1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 923
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 120

Само ми се иска да вметна, че Масларова предлага нови суми за майчинство, обаче САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА, А ВТОРАТА ГОДИНА МИСЛЯТ ДА Я ПРАВЯТ НЕПЛАТЕНА!!!  #Cussing out

В исканията ни задължително трябва да отстояваме и втората си платена година

А какви са сумите, които предлага ?
И аз смятам, че трябва да се борим за 2г. платено майчинство с предтекст, че яслите са под всякаква критика и не желаем да оставяме невръстните си деца в такива условия на такава крепка възраст !

Не само, че са под всякаква критика, ами приема е само септември, аз вече ходих да проверявам. Освен  това изискването е да ходят, моите този септември още не знам дали ще могат да стоят седнали, а другия септември ще са на година и 8 месеца, тези 8 месеца на кой да ги трупясам да ми ги гледа, като бабите бачкат, а пък детегледачките вземат по 3.50 на час #Crazy Ша зема да стана и аз една детегледачка Joy, само не знам моите кой ще ги гледа Rolling Eyes
2 години са си съвсем нормално, след като от яслите поставят такива изисквания!

# 121
Не мога да разбера защо се смятат постоянно разходите за храна, дрехи и т.н. на децата? Да не би някой да очаква, че държавата трябва да покрие всички разходи на бебето/детето? Shocked

Между другото доста самотни майки само се водят такива, иначе си живеят с мъжете. Как предлагате да ги разграничим от тези, които са реално сами? С шпионаж или....? Twisted Evil Grinning

# 122
Клео, значи излиза за втората година за близнаци да се взимат двойно 50-те % от доходите на родителите - т.е. целия доход? Или пак аз не разбрах нещо newsm78

# 123
  • на кой му пука, майна

Само ми се иска да вметна, че Масларова предлага нови суми за майчинство, обаче САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА, А ВТОРАТА ГОДИНА МИСЛЯТ ДА Я ПРАВЯТ НЕПЛАТЕНА!!!  #Cussing out

В исканията ни задължително трябва да отстояваме и втората си платена година

А какви са сумите, които предлага ?
И аз смятам, че трябва да се борим за 2г. платено майчинство с предтекст, че яслите са под всякаква критика и не желаем да оставяме невръстните си деца в такива условия на такава крепка възраст !

Не само, че са под всякаква критика, ами приема е само септември, аз вече ходих да проверявам. Освен  това изискването е да ходят, моите този септември още не знам дали ще могат да стоят седнали, а другия септември ще са на година и 8 месеца, тези 8 месеца на кой да ги трупясам да ми ги гледа, като бабите бачкат, а пък детегледачките вземат по 3.50 на час #Crazy Ша зема да стана и аз една детегледачка Joy, само не знам моите кой ще ги гледа Rolling Eyes
2 години са си съвсем нормално, след като от яслите поставят такива изисквания!

Ама не само това, че имат изисквания, ами и това, че са много деца в група, по-често се боледува съответно, повече деца по-голямо нехайство от страна на лелите и учителките, абе знаете ги тез неща, какво ги обяснявам
Масларска да си даде детето в ясла на 1г  #Cussing out, аз моето не го давам

# 124
Не мога да разбера защо се смятат постоянно разходите за храна, дрехи и т.н. на децата? Да не би някой да очаква, че държавата трябва да покрие всички разходи на бебето/детето? Shocked

Между другото доста самотни майки само се водят такива, иначе си живеят с мъжете. Как предлагате да ги разграничим от тези, които са реално сами? С шпионаж или....? Twisted Evil Grinning

Смятам, че ако има семейно подоходно облагане повечето майки сами ще си се регистрират в общината, че живеят с половинката, нали знаете негласната истина, че дохода на мъжа винаги е бил и ще бъде много по-голям отколкото този на жената, под предлог, че е глава на семейство Mr. Green. Това ако не е мачовизъм? Затова съм съгласна с Клео, че процента трябва да е от двамата родители, щом като е глава на семейство, значи най-съществения принос идва от него. А и той също плаща данък майчинство, а защо никой не знае #Cussing out

# 125

Тес, и аз това писах преди известно време, че д-вата не е длъжна да ни издържа децата, това си е наша грижа.Не можем да искаме сума за майчинство по-голяма от размера на заплатите на много хора, да не говорим за пенсионерите, които живеят с двойно по-малки суми от сегашното ни майчинство, а пък ми се струва, че са плащали малко повече данъци и осигуровки от нас.Някак не е справедливо.Така като гледам никоя от нас не го е закъсала толкова много, особено като чета какви суми получават на месец съпрузите на някои от вас.Особено една майка, не помня коя, дето беше писала, че със заплатата на мъжа и от 1300 лв не можели да се справят!Това си е направо подигравка с милиони българи!

