С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 544
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
ама пари и тя няма, и тя на него чака Joy

фОндаментална реалност hahaha

Не, има си, ама защо той ще дава на родителите си.

# 541
  • София
absurT от всичките ти блещолевеници не ми отдовори и на двата въпроса - защо - защото ако яйцето беше на твоя г.. друга песен щеше да пееш и ако свекървата на твоята дъщеря и беше казала, че те няма да се женят докато не й оправят нейните имоти - нямаше да ви хареса нито на теб нито на дъщеря ти. Пък сина ти явно го смятате за прасенце касичка и всичко е в реда на нещата, жалко че в един момент ще се появи зла снаха, която да иска собсвен дом и семейство с въпросния ти син някой ден. Горкото момиче!

# 542
  • София
Тъй. Свекърът още крета. Обаче, ако свекървата не умори преди това мъжът ми, ще бъде цяло чудо. Тази жена е просто олицетворение на всемирното зло. Просто го побърква. Обаче иначе много го обича ooooh! Казах му да се оправя с нея както може. Аз повече от 20 години му говоря, че има проблем и то голям с тази жена, а той все ми обяснява как тя го обичала и му мислела доброто. Казах му да продължава да се радва на майчината ѝ любов, обаче мен да не ме осведомява за нейните изблици. И аз искам да си отгледам децата и доживея да видя внуци в добро здраве. Няма повече да позволя да ми трови живота Crossing Arms

Добре, че си ти да му кажеш. Горкият идиот, нищо не схваща.

По-добре късно отколкото никога! И не, не е защото аз му казвам, просто майка му така му е стъпила на врата, че не му дава да диша. По два пъти на ден го кове по телефона колко лош и неблагодарен син е и как има нахалството да не ѝ играе по гайдата.  Mr. Green

# 543

Ами защо наистина? Повечко да работи, да плава не 6, ами 11 месеца в годината,че да има и за родителите и за бъдещите си деца. Те тия деца на снимка ще го гледат, ама карай сега, важното е да има за цялата рода.

# 544
  • София
А ти много внимателно четеш, след като и бременна излязох според теб и не се сещам каква още. Laughing И никъде не съм споменала, да очаквам той да закупи и изплати имот, казах точно обратното, че в такъв "проект" бих се включила и изплащала с него. И сега не чакам на неговата заплата, няма и да го направя за в бъдеще, защото не желая да бъда зависима от чужди финанси и не просто да ми плащат сметките, ами и да трябва да моля всеки път за пари, когато имам нужда от такива, за каквото и да е. Иначе за ремонтите, който не е имал майстори в къщи, той не знае колко лесно е само да ги надзираваш. Баща му не би могъл да окачестви правилно колко добре е свършено нещо. И това дори самият той го е казвал, не го констатирам аз. И от тази гледна точка, да, по добре нещата да се правят, когато синът им е тук, за да не се налага нещата да се усложнят и една работа да се върши два пъти.  И за N-ти път, нищо лошо няма да искаш по- добър живот, просто само с искане не става, трябват и действия. С отношение тип "много вожд, малко индианец" положението няма да се облекчи по- бързо за никого.
Според мен трябва да направиш следното:
Говорѝ с годеника ти като се върне (доколкото разбирам сега го няма?) за купуване на ваше жилище, още повече, че той самият също е искал собствено. Направете колкото е възможно по-точен финансов план какви средства може да отделяте месечно за покупката и съответно колко пари можете да давате на неговите родители. Сестра му работеше, нали? Не е нужно и нея да я дондуркате. Те на каква възраст са, работоспособни ли са?
Отн. ремонта. Доколкото разбирам годеникът ти почти го е приключил. Ако наистина остава малко, нека да го довърши.

# 545
Ами защо наистина? Повечко да работи, да плава не 6, ами 11 месеца в годината,че да има и за родителите и за бъдещите си деца. Те тия деца на снимка ще го гледат, ама карай сега, важното е да има за цялата рода.
Ама и деца ли вече има. Че и няколко Shocked
Ех, че пъргаво момичеее Mr. Green

# 546
  • София
absurT от всичките ти блещолевеници не ми отдовори и на двата въпроса - защо - защото ако яйцето беше на твоя г.. друга песен щеше да пееш и ако свекървата на твоята дъщеря и беше казала, че те няма да се женят докато не й оправят нейните имоти - нямаше да ви хареса нито на теб нито на дъщеря ти. Пък сина ти явно го смятате за прасенце касичка и всичко е в реда на нещата, жалко че в един момент ще се появи зла снаха, която да иска собсвен дом и семейство с въпросния ти син някой ден. Горкото момиче!

Дадох факти, казах как ще постъпя.
Написах, че аз съм прехвърлила имота на сина ми и той има пълното право да го дари на когото иска или да го продаде.

Ти, обаче  намираш за нормално да искаш собствен дом, пък да чакаш някой друг да ти го купи, докато си стискаш кесията и гледаш в чуждите паници Mr. Green
По това се различаваме с теб.

# 547
[

То и сватба няма още, заради свекървата. |Ама се е нанесла в къщата.

