С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 631
  • 800
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Абсолютно споделям мнението на Тарталета. Шансът да се променят нещата е нищожен, а при условие, че твоят човек е толкова привързан към фамилията и отрано му е внушено чувството за дълг - никакъв. Като имате деца и по-зле ще стане.

# 376
  • София
И от мен се очакваше да дондуркам свекъри. Казах "не". Решението е на авторката, но трябва да говори и с годеника си. Тя не е безгласна буква и не трябва да се поставя в позицията на такава. Ако не е съгласна с това положение, сега е моментът да го заяви ясно и твърдо, а не да си мълчи. Ако избере да мълчи, може да обвинява единствено себе си за това.

# 377
Можем да, само че и годеника ми като цяло иска имотите да се оправят, тъй като така или иначе ги има. И аз наистина нямах против, просто не очаквах толкова натискане по въпроса от нейна страна. Предполагах, че докато се прави въпросния ремонт ще можем да помислим и за себе си- сватба, деца и т.н, като приключим с къщата да се оправи и апартамента и просто да си разменим местата, но тя явно не ги вижда точно така нещата.
Нещата почти винаги се развиват по начин, който няма нищо общо с хубавите планове, които си правиш. По-добре се отделете, докато не сте се овъртолили съвсем.

# 378
  • Mediterraneo
И от мен се очакваше да дондуркам свекъри. Казах "не". Решението е на авторката, но трябва да говори и с годеника си. Тя не е безгласна буква и не трябва да се поставя в позицията на такава. Ако не е съгласна с това положение, сега е моментът да го заяви, а не да си мълчи. Ако избере да мълчи, може да обвинява единствено себе си за това.

Ами не. Вече е безгласна буква. И най- вероятно сама е стигнала до това положение, съгласявайки се с цялата ситуация около ремонти, смяна на жилища и пр.

# 379
  • София
Според мен все още има шанс. Но трябва да прояви твърдост, с мрънкане няма да стане.

# 380
  • Варна
На бас, че свекърите смятат имотите за "техни" във всяко едно отношение и всичкото плащане на сметки и ремонти по тях от страна на сина няма да променят това. (Те така или иначе явно са си техни, но схващате какво имам предвид). Имам чувството, че дори всичко да приключи благополучно и всеки да си влезе в ремонтирания дом, както планират, това им мислене ще остане.

# 381
На мен пък ми стана жал за младежа (ако изобщо става дума за младеж). Трепе се по корабите далече от дом и семейство, а тук две жени се карат как да му харчат парите...

# 382
Стратегията ти е грешна.
Щом ще правите ремонти, тогава нека неговите родители да узаконят и имотите. Да му прехвърлят на него имотът, в който вие ще живеете.
Иначе само ще наливате пари и може ако ситуацията ескалира, колкото и да не ви се вярва, може да останете с празни ръце.
Ако не му прехвърлят апартамента, тогава ти си най-прецаканата, ще живееш в имот на свекърите.
Ако свекърите искат само пари за ремонти,а не искат да прехвърлят, тогава по-добре си купете нещо свое , и на двамата.

# 383
  • София
И утре пак ще се събираме с родителите му, не знам, дано не ме подразни с нещо отново, защото се притеснявам, че ще избухна и изобщо няма да меря и мисля нещата, които бих наговорила. Извинявам се и на вас за романа, просто и така е доста синтезиран вариант.

Чакай да видя дали съм разбрала правилно!?
Твоите мама и баба живеят в някаква друга страна и ходите там да ги видите, с което ангажимента им към теб, годеника и сватбата ви се изчерпва!?
Но, ти си се вторачила в кесията и отношенията на годеника си с родителите му и си недоволна, че той трябва да си даде парите първо да оправи къщата, в която да се настанят родителите му и сестра му, после да ремонтира апартамента и накрая да направи сватбата!?

Защото, за теб е редно той да си даде парите за посещение и почивка при твоята мама, а свекърите трябва да целуват ръка че сте ги " взели" с вас?
И е нормално като циганите- да му хвръкнат парите за сватба, а че после ще живеете в кочина- няма значение!?

Не искам да мисля, какви ли претенции ще те напънат, когато нанижеш халката на пръста?
Може би, ще трябва да почне да плава по 2 години без почивка, за да поеме същите ангажименти и към твоите родители, че да не избухнеш и да не ги наговориш без да ги мислиш, нещата......

