С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 606
  • 800
  •   1
Отговори
# 420
а рентгенова снимка е изключено Simple Smile
тук точица ли надушвам?
Каза го в прав текст за който чете няма нужда от точки и запетайки и надушване.
Нямам в предвид точка като граматичен знак.
За това трябва да се забрани на свекървите да пишат в тази тема на снахи, значиииии,
нямат представа от днешният майчински жаргон, но пънат ли се,пънат.
На всяко гърне мерудия, като че ли искат да запълнят клишето на на киселата свекърва.

# 421
Пеперудова ,повече съм в кондиция  от теб- точката ти е намек към една публикация  на дама за  бебето  и. Не  съм тъпа колкото ти мислиш ,и  ти ще станеш свекърва и като те гледам сега ,съжалявам снаха ти...от сега изпускаш  нерви.

# 422
Пеперудова ,повече съм в кондиция  от теб- точката ти е намек към една публикация  на дама за  бебето  и. Не  съм тъпа колкото ти мислиш ,и  ти ще станеш свекърва и като те гледам сега ,съжалявам снаха ти...от сега изпускаш  нерви.
Ти няма нужда да съжаляваш нероден Петко,
бъдещата ми снаха сигурно още дори и не е родена, синът ми е на 3,5 години.

Но да си кажа честно, разбирам снахите ти, че спазват голяма дистанция към теб и не си пускат децата за повече от 1-2 часа. Доказваш го постоянно Борянке.
Особенно избирателната ти заядливост.
Защо не смъмри Гугъл-а, че не е разбрала и предлага рентгенова снимка, а аз написах едно изречение и ти веднага протри ръчички при възможността да изригнеш. Дано при снахите си си малко по държана при изпускането си. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 423
Уффф, пак внесох смут, може би е хубаво да спра да пиша и само да чета. Исках само да изпусна насъбралия се яд, за да не се изпусна и да тръгна с лошо пред мъжа ми. Той не е виновен, никой не си избира родителите.

# 424
Не си внесла смут ,просто написа,че си малко бременна,а  след теб почна Пеперудата да прави точки.Без да чете.
Изригнах ,защото от мерак да изтъкне ,не вижда другите.Не  си виновна с нищо и не е към теб. И веднага ми отговори без да знае  и разбира нещо за мен.Пускат ги ,малки са ,дават заявка да ги пращат скоро сами. Нямам проблем със снаха си ,свястно момиче  е, нямам две снахи. Надявам се да не е втората като теб,тогава аз няма да искам да я пускам тук. То  бива заслепение  в собствената персона и ти го казваха ,Пеперудова сто пъти в прав текст.

# 425

Не си внесла смут ,просто написа,че си малко бременна,а  след теб почна Пеперудата да прави точки.Без да чете.
Изригнах ,защото от мерак да изтъкне ,не вижда другите.Не  си виновна с нищо и не е към теб. И веднага ми отговори без да знае  и разбира нещо за мен.Пускат ги ,малки са ,дават заявка да ги пращат скоро сами. Нямам проблем със снаха си ,свястно момиче  е, нямам две снахи. Надявам се да не е втората като теб,тогава аз няма да искам да я пускам тук. То  бива заслепение  в собствената персона и ти го казваха ,Пеперудова сто пъти в прав текст.
Борянке, то народът си е казал,
ако си умна свекърва ще спечелиш дъщеря, а ако си глупава- губиш син.
Ти щом още от сега си толкова войнствено настроена срещу втората си снаха, ще си със сигурност от вторият вид свекърви, които пълнят на 95 процента от темите тук- презирани както от снаха си, така и от синът си.
И не ми отговори, защо се хвана за моето изречение, а Гугъл написа пост преди мен, и явно и тя не е разбрала за бремеността на авторката, там ти подви опашка. А  аз дори и цитирах в моят пост- на Гугъл нейният.
И със снахите ли така ли ще постъпваш? Явно това ти е стратегията- жлъч да се лее.

# 426
Ох, Абсурд, ако не друго, искрено се позабавлявах и аз с теб, благодаря ти. Удивителен нюх и проницателност, ако не бях зодия лъв, сигурно даже бих се преклонила пред тях Laughing Добре, че си ти, да просветлиш и всички останали, че аз това момче ще го разоря и точка. Него и цялото му семейство, пари, имоти, всичко, да останат на улицата, и задължително разединени! Че то сплотеното семейство чудеса прави, току виж се измъкнали. Wink
И на останалите, благодаря за мненията. Беше ми полезно да чуя гледните точки, на по- странични хора. Няма да спамя повече темата с този въпрос. Може да надничам само от време на време. Всичко хубаво и по- малко свекърски проблеми на всички ви.Relaxed

# 427
  • София
Lys Bleu, чувството е взаимно- аз също се забавлявам с теб, дори се възхищавам на претенциите ти към хора, които дори все още никакви не са ти.
Особено ме възхити възмущението ти от това, че родителите били изтеглили пари от сметката, като така нарушили сумата, която би трябвало да послужи за самоучастие и теглене на кредит.

Е, някой би попитал, дали пък ти не би могла да я допълниш, например, като така вземеш участие в един общ проект, но това са подробности. Mr. Green

# 428
Да, забелязах, че заслепена от възхищение, игнорираш факта, че поне веднъж споменах това, че претенции към който и да е от техните имоти нямам. Нито пък съм се възмутила особено от факта, че разполагат с парите му. Аз такива имам лично свои и с тях също плащам сметки и покривам разходи. Нямам проблем и с това да участвам в погасяването на кредит, който е послужил за закупуването на наше жилище. Единственият ми проблем, е че майка му твърдо смята своите желания за приоритет пред нашите. И как няма, при положение, че ако тръгнем да изплащаме наше жилище така мечтания ремонт ще се замрази за Х период от време. Ами нека да обърнем палачинката тогава- който е искал ремонти и прочие, да е бачкал по- здраво кога е било време и да си ги е направил. Децата не са роби и безплатна работна ръка на родителите си. И въпреки това, не й претендирам с нищо, нито искам да я игнорираме, просто трябва да се правят компромиси, за да може и двете страни да са малко от малко доволни. А ти след като така отривисто смяташ, че искам да им взема сина и имотите, да не би да си от този тип свекърви, които чакат на готово сина и щерката да ги дондуркат, в замяна на всичко, което ти си им дала? Или да имаш намерението да бъдеш такава (не знам колко големи са децата ти). И когато се появи бъг в системата (сиреч снаха/зет) да бълваш огън и жупел към тях, защото не ти се кланят. Rolling Eyes

# 429
Lys Bleu, повярвай ми, разбирам защо се дразниш. Не си споменала от колко време сте заедно с твоя приятел? С моя сме от над 4 години. Още в началото на връзката ни той излезе под наем в моя квартал, за да сме по-близо един до друг и да се виждаме нормално, а не около родителски тела. Първата една година (цяла 1 година от 12 месеца) те бяха толкова сърдити, че част от финансите му заминават за наем/сметки/храна в друго, а не тяхното жилище, че не искаха изобщо да ме виждат или да се запознават с мен при все, че аз не живеех още с него и не му "харчех" парите с повече от някоя сметка в заведение и билет за кабинковия лифт. Grinning
Една сутрин майка му ни събуди с крясъци (по телефона), които се чуваха извън слушалката и се състояха в това как не го било срам родителите му да имат някакви неплатени сметки за вода, а той си плащал наемите другаде. Не, че той е спирал някога да им праща пари всеки месец - просто те никога не са си правили сметката и все не им стигат. По тази причина той никога не би им дал достъп до своя сметка - щото ще се окаже празна, а те ще мрънкат за още - вие също не е трябвало да се съгласявате на това. Предполага се, че годеникът ти вече не е 18-годишен тийнейджър (или е?) и като възрастен човек, че и бъдеща глава на семейство не трябва да оставя бюджета и спестяванията му да се определят от мама и тате.

А absurT не ти пише тези неща от злоба (тя си има един такъв по-остър изказ Grinning ), a за да усетиш, че действително няма никакъв смисъл да имаш претенции към свекърите - не за имоти и пари, а за това какви са и как се държат - те са големи хора и няма да се променят. Да се ядосваш, че свекървата това казала, онова искала, друго мрънкала е като да се дразниш, че днес слънцето ти пече в очите и не си виждаш монитора. Grinning Вятърът си духа, слънцето си пече, сезоните се менят, но свекърва ти винаги ще е малко по-нахална и по-изискваща, отколкото ти се иска. Приеми го като факт, както се приема, че зимата ти е студено ходенето до метрото и трябва да си облечеш дебели ръкавици - по същия начин си облечи онази част от мозъка, която се нервира и се дразни на свекърва ти. Човекът, към когото можеш да проявиш претенции да направи някаква промяна и да не се влияе толкова много от желанията на родителите си, е годеникът ти. Само той може да внесе положителна промяна в ситуацията. Щото свекърите могат да си мрънкат колкото си искат - той преценява дали да им угоди и кое му е по-важно. От ничие мрънкане не се умира.

