8 клас - Новата година със късмет, да тръгне занапред(със щот..., нали си знайте)

• 97 577
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Русе
  Мирта, Жълто цвете успех на класирането , за Рим. Дано разгледат и Рим, пък ако може и Ватикана. Дали има някъде онлайн библиотеката на Ватикана.

Последните два учебни часа пък - класната работа по ИЕ предстои. Ще имат четене на текст с разбиране, слушане на текст с разбиране, граматика, писане на съчинение по зададена тема от 5 възможни варианта (100-120 думи).
  Ще се справи детето. Винаги се е справяло. Щом моето гламавато, дето учебник не пипа се справи с този формат. Само че при тях съчинението беше 80-100 думи. Не знам на кой учебник са - или А2 или B1.

За българския обаче не знам откъде да подхвана. Тройките догониха четворките, че и водят. Класното им беше отново дълбоко - "Силата и насилието на управника" - обща тема. Другата е била - "Род и родов дълг".  Светослав при такива дълбоки, започва да се напъва и той да бъде дълбок и захваща едни световни политико-етични излияния. Само дето не му стига речника и обосновката му е по-скоро емоционална, отколкото смислена. Таз жена ако не се пенсионира, ще ни се стъжни живота.

Математиката е докарал петица, благодарение на това, че си влязох в ролята. Таквиз консултации и учители, хич не вървят при нас. Не го ли подкарам със задачите и въпросите на всеки ред - защо и как, не става.

# 226
Браво на Светльо за 5-цата по МАТ.
На нашият и сто човека да му висим на главата до повече от 4-ка по МАТ не може да го докара.
За класното по НЕ ми е  по-спокойно,  но и там може да се издъни. За това по БЕЛ се притеснявам много повече.

# 227
  • Русе
Браво на Светльо за 5-цата по МАТ.

Браво на майка му, че и баща му се намеси. Едната задача не е могъл да разбере какво се иска. Чак не знам дали да я погледна, че ще се ядосвам. Никак не му  се отдава четенето с разбиране.

Между другото ми писаха и от reforma@mon.bg. Потвърдено е, че дипломата за средно образование, ще се формира от оценките от 11 и 12 клас. Обясниха ми, като на малоумен, че в 11 и 12 клас, природните и хуманитарните науки ще се изучават в ЗИП според профила на училището, сякаш аз нещо друго казах, ама не ми се занимава повече да пиша. Да сме живи и здрави и дано  стигнем до 11 клас.  Че Светльо както го гонят любовните и спортните проблеми, едвам смогвам да сместя и училището в зоната му на внимание.

# 228
Амбър, тогава браво на двама ви с мъжът ти.
Благодаря, че ни информира за отговора на МОН.

# 229
  • гр. София
 ...

Последните два учебни часа пък - класната работа по ИЕ предстои. Ще имат четене на текст с разбиране, слушане на текст с разбиране, граматика, писане на съчинение по зададена тема от 5 възможни варианта (100-120 думи).
  Ще се справи детето. Винаги се е справяло. Щом моето гламавато, дето учебник не пипа се справи с този формат. Само че при тях съчинението беше 80-100 думи. Не знам на кой учебник са - или А2 или B1.

...
Амбърче, много благодаря за подкрепата  Hug
Петицата е хубава оценка - значи заедно сте се потрудили за успеха на Светльо по МАТ  yes
Хм  newsm78 такива теми им е дала учителката - за възрастен човек са трудни, пък камо ли за осмокласници, Амбърче... Сериозна им е госпожата, няма лабаво, значи... ooooh!
Мирта, Жълто цвете, и от мен имате силно стискане на палци - дано имат успех децата и да отидат до Вечния град  Peace

# 230
Амбър, за библиотеката на Ватикана - това изкочи като линк на първо четене:
https://www.vatlib.it/
Не съм гледала още какво има качено на сайта.

# 231
  • Русе
Амбър, за библиотеката на Ватикана - това изкочи като линк на първо четене:
https://www.vatlib.it/
  Благодаря, Чиби. Обаче за това, което ми е интересно или нямам достъп или трябва да се добера до наборите на Мирта и Жълто цвете.

Върна се, много изморен от училище, не чак толкоз че да не отиде на тренировка, обаче. По математика решавал(преписвал от дъската) цял час задачи, по български треперил цял час да не го изпита( щот вчера каза, че нямали да учат нищо), по английски незнам си какво. Половин час се разправяхме да реши едно биквадратно уравнение , че да не губи нишката. Утре обеща, че ще решава, уж. Нищо че е на рожден ден сигурно целия ден.