# 384
Благодаря ви за изказаните мнения. Наясно съм, че за някои от вас изглеждам наивна, а може би и глупава, заради това, че съм мислила, че нещата могат да се оправят с добро. Просто винаги съм искала нормални взаимоотношения, тъй като все пак са му семейство, а не да бягаме от тях като дявол от тамян, но явно с добро ще навредим единствено на себе си. absurT, дали схващането ти е правилно или грешно е твоя работа. Имам в предвид, мнението си е твое, както и това на всяка от вас, аз нямам намерение да го променям или оборвам по принцип. Иначе, да, наясно съм, че сред хората витае схващането, че жените на пътуващите по море са глезли, които не вадят и стотинка, а само харчат и мрънкат с купища претенции. Но не, аз също работя, изкарвам пари и не чакам единствено на неговата заплата. В това отношение разходите по почивката ни са споделени, както и разходите по принцип, не очаквам всичко да се заплаща от него, защото не го възприемам като касичка и ценя труда и усилията му, за да ги пилея безразборно. А конкретно за самото посещение на моята майка, за да ни бъде и тя в помощ пое разноските по престоя ни там, както и би ни помогнала винаги, когато имаме нужда и тя има възможността да го направи.

# 385
На мен не ми е ясно защо при двама работещи с добри, към отлични доходи, се навивате да правите такива сложни схеми, да се сменяте, да ремонтирате къща и апартамент.
Вземете си нещо свое, помагайте на родителите според възможностите си. Още един имот няма да ви е излишен. Това е актив, който винаги си държи цената и може да ви носи само ползи в бъдеще. И спокойствието няма цена

# 386
  • Варна
Да не говорим, че и сестрата след някой ден като се зажени и проима деца може да се окаже, че за родителите ще бъде по-удачно за нея да остане апартамента. Щото нали, сина моряк, а и мъж, той ще си купи друго.

# 387
Да не говорим, че и сестрата след някой ден като се зажени и проима деца може да се окаже, че за родителите ще бъде по-удачно за нея да остане апартамента. Щото нали, сина моряк, а и мъж, той ще си купи друго.
Или те да се присъединят към сина,все пак  мъж,не се изпуска.
Да  оправят собствеността поне.И то както трябва.
Иначе и аз съм за собствено жилище,без условия.

Ще  напиша нещо,дето всеки знае,но не споменава.Не  точно за този случай,но може да стане във времето  и за него.Заедно, голяма близост е  минало ,де можеш да се съблечеш ,не можеш да ползваш плота в кухнята  за романтика,не можеш да се целуваш където ти падне  из къщи и когато ти падне.Остави настрана  другите проблеми да ти влизат по всяко време в дома  и очакват внимание.Натякват като са недоволни-аз ти дадох...
Не  можеш да си свободен човек,все си под надзор.
Не  от лошо ,по навик.
За  случая  не  е лошо,че се очаква ремонтът да стане и уредят нещата преди сватбата-лошо е да не се случи както се мисли.Защото да планираш  и осъществиш  са различни неща.Булката очаква едно, те друго-нали не се уточнява предварително:ни е ще сме край вас,да помагаме.И да се месим.

# 388
Lys Bleu, явно твоята свекърва е като моите свекъри. Grinning И аз съм кандидат снаха. Когато с моя приятел заживяхме заедно бяха диви скандали откъде накъде ще заживява с мен и ще плаща другаде сметки и наеми като може на тях да дава пари. Grinning Въобще как му е хрумнало да прави семейство с жена. И той ги подпомага финансово, сестра му също им дава пари. Те постоянно са недоволни и нещо ги човърка.

Два съвета:

Главен съвет: НЕ обръщай никакво внимание на приказки, мрънкане, дори на тяхно избесняване. Те си се компрометират сами себе си. Нека от едното ухо влиза, а от другото излиза. Ти си се усмихвай и наум си тананикай песничи. Тях няма да промениш, а нервите ти са си за тебе. Може сега да не ти се струва реално, но повярвай ми - ще им свикнеш. Особено щом не се налага да живеете заедно.

Съвет 2: Не знам доколко можеш да се разбереш с годеника ти, но опитай да го разубедиш от тази безумна идея с размяна на жилища и прочие. Ти винаги ще живееш в "апартамента на свекървата" без значение, че вие сте ремонтирали и двата имота. Това цял живот ще ти се натяква. Вземете си като бели хора една ипотека да си имате нещо ваше. Ние си изплащаме ипотеката спокойно - спокойно в смисъл, че никой няма претенции за нищо. Сами си го купихме, сами си го ремонтираме, една стотинка не сме взели от никого. От една страна е крачка назад (тръгваш по по-дългия път), но от друга си независим и пестиш много нерви и неудобства.

# 389
Лус, твоите свекъри  имат ли доходи и ако имат, за какво ги харчат?

Общи условия

Активация на акаунт