8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 228
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
  И при нас доста оценки по английски .Над 10 са,  колко точно, не знам. Всяка седмица поне по една диктовка или тест. И през седмица изпитване на преразказ и думи или проект. Повечето му оценки са петици. Една четворка има и 4-5 щестици може би. Диктовките са страница до две страници текст. Прави по 3-4 грешки на диктовка. Взели са доста времена, но не следя изобщо какво вземат, защото е доста по добре от мен по езика. Бия го само на специализирани текстове. Вчера  прави проект за шведската Коледа. Сетих се за Астрид Лингрен и го накарах да гледа филмчетата за Емил, Пипи, Лота. Добре му се получи. Хубавото на интензивното изучаване на езика е, че имат и часове за говорене и доста говорят - преразкази, съчинения, импровизирани диалози и разни игри в часовете с една американка, за нейтив език. Води се добре по езика,но не се старае особено. Даже с момичето, с което сядат на един чин са се сдушили здраво и се редуват кой да пише домашно, а другият го преписва. Не че му е проблем, ама все гледа да си улесни живота.

# 61
Подаръци нашите няма да си разменят.
Няма да споделям оценки по нищо, защото не е важно колко има, а какво знае по даден предмет.
Моля, никой да не си мисли, че се съмнявам в нивото на обучение или оценяване е някое училище някъде из държавата. Нито пък , че се заблуждавам за нашето и вярвам сляпо на всичко свързано с него.

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 11:24 от Чиби

# 62
  • София
  Като сме на вълна подаръци, кажете какви бижута харесват наборките. Гривничка ще търсим, но нито аз, а още по-малко младежът, имаме представа каква.

Скрит текст:
Яко се издразних преди малко. Паднало му се на момиче да подарява и питал съученик, който я познава повече. Той му казал гривна. Но госпожата определила 20, макс 30лв за подаръци. Съученикът се възмутил как може толкова евтини неща да си подаряват  Rolling Eyes и му казал поне за 40 да избере. Питам го аз, приятелчето кога за последно е изкарал 20-30 лв, че да ги определя като "мизерни"?!  Twisted Evil И му теглих една тирада, да си седи на земята, че много се дразня на такива лиготии. Грам не ми пука за парите, дразни ме отношението. Като се научат да ги изкарват, тогава да изказват мнение!
  Та дайте подсказка, какво все пак да търся. Имаше един сайт с едни висулки, като хим. формули, кой беше?

В книжарницата на Сиела на втория етаж има много красиви комплекти от гривна и висулки от естествени минерали.
И нашите си разменят, козметика с несесер взехме, красиво опакован. Утре ще ги подаряват, плюс почерпка в пицария.

# 63
  • гр. София
Мила Бени, Честит Рожден ден на патерица на Габи  bdbaloni
Да е здрава, честита, благословена! Желая й да бъде все така упорита, амбициозна, да преследва мечтите си  Two Hearts

yovanka, и аз съм мернала едно оче  yes на тези прекрасни бижута в Сиела на втория етаж. Щерката няколко пъти ми подхвърля, че били много красиви и ми показва кои са за нейната зодия. Да видим пък може да допълним нейния още неопакован подарък  thumbsup
За подаръци в класа още не ми е споделяла  newsm78 Но днес ще украсяват елхата в класната стая.
Днес тя е подготвила презентация на ИЕ за Португалия та стискам палци всичко да мине отлично.  Peace
Vivi, успехи на новото поприще  Hug

Успешна предпразнична седмица на всички!

# 64
  • София
Честит рожден ден на Габи, да е жива, здрава и много успешна.

И при щерката ще си разменят подаръци - е има деца, на които не знам какво може да се подари. Това е и риска с училище като АК - има деца, чиито родители са мнооооого богати, пък ние не можем да се мерим с тях, а и не е нужно. Изкарваме заплатите си с много и почтен труд, и няма от какво да се срамуваме, нищо, че живеем в апартамент, нямаме къщи с басейни, не ходим на екзотични почивки, нямаме яхти, не носим маркови дрехи и т.н. На щерката съм и казала, че това е положението и от нея зависи да е доволна и щастлива с това, което има, а не да гледа другите.
В тази връзка - ще подарява книга, пък на който не му харесва, негова работа. Нищо не мога да направя.

# 65
Мама Мими, успех на госпожицата!

# 66
Честит рожден ден на Габи, да е жива, здрава и много успешна.

И при щерката ще си разменят подаръци - е има деца, на които не знам какво може да се подари. Това е и риска с училище като АК - има деца, чиито родители са мнооооого богати, пък ние не можем да се мерим с тях, а и не е нужно. Изкарваме заплатите си с много и почтен труд, и няма от какво да се срамуваме, нищо, че живеем в апартамент, нямаме къщи с басейни, не ходим на екзотични почивки, нямаме яхти, не носим маркови дрехи и т.н. На щерката съм и казала, че това е положението и от нея зависи да е доволна и щастлива с това, което има, а не да гледа другите.
В тази връзка - ще подарява книга, пък на който не му харесва, негова работа. Нищо не мога да направя.
Добре, че не са толкова много и не се "дуят" чак пък толкова.. Когато беше в 8ми клас колежанина, повече се постара за Boxmass (благотворителност за Коледа, подарък за деца на възраст от... до... със списък от допустими подаръци... кой колкото може и каквото може...), след това когато се сети поръча нещичко да купя за поредно пакетче... За класа подаръците бяха до 15лв и нямаше никакво престараване или цупльотене. Той беше взел за девойка (едро) плетена шапка с помпон в комплект със също такива ръкавици (Reservd мисля бяха), много се харесаха, каза че редовно си ги носи... Той е получавал Funny socks  с шоколад ... последната година беше големичък стъклен буркан, пълен с разнообразни коледни сладки с капак покрит като "сладко от килера на баба"  в коледна тема... Ей много си хареса подаръка, отпускаше ни "опитване на сладка" по график и по списък Wink