# 126
  • на кой му пука, майна

А и той също плаща данък майчинство, а защо никой не знае #Cussing out

Аз знам, че имаше нещо такова, но сега се сетих след постинга на Клео

# 127
  • на кой му пука, майна

Тес, и аз това писах преди известно време, че д-вата не е длъжна да ни издържа децата, това си е наша грижа.Не можем да искаме сума за майчинство по-голяма от размера на заплатите на много хора, да не говорим за пенсионерите, които живеят с двойно по-малки суми от сегашното ни майчинство, а пък ми се струва, че са плащали малко повече данъци и осигуровки от нас.Някак не е справедливо.Така като гледам никоя от нас не го е закъсала толкова много, особено като чета какви суми получават на месец съпрузите на някои от вас.Особено една майка, не помня коя, дето беше писала, че със заплатата на мъжа и от 1300 лв не можели да се справят!Това си е направо подигравка с милиони българи!

Абе вие да не сте от правителството та толкова защитавате държавата, която хиляди пъти ни е забивала нож в гърба  #Cussing out, ми хайде задружно тогава да се откажем от майчинството защото държавата не ни била длъжна, длъжна е как да не е !

# 128
Клео, значи излиза за втората година за близнаци да се взимат двойно 50-те % от доходите на родителите - т.е. целия доход? Или пак аз не разбрах нещо newsm78

Да точно така

# 129
Относно това че  държавата не е длъжна да ни гледа децата е точно така, но селд като се осигуряваме срещу болест и получаваме 80 % от заплатата когато не сме на работа с какаво е по-различно майчинството Rolling Eyes
нали когаро детенцето порасне и сме на работа като се разболее взимаме болнични и получаваме 80 %, според мен тук е абсолютно същото, моето дете е родено януари, казаха ми че ги взимат на 1г и 3 ,4 месеца, след последното ДТК и полио, само че групите се правят септември, така че реално не мога да го дам преди 1г и 8 месеца, пък в началото знаете докато свикнат трябва още да си вкъщи или като почме да боледува #Cussing out
Така че за мен това с процента си е съвсем справедливо
А за пенсионерите няма да коментирам че ме е срам, че живея в такава държава, но за съжаление те са около 2.5 - 3 милиона и няма откъде да се вземат толкова средства за увеличение, докато ние сме мнооого по-малко

# 130
  • Пловдив
           Момичета, все пак трябва да се помисли по въпроса за процент от заплатата. Имайте предвид, че София не е България. Ако при вас се получават добри заплати, в провинцията въобще не е така. Масово хората получават заплати под 300 лева.

# 131
Аз ще подкрепя каквото и да решите, но не ги гледайте само в чужбина как са... там се връщат на работа много рано и не щото са им прекрасни яслите, а понеже няма как иначе, принудени са..

# 132
 Не съм от правителството/ де да бях Grinning/, ама като гледам всичката тая мизерия около нас си мисля, че не сме чак толкова за оплакване!
 Всичко написано по темата е вярно, наистина трябва и за майките да се мисли повече, но в приемливи граници.Едно е сигурно, вдигне ли се майчинството ще има още по-голям бум на раждаемостта сред малцинствените групи, ето това ми се струва, че искат да избегнат управляващите.Защото мен или вас 100 или 200 лв. повече или по-малко няма да променят намеренията ми да имам или не още деца, но някои са превърнали раждането на деца в начин на издръжка и 50 лв.увеличение ще ги стимулират, а не върви майките да бъдат разделяни, сещате се, дискриминация.Иначе и на мен ще ми е много готино да получавам по 250-300лв.ей така, без никакви усилия Grinning

# 133
А бе момичета честно ядосвате ме вече , вие четете ли изобщо какво пише в постингите или ги четете между редовете:crazyeyes:
Като получават 300 лв, ако получват толкова и 2-та 80 % излизат 240лв, тогава ще взимат 250лв, защото това ще е МИНИМУМ, какъв ви е проблема newsm78
А за стимулирането на раждаемостта сред "някои групи" за пореден път казвам за НЕОСИГУРЕНИТЕ да взимат МРЗ(минимална работна заплата 150лв), ако са циганки и работят и са осигурени защо да не взимат колкото другите Naughty

# 134
  • на кой му пука, майна
... но не ги гледайте само в чужбина как са... там се връщат на работа много рано и не щото са им прекрасни яслите, а понеже няма как иначе, принудени са..

Принудени са защото са им хубави заплатите и е масова практика детето да не ходи на ясла, а се оставя на бейбиситър /детегледачка/, която без проблем могат да си позволят

Общи условия

Активация на акаунт