# 548
  • София
Скрит текст:

Дадох факти, казах как ще постъпя.
Написах, че аз съм прехвърлила имота на сина ми и той има пълното право да го дари на когото иска или да го продаде.

Ти, обаче  намираш за нормално да искаш собствен дом, пък да чакаш някой друг да ти го купи, докато си стискаш кесията и гледаш в чуждите паници Mr. Green
По това се различаваме с теб.

Ама не отговори, пък за мен тея съчиненя от къде ги сътвори не знам. Както и да е, всички знаем, че обичаш да си съчиняваш неща за хора, които не познаваш, както звездите ти го проговорят. Щом и лус изкара бременна Laughing Laughing Laughing

# 549
Нормално от бързане да захапеш, да не схванеш прочетеното. smile3560

# 550
  • София

Ама не отговори, пък за мен тея съчиненя от къде ги сътвори не знам. Както и да е, всички знаем, че обичаш да си съчиняваш неща за хора, които не познаваш, както звездите ти го проговорят. Щом и лус изкара бременна Laughing Laughing Laughing

Напротив, отговорих ти, но като не ти изнасят отговорите- драпаш да получиш други. Joy

Пак ще ти кажа- чети и запомняй фактите, а не интерпретирай водена от емоции.

ПП. Що се отнася до "бременността"- моя грешка е, явно, защото в този казус се вклини диалог на пеперудова с някого, в който се говореше за " точицата".
Затова съм се заблудила, но пък винаги съм готова да си призная, ако съм сбъркала нещо.

# 551
  • Най-красивата страна
На никоя жена няма да и хареса фактът,че мъжа и издържа родителите си и особено сестра си.Които са здрави и прави хора ,доколкото разбирам.
На мен също не би ми харесало ,ако свекървата има достъп до банковата сметка на съпруга ми.
Колкото до ремонтите-аз разбирам ,ако младите ремонтират едното жилище в което ще живеят.Евентуално и да помогнат за ремонта на другото.Но защо само сина трябва да поеме изцяло ремонта и на двата апартамента.Ми не е редно....
Ние също издържаме свекървата,но тя е инвалид на легло и няма как да се справи сама.Нормално е .
Нейното жилище също е за ремонт.Съпругът ми и брат му щяха двамата да направят ремонта ,като си поделят разходите.Нямам нищо против.Но тя не позволява нищо да се пипне....

# 552
  • София
А предлагам absurT, птица и другите там свекърви, които смятат, че снахите са злите вещици, които ще им откраднат касичките, оп... т.е. синовете, и че синовете им нямат право на личен живот, а мама трябва да е на първо място, да си направят тема "свободни съчинения на тема гадните същества - снахите"  Grinning Grinning Grinning
Интересно защо не пишете в темата "с какво ви дразнят снахите", която отдавна е замряла, а сте се навряли да се правите на всезнаещи и велики в темата "С какво ви дразнят свекървите"? Колко снахи пишат в другата тема и ви обясняват колко смотани и нагли са свекървите? То тука малко като в реалния живот - снахите си гледат живота, а свекървите /повечето/ вечно са навряли нос в живота на сина си и смятат, че им е длъжен.

# 553
Ох, мили мами, знам че идеята за злата вещица в лицето на снаха ви навярно е силно привлекателна, но толкова ли е трудно да се приеме, че онова, което мъжа прави за жена си е доброволно дарено, а не на сила отнето от тях. В крайна сметка, вярвам всички са със самочувствието че са отгледали зрели и отговорни мъже с глава на раменете си, та да бъдат поставени в позицията на "пионка" от тази зла манипулаторка, дошла с ръце в джоба и с едничката цел да ви го отнеме. Нямам амбиции и мераци да прехвърлят каквото и на когото и да е, имотите са си техни ще ги разпределят както и когато пожелаят, не желая никакъв дял от тях. Ако някой после се чувства ощетен да си му мисли. Колкото до гурбетчиите и приноса им за държавата, не знам дали ни издържат, но съм убедена, че работещите хора във всеки случай допринасят повече и за себе си и за всеобщото благо, независимо дали работят тук или извън страната по някакво стечение на обстоятелствата. Нямам навика да съдя хората за това къде и защо работят ако го правят и могат да се нарекат самостоятелни. Трудно приемам единствено мързела. Благодаря на всички за мнението и "тревогата" относно моите доходи, разходи, тухли и тези на годеника ми и семейството му. Мисля, че с разговори и съобразителност, ще намерим варианта, който да е най- оптимален за всички, защото колкото и да е трудно да се повярва, не желая да ощетявам никого. И се извинявам все пак, ако с изказа си на моменти съм засегнала, някого, не е било нарочно.

# 554
  • Canada
Птица, напълно съм съгласна с теб. Сразвитието на историята, все по-неприятно става. Сестрата на годеника не разбирам по каква причина се намесва в спора. Явно не покрива високите стандарти на височайшата канидат-снаха. Ли блю, предлагам ти да спреш да гледаш отвисоко на тези хора и да ги съдиш. След като бъдещият ти съпруг отсъства дълго време и ще го прави в бъдеще, те ще са ти най-близкото до семейство.

Общи условия

Активация на акаунт