# 67
  • София
Добре, че не са толкова много и не се "дуят" чак пък толкова.. Когато беше в 8ми клас колежанина, повече се постара за Boxmass (благотворителност за Коледа, подарък за деца на възраст от... до... със списък от допустими подаръци... кой колкото може и каквото може...)

Хм, тази година не съм чула за такава инициатива, но може и моята да го е проспала. А това със сладкото е страхотна идея, ще я открадна и ще я предложа на щерката Wink.

Между другото, щерката сподели за първия осмокласник, изгонен от колежа.  Когато преди 2-3 седмици ми разказа за случката с това дете, се чудех дали ще са толкова принципни и ще приложат 100% правилника. Е, направиха го и мерки са взети веднага.

# 68
rosita_ta, Boxmass продължава до последните учебни дни, по всичко коридори има залепени малки плакатчета или само логото със списък на какво може и какво не може да има в пакета...
Скрит текст:
Навсякъде по коридорите на Сандърс, около кафетериата, в залите за почивка... и по екраните за съобщения излизаше... Организира се от Клуб с насока благотворителност (не му помня точното име) който координира за кой конкретно дом или център или... за каква възраст с какви нужди...
За Правилника
Скрит текст:
и прилагането му за осми клас - доста по-"мек" е за тях от гледна точка на пробация за успех, но за поведение си е същия... и 2-3 седмици са си нужни за всички стъпки за "коригиране" и за всички срещи адвайзъри/ученик, декан/ученик, адвайзъри и декан / родители... явно не е било първото провинение и / или не е било хич "приемливо и упростимо" като за стресираните freshman. Или дори за родителите може да е било по-лесно да приключат, отколкото да разчитат, че по време на (поредна) пробация ще се издъни и няма да има връщане...
Случки разни, случаи разни... системата работи Wink
ПП: В училището на малката направиха клуб "Научи се да даряваш", но наистина учат децата как да помагат, не само с финанси и производните им... Учат/работят съвместно с Уницеф. Сега по Коледа нашия клас решиха да са за възраст 0-3години, много бяха ентусиазирани децата да измислят "нещо полезно, което ще хареса и на децата"... Само в училището на наборчето няма нищо с благотворителност Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 18 дек 2017, 14:41 от peneva_a

# 69
  • София
И нашите ще си разменят подаръци. Саше ще подарява на момиче. Подготвила е дрешка за книга и две томчета с криминални истории, случващи се в Токио Simple Smile)) Сега е много актуална темата за Япония. Иначе при нашите има ограничение в сумата, но моята както винаги изобщо не помнеше дали е 15,  20 или 25 лв Satisfied

Росита, я кажи какво е било провинението? Интересно ми стана Simple Smile)

# 70
  • Чикаго / София
gabelas да ти е здрава и с късмет рожеднничката!

Виви успех на новото място!

# 71
  • София
Честит рожден ден на Габи! Да е здрава, щастлива и да има много мечти, които да сбъдва! bouquet

Моят младеж ще подарява на класната (и тя участва в размяната). В случая е по-удачно да се каже, че ние ще подаряваме на класната  hahaha, защото аз веднага поех нещата в свои ръце. Нямаше как да рискувам да го оставя да се оправя сам. Готова съм, надявам се, че съм се справила Thinking

За учението ще кажа само, че се очертава латинският да е коронната дисциплина на набора  Crazy. Днес гордо съобщи, че на теста по латински има 93 от 100 точки. Освен, че го похвалих, не пропуснах да натъртя, че който се справя по латински, би трябвало да се справя и по другите предмети, така че да се стяга иначе ще вадя гьостерицата  Close По италиански и литература е прилично положението, но по другите предмети е оле-мале.  ooooh!
Това е то при нас.

# 72
  • София
Жълто цвете, на мен латинския ми се струва като висш пилотаж. Просто космическа работа... Simple Smile)))

# 73
  • София
Росита, я кажи какво е било провинението? Интересно ми стана Simple Smile)

Пиша в скрит текст и след ден, два ще го изтрия

Скрит текст:

За благотворителността, разбрах, че се събират пари и ако съберат определена сума учителите правят нещо - госпожата по информатика си направила зелено омбре Simple Smile, учителите пускали брада или се бръснели гола глава Simple Smile. Ужааас и учител да не си, но пък са готини и децата са много впечатлени от това, което правят.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 09:17 от rosita_ta

# 74
  • София
Благодаря, Росита! Много ми е интересно, това което пишете. Просто друг, различен начин на обучение и среда Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт