С какво ви дразнят свекървите- 89

• 78 502
  • 800
  •   1
Отговори
# 675
  • Ямбол
Лиляна, аз също не съм поискала стотинка от синовете ми. Няма и да го направя.
Скрит текст:
Крушка да купят, връщам парите.  Дори единият яде при мен, че е ерген все още, а на другия децата са  тук по цял ден. Аз им готвя и осигурявам всичко необходимо през деня. И те им купуват, ама не съм го поискала аз. На празник  приготвям всичко от до, те са на гости. А наскоро им дадох 3 500 лева за ремонт на общи помещения в ТЯХНАТА къща по мое настояване. Не го натяквам, а само обяснявам, че има и свекърви, които са различни от твоята. От моя кръг не познавам свекърви-скорпиони, които да смучат от децата си. Повечето са като мен- всеотдайни и грижовни.
Да добавя, че месечният ми доход е около 1000 лева. Правя си сметка и имам достатъчно за мен и малко да помогна на тях от време на време.

И така ми се струва най-редно, ама ей на, абсурт смята, че е напълно в реда на нещата синчето да обслужва родителите си и бъдещата му жена няма право да се дразни за това.
Аз започнах в последно време да се дразня, преди някак го приемах като жест. Обаче с последните събития някои задръжки ѝ паднаха, вкопчва се по-силно и започна да манипулира. Да, болна е, но съм достатъчно близо до нея за да разбера, кое е заради болестта, кое си е точно характер и възпитание.

# 676
И да, вие наливате заедно, а тя не само че не налива, а се чуди как да подлее вода.........

ПП. Мислиш ли, че родителите на момчето не са готови да помогнат с каквото могат?

То оставаше и пари да дава за ремонтите на бъдещите си свекъри, да не е малоумна?
А за родители, които най-безсрамно ползват детето си за финансов донор, мисля само лоши неща и е видно от бързането им, че предчувстват как скоро кранчето ще спре и гледат да форсират нещата. И с право се притесняват, защото им е ясно, че както лесно се води да вади пълномощни, да му се натрапват решения за ремонти и да плаща тлъсти сметки, така ще е и занапред, само че вече друг ще определя правилата. Сигурна съм, че се пукват от яд и мислят единствено как да измъкнат максималното, защото познавам такива гадни хора и знам как до последно се държат за златната кокошка.

# 677
Момичето иска сватба, момчето също иска, но свекървата има други приоритети.Ми да вземе малко да подпомогне ремонта, а не да тегли пари от чужда сметка.Имали бизнес, но пари нямат...претенции само.Мисля, че момичето и само може да отиде да види майка си, но са решили да отидат двамата.Но нее...контрол трябва, не можело да си почива синът, ма как така ще харчи пари за собствено удоволствие и почивка???Пък дори по прищавки на момичето да харчи, парите са си негови.Когато е влюбен, човек прави разни жестове, подаръци, с които да зарадва половинката си, съвсем нормални неща.И не е нужно да му се начуква канчето, за да чувства вина.А ремонти и пари се изискват само от сина, дъщерята никак не я касаят тези неща...
 ПП:Само не ми казвайте, че парите на мъжът  ми не са мои Crossing Arms

# 678
Естествено, че парите на мъжа ти не са твои, откъде накъде? Това, че имате общи разходи, не означава, че приходите ви са общи. Общ бюджет не означава общи пари, макар за този с по-малките доходи да е много удобно. Твои са парите, които получаваш като собствен доход от труд, наеми, ренти, а не тези, които осигурява друг. И според закона парите по личната сметка са собствени, а не семейни.

# 679
Добре де, не са мои, аз само ги харча Hug

# 680
  • Canada
Много задълбахте всички. Simple Smile

# 681
Добре де, не са мои, аз само ги харча Hug
Ъфкорс! И манджата, която аз готвя, не е на Уишмастъров, ама я яде.  Mr. Green Чета, чета и все повече се убеждавам, че едно от най-добрите решения в живота ми е било това с парите от наследството на дъщеря ми да ѝ купя апартамент. Точната мисъл в главата ми тогава беше "Да не зависи от никакъв мъж и от роднините му". Явно е имало защо да си мисля така.

# 682
  • София
И я научи да ползва тигана по предназначение.

# 683
  • Варна
То това трябва да й е вродено, по наследство.

# 684
Моля ви се! Още от сега ѝ правя колекция тигани- спешъл едишън, че на нея ѝ е вродено душата и парите от портмонето с памук да вади, но умението да ползва правилно тигана никога не е излишно.  Mr. Green

# 685
  • София
Правилно, Уиш. Видях скоро, че съфорумка търсеше стоманени тигани, та може и в тази насока да помислиш Smiley

# 686
Понеже Абсурт се скъса да натяква прочутото самоучастие.
Как точно си представя нещата- предварително уговорени ремонти и ипотека? Значи аз ще се чудя как да икономисвам за ипотека и евентуален ремонт на бъдещото НИ жилище, а свеки ще изисква В СЪЩОТО време да й се прави ремонт.  Ми няма да стане. Сори. Пък нека съм егоистка.
И стига с това гъчкане в апартамента.  Да си се нанесе свеки в къщата- кой я спира?
Но не- тя иска на ремонтирано. Ми ай сиктир значи. Ще живея в постоянен ремонт поне 2 години/ къща и апартамент/ , няма да ходя на почивка, няма сватба, бебе и накрая няма нищо мое черно на бяло.
П.п. Значи снахата не може да пипа парите на сина да си купи сирене докато го няма, но свеки и сестра му могат.

# 687
  • Варна
Аз мисля, че авторката чу достатъчно мнения, изчете бая дискусии, не изглежда да е глупава, вече си е направила изводите. Оттук нататък само сеир правим.

# 688
Проблемът на опониращите на Лис е, че като повечето свекърви, все още тя не е 'снаха' в истинския за тях смисъл. И не ги броят за 'семейство'. Т.е. тя харчи парите му, а не общите им пари.

Ми, не!
Тя не му харчи парите, тя не иска той да ги похарчи за ремонта, който е решен още преди години.
Тя не иска да приключи ремонта, да се пренесат там родителите му.
Тя не иска да вложи пари в ремонта, което е разбираемо, но тя не иска и да даде за самоучастие, за да изтеглят двамата кредит за собствено жилище.
Ако беше дала за самоучастие, ремонтът е нямало да започне.

Това са фактите, които тя лично е написала в постовете си.

И всичко това, да- докато още не е снаха, а само кандидат такава.
Ами, ако решат, че няма да сключват брак, а ще си живеят така?
Пак ли няма да е снаха?
Що за върховна простотия, поредната ти?
Те вече живеят заедно, делят общ дом, общ покрив, значи СА СЕМЕЙСТВО.Липсата на подпис е само формалност, може и никога да не стигнат до него, както много други семейства.
Липсата на подпис значи ли, че жената няма никакви права над доходите на мъжа си?
И да, тя е в пълното си право да иска да се спрат всякакви ремонти, ако за момента това не я устройва.
В правото си е да не иска да влага СВОИ пари в ЧУЖДО жилище.Защото жилиищата НЕ са на мъжа й, те са родителите му, които са съвсем отделно семейтво.
Дали ще си купят общо жилище и как би станало това, няма ама никаква връзка с настоящия казус.Тя може да участва, може и да не участва, може пък мъжът й да реши да й подари апартамент и да го впише на нейно име....
Пак, това няма никаква връзка с "днешните" й проблеми.
Те, двамата с мъжа й са едно семейство, и само и само те могат да решават ще има ли ремонти, ще дават ли пари и за какво да се харчат.
Родителите му и сестра му могат само да се надяват на добрата им воля, но не могат да имат никакви претенции към сина си, времето му, парите му.
И аз подозирам, че свекървата усеща, че "трона й" се клати и скоро касичката ще затвори, та бърза да ограби каквото е възможно, докато още има шанс....тя прекрасно знае, че не би трябвало да "слага ръка" на заплатата на сина си, че той вече си има жена, с която да решават каквото ги касае, та се е разбързала, докато той още не се е усетил, или снахата не е тропнала с крак категорично и окончателно.

# 689

Липсата на подпис значи ли, че жената няма никакви права над доходите на мъжа си?

Пази Боже! Жена да няма право над доходите на мъжа, приятеля , партньора!

Общи условия

Активация на акаунт