1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 907
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Другото, което е мисля, че исканията са прекалено завишени. Вярно е , че парите не стигат, но ако искат да се постигнат реали резултати би трябвало да се иска увеличение в някакви проценти, а не в пъти. При тези искания само ще се изсмеят и нищо няма да направят.

# 151
момичета вече имам 100%информация ОФИЦИАЛНА
 Молбата до кмета се връчва най късно 24 часа преди протеста
 Трябва да съдържа мястото на протеста,часа ,повода,сдружението,отговорник и неговия номер за връзка-да получи отговор ще се позволи ли.
няма подписка нито подробности-само повода.
подробностите на Масларова.

# 152
  • на кой му пука, майна
Момичета, съгласна съм, че майка на близнаци не би трябвало да взима колкото майка на едно дете, но какво да правим ние, майките на породени деца? Като изключим разходите за дрехи, останалите разходи за второ дете не са по-малки. Затова подкрепям идеята парите за детето да са отделни от тези за майката!

Знам, че на майките на близнаците им е много трудно, знам че и на майките с породени деца им е монго трудо. А каква е разликата за разходите от другите майки с две деца? Нима по-големите деца нямат разходи? Или са им по-малки отколкото на бебетата? И извинете ме, но не смятам, че е справедливо на една майка на близнаци да дават двойно повече пари отколкото на една майка с четири деца например. Това, че не са две бебата наведнъж не означава, че не ядат, че не се обличат, че нямат никакви други плащания.

Ама нали става въпрос за майчинство, който има близнаци през този период нека да взима повече пари. А детските са отделен въпрос. Ти смесваш нещата  Rolling Eyes

# 153
  • Пловдив
Момичета, съгласна съм, че майка на близнаци не би трябвало да взима колкото майка на едно дете, но какво да правим ние, майките на породени деца? Като изключим разходите за дрехи, останалите разходи за второ дете не са по-малки. Затова подкрепям идеята парите за детето да са отделни от тези за майката!

ЗНачи аз съм с три деца - по време на майчинството вземам 250 лв и по 30 за децата - общо 340 лв. Майка на близнаци взема примерно 400 лв (забравих колко бяха, че четох набързо) и по 30 за децата - общо 460 . Става през този период - аз с трите деца 340, майката с близнаците 460?????

Знам, че на майките на близнаците им е много трудно, знам че и на майките с породени деца им е монго трудо. А каква е разликата за разходите от другите майки с две деца? Нима по-големите деца нямат разходи? Или са им по-малки отколкото на бебетата? И извинете ме, но не смятам, че е справедливо на една майка на близнаци да дават двойно повече пари отколкото на една майка с четири деца например. Това, че не са две бебата наведнъж не означава, че не ядат, че не се обличат, че нямат никакви други плащания.

Ама нали става въпрос за майчинство, който има близнаци през този период нека да взима повече пари. А детските са отделен въпрос. Ти смесваш нещата  Rolling Eyes

# 154
  • на кой му пука, майна

ЗНачи аз съм с три деца - по време на майчинството вземам 250 лв и по 30 за децата - общо 340 лв. Майка на близнаци взема примерно 400 лв (забравих колко бяха, че четох набързо) и по 30 за децата - общо 460 . Става през този период - аз с трите деца 340, майката с близнаците 460?????

Ама след периода на майчинството ще сте с равни суми за дете, стига сте издребнявали, де, моля ви

# 155
  • Пловдив
Защо да е издребняване, това са деца, и 2 години са много време за отглеждането им.

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 22:53 от ЗлаВещица

# 156
  • на кой му пука, майна
Защо да е издребняване, това са деца, и 2 години са много време за отглеждането им.

Абе жена, една майка на близнаци в периода на майчинство има две деца, а ти в този период имаш едно /гледам че децата ти не са породени/, за какво апелираш по-точно ?

# 157
  • Пловдив

Абе жена, една майка на близнаци в периода на майчинство има две деца, а ти в този период имаш едно /гледам че децата ти не са породени/, за какво апелираш по-точно ?

И къде са ми децата според теб? Не ядат? Нямат нужда от дрехи??? Да не би да мислите, че като се роди бебе по-големите се изхвърлят?

# 158
  • на кой му пука, майна

И къде са ми децата според теб? Не ядат? Нямат нужда от дрехи??? Да не би да мислите, че като се роди бебе по-големите се изхвърлят?

Ами ядат, пият и си вземат детските надбавки, никой не плаща след 2г. майчинство, за този период на детето се взимат само детски
И майката с близнаци след 2г. ще взима само детски
Абе ти мислиш ли преди да пишеш ?

# 159
  • Пловдив

Ами ядат, пият и си вземат детските надбавки, никой не плаща след 2г. майчинство, за този период на детето се взимат само детски

\

Виж моето момиче, написала съм си мнението - по време на майчинството се отглежда не само бебето , а и другите деца и според мен това трябва да е съобразено - много ясно е, че детските не стигат за отглеждане на детето и се опира и до останалите пари. И те трябва да са съобразени с общия брой на децата, а не на бебетата в семейството. И ако обичаш си промени тона, тук няма малоумни.

# 160
   Пускам вида на молбата до Кмета и моля някоя от София да я пусне в общината.

До Кмета на гр. София

МОЛБА

Г-н Кмет, от името на -Бъдещите и настоящи майки, Ви молим да ни бъде разрешено на 1 юни-Ден на детето, да се състои организиран протест на Площад "Народно събрание".Той да бъде мирен с начален час..... и край ......часа.
     Няма определен трафик на движение за пристигането.
     Надяваме се молбата ни да бъде уважена за да изразим съобразно правилата недоволството си, относно ниската сума на майчинството и детските надбавки.Исканията ни ще бъдат предоставени в писмен вид пред Министър Масларