С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 574
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Съжителство с роднини на мъжа в тяхна многофамилна къща е нещо, с което никога не бих се примирила и не бих приела, защото освен за мъжа, в този случай се оказвам женена и за цялата задруга, която обитава къщата. Ако трябва да съм честна, и със собствените си роднини, с които се разбираме чудесно, не бих живяла в обща къща с общ двор, нито бих строила кооперация с тях...
Взе ми го от клавиатурата.

# 91
Миленака,аз избрах да нямам деца от алкохолика ,защото вероятността да се предаде генетично е поне 50 процента.Надявам се отговорът ми те е задоволил.

Да не си! Избрала си да нямаш деца, защото явно не искаш. Не знам къде ги четеш тези статистики, но това са абсурдни оправдания за избора ти. Това, че си избрала мъж пияница не те прави героиня.

# 92
  • Monaco
Моят баща е алкохолик и дълги години тормозеше майка ми, сестра ми и мен с пиянските си истории. Веднъж след като беше станал много агресивен майка ми се обади на баба да я помоли да вразуми сина си, да поговори с него. Спомням си как мама плачеше на телефона, а баба ми отговори да спре да циври и че лъже. Тази жена никога не прие, че синът и има проблем даже отричаше. Сега родителите ми са разведени, ние със сестра ми прекъснахме всякакъв контакт с баща ни и всичките му роднини, защото всички знаеха какъв е, но никой не застана на страната на мама... Смятам, че има жени, които си затварят очите за това какъв провал са децата им и от това страдат много хора, не е ли именно майката тази, която трябва да възпита сина си на основни ценности и която да го критикува, когато това е нужно? Не може такова поведение да бъде поощрявано. Алкохолиците завличат със себе си хората с които живеят. Аз имам едно провалено детство. 

# 93
  • София
Баща ти случайно да е в Швейцария?

# 94
  • Monaco
Не, в момента живее с друга жена в България . Нищо повече не знам за него, освен че си има ново семейство и се грижи за чужди деца. Дори рождените ни дни не помни...

# 95
  • София
Аха. Е, иначе щеше да е прекалено очевидно. Не че сега не е.

# 96
Моят баща е алкохолик и дълги години тормозеше майка ми, сестра ми и мен с пиянските си истории. Веднъж след като беше станал много агресивен майка ми се обади на баба да я помоли да вразуми сина си, да поговори с него. Спомням си как мама плачеше на телефона, а баба ми отговори да спре да циври и че лъже. Тази жена никога не прие, че синът и има проблем даже отричаше. Сега родителите ми са разведени, ние със сестра ми прекъснахме всякакъв контакт с баща ни и всичките му роднини, защото всички знаеха какъв е, но никой не застана на страната на мама... Смятам, че има жени, които си затварят очите за това какъв провал са децата им и от това страдат много хора, не е ли именно майката тази, която трябва да възпита сина си на основни ценности и която да го критикува, когато това е нужно? Не може такова поведение да бъде поощрявано. Алкохолиците завличат със себе си хората с които живеят. Аз имам едно провалено детство. 

Родителите трябва да възпитат децата да се справят сами. Дондуркаш ли го до 40+ все едно му съсипваш живота. В България пиенето е издигнато в култ, едва ли не всеки мъж като се прибере трябва да се насвятка с ракия. За това и баба ти въобще не я е притеснявало, пък и майка ти е просто снахата с претенциите. Ей, много лоши тези снахи! И аз като се омъжих за втори път поставих условие БЕЗ ПИЯНСКИ ПРОСТОТИИ, сигурно за това не ме харесват, синът им спря алкохола изобщо.

# 97
  • Най-красивата страна
Мен са ме учили ,че трябва да избягвам всякакви контакти с хора злоупотребяващи с алкохол,наркомани,комарджии ...Така ще възпитаме и дъщеря ни.Има една поговорка-И лудия бяга от пияния.
Чувала съм,че алкохолизма бил наследствен,но не ми се вярва да е така.Познавам деца на алкохолици,които не са станали такива.
Не бих живяла в една къща с алкохолик при никакви обстоятелства,не бих допуснала детето ми да живее в такава среда.
Ако пък имах близък роднина алкохолик,бих положила усилия да го накарам да се лекува.Но да търпя пиянски простотии-НЕ.

# 98
Мимикрия,излишно злобна си!!!Не съм се правила на героиня и ако обичаш по -полека с нещо толкова лично , като това защо съм избрала да нямам деца.

# 99
  • Варна
Ти сама набърка избора си и от нещо лично го обяви публично. Така че няма какво да се впрягаш, че някой си е казал мнението. Това е форум все пак.

# 100
Letia, всъщност ти влетя с бутонките в темата, а сега се оплакваш, че те ритат по кокалчетата. Никой не би коментирал твоя личен избор, ако ти самата не го беше обявила гръмогласно.

# 101
Не се оплаквам и никого не ритам ,опитах се да ви представя различна гледна точка! Жалко...

# 102
  • София
Ето една гледна точка и от мен.
Според мен ти си направила изключително нездравословен и мазохистичен избор.

# 103

Чувала съм,че алкохолизма бил наследствен,но не ми се вярва да е така.Познавам деца на алкохолици,които не са станали такива.

има наследственост, но не в този смисъл. Просто децата на алкохолици по-лесно биха се отдали на пиянство, ако започнат да пият. Това не значи, че всички деца на алкохолици стават пияници. Някои въобще не пият.

# 104
По скоро средата или приласкава, или отвращава.

Общи условия

Активация на акаунт