С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 633
  • 800
  •   1
Отговори
# 390
  • София
На бас, че свекърите смятат имотите за "техни" във всяко едно отношение и всичкото плащане на сметки и ремонти по тях от страна на сина няма да променят това. (Те така или иначе явно са си техни, но схващате какво имам предвид). Имам чувството, че дори всичко да приключи благополучно и всеки да си влезе в ремонтирания дом, както планират, това им мислене ще остане.

И аз предполагам така. Предполагам и че имотите наистина са техни във всяко отношение, тя сама се вкарва в ролята на завряна снаха, но кой каквото си направи...

# 391
Може би, т.е със сигурност и аз сама съм виновна, че не съм предприела по- своевременно обсъждане на тези неща, но както казах ние се сгодихме преди 4 месеца. Имам предвид, гледали сме на връзката си сериозно, но все пак бяхме гаджета, дето се вика във всеки един момент можеше да се скараме по- сериозно и всеки, от където е. Което, наясно съм и сега може да се случи, че и след сватбата с две деца примерно. Но да, в крайна сметка станалото- станало, вече сме в това положение, така че няма да се белосвам какво и как е трябвало да направя, а ще мисля за бъдещите ни действия. Сега, четейки коментарите ви все повече се убеждавам, че закупуването на отделно наше си жилище ще е най- доброто решение, а от там нататък вече да им се помага според възможностите. Но вече мога да си представя каква драма ще докара това наше решение. Не, знам, просто както казах не съм израстнала сред такива принципи и разбирания, дори съм се чудила дали грешката не е в моя телевизор. Но, баща ми, лека му пръст имаше една приказка "не е редно кравата да суче от телето" и е прав. И колкото и много да ми се искаше и все още да искам да се разбираме прекрасно, явно няма да се получи. Иначе не съжителстваме заедно с родителите му (стори ми се, че някой е останал с такова впечатление). И като цяло не твърдя, че жената е само лоша, любезна е, усмихната, незлоблива. Не е от тези, които се бъркат нон стоп, в домакинството на децата си. Просто явно е егоист и няма такова нещо, като да пренебрегне за малко себе си, за да е детето й по- добре. Иначе се оплаква от своята свекърва, а не забелязва, че започва да допуска същите грешки. Колкото до доходите им, имат, но не са големи. Тя е комисионер, няма твърда заплата. Баща му е пенсионер от година, иначе вземаше прилична заплата преди това. А сестра му работеше на непълен работен ден и съответно също не получаваше голяма заплата. Поне тя от скоро започна нова работа, която е по- добре платена. Уж и баща му ще си потърси нова работа. Наистина надявам се да се стабилизират финансово, не само заради това, че годеника ми плаща масрафите, ами и защото те самите са все още трудоспособни хора. В крайна сметка не е добре да се разчита на доход само на един човек в семейството, ами ако се случи нещо с него, другите какво ще правят? Пък и той в крайна сметка, заслужава да харчи и за себе си, негови са си парите.

# 392
Забиваш се в парите,които не са ти основен проблем.И за възрастните е добре да са сами.Имат два имота ,единия  под наем и са готови,не ги мисли тях.И е  доста накриво схващането да помогнем на децата,защото води други след себе си.

# 393
Довършете ремонта на къщата, апартамента им кажете да си го отдават под наем и си вземете нещо свое. Щом планувате ремонт на апартамента, че и сватба , предполагам, че ще можете да се справите евентуално с първа вноска, макар и тогава да не можете да си позволите голяма сватба. Така няма да си завряната снаха, а свекърите ще си имат допълнителен доход, да си живеят добре без да са на гърба на децата си.

# 394
Но вече мога да си представя каква драма ще докара това наше решение. 
Не знам дали това/закупуването на собствен дом/ ще стане ваше решения. Може бъдещият ти мъж да не иска и да го устройва тази ситуация. твърде много се фокусираш върху това с какви пари им помага той. Фокусирай се върху това как вие да си оправите положението и да си осигурите собствен дом, преди да сте набили много пари в къщата и апартамента на свекърите

# 395
Здравейте!
Скрит текст:
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но просто имах нужда да споделя недоволството си и аз. Та, ще започна от там, че първо и аз и свекърва ми сме в етап на "кандидатура" за съответните позиции снаха- свекърва, тъй като със сина й сме сгодени. Но за улеснение я наричам така, вместо "майката на годеника ми". Като цяло не сме имали някакви проблеми и дразги с нея, откакто се познаваме, но напоследък егоизмът й в някои аспекти много започва да ми боде очите. Накратко, тя с мъжа й, свекърва й и сестрата на годеника ми живеят заедно в апартамента им. Аз и годеника ми в къщата им, като и двата имота са за ремонт, в момента се ремонтира къщата, където сме ние. Това, се прави с идеята, след като ремонта приключи те да се преместят там, а аз и ММ в апартамента (това по желание на свекървата, и съгласието на сина й от своя страна с това). До тук добре, аз съм окау с тази ситуация, тъй като нямам никакви претенции къде точно ще сме, нищо че повечето ни приятели обикновено са с погледа "Whaaaat?!?", когато чуят замисъла на ремонта, който се прави в момента. Проблема е, че госпожата все по- често започва да мрънка, как ремонта се бави, как се надявала тази година вече да е там и т.н. Тук е момента да кажем, че въпросния ремонт, както и този, който ще се направи на апартамента след това е изцяло на разноските на годеника ми, на 100%, като плаща и сметките им по принцип и им помага финансово. А тя вместо да се благодари, че сина й е такъв и си държи на семейството мрънка ли мрънка, все нещо не й стига, все не е достатъчно добро, достатъчно на време и прочие. Отделно, че откакто сме се сгодили преди няколко месеца и веднъж не ни е попитала какво мислим по отношение на предстоящата сватба. Кога я планираме, как, къде или каквото и да е. Веднъж зачекнахме темата, като споменахме, че ако успеем я мислим за есента на тази година и отсрещната реакция веднага беше: "Ама, маме, ремонта да вземем да довършим първо". И просто преди няколко дни се бяхме събрали в тях и пак повдигна темата с това, че ремонта става бавно и не издържах и й казах, че на сина й не му е лесно да се занимава и с това и да плаща сметки и като цяло той да е човека винаги, когато има някакъв проблем, какъвто и да е той. А тя ми заяви, че сметките не били проблема, а просто много ни били дръпнали назад финансово, една сватба, на която бяхме кумуве и една наша почивка в чужбина (като дестинацията не беше случайна, а беше в страната, където живеят майка ми и баба ми). Еее, направо ми кипна всичко отвътре. Като сме били приключили с другите ангажименти сме щели да ходим, колкото искаме на почивки. Ама не беше проблем миналата зима, когато ходихме на ски с него и решихме да вземем и тях да могат да се разходят и те. Тогава никой не броеше и смяташе колко пари са се изхарчили. И ме е яд дори не толкова за нас като цяло, а за него, защото в моите очи не е достатъчно ценен. Той плава, той липсва по половин година и е далеч от семейство, приятели и близки, и според нея явно трябва няколко месеца да е като роб на кораба, после няколкото, в които почива тук да е роб не семейството си и прищевките им. Иначе за сестра му се кахъри и белосва, че е на 29 и няма връзка в момента, та кога щяла да се жени и деца да прави. Ама за сина й тези неща явно не я касаят. На него собствено семейство не му се полага. И него в момента го няма и не искам да му споделям такива неща, защото и без друго му е тежко, че е далеч от вкъщи и не може да помогне ако има проблем. Но просто имах нужда да го излея някъде, защото просто много ми тежеше. И утре пак ще се събираме с родителите му, не знам, дано не ме подразни с нещо отново, защото се притеснявам, че ще избухна и изобщо няма да меря и мисля нещата, които бих наговорила. Извинявам се и на вас за романа, просто и така е доста синтезиран вариант.
Аз, честно казано, никакъв проблем не виждам.....
Парите са у вас.Вие решавате за какво да ги давате, кога да ги давате, и как да стават нещата.
Кеф ви сватбата, правите си сватбата.
Кеф ви ремонта, правите си ремонта.
Кеф ви почивката, правите си почивката.
А пък какво приказвала свекървата.....ами да си приказва.
Честно, наистина дори не разбирам къде да търся проблем....

# 396
Фокусирай се върху това как вие да си оправите положението и да си осигурите собствен дом, преди да сте набили много пари в къщата и апартамента на свекърите
Ето това е най-голямата прецаквация, набиване на пари в чужд имот.
Аз бих се съгласила да живея с мъжът ми или на квартира, или в имот който е на двамата на името.

# 397
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Скрит текст:
Извинявам се, че така нахлувам в темата, но просто имах нужда да споделя недоволството си и аз. Та, ще започна от там, че първо и аз и свекърва ми сме в етап на "кандидатура" за съответните позиции снаха- свекърва, тъй като със сина й сме сгодени. Но за улеснение я наричам така, вместо "майката на годеника ми". Като цяло не сме имали някакви проблеми и дразги с нея, откакто се познаваме, но напоследък егоизмът й в някои аспекти много започва да ми боде очите. Накратко, тя с мъжа й, свекърва й и сестрата на годеника ми живеят заедно в апартамента им. Аз и годеника ми в къщата им, като и двата имота са за ремонт, в момента се ремонтира къщата, където сме ние. Това, се прави с идеята, след като ремонта приключи те да се преместят там, а аз и ММ в апартамента (това по желание на свекървата, и съгласието на сина й от своя страна с това). До тук добре, аз съм окау с тази ситуация, тъй като нямам никакви претенции къде точно ще сме, нищо че повечето ни приятели обикновено са с погледа "Whaaaat?!?", когато чуят замисъла на ремонта, който се прави в момента. Проблема е, че госпожата все по- често започва да мрънка, как ремонта се бави, как се надявала тази година вече да е там и т.н. Тук е момента да кажем, че въпросния ремонт, както и този, който ще се направи на апартамента след това е изцяло на разноските на годеника ми, на 100%, като плаща и сметките им по принцип и им помага финансово. А тя вместо да се благодари, че сина й е такъв и си държи на семейството мрънка ли мрънка, все нещо не й стига, все не е достатъчно добро, достатъчно на време и прочие. Отделно, че откакто сме се сгодили преди няколко месеца и веднъж не ни е попитала какво мислим по отношение на предстоящата сватба. Кога я планираме, как, къде или каквото и да е. Веднъж зачекнахме темата, като споменахме, че ако успеем я мислим за есента на тази година и отсрещната реакция веднага беше: "Ама, маме, ремонта да вземем да довършим първо". И просто преди няколко дни се бяхме събрали в тях и пак повдигна темата с това, че ремонта става бавно и не издържах и й казах, че на сина й не му е лесно да се занимава и с това и да плаща сметки и като цяло той да е човека винаги, когато има някакъв проблем, какъвто и да е той. А тя ми заяви, че сметките не били проблема, а просто много ни били дръпнали назад финансово, една сватба, на която бяхме кумуве и една наша почивка в чужбина (като дестинацията не беше случайна, а беше в страната, където живеят майка ми и баба ми). Еее, направо ми кипна всичко отвътре. Като сме били приключили с другите ангажименти сме щели да ходим, колкото искаме на почивки. Ама не беше проблем миналата зима, когато ходихме на ски с него и решихме да вземем и тях да могат да се разходят и те. Тогава никой не броеше и смяташе колко пари са се изхарчили. И ме е яд дори не толкова за нас като цяло, а за него, защото в моите очи не е достатъчно ценен. Той плава, той липсва по половин година и е далеч от семейство, приятели и близки, и според нея явно трябва няколко месеца да е като роб на кораба, после няколкото, в които почива тук да е роб не семейството си и прищевките им. Иначе за сестра му се кахъри и белосва, че е на 29 и няма връзка в момента, та кога щяла да се жени и деца да прави. Ама за сина й тези неща явно не я касаят. На него собствено семейство не му се полага. И него в момента го няма и не искам да му споделям такива неща, защото и без друго му е тежко, че е далеч от вкъщи и не може да помогне ако има проблем. Но просто имах нужда да го излея някъде, защото просто много ми тежеше. И утре пак ще се събираме с родителите му, не знам, дано не ме подразни с нещо отново, защото се притеснявам, че ще избухна и изобщо няма да меря и мисля нещата, които бих наговорила. Извинявам се и на вас за романа, просто и така е доста синтезиран вариант.
Аз, честно казано, никакъв проблем не виждам.....
Парите са у вас.Вие решавате за какво да ги давате, кога да ги давате, и как да стават нещата.
Кеф ви сватбата, правите си сватбата.
Кеф ви ремонта, правите си ремонта.
Кеф ви почивката, правите си почивката.
А пък какво приказвала свекървата.....ами да си приказва.
Честно, наистина дори не разбирам къде да търся проблем....
Но вече мога да си представя каква драма ще докара това наше решение. 
Не знам дали това/закупуването на собствен дом/ ще стане ваше решения. Може бъдещият ти мъж да не иска и да го устройва тази ситуация. твърде много се фокусираш върху това с какви пари им помага той. Фокусирай се върху това как вие да си оправите положението и да си осигурите собствен дом, преди да сте набили много пари в къщата и апартамента на свекърите
С две ръце подкрепям тези съвети.

# 398
Не се фокусирам само върху парите, но е факт, че те са един от основните проблеми. Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна. Тогава говори с родителите си на тема "харчене", но ще видим този път какво ще стане. Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира. И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент. И все повече се убеждавам, че да си купим отделен имот ще е по- добре. Защото в крайна сметка, имот ще трябва да има и за сестра му. Наистина никакви претенции нямам към имуществото им и кой къде и защо иска да живее. Просто искам да знам, че имаме наше си място, за да няма мрънкане от никоя страна. А и, за да е сигурно, че освен ако нещо крайно не налага такива обстоятелства, няма да живеем заедно две поколения. От разстояние винаги е по- лесно да се обичаме с роднините. Било то и 10-15 мин път с автомобил.

# 399
Ами тогава стегни се и ти и дай всичко от себе си/финансово/, говорете по въпроса за собствен дом и действайте.

# 400
Да обобщим ситуацията-семейство с две деца ,синът пътува т. е. печели много,много повече пари от обикновените хора.До сега родителите са имали достъп до банковите сметки тъй като синът е необвързан.
Появява се годеница и нещата се променят,тя си има своите претенции,някои от които основателни,други не.
Моят съвет е,тъй като съм от морски град и съм наблюдавала много такива семейства,ако връзката е сериозна,да се оженят със или без сватба.Тогава вече от позицията на семейство всички да седнат и да се разберат кой къде ще живее,кой на кого ще прехвърля апартаменти и кой ще разполага с банкови сметки.Уверете родителите,че няма да ги оставите без подкрепа,но най-добре е да си дават апартамента под наем и те и вие дасте самостоятелни.Ако ще ремонтирате още един имот,той да е прехвърлен,защото и сестра му има дял.Дано да сте достатъчно тактични и да не си развалите отношенията,защото женейки се ,той не престава да бъде син и брат.

# 401
Не се фокусирам само върху парите, но е факт, че те са един от основните проблеми. Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна. Тогава говори с родителите си на тема "харчене", но ще видим този път какво ще стане. Така или иначе след като кредита отпадна, инвестира в ремонта на къщата, който на следващото му прибиране вече мисля, ще се финализира. И е хубаво да се довърши, защото вече е налял достатъчно, за да спре на последната права. Остава въпросът, до колко ще е добре да идем да ремонтираме и да живеем след това в техния апартамент. И все повече се убеждавам, че да си купим отделен имот ще е по- добре. Защото в крайна сметка, имот ще трябва да има и за сестра му. Наистина никакви претенции нямам към имуществото им и кой къде и защо иска да живее. Просто искам да знам, че имаме наше си място, за да няма мрънкане от никоя страна. А и, за да е сигурно, че освен ако нещо крайно не налага такива обстоятелства, няма да живеем заедно две поколения. От разстояние винаги е по- лесно да се обичаме с роднините. Било то и 10-15 мин път с автомобил.
И ние сме били в подобно положение, моите свекъри имаха пълномощно за всички сметки на съпругът ми. Никога обаче не са си позволявали да теглят пари.
Въпреки това, след като се оженихме го накарах да ги премахне и да ме напише само мен. Така само аз имам достъп до неговите сметки, както и той до моите.
Свекърите не са част от вашата двойка, така че вие сте с отделно финансово положение.
Гледай дори и да им направи ремонт, те да му препишат част от имота. Иначе той ещ трябва да дели със сестра си.
А вие задължително си купете ваш си имот на името на двамата, да имате ваш си дом, ако може на 5-10 км минимум дистанция от свекърите. Не оставяй да е всичко на негово име, все пак ти ще бъдеш майка на бъдещите му деца, дай Господ, и трябва да си подсигурена.
А къщата, която вие ремонтирате, нека я препишат на съпругът ти, а те да имат доживотно ползване. После ще остане на децата ви. Къща е много по-ценно от апартамент.

# 402
  • София
Да обобщим ситуацията-семейство с две деца ,синът пътува т. е. печели много,много повече пари от обикновените хора.До сега родителите са имали достъп до банковите сметки тъй като синът е необвързан.
Появява се годеница и нещата се променят,тя си има своите претенции,някои от които основателни,други не.
Моят съвет е,тъй като съм от морски град и съм наблюдавала много такива семейства,ако връзката е сериозна,да се оженят със или без сватба.Тогава вече от позицията на семейство всички да седнат и да се разберат кой къде ще живее,кой на кого ще прехвърля апартаменти и кой ще разполага с банкови сметки.Уверете родителите,че няма да ги оставите без подкрепа,но най-добре е да си дават апартамента под наем и те и вие дасте самостоятелни.Ако ще ремонтирате още един имот,той да е прехвърлен,защото и сестра му има дял.Дано да сте достатъчно тактични и да не си развалите отношенията,защото женейки се ,той не престава да бъде син и брат.
Защо всички? Къде ще живее семейството, как ще харчи парите си и останалите сем. решения се решават само от членовете на семейството – в конкретния случай бъдещите младоженци.

# 403
Не се фокусирам само върху парите, но е факт, че те са един от основните проблеми. Той обмисляше закупуването на жилище, сега последния път като се прибра, само че родителите му имат пълномощно и достъп до банковата му сметка, за да могат да продължават да си покриват разходите, когато е на рейс. И се оказа, че липсваше по- голяма сума, отколкото той очакваше и на онзи етап тегленето на кредит отпадна.
Ето това ви е проблем. Откъснете си семейната сметка от тях. Нека им превежда определена сума пари, за която предварително сте се разбрали с тях и толкова. Иначе току виж изтеглите заветния кредит и после аха да си платите вноската и изненада, свекървата си купила диван с парите. Grinning Не е смешно впрочем. При нас МП и сестра му са горе долу наясно кой колко пари им оставя и рядко има отклонения. За мен е доста нахално това, че напъват той хем да ги издържа, хем да им ремонтира жилището пък ей от тях да мине, ще му позволят да живее в апартамента, който пак сам ще ремонтира. Той си е техен, не е негов. Утре като ги няма ще сте вложили хиляди левове в него и ще го делите със семейството на сестра му. В това няма никакъв смисъл. Знам колко излиза пълен ремонт на апартамент. Сметни си една груба сметка колко ви излизат 2 ремонта, единия от които на цяла къща и ще видиш, че с тези пари спокойно може да си вземете ваше жилище или поне да вложите една огромна първоначална вноска.

Не искайте да ви приписват нищо. Това е прекалено голямо искане. Отделете си финансите от техните и си вземете нещо ваше. Викаш, голяма драма щяло да има... ами да си има. Ще помрънкат, ще им мине. При нас също имаше "голяма драма" няколко месеца. Голям прас.

# 404
Дотук разбрах, че само приятелят ти работи и влага пари в ремонти, а сестра му, макар и с нова работа, не дава и стотинка? Защо? Още от началото е трябвало да се разберат да си ремонтирате апартамента за вас, а свекърите и сестрата да ремонтират къщата, след като те ще живеят там. Дори и да се очаква тя да отиде при мъжа си, като се ожени, и няма задължения към тези имоти, пак не е трябвало така да се съгласявате да поемате всички разходи вие.

Общи условия

Активация на акаунт