С какво ви дразнят свекървите- 89

• 80 092
  • 800
  •   1
Отговори
# 255
Особено, ако поканеният  се държи  идиотски.

# 256
Аз за такива говорех Wink. Иначе, НЕ!

Като им чета претенциите и лошо ми става.

# 257
  • Варна
Сутринта ви четох коментарите... Някоя от пишещите колежки - снахи е коментирала, че свекървата не можело да се държи като "господарката на къщата".... Е, че ако тя не е господарката на къщата, коя да е??? Поканената да живее там снаха ли???

Няма господари и гости в едно семейство, това са болни разбирания. Има човеци, които живеят заедно. Или се получава от раз (дай Боже всекиму), или изпадат в някакви неразбирателства, които колкото по-интелигентно и навреме отработят, толкова по-малко ще се натоварят.
Ако са интелигентни хора, няма да ги допуснат, това са първата група, но за жалост не всички могат да се похвалят с  багаж на "втория етаж".
Фактът, че някой е станал свекърва или снаха, не прави тази персона по-малко куха от преди придобиването на съответния статут. Просто в новата роля стават видими липсите, случват се ситуации, които ги провокират.

# 258
Само ако почне война  са добре дошли при мен,иначе и аз искам само на гости ...Само внуците са господари тук.
И ми  е  смешно това:няма да види децата.Страда се  по тях до време и  от време навреме.Малко като на снахите оплакванията  е.
Мярвах в оплакването на снахата "при два котлона"  и се зачудих.При нас и  при  4  печки   е тясно за две жени и  започва от мен тясното.След 35  години със свекърва не ми се почва отначало.
Та  честито удоволствие  на двете в темата.

# 259
Да си "господарка" на къща, апартамент, колиба, палат, все тая - домът ти е това, няма нищо общо с положението ти във фамилията и отношенията в нея. Има общо с онова, което си вложил, строил, правил, спестявал и разни такива, може би не особено важни подробности за новодошлите...

# 260

Няма господари и гости в едно семейство, това са болни разбирания.

Да вземат да си избият тази мисъл снахите, ще е много по-лесно. Довел я мунчото, защото я обичал и айде, в къщи съм си, всичко да се прекрои по мой вкус.

# 261
  • София
За какви "господарки" говорите в 21 век? Ужас! Целия проблем идва от свекървата - защото е възпитала един пикльо, който не може да пусне полата на мама, но пъм си е хванал жена, че и дете са направили и то умишлено, но не са осъзнали, че не могат още собствените си задници да обършат, а как ще се грижат за едно бебе не знам. Какво им пречеше, да си намерят самстоятелно жилище, да си заживеят отделно и тогава да се правят на семейство? В конкретната ситуация, че свекървата върти селски номера и иска да става за нейното е ясно, няма спор. Иначе нормален човек не би отказал на синът си, да изпържи на бременната си жена 2 картофа?! Тук подозирам, че проблема на С не е бил в картофите или салатата, а в това че е искала да спре синът й да направи нещо за жена си. Друг е въпроса защо мунчо не е слязъл до кварталния магазин да купи 2 картофа и да ги изпържи? Ми то утре ден, така и детето си ще остави гладно, щото имало 1бр. кисело мляко, ама на свекървата и трябвало.  Кой купува тази храна и как си плащат и поделят и въобще поделят ли си сметките не знам, ама тоя муньо е такъв, защото майка му така го е възпитала.

# 262
Само за свекървата от цялата история ми е мъчно. Не стига, че синковецът си трябва да търпи, очевидно доста след навършването му на 18 години, че и нахална снаха домъкнал, с една камара претенции. Егати драмата, че жената се разпоредила със собствените си картофи.
Другото, което не мога да разбера е, с какъв акъл се е стигнало до бебе, при положение, че двамата млади явно не могат и най- мизерната квартирка да си позволят? Или се очаква бабата да издържа и внучето?

# 263
  • Пловдив
Обсъждания мъж, мисля че е е пълнолетен. Възпитанието има значение, но след пълнолетие трябва да спрем да се оправдаваме с него.

# 264
  • София
Обсъждания мъж, мисля че е е пълнолетен. Възпитанието има значение, но след пълнолетие трябва да спрем да се оправдаваме с него.
Ами не е баш така. Ти поне имаш 3 момчета и до колкото съм те чела по форума, смяташ да им разясниш, че като си хванат приятелки не възнамеряваш да ги приютяваш и да живеете в дядовата ръкавичка задружно, нали така? Т.е. ти от малки ги възпитаваш те сами да си мислят по въпроса къде ще живеят с жените си един ден. Дали имат уредено нещо наследствено от вас /с мъжа ти/ или трябва да запрятат ръкави и да спестяват за ипотека - няма значение - важното е, че тези деца ще израснат със съзнанието, че този дом, в който живеят сега е на мама и тати и като порастнат ще трявба сами да си стегнат собствен дом.
Обаче не всички свекърви си възпитават така децата.

# 265
А майките на момичета как ги възпитават - да се натресе в дома на свекървата и да започне да се разпорежда?

# 266
  • Пловдив
Ами три момчета  и един, в който да останем с баща им - кой среден човек може да осигури в днешно време 4 жилища?!

# 267
На мен изначално не ми се връзва поведението и на тримата. За младежа ясно, но защо пък младата снаха още от самото начало е започнала с подобно поведение на отбягване. Ако се беше постарала да се държи по-нормално и човешки дали пък нещата нямаше да се развият другояче? А относно свекървата, това съперничество ми е абсолютно безсмислено. И съпругата, и майката имат своите роли, в много отношения несъвместими. 

# 268
  • София
Ами три момчета  и един, в който да останем с баща им - кой среден човек може да осигури в днешно време 4 жилища?!
Върни се и прочети пак какво съм написала - няма значение дали вие им осигурявате жилища, важно какво им влиза в главите - че трябва да се изнесат преди да заживеят с жена /а може и по-рано предполагам/.

# 269
  • Пловдив
Върни се и прочети пак какво съм написала - няма значение дали вие им осигурявате жилища, важно какво им влиза в главите - че трябва да се изнесат преди да заживеят с жена /а може и по-рано предполагам/.
Трябва.

Общи условия

Активация на акаунт