С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 477
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
Не искам да наливам масло в огъня, но мислила ли си как ще се променят нещата, след като родиш. Или смяташ от сега "да хванеш бика за рогата", та след това да стане по-лесно.

# 196
  • Варна
Pammy, разбирам те и си права, когато се раздаваш такова отношение обижда. Тя се меси защото не е "порастнала" и си живее в нейната си приказка с детето си. Не спестявай мнението си, кажи какво мислиш, питай я защо се меси.

# 197
Еми не трябва да се меси, ама го прави, затова я има тази тема-защото свекървите са си такива.
Иначе сега като казваш, че ти правиш много неща за тях, а те за теб не, напълно разбирам колко е гадно, защото и при мен положението е горе-долу същото.
Единствено виждам начин да оправиш ситуацията, като говориш доста с мъжа си и по този начин наистина да му покажеш колко гадно се чувстваш така като той не прави такива неща за теб като пърженето на картофи. Аз съм се чувствала идиотски в някакви такива ситуации. Вече нещата не са така, ама трябваше да има разговори, за да ме разбере как наистина се чувствам-използвана, наранена, предадена.
Така че не спирай да говориш, НО без да натякваш-спокоен разговор, в който да изложиш аргументите си.

# 198
  • Варна
Съгласна съм със Spring, разговорите да са спокойни, на момента и без да се изисква нещо от насрещната страна. Просто в прав текст какво те дразни и защо. Като за начало.

# 199
Не искам да наливам масло в огъня, но мислила ли си как ще се променят нещата, след като родиш. Или смяташ от сега "да хванеш бика за рогата", та след това да стане по-лесно.

След като родя ще стане по зле в това съм убедена . Още от сега съм предупредила мъжа ми че без аз да съм помолила за помощ или съвет за бебето не желая който и да е да ми се меси . Малко преди раждането ще предупредя и нея и абсолютно всички роднини . Но вече за останалите неща не знам . Тя ежедневно ми лази по нервите, но гледам да съм спокойна заради детето , но днес преля чашата .  Като за начало след раждането ще се опитам да продължа да не я отразявам толкова поне докато се сдобием с финансовата възможност да се изнесем . Изнесем ли се ще и идвам на гости колкото да вижда детето

# 200
  • Варна
Представя ли действията и държанието си като нещо, което прави за теб? Да помага?

# 201
Представя ли действията и държанието си като нещо, което прави за теб? Да помага?

Абсолютно не . След моята поява тя готви много рядко , когато каже ще направим ли еди какво си това означава , че аз трябва да го направя .Никога не ми помага дори със предложения какво да има за вечеря . За коледната трапеза пръста не си мръдна , аз и мъжа ми правихме всичко стоях на крак толкова време имайки предвид състоянието ми тя си седеше и гледаше тв . Единственото което прави е да мие банята и да почиства стаята си , понеже аз само там не влизам за да няма после мрънкане . Изявяваше желание да ми помага първите месеци когато дойдох да живея тук . Може би аз съм си виновна че от началото ги научих така . От обич към мъжа ми и старание да съм перфектната жена .

# 202

Абсолютно не . След моята поява тя готви много рядко , когато каже ще направим ли еди какво си това означава , че аз трябва да го направя .Никога не ми помага дори със предложения какво да има за вечеря . За коледната трапеза пръста не си мръдна , аз и мъжа ми правихме всичко стоях на крак толкова време имайки предвид състоянието ми тя си седеше и гледаше тв . Единственото което прави е да мие банята и да почиства стаята си , понеже аз само там не влизам за да няма после мрънкане . Изявяваше желание да ми помага първите месеци когато дойдох да живея тук . Може би аз съм си виновна че от началото ги научих така . От обич към мъжа ми и старание да съм перфектната жена .

За стаята и имах предвид че не влизам не банята Grinning Сега се страхувам аз да мия банята в това състояние . И се радвам че поне това прави

# 203
  • Варна
Чудесно, виж колко аргументи имаш за да споделиш какво те дразни.

# 204
  • Ямбол
Има два бутона за редакция на мнение. Не е нужно да цитираш, за да допълваш.

А иначе аз бих се радвала, че не ми се месят. Радвай се и ти.

# 205
Моята пък дойде снощи на гости с девера и племеника, които пък бяха болни и видимо много зле. Влязоха и казаха на детето да стои далеч от тях. Аз до преди 5 дни бях на антибиотик, ама от днес се наложи пак да го започна. По принцип съм най-кекавата в семейството и вирусите ги ловя през две преки от нас. Бясна съм, защото ако се изпотръшкаме болни, това ще ни провали всички планове за Нова година.
А и как можеш да кажеш на 6 год дете да стои далеч от теб, като същото те е чакало цял ден. Не че на детето не му светна лампата и не се затвори в стаята си, ама те пък ходиха да я питат защо стои там. Днес казах на ММ, че друг път ако ми дойтат болни няма да ги пусна, пък който иска да се сърди.

# 206
За стаята и имах предвид че не влизам не банята Grinning Сега се страхувам аз да мия банята в това състояние . И се радвам че поне това прави

Нещо май много си се вживяла в това състояние. Добре, че сте при свекървата, че кой щеше да ти мие банята , ако сте сами.  

# 207
На мъжа нищо няма да му стане да мие банята, без значение дали е бременна или не. Може пък да й прилошава от препаратите. На мен ми се повдигаше от аромата на топла манджа например.

# 208
Добре, че свекървата не готви,да не й прилошава. 

# 209
Как точно очакваш да имате нормални отношения, когато ти си се нанесла при тях и си започнала с фасоните? За мен това, да живееш с някой и да не общуваш и да мълчиш през цялото време е невъзпитано.

Друг е въпросът, че не ми допада това навиране при родителите, но съзнавам, че понякога се налага. В тези случаи обаче, е редно да се проявява такт и поне елементарно възпитание. Ако имахте нормални отношения, най-вероятно тя сама щеше да ти изпържи картофи или да накара мъжът ти да побърза да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт