бяга от мен и директно тръгва към къщи....през улици, булеварди... По никакъв начин не смее да дойде. Принципно, щом я повикам зарязва всичко и търчи към мен, сяда и чака награда. Обаче хапнала ли е нещо.....край. Много ми е притеснено.

# 77
Моят Бък също е доста своенравен, но почне ли да си прави оглушки и не идва да го вържа, се скривам зад някое дърво или храст. Започва да се оглежда като гърмян да ме търси и набързо пристига като му се покажа.
Преди няколко години при -15 градуса беше паднал в някакъв резервоар, пълен с вода и покрит с листа
/разхождаме се в изоставена вилна зона/. Моят мъж се уби да обикаля да го търси, той нали мълчи като пукал, звук не издава да покаже къде се намира, доведе го целият скрежасал, как не се разболя тогава не знам. И то добре, че го е намерил, иначе...не ми се мисли.

# 78
Лелее, това да не издава звук си е гадно. Не знам дали има как да се научи куче да подава някакъв сигнал при повикване. Макс винаги скимти или лае специфично тънко, когато е в безизходица. Но това го отдавам на факта, че е адски глезен и лигав и не малко пъти съм го носила на ръце с неговите 40 кила за да го измъкна от трънаци или кофти терен. Даже сутринта ако не беше дошъл щях да преджапвам водата с маратонките и дрехите, а водата е над кръста на повечето места, а някъде може и по високо да е нивото. Ама го оставих малко се побори сам, че от там е прекосил преди това и после чака лесното.
Кафенце това с наказанията е много тънък момент. Аз колко пъти съм искала да го пребия Макс, обаче вече дошъл при мен не смея нищо да направя освен да му се радвам че е дошъл, независимо от белята която е сътворил преди това, че ако почне от страх да ми бяга из ония широки полета не знам кога въобще ще го настигна. Случва се да се ядосам и да му викна по силно, но понеже е рядко и той замръзва на място като статуя и чака или пък идва да скача по мен да ме прегръща и целува.

# 79
  • София
Миличкият Макс. Кира така се увива и дремуца след лудешко препускане в студа.
Аз май си извъртях гаден номер. След като хапне някоя гадория (лайно) се чувства виновна и я е страх да дойде. Погрешно мислех да й изкореня навика със скандал и пошляпване всеки път, обаче сега си патя. Независимо дали съм я видяла или не, маймуната бяга от мен и директно тръгва към къщи....през улици, булеварди... По никакъв начин не смее да дойде. Принципно, щом я повикам зарязва всичко и търчи към мен, сяда и чака награда. Обаче хапнала ли е нещо.....край. Много ми е притеснено.
Оооо това все едно аз съм го писала.... говорим си с мъжа ми че явно ние сме в генерална грешка някъде. Мисля си треньор да търсим, ето завчера мъжа ми е тичал сутринта от поляната до вкъщи. Диването изяло лай... И бегом, пресичала булеварди, добре че нямало коли, а той как се беше ядосал. Страх ни е да не изяде някоя отрова, да не я блъсне кола, да не ни я откраднат, няколко пъти цигани са ни спирали да питат дали е мител шнауцер, че били скъпи, та очите ни са 100. Ето оплаках се и аз.

# 80
  • Варна
Casyopea, какво е кученцето? Ние имаме цверг Simple Smile

# 81
  • София
аз също побеснявам като захапе нещо, дето е забранено
ама гледам с благ тон да я докарам
тоест заменям това, което на нея и се ще, с нещо уж по-хубаво, зада не се шубелисва, а с желание да дойде да го размени за награда
имам променлив успех

а за бягащото куче - разходки в природата
и награди в джоба
като се натича, започвате да я викате и Браво и наградка
ама не я хващате а я оставяте да си тича
така ще свикне да идва
освен това помага, ако кучето е гладно, за целта на тренировката
по-мотивирано е да дотча за наградка хихи

# 82
  • София - Рим и обратно
Оо, моята ако е гладна става като прахосмукачка за боклук навън. Носи се буквално кат акула с 300 и с нос забит в земята и поглъща всичко като невидяла. Вече задължително й давам половин порция преди излизане, иначе е като обезумяла.

