С какво ви дразнят свекървите- 89

• 79 525
  • 800
  •   1
Отговори
# 285
Има казус и се коментира. Късметка окрасява и вади нейният си опит. Аз лично коментирам, че е невъзпитано да се нанесеш в чужд дом и умишлено да игнорираш домакините.

# 286
Интересно защо ли се поддържа темата "С какво ви дразнят свекървите" пък за снахите е замряла?

Няма достатъчно свекърви още, които да я движат.  Laughing
Нищо де, вие растете, ще дойде време да се прехвърлите там и да я побутнете.  Hug

# 287
  • Варна
Украсявам ли, кое? Какво друго да споделям освен опит?

# 288
Ами обвиняваш другите, че си измислят, а пък ние коментираме само казаното от авторката.

# 289
Цитат
Интересно защо ли се поддържа темата "С какво ви дразнят свекървите" пък за снахите е замряла?
Там никой не пише по няколко прости причини. Първо, в този форум свекърви почти няма засега; и второ, като се престрашиха някои от малкото налични да споделят нещо, снахите веднага ги налазиха и темата стана копи-пейст на тази. Пък форумът няма нужда от 2 еднакви теми.

# 290
  • Варна
Ами обвиняваш другите, че си измислят, а пък ние коментираме само казаното от авторката.

Не е като да не чета украси, включително и по мой адрес.

# 291
Ама с теб някой занимава ли се? Ти не си регистрирала оплакване Simple Smile

# 292
Тя се олицетворява с всички онеправдани снахи, чиито свекърви не са предали крепостта изцяло и имат желание да си готвят картофите в собствената кухня.

# 293
  • Варна
По-назад съм аз, в началото на темата Simple Smile

# 294
Аз обикновено съм на страната на снахите, обаче дамата с парада ме остави безмълвна и само си водя записки - да си знам утре, ако Мамин ми доведе някоя, дето една тухла няма, да ми се борсучи и да командва парада у дома, как да се държа подобаващо.
Като цяло историята конкурира момата, която умуваше как да изхвърли свекърите от уреденото жилище в панелката в името на малката точица, разбира се, вместо да си оправи подареното от същите свекъри жилище. Та и тая тук - цяла вечеря сготвила  в това си състояние, ах... Зер, ако бяха отделно, щеше да й готви личен готвач и да й сервира иконом. Спирам да пиша, че момичето е бременно все пак, но горещо й препоръчвам да си преразгледа поведението и да прецени уместно ли е. Влязла е в чужд дом и отначало е тръгнала на въпреки, а после очаква да й се кланят. Ами, нагло е, съжалявам.

# 295
  • София
За какво говорим?
Колко гадна и неблагодарна е свекървата?
Ми за мен не е.  Даже е доста търпелива.
Прекалено търпелива е.

А, малката точица я бях забравила. Онази снаха беше по-нагла от тази, според мен.

# 296
По-назад съм аз, в началото на темата Simple Smile
Ааа, тогава повечето те подкрепиха, че не ти е лесно с пияндето.

# 297
За какво говорим?
Колко гадна и неблагодарна е свекървата?
Ми за мен не е.  Даже е доста търпелива.
Прекалено търпелива е.

А, малката точица я бях забравила. Онази снаха беше по-нагла от тази, според мен.
Мислиш ли? Въпрос на време е според мен. Още малко да напредне и ще почне да се дразни, че нахалната свеки има наглостта да си живее в собственото жилище, вместо да изчезне. Е, може да се появява от време на време все пак - колкото да изчисти банята примерно.
Късметка, много зависи и от отношението - тук имаше подобен казус, но ситуацията и отношението на снахата бяха различни, имаше основателна причина за съжителството,  отделно имаше предварителни договорки, които свекито после наруши и съответно реакциите не бяха такива. А на това как да му съчувстваш? 

# 298
А дали няма някаква причина за да не я отразява от самото начало? Авторката нищо не каза по този въпрос?
Интересна ще е тази причина- достатъчна, за да спре да отразява свеки, но недостатъчна, за да откаже да живее в нейния дом, под един покрив с нея.

# 299
  • София
Чакай малко, Абсурд. За ипотека ок, мога да приема, че на повечето хора им отнема години да спестят пари и да постигнат финансово ниво, на което банките да им я отпуснат. Но за наем не е нужно да станеш на 35 за да можеш да отделиш парите.

И да, нека се женят, дори и да нямат петак. Но за дете е нужно малко здрав разум да имаш. Сега пак някой ще каже, че това отнема надеждата и правото на дете на бедните, но не е точно така. Въпрос на преценка е.

Ами, наемите в София се доближават плътно до вноската за ипотеката.
Затова някои предприемат този ход- завират се при родителите и спестяват една сума за самоучастие, например.

От друга страна, отглеждането на детето е къде по- евтино и лесно ако са при баба и дядо- 4 души възрастни, а дано могат да задоволят нуждите на бебето.
Не е за пренебрегване и възможността да се редуват при водене и взимане от градина, например.

Всъщност, ако не е огромното неудобство да се наврат две домакини пред една печка и да си мерят черпаците и неизмитите чинии, съжителството може да бъде от голяма полза-  за отскок.

Общи условия

Активация на акаунт