# 430
Има една особена порода родители, които смятат едното си дете за финансов донор, а и не само - да е на разположение, когато някаква работа трябва да се върши. И когато дойде време това дете да се отдели, полудяват от яд и правят всичко възможно това да се забави максимално дълго, защото не искат да пуснат благото. Много е егоистично, но съм виждала такива хора с очите си и си представям как се чувства Lys.
От друга страна - кога стана циганка, кога ти почеря гъзът? Още не сте женени, ти вече му правиш сметка на парите! Че родителите му се държат с него като с олигофрен, който само трябва да внася в сметката, пък той да се хили добронамерено и да не се усеща, е видно, но поне ти не се дръж така с него, защото по този начин той няма никога да порасне. И не виждам нищо лошо, че сестрата ще наследи половината имущество, то оставаше и да я лишат. Какво като братът прави ремонт - като има възможност и желание, ще направи, по-добре ли е да се рушат имотите? Брат да се погрижи за сестра си не е лошо и не виждам проблем тя да владее ремонтираното от него жилище.
Отделен имот, при наличие на собствен (ако съм на мястото на мъжа), който ми харесва и искам да ползвам, изобщо не бих купувала, това са години робство за някакво жилище, което накрая ще е и старо на всичкото отгоре, има други начини да си инвестираш парите, които са с по-добра възвръщаемост и бих се насочила към тях.
Та, ако виждам някакъв по-съществен проблем, той ще е ако мъжът не иска да инвестира в нов имот, а тя дърпа натам. Най-добре да се разберете по въпроса преди сватбата, че да няма после драми.

# 431
Малко да ви разсмея, на свекъра ми жената (не ми е оригиналната свекърва, втора му е), пък, уж, много искаше детето да я сурвака. Детето е на малко над годинка и не искаше да докосне сурвачката, явно я беше страх от всички финтифлюшки наредени по нея, а жената се обърна и й каза, че когато я сурвакали, тогава щяла да даде парАта! Фръцна се, нито поиска втори път, нито видях повече сурвачката, защото мислех да я й върна ситуация в същият тон, ама пусто не ми се получи.

# 432
И кое беше смешното?

# 433
Фръцкането и стойките пред едногодишното Simple Smile

# 434
  • София
Има една особена порода родители, които смятат едното си дете за финансов донор, а и не само - да е на разположение, когато някаква работа трябва да се върши. И когато дойде време това дете да се отдели, полудяват от яд и правят всичко възможно това да се забави максимално дълго, защото не искат да пуснат благото. Много е егоистично, но съм виждала такива хора с очите си и си представям как се чувства Lys.
От друга страна - кога стана циганка, кога ти почеря гъзът? Още не сте женени, ти вече му правиш сметка на парите! Че родителите му се държат с него като с олигофрен, който само трябва да внася в сметката, пък той да се хили добронамерено и да не се усеща, е видно, но поне ти не се дръж така с него, защото по този начин той няма никога да порасне. И не виждам нищо лошо, че сестрата ще наследи половината имущество, то оставаше и да я лишат. Какво като братът прави ремонт - като има възможност и желание, ще направи, по-добре ли е да се рушат имотите? Брат да се погрижи за сестра си не е лошо и не виждам проблем тя да владее ремонтираното от него жилище.
Отделен имот, при наличие на собствен (ако съм на мястото на мъжа), който ми харесва и искам да ползвам, изобщо не бих купувала, това са години робство за някакво жилище, което накрая ще е и старо на всичкото отгоре, има други начини да си инвестираш парите, които са с по-добра възвръщаемост и бих се насочила към тях.
Та, ако виждам някакъв по-съществен проблем, той ще е ако мъжът не иска да инвестира в нов имот, а тя дърпа натам. Най-добре да се разберете по въпроса преди сватбата, че да няма после драми.
Може и да съм пропуснала, но не прочетох мъжът да има собствен имот. А при такива родители, определено бих предпочела да имам имот, който няма нищо общо с тях, вместо да им се заробвам с техен. Освен това е малко трудно хем да се разберат къде да живеят преди сватбата, хем да не си правят сметка на парите, защото ако се разберат за кредит за жилище, това без сметка на парите няма как да стане.

Общи условия

Активация на акаунт