С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 587
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Тук не съм съвсем съгласна. Сватбата я касае много пряко – тя е едно от двете главни действащи лица. По отношение на нея не само че има право да се меси, но и трябва да го направи. Същото се отнася и за бъдещото им жилище и всички уговорки и сметки, свързани с това.

Е, да де. Те ще си се разберат на четири очи двамцата, вероятно между чаршафите. После той ще се оправи с родителите и парите. Но в крайна сметка той се трепе за тия пари и ми се струва, че неговото мнение ще да тежи малко повече. Друг е въпросът, че има жени, които умеят да постигнат своето, внушавайки на мъжа, че това всъщност е негово мнение и решение. Може пък авторката да е от тях.

# 451
и само си водя записки - да си знам утре, ако Мамин ми доведе някоя, дето една тухла няма

Значи тая някоя ще е като мамин златен, който също няма тухла, щом е довел жена си при маминка.
Което го прави льольо, ама е мамин, забравих.
Като започнете да се запревземате с наследствените апартаменти и да неглижирате чуждите такива, е мн забавно.
Доста буквално подходиха всички с тия картофи. Нейни си били, не знам си какво. Трябва да си изрод, за да не отделиш два картофа. Само че е пределно ясно, че става дума за отношение и внимание.
Отношение и внимание казваш. 
Иначе е много възапитано и внимателно да живееш с някой в общо домакинство и от ден първи да мълчиш и да се надуваш и да не го отразяваш много-много. И дори не става дума чия е собствеността, а за отношението. И на мен някой да ми се надува, докато живее с мен, и аз ще го пратя да си купи продукти, а няма да дам предвидените за моето ядене. Беше писала тук една подобна как живеели със свекървата и тя изобщо не й обръщала внимание - която й говорела жената, снахата стояла и гледала с празен поглед, без да реагира. Отношение и внимание, да...
За командването на парада в чуждия дом няма да коментирам, че ще се измести темата.

# 452
  • София
По въпроса кой става смешен, няма да споря, за да не разводнявам темата с глупости.

Имотите на родителите му са чужди за теб и за годеницата, а за момчето и сестра му, са на семейството- в тях са се родили, там са расли, наследници са на родителите си.......
Елементарно, Афродитке.

Скрит текст:
Да, както написах, свекървата иска ремонтите бързо да приключат, защото в апартамента са се събрали 4 души от три поколения, а в неремонтираната къща се шири кандидат снаата, на която мизерията не пречи, а как живеят другите- също, но пък силно се дразни, че момчето иска да си ремонтира имотите, нищо че това ще ѝ даде възможност да заживее като бял човек.

И не, човекът не е семеен още, затова и бърза да ремонтира, да се разпредели кой в кое жилище ще живее, затова и още имат достъп до сметката му родителите му.

Когато стане семеен, нещата вече ще са други- парите му сигурно или евентуално, ще са общи с на жена му и до тях никой няма да има достъп.

Така че, хайде по- полека с чуждата пита и помена, че става грозно отвсякъде.
Първо бъркаш понятиято семейство. В момента за него настоящата му годеница /авторката/ му е семейство. Родителите му са отделно семейство, сестра му също, всички заедно не са семейство, а роднини /тук изкл. авторката, тя не им е рода/. Следователно жилищата за него са чужди, щом по НА не са негови. Следователно той няма задължението да си харчи там парите, а го прави от добро сърце, като същвременно лишава собственото си семейство, състоящо се от него и бъдещата му жена, от тези пари, лишава и бъдещите си деца от тези пари, т.к. вместо да ги пръска по родата може да ги събира за децата си, за образование например и т.н.

Да, както написах, свекървата иска ремонтите бързо да приключат, защото в апартамента са се събрали 4 души от три поколения, а в неремонтираната къща се шири кандидат снаата, на която мизерията не пречи, а как живеят другите- също, но пък силно се дразни, че момчето иска да си ремонтира имотите, нищо че това ще ѝ даде възможност да заживее като бял човек.

Свекървата като иска да приключат бързо ремонтите да извади пари и да си плати ремонтите на нейните жилища. Никой не е длъжен да й плаща ремонтите, камо ли за сметка на собствения си живот. Дали е мизерия - съмнявам се, ама ти си фантазирай.
И не, човекът не е семеен още, затова и бърза да ремонтира, да се разпредели кой в кое жилище ще живее, затова и още имат достъп до сметката му родителите му.
Когато стане семеен, нещата вече ще са други- парите му сигурно или евентуално, ще са общи с на жена му и до тях никой няма да има достъп.

Така че, хайде по- полека с чуждата пита и помена, че става грозно отвсякъде.
Е тука вече много ме разсмя!  Laughing Този човек има 18г., пълнолетен е, съответно родителите му нямат никакво право да разполагат с цялата сума в сметката му и да си харчат на воля от неговие пари. Толкова с правата на родителите над сметката му. Това, че той изключително добродушен и им е дал достъп, с който те най-нагло са се оляли, е отделно и по негово желание, принципно не е длъжен.

# 453
  • София
Предната авторка ясно каза, че е била посрещната по определен начин, за да си изгради такова поведение. Не я оправдавам, но за разлика от вас виждам и двете гледни точки.
От едната страна една недипломатична жена, която със или без причина има по- остро поведение.
От другата страна, обаче, не е маминка, облечена цялата в бяло, а една от многото, които играят по тънката струна и индиректно скапват отношенията между синчето и снахичката.
Бременната ти жена искала картофки, ама аз точно салата съм решила да си правя, ама рожден ден ли ще празнувате извън града, днес има силни магнитни бури и много ме боли всичко, сигурно ще получа удар, снахата искала да ти сготви изненада за годишнината, то нямало място и за двете на печката и т.н.  Аз какво да направя, такива са обстоятелствата, а злата снаха виж как реагира.
Ми като са такива обстоятелствата и ти е в дома, кажи й в прав текст да си заминава да се разпорежда другаде, не прави к*рвенски номерца. Ама друго си е да бълваш как някаква се нанесла и ти се разпорежда в къщата, но да играеш подмолно и  да се правиш на ни лук яла, ни лук мирисала.

# 454
  • София

Е тука вече много ме разсмя!  Laughing Този човек има 18г., пълнолетен е, съответно родителите му нямат никакво право да разполагат с цялата сума в сметката му и да си харчат на воля от неговие пари. Толкова с правата на родителите над сметката му. Това, че той изключително добродушен и им е дал достъп, с който те най-нагло са се оляли, е отделно и по негово желание, принципно не е длъжен.

Ами, да пълнолетен е и ТОЙ е дал пълномощно на родителите си  ПО СВОЯ СВОБОДНА ВОЛЯ, да теглят пари.
И щом не е оттеглил пълномощното, значи е ОК с решението си.

Не е нито твоя работа, нито на девойката, която му се води годеници, да му гледате в паницата и да решавате за какво трябва да отиват парите му!

Баси! Като пирани сте и двете! smile3555

# 455
Абсурт , а какви права , според теб, има момичето към настоящия момент ?
Все ми се струва , че така започват дългите одисеи за антагонизъм между снаха и свекърва.
В случая - от липса на такт и незачитане на личния живот на сина. И на приоритетите му.

# 456
  • София
Да, не е моя работа, но авторката попита в обществен форум и си казвам мнението. А дали е нейна работа - да, нейна е, след като вече са семейство, това касае и нея, както и всичко останало имащо досег с тяхното семейство - на авторката и мъжа й.

# 457
  • София
Все ми се струва , че така започват дългите одисеи за антагонизъм между снаха и свекърва.
В случая - от липса на такт и незачитане на личния живот на сина. И на приоритетите му.

Има правото да мисли и да осмисля общите приоритети.

Има право да се сети, че на този етап, от едната страна има едно принципно решение, с което тя също се е съгласила, след като се е нанесла в къщата и живее там дори в неговото 6 месечно отсъствие.
При това, в къщата ВЕЧЕ тече ремонта.

Има право да се погледне отстрани и да забележи, как изведнъж се оказва, че тя е единствената, която е недоволна и е против това решение, нищо че то е замислено така, че колкото може по- бързо всички и бъдещото семейство, да се сдобият със самостоятелно и ремонтирано жилище.
Има право да се сети, че е най- малкото некоректно да се прави на умряла лисица, на уж съгласна, а после да почва да дълбае пропаст между родителите и сина им.

Дотук, аз не прочетох и една дума на задоволство от каквото и да е, а само недоволство и възмущение.
Недоволна е
- защото родителите имат пълномощно да теглят пари
- защото момчето помагало на родителите си
- защото родителите също като сина си, искат да се направят ремонтите бързо, за да се настанят всички и да заживеят човешки
- защото майката на момчето е била достатъчно откровена да напомни, че всъщност с кумуването по чужбината и почивката там, ремонтът се е забавил

В същото време, годеницата има майка, майката живее с майка си и дали не я издържа или поне подпомага? newsm78
С нещо да сме прочели, че тази майка подпомага дъщеря си послучай бъдещата женитба?

Това, болднатото, го написах няколко пъти, но и Афродитката, и другите, които са силно възмутени от " нахалството" на родителите и от " глупостта" на момчето, много внимателно и на пръсти го заобикалят. Peace

# 458
Изброеното от теб не са никакви права  Joy
Ясно , в тази история мнението ти е, че  на това момиче май не му е мястото нито там , където е , нито в ситуацията.
Аз пък смятам , че на бъдещата свекърва ремонтът и е най- малкият проблем. Тепърва я чакот доста по- големи. Заради точно ремонта.
Ако момчето обича авторката , доста бързо ще приключи цялата благотворителност. И мама тогава ще остане да търси жених за щерката . Евентуално той да се нагърби с нейните прищявки.

# 459
  • София
Скрит текст:

Има правото да мисли и да осмисля общите приоритети.

Има право да се сети, че на този етап, от едната страна има едно принципно решение, с което тя също се е съгласила, след като се е нанесла в къщата и живее там дори в неговото 6 месечно отсъствие.
При това, в къщата ВЕЧЕ тече ремонта.

Има право да се погледне отстрани и да забележи, как изведнъж се оказва, че тя е единствената, която е недоволна и е против това решение, нищо че то е замислено така, че колкото може по- бързо всички и бъдещото семейство, да се сдобият със самостоятелно и ремонтирано жилище.
Има право да се сети, че е най- малкото некоректно да се прави на умряла лисица, на уж съгласна, а после да почва да дълбае пропаст между родителите и сина им.

Дотук, аз не прочетох и една дума на задоволство от каквото и да е, а само недоволство и възмущение.
Недоволна е
- защото родителите имат пълномощно да теглят пари
- защото момчето помагало на родителите си
- защото родителите също като сина си, искат да се направят ремонтите бързо, за да се настанят всички и да заживеят човешки
- защото майката на момчето е била достатъчно откровена да напомни, че всъщност с кумуването по чужбината и почивката там, ремонтът се е забавил

Скрит текст:
В същото време, годеницата има майка, майката живее с майка си и дали не я издържа или поне подпомага? newsm78
С нещо да сме прочели, че тази майка подпомага дъщеря си послучай бъдещата женитба?

Това, болднатото, го написах няколко пъти, но и Афродитката, и другите, които са силно възмутени от " нахалството" на родителите и от " глупостта" на момчето, много внимателно и на пръсти го заобикалят. Peace
Aми с право е недоволна.
- Родителите с това теглене на пари са им отнели правото да си закупят младите свое жилище /чак не искам да си представям колко са се оляли, за да е имало пари за първоначална вноска, но след намесата на родата му да няма вече толкова средства/. Освен това както разбрахме такова голямо теглене на пари не е било съгласувано със собственика на парите, а е бил поставен пред свършен факт.
- Момчето не помага на родителите си а ги издържа, че и сестра си - разликата е голяма и докато ги издържа им ремонтира техните имоти, където той собственот няма, а може и никога да не проима.
- родителите като искат по-бърз ремонт - да си го платят. Никой не им е длъжен.
- На последното ти тире много се смях - от къде на къде майка му ще му прави сметка на неговите пари и на това къде той ще ги харчи? Все си мсиля, че този който изкарва парите има най-тежката дума къде да бъдат похарчени. И майка му не е била откровена, а нагла да му заяви да си отложи сватбата и да не ходи по почивки, за да й налива пари на нея.

# 460
  • София

Aми с право е недоволна.
- Родителите с това теглене на пари са им отнели правото да си закупят младите свое жилище /чак не искам да си представям колко са се оляли, за да е имало пари за първоначална вноска, но след намесата на родата му да няма вече толкова средства/. Освен това както разбрахме такова голямо теглене на пари не е било съгласувано със собственика на парите, а е бил поставен пред свършен факт.
- Момчето не помага на родителите си а ги издържа, че и сестра си - разликата е голяма и докато ги издържа им ремонтира техните имоти, където той собственот няма, а може и никога да не проима.
- На последното ти тире много се смях - от къде на къде майка му ще му прави сметка на неговите пари и на това къде той ще ги харчи? Все си мсиля, че този който изкарва парите има най-тежката дума къде да бъдат похарчени. И майка му не е била откровена, а нагла да му заяви да си отложи сватбата и да не ходи по почивки, за да й налива пари на нея.

Наистина ставаш парадоксална! hahaha

Синът е този, който печели парите и пак той е този, който решава как и за какво да ги харчи и на кого да дава пълномощно.
Кога ще си го набиеш в главата?
Щом е решил на тях да го даде, значи има причина.

Парите са негови, девойката е годеница, съгласила се да се нанесе в къщата, съгласила се на условията- да се прави ремонт, после да се женят и да се преместят в апартамента.
При това- нито тя, нито майка ѝ участват в ремонта.
Прави го момчето с неговите пари, а жилищата са ги построили неговите родители със своите изкарани пари докато са отглеждали и изучвали децата си.

Що се отнася до парите за евентуална ипотека- аз попитах плахо девойката, защо пък тя не додаде за самоучастието и не изтегли кредит, като не я интересуват имотите му??

# 461
  • София
Скрит текст:

Aми с право е недоволна.

Наистина ставаш парадоксална! hahaha

Синът е този, който печели парите и пак той е този, който решава как и за какво да ги харчи и на кого да дава пълномощно.
Кога ще си го набиеш в главата?
Щом е решил на тях да го даде, значи има причина.
Парите са негови, девойката е годеница, съгласила се да се нанесе в къщата, съгласила се на условията- да се прави ремонт, после да се женят и да се преместят в апартамента.
При това- нито тя, нито майка ѝ участват в ремонта.
Прави го момчето с неговите пари, а жилищата са ги построили неговите родители със своите изкарани пари докато са отглеждали и изучвали децата си.

Що се отнася до парите за евентуална ипотека- аз попитах плахо девойката, защо пък тя не додаде за самоучастието и не изтегли кредит, като не я интересуват имотите му??
Жилищата от къде разбра как са придобити? Пак ли звездите ти го проговориха? Девойката не знаем дали се е съгласила ремонта и сватбата да вървят съвместно или едно по едно. До колкото разбрах имат планове за конкретен месец за сватбата, ама на майка му не са й биле такива плановете - сватба преди завършен ремот, а обратното.
Питам аз от къде на къде майка му ще решава за какво той да си харчи парите? То това е й драмата на авторката??????
 А що се отнася до нейните пари - тя работи и вкарва пари в нейното семейсто /тя и мъжа й/ съответно участва в семейния бъджет, така че има пълно право да се интересува какво става с парите на другия попълващ семейния бюджет. До колкото се разра от постовете й - докато тя е плащала сметки и др. разходи от нейната заплата той е събирал пари в сметката си и изведнъж тази сметка е изплазнена от майка му, без да е информиран той и те увисват без възможност за ипотека. И ти одобряваш това и не го смяташ за върха на наглостта? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 462
  • Варна
Е, едва ли е чак опразнена сметката.

# 463
Предната авторка ясно каза, че е била посрещната по определен начин, за да си изгради такова поведение. Не я оправдавам, но за разлика от вас виждам и двете гледни точки.
От едната страна една недипломатична жена, която със или без причина има по- остро поведение.
От другата страна, обаче, не е маминка, облечена цялата в бяло, а една от многото, които играят по тънката струна и индиректно скапват отношенията между синчето и снахичката.
Бременната ти жена искала картофки, ама аз точно салата съм решила да си правя, ама рожден ден ли ще празнувате извън града, днес има силни магнитни бури и много ме боли всичко, сигурно ще получа удар, снахата искала да ти сготви изненада за годишнината, то нямало място и за двете на печката и т.н.  Аз какво да направя, такива са обстоятелствата, а злата снаха виж как реагира.
Ми като са такива обстоятелствата и ти е в дома, кажи й в прав текст да си заминава да се разпорежда другаде, не прави к*рвенски номерца. Ама друго си е да бълваш как някаква се нанесла и ти се разпорежда в къщата, но да играеш подмолно и  да се правиш на ни лук яла, ни лук мирисала.

Я пак?
Първо снахата не е посрещната по определен начин, а сама си казва:
Аз още от началото я отбягвам , гледам да не се засичаме много . Не я отразявах почти , за което ММ много ми се сърди .
Каква точно й е причината за поведението?
Второ - тези боднатите неща къде ги прочете?
Аз видях само, че след като свекървата е била нагла да заеме и двата котлона, после е била мързелива, защото не е помагала при двама души в кухнята. Малко в стил "Зайо, що си с шапка? Зайо, що си без шапка?"
За коледната трапеза пръста не си мръдна , аз и мъжа ми правихме всичко стоях на крак толкова време имайки предвид състоянието ми тя си седеше и гледаше тв .
Аз пак те питам - ако имаш един съквартирант, който не ти говори, избягва те, но като се наложи да ти взема от храната, е ок, сърди се, че си заел кухнята, а после си мързел, защото не влизаш там, ти как ще реагираш?
И никъде не съм писала, че свекито е ангелче, даже напротив - аз обикновено съм на страната на снахите. Само казвам, че авторката от самото начало е тръгнала с рогата напред и нагласата да командва парада, а после се дразни, че получава съответното отношение.

# 464
  • София

Жилищата от къде разбра как са придобити? Пак ли звездите ти го проговориха? Девойката не знаем дали се е съгласила ремонта и сватбата да вървят съвместно или едно по едно. До колкото разбрах имат планове за конкретен месец за сватбата, ама на майка му не са й биле такива плановете - сватба преди завършен ремот, а обратното.
Питам аз от къде на къде майка му ще решава за какво той да си харчи парите? То това е й драмата на авторката??????
 А що се отнася до нейните пари - тя работи и вкарва пари в нейното семейсто /тя и мъжа й/ съответно участва в семейния бъджет, така че има пълно право да се интересува какво става с парите на другия попълващ семейния бюджет. До колкото се разра от постовете й - докато тя е плащала сметки и др. разходи от нейната заплата той е събирал пари в сметката си и изведнъж тази сметка е изплазнена от майка му, без да е информиран той и те увисват без възможност за ипотека. И ти одобряваш това и не го смяташ за върха на наглостта? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Афродитки, както и да са ги придобили- техни са!
Какви звезди, какви 5 лева те гонят?

Само ти ли не разбра, че девойката, щом се е нанесла в къщата, която вече е и в ремонт, значи се е съгласила.
Ако не беше се съгласила, нямаше да се нанесе- елементарно, Афри!
Само ти ли не схвана, че щом момчето не е оттеглило пълномощното, значи така е решило и не е девойката която ще му наложи как да се разпорежда с парите си?
Само ти ли не прочете, че девойката поделя сметките с момчето, но ремонта прави само той?

Аз пак ще попитам- защо не забелязваш паралела между отношението на авторката към своята майка и към майката на момчето?
Защо и ти дума не обелваш за факта, че нейната майка живее с майка си и я подпомага?
Или, за женската майка, нищо че ни тухла, ни стотинка е дала, бива, ама мъжката- кучета я яли!?

Общи условия

Активация на акаунт