С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 631
  • 800
  •   1
Отговори
# 405
Разбира се ,че разходите и приходите са работа на семейството,но то още семейство няма,и понеже се говори за ремонти и размени на къщи и апартаменти,предложих всички да седнат и да се разберат.Малко такт не е навредил на никого,още повече ,че не знаем позицията на бъдещия съпруг.

# 406
  • София
Авторката написа, че бъдещият съпруг е искал да купува отделно жилище, но родителите му взели повече пари от неговите, и плановете пропаднали. Толкова по въпроса за тактичността.
Освен това такива планове е по-добре да се направят преди брака, а не след това, за да може всеки един от двамата бъдещи младоженци да е наясно, а не след това да бъде поставен пред свършен факт.

# 407
  • Варна
Взели повече пари ама не прекратил пълномощното. Да си сърба попарата тогава

# 408
Ако ги наливат в ремонта докато пътува е нормално.
Освен това се каза ,до  тук няма ново семейство ,било каквото било ,нататък да се оправят как да бъде.

# 409
  • София
Взели повече пари ама не прекратил пълномощното. Да си сърба попарата тогава

Егати вълчиците сте, честно!

Няма брак дори още, ама дай да ги оглозгаме до дупка тия- собствениците на имотите и тоя- собственика на парите, който по половин година е в морето! Mr. Green

Каква попара да си сърба, момчето, че не ми е ясно?

Тази- че е решил да се жени, а жена му няма собствено жилище, нито такова- на родителите ѝ, в което да го заведе и което да трябва да ремонтират?

Че иска да ремонтира имоти, чиито наследник ще е и в които девойката ще се събуе и влезе?
Че и сметка му правите, защо родителите му още имат пълномощно, след като вече е изгряла годеница на хоризонта?

Защо никоя не предложи най- простото- да отидат да живеят при нейната майка, която- о, колко глупаво постъпва, като живее с баба ѝ и се грижи за нея!? newsm78

# 410
Аз я съветвам изобщо да не си докарва на главата това да бъде нечия гостенка. Щото и в темата досега, и попринцип това е нагласата към жена, която е дошла в жилище, притежавано от свекърите - че е на гости и за всяко решение трябва да навежда скромно главица в благодарност към благодеятелите. Няма смисъл от такива нерви. Свиват малко разходите, правят си сметката, теглят си кредита и не се тормозят повече. Той, ако ще ги наследява тези имоти след много години евентуално, те са си за него И сестра му, и нейното семейство. Не бих дала съвет на никое момиче да търси някъде наготово с риск един ден да остане на улицата, защото на себе си няма и 10% от дома, в който живее и в който влага всичките си пари. Със или без брак. В момента се е запътила натам - всичко, което гради и влага реално е чуждо - на свекървата, дори не е на бъдещия й мъж. И утре като се скарат (искрено пожелавам да не се случва, само хубаво желая) край, дай наново всичко отначало. Ако влага, трябва да фигурира в сметката, не да седи като безгласна буква.

# 411
Мъжът ми сутринта ме закара на работа като ме видя как кашлям, за да не се вра по градски транспорт. Само, че аз издържах до десет и нещо, викнах си такси и към поликлиниката. Още повече бях започнала да бухам, гърло ме болеше и хич не ми беше до работа. А и не е редно да заразявам и колегите. Изписаха ми няколко неща за смучене, преслушаха ме, слава Богу съм с чисти дробове. И лечението е в хоризонтално положение на топло с чайчета и малко витамин C. На обяд си легнах даже и спах. Събудих се с още по-лоша кашлица Sad Искам да разкажа предисторията, ако на някой му е дотегнало вече, се оправдавам Simple Smile Звъни телефонът на мъжа ми (ахаааа сега разбирам защо не ми вдига), гледам забравил си го е на зарядното. Докато вдигна, спря да звъни майка му - свекървата. Пиша ѝ по вайбър, че синът ѝ си е забравил телефона и не успях да ѝ вдигна, а аз съм болна и затова съм вкъщи. Обажда се на мен и започва с това, че искала от някъв производител на мебели оферта за гардероб по поръчка в Перник. Казвам ѝ, че на този етап имаме секция за хола, доставена преди седмица, която стои неразопакована и още нея не сме оправили. Казвам ѝ, че  не е нужно да се ходи до Перник и като решим кога и какъв гардероб искаме, ще си купим. Но тя продължава, човекът я чакал в Перник да решим. Те не са от Перник, да кажа, не знам къде го е намерила. Но ми писва и заявявам да му откаже докато стигнем до заветния гардероб. Разбира се доста по-обстойно минава разговорът, доста кашляне чу жената, поне три пъти повторих, че съм болна. А тя излиза с ново двайсе да идват с мъжа ѝ в неделя, да викнат и брат му на мъжа ми и да сглобяват секцията. Тук се предавам и твърдо заявявам за пореден път, че съм болна и едва ли ще ми е до хора. Казвам ѝ да звънне на сина си довечера. А тя продължава да мели да не сме отказвали помощ и до неделя имало време. Отказвам се. Ще говоря с мъжа ми, той твърдо ще се наложи да заяви позиция ако не иска да сменям ключалки. Защо ли?  Защото още си правят оглушки за ключа и не са ни го върнали. Отивам да си меря температурата.

# 412
Внимавай с такава внезапно появила се кашлица. Моята от нищото изскочи, практически без никакви други ясни симпотми и ме умори 4 месеца 2 от които кошмарни. Ако до няколко дни не усетиш ясно подобрение, бягай на пуломолог. От едната слушалка никой не може да ти каже, че си с чисти дробове, голям % от проблемите не се долавят на първичен преглед. Пусни си една ПКК и СУЕ поне да имаш обща идея има ли инфекция, ако има - прави снимка. Не се туткай много, аз се тутках прекалено много и стана по-сериозно.

Свекървата да си гледа работата в тоя случай.

# 413
Внимавай с такава внезапно появила се кашлица. Моята от нищото изскочи, практически без никакви други ясни симпотми и ме умори 4 месеца 2 от които кошмарни. Ако до няколко дни не усетиш ясно подобрение, бягай на пуломолог. От едната слушалка никой не може да ти каже, че си с чисти дробове, голям % от проблемите не се долавят на първичен преглед. Пусни си една ПКК и СУЕ поне да имаш обща идея има ли инфекция, ако има - прави снимка. Не се туткай много, аз се тутках прекалено много и стана по-сериозно.

Свекървата да си гледа работата в тоя случай.
Пълна кръвна си пуснах по друг повод, СУЕ не знам какво е, а рентгенова снимка е изключено Simple Smile Благодаря Гугъл, ако няма подобрение, в понеделник или вторник пак ще ходя на лекар.

# 414
  • София
А тя излиза с ново двайсе да идват с мъжа ѝ в неделя, да викнат и брат му на мъжа ми и да сглобяват секцията. Тук се предавам и твърдо заявявам за пореден път, че съм болна и едва ли ще ми е до хора. Казвам ѝ да звънне на сина си довечера. А тя продължава да мели да не сме отказвали помощ и до неделя имало време. Отказвам се. Ще говоря с мъжа ми, той твърдо ще се наложи да заяви позиция ако не иска да сменям ключалки. Защо ли?  Защото още си правят оглушки за ключа и не са ни го върнали. Отивам да си меря температурата.

Ами, много си я търпяла.
Още след разпореждането да спре с действията по гардероба, пак съобщаваш че си болна и не можеш да говориш, и не искаш с нищо да се занимаваш, докато не ти мине.
Парираш започнатата реплика за каквото и да било с " Не ме ли чу, че съм болна, лошо ми е, имам температура и няма да се занимавам с нищо, докато оздравея?"
Завършваш с " ще ти се обадя когато съм добре, чао" и затваряш.

Само така се справях с майка ми........

# 415
Права си, обаче после не знам как ще се интерпретира, а не искам да си създавам допълнителни ядове. Все още ѝ водя политика, но не знам докога ще издържа. Тя просто не знае кога да спре, дори и за собствените си деца, камо ли за мен. Дали и аз няма да станатакава след време? Често започнах да си задавам този въпрос. Дали свекърва не е диагноза и с какво е по-различна от тъща? Още повече, когато срещу теб е крехко създание - жена, обикновено по-слаба и чувсвителнаот мъжа. Не го разбирам, наистина.

# 416
а рентгенова снимка е изключено Simple Smile
тук точица ли надушвам?

# 417
Докато го разбереш ще почне да ти избира  и гащите.
Не   е диагноза ,до човек си  е.
Твоята се е засилила и не може да спре.
Имаш мъж да сложи спирачки.Овреме.

# 418
Боряна, той винаги ѝ слага спирачките, не се оплаквам за това, а че винаги през него трябва да минем. Както казах, те са ѝ свикнали с брат му. Мен сякаш не ме слуша. Пита, задава въпроси, но отговите не ги отразява.

Последна редакция: пт, 05 яну 2018, 18:27 от icey

# 419
а рентгенова снимка е изключено Simple Smile
тук точица ли надушвам?
Каза го в прав текст за който чете няма нужда от точки и запетайки и надушване.

Общи условия

Активация на акаунт