С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 641
  • 800
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Те са компания на друг етаж- като във входа на блока, където имаме по едно 24 апартамента компания.....
Но пък, при нужда, а такава винаги изниква с малки деца, особено, е насреща, докато мъжът е в морето.

# 61
  • Варна
Simple Smile Не са ми компанията те, като съседи сме, всеки на етажа си. Общо ни е стълбището, свекървата я отучихме да идва да ни вижда всяка вечер в 20ч., включително и когато съм сама, а с брат му вижданията са случайни.

# 62
  • Най-красивата страна
Мира,аз се чудя как сте се съгласили да живеете в една къща с алкохолик.Без значение ,че сте на различни етажи.
Разбирам те ,права си да се обиждаш.Но единствения начин да живеете спокойно според мен е да се изнесете.
Разбирам също защо майката се държи така.Но тя не помага на алкохолизирания си син.Защо до сега не се е опитала да го накара да се лекува в някоя клиника например...
И какво ще се случи един ден,когато мама вече я няма.Вие ли ще се занимавате с пияницата?

# 63
  • Варна
Израстнали са в тази къща, помагали са в строежа като деца. Когато аз се появих брат му не се беше развел още, жена му го напусна с децата малко след това. С времето научих историята, но на всички им беше трудно да ми кажат в началото, особено на свекърите. И тогава и сега не възприемам проблема като общ, а само личен на пияницата. Да влияе ни, изкарва ми акъла като падне по стълбите, но това на моя живот няма да повлиява. Срам ги беше, а аз разграничавам и тях от проблема, затова не съм се дръпнала.
Някой писа по-горе, че алкохолът е личен избор, съгласна съм, а когято изборът не е мой не ми е фактор.

# 64
  • Ямбол
На гости на свекървата, вероятно и домакиня(не работи), но пък с претенции.

Аз да се похваля - свекървата почти е преустановила пребиваването си в дома ни, пак идва, но гледа да е когато мен ме няма. Постигнах го кротко, но твърдо, избягвам я и не я слушам, когато ми говори глупости. Или се е усетила, или мъжът ми гледа да са спокойни жените му и избягва да ни събира, след като разбра, че се товаря.

# 65
  • Варна
Как реши, че не работя Simple Smile

# 66
  • София

На нея звездите ѝ го говорят! Mr. Green

# 67
  • Ямбол
Не съм решила, написах "вероятно".

# 68
  • Варна
Мира, аз също съм на мнение, че е по-добро решение да се изнесете. Не само за да ви е спокойно. А също и за да покажете ясно, че неговите проблеми са си само негови/техни. Защото за теб може да е категорично ясно, че един ден, когато свеки я няма не щеш да се занимавате и да дондуркате братът,  но повярвай тя тайничко си го мисли - добре, че няма да е сам, а има брат, който ще се погрижи за него, когато мен няма да ме има. Вероятно по това време, живот и здраве, вие ще имате и дете/деца вече (сега не споменаваш за такива) и ситуацията ще е още по-тегава. А заминавайки ще декларирате ясно, че вие сте си отделни и имате свой живот. Може пък да отрезнеят малко, поне свекървата, и да се позамисли що за живот чака другият й син един ден сам. Та барем се присети да опита поне нещо. Макар че това падане по стълбите и продажбата на чужди вещи за да си набави алкохол никак не звучат добре и май е късно вече...

# 69
На мен ми е много чудно как ще гледат деца в тази къща, където живее и този пияница. Аз никога не бих се наела да гледам деца в близост до такъв човек.

# 70
Аз се стряскам при вида на пиян човек с разбит нос, пък какво говорим за 5 годишно хлапе, което да срещне чичо си с разбита глава и спящ между доматите в двора?! 
Живот и здраве, когато се появят невръстните малчугани, майките запчват да мислят различно, за да растат в сигурна и спокойна среда. На авторката, за сега, така й е добре, но някойнден ще се присети за тази дискусия.
Всеки си има глава на раменете, която да взима решения. Аз също имам такъв чичо, пияница, който е легнал на ръцете на баба и дядо, работи, но колкото да не си седи у дома, че може да го хванат да свърши нещо. Разведен с дете на 25+, но на 200км, което не иска да го вижда.  Ходи пиян на работа, а работи с пари в държавна институция и не го уволняват, защото бил душата на компанията и добър приятел, когато били в един клас с шефката. Безумие.

Последна редакция: вт, 19 дек 2017, 10:26 от Pure_nature

# 71
Дайте да избием всички алкохолици ,за да са доволни снахите!После ще се прекръстим ,че това на нашите деца няма да се случи ,защото те са застраховани!!!

# 72
  • София
А да ръкопляскаме ли на алкохолиците?
Аз не бих искала да живея в една къща с такъв, а за детето ми съвсем.

# 73
  • София
Дайте да избием всички алкохолици ,за да са доволни снахите!После ще се прекръстим ,че това на нашите деца няма да се случи ,защото те са застраховани!!!
Айде, поредната свекърва и тя тука да дава акъли!

# 74
  • Бургас
Няма нужда да ибиваме никого. Но е желателно да не толерираме и подклаждаме саморазрушително поведение, ковто влече след себе си и косвени жертви. А опитите да не се скърши хатъра на горкия пияница, да му се стъпва на пръсти и да не се вземат мерки, са точно това - допринасяне за задълбочаване на проблема. И когато си отидат родителите, кой ще се грижи за милото братче? За това те мислят ли, че завещават на другото си дете един товар до живот. Моля ви се, когато се стигне до такива крайности, виновните са повече от един.

Общи условия

Активация на акаунт