# 83
  • DE
Моята Зу няма муцуна ами хобот-като тръгнем и засмуква де що види
Много ми се иска едно, две, три луди кучета от тази тема да са ми наблизо, че да може откачалката да се наиграе на воля.
Тук ни мислят, че и двете сме с психични отклонения -как да обясниш, че кучето е младо, с темперамент и леко чалнато...водачката и тя hahaha
Ръкомахам, врякам, пръхтя и съм зачервена като след две кани червено вино. Търкалях се в калта, процопвах локви, по обувките ми има поне две кила кал като се прибера и якето ми сякаш не е прано с години
Май са прави туземците
----
Сиви, Макс да не се простуди така като влиза  в тая студена вода ама, че бандюга

# 84
..
Тук ни мислят, че и двете сме с психични отклонения -как да обясниш, че кучето е младо, с темперамент и леко чалнато...водачката и тя hahaha
Ръкомахам, врякам, пръхтя и съм зачервена като след две кани червено вино. Търкалях се в калта, процопвах локви, по обувките ми има поне две кила кал като се прибера и якето ми сякаш не е прано с години

Не съм сама,успокоих се,не съм сама  ku-ku

# 85
  • София
ех боже
хич не сте сами и двете
писах ли оназ мокра и все още кална вечер, как се къпахме по никое време посред седмица
Рея вкисната и нещастна, че не си е играла с куче от поне два дена, като хората
аз вкисната, че тя е вкисната
и срещаме един младеж, дето не пищи, като кучето му се овъргаля из калната трева си теьосано
то верно, че моята предимно беше тръшната и овъргаляна де....
един час тичане и борба и се прибрах със сочно кално-кафяво куче, което заспа щастливо веднага след пълното къпане
споменах ли, че още плува в езерото
сериен къпач в езеро е
явно щом няма твърда ледена кора - става

почти всяка вечер се прибирам омърляна и умряла от студ
ама съм и доволна

Разказвала ли съм, че Рея издава едно пукане, като души
та, гладна-негладна си върви и пука и засмуква всички боклуци ставащи за ядене, които види преди мен
това е и почти единствената причина да ходи винаги вързана, като обикаляме около блокове

на горкия Макс доста му се смях на приключенията
аз куче не нося - който е наджапал където не трябва, да се оправя сам

# 86
..

Не съм сама,успокоих се,не съм сама  ku-ku

Не си/сте само, много сме, много сме! newsm18 newsm18 newsm18 

# 87
  • У Диспансера ...♥♥♥
Вашите поне идват с наградки, моя нищо не може да го съблазни 😄
Аз клякам и взимам една пръчка, показвам му я и той веднага идва 😄
Иначе трябва да се гоним из парка, той не е злобен ама някой хора ги усеща, че ги е страх и почва да ги лае и аз за това се оглеждам на сто дали има хора наоколо .
Вашите така ли са ?
Преди на всички се радваше и скачаше отгоре им, сега какво му стана
Да споделя и аз вчера как се ядосах
Вървим си ние в парка и аз отдалеч фиксирам един лабрадор, ама аз си го знам че е мъжки и не е от дружелюбните
Тръгвам с Тео да го заобиколим ама онова ни видя и почна ръмжи и аз тръгвам в обратна посока , ама Тео почва да лае понеже иска да си играят и да се дърпа
При което стопанката, една лелка ми вика
- Вие сте лесни ще го удържиш, ами ние сме 50 кг
Ма чакай бе, ти защо не си преценяш възможностите, ами ако срещнеш някой Кане какво ще правиш, ще разчиташ на другия стопанин ли , ега ти безхаберието значи 🙈
Прасенцето ми 🐖😄

# 88
  • София - Рим и обратно
Не сте сами, не сте. Свалила съм едни 8 кила, откакто имаме онова бясното у нас. Аз се прибирам препотена и мръсна, гледам хората се свили от студ, мръзнат ли мръзнат, а аз съм разгорещена и летяща след ненормално куче 😂😂😂.
Лае само ако сме на тъмно и тихо място и някой се яви изневиделица или чуе нещо подозрително. Пък има един такъв дълбок и страшен лай като някой вълкодав, изобщо не се връзва с кльощавата й фигура и движения на сърна. Добре, че лае веднъж на месец.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 10:45 от 'Кафе с мед'

# 89
Това с килограмите на кучето си е малко относително. Аз не очаквах, че Макс ще стане 40 кила, но все пак колкото и да ми е трудно го удържам. За щастие рядко се е случвало да идва агресивно домашно куче и да му се ежи, а в редките случаи казвам че този път го държа, но още веднъж видя ли тяхното пуснато и летящо към нас отвързвам повода и един ще остане без куче и това няма да съм аз. Гадно е, ама аз моя като знам че не харесва някои кучета и ще отиде да ги нападне си го разхождам на къс повод и не ми хрумва и през ум да го пусна, дори и за малко независимо че няма живо пиле наоколо. Щом сме в града и знам, че е конфликтен повода е задължителен. Та щом аз мога да съобразя това, значи и насрещния като си знае магарето ще се съобразява в градски условия как ще си води кучето, така че да не възникват конфликти между кучета и стопани.
А тръгнах да пиша по повод на ей тоя гладен маймун: Joy

Общи условия

Активация на акаунт