Проверих-по английски са на B1.

# 232
  • в здрача
Аз още не мога да вляза в работен режим, децата пък в училищен.Е, наборката се справя.
Тази сутрин се изстъргах от леглото с помощта на мисълта, че днес е петък. Петък е! Даже вече е следобед. Май трябваше да стискам палци за някого по нещо, или беше вчера ?! Направо давам на заето.
Върнаха половината класно по БЕЛ, знае си и оценката по МАТ, върнали и контролното по философия - 5,50 и вчера цяла вечер се обяснява с баща си - не разбираше защо госпожата по философия е написала - кому- върху думата човек в даденото от нея определение за личност, но въобще не нададох ухо на разговора.
Поисках само да видя защо има 4 по ИТ, хвърлих око на теста, питах я кaкво е HDD и т.н. съкращения, знаеше за какво става дума, че не е научила разпъването на абривиатурите ми е през подметката. Този път не е наказана и спи спокойно.
Чакаме да видим класното по мат и да разберем къде е сбъркала, че има 5, по БЕЛ няма да изпиртвам, помагам, практиката показва, че като абдикирам децата вдигат сами нивото си. На темата /то класното им по БЕЛ беше граматичен тест 1 час и в друг ден 2 часа теглиха тема по която да пишат двете групи/, та на темата има 5. Въобще няма да се занимавам, още повече че вчера докато хвалеше учителката си по български и я попитах само как изглежда и се оказа, че е моята любима учителка - тя ни пое за кратко когато една година не помня по каква причина учителката ни /за която се майтапехме, че всеки път вместо дневник върви с калашника напред/ отсъстваше и тя я заместваше... И досега когато някой от съучениците намине през града винаги специално отиваме при нея в училището да и кажем здрасти. Чак ме е яд, че не се разменихме и не отидох аз на родителската среща.

# 233
Браво на Теди на Tsv!

# 234
Честито на днешните именици!
Йордановден е!

# 235
Аз да си похваля детето - ще ходи на втори кръг на олимпиада по математика.  Smile

Тия дни, синът ми изпрати съобщение с молба до директорката си от предишното училище и тя се е съгласила да се яви в старото си училище на олимпиада по химия и по физика. Simple Smile Чудесен човек! Sparkling Heart (Ако си спомняте, преди се оплаквах, че в новото му училище няма да се организират тези олимпиади.)

Сега се е замислил за олимпиадата по ИТ... В неговото училище ще се прави и май ще му е по силите. Остава да поговори за това с учителя си по ИТ и така да прецени дали иска да участва.

# 236
  • Русе
Аз да си похваля детето - ще ходи на втори кръг на олимпиада по математика.  Smile

за хвалба си е. Успех и за националния кръг да се похвалиш!

Какво ще представлява олимпиадата по ИТ. Ако е хардуер само, сигурно ще се навие да отиде. Има голямо самочувствие на вещ по въпросите. Но ако мръднат от темата е гола вода.

# 237
Честито!
Това ме подсеща да пита в понеделник как се е представил там, за съжаление по БЕЛ е изкарал 50 точки и се размина областното, но той ме успокоява, че от 8, 9, 10 клас само един човек се бил класирал.

За съжаление още не може да влезе в училищен ритъм след ваканцията. Ставането е мъка за всички, в 7.54 се опитвам да го събудя, а в 8 трябва да е на строя. Вече мисля някой ден просто да го оставя да се успи, белким се усети.

# 238
  • София
Аз пак да попитам - резултатите от олимпиадата по БЕЛ преподавателят ли ги казва?

# 239
  • столицата
При нас са ги изнесли в училище, доколкото разбрах. На моето не му стигнало 1точка, за да се класира за областния. Предвид, че всичко е само на мускули, резултатът е повече от добър. Естествено, че малко я е яд, но... замина на рожден ден Simple Smile
Това, че някакви класни и контролни се очертават в началото на другата седмица, е ми ще му мисли в понеделник.
Оставила съм я да си чупи главата. Лошото е, че засега без много усилия й се получават резултатите.
Силно стискам палци за децата на Ж. цвете и Мирта. Дано успеят!
Какво представляват тестовете по философия? Щели да имат контролно, но не съм убедена, че нещо от учебника е прочетено. Философията било да изразиш своето мнение по даден въпрос, според наборката. Това засега й е донесло три 6-ци. Опасенията ми са, обаче, че на контролното ще е разочарование. Поне да й предложа нещо за ориентир, ако пожелае.

Общи условия

Активация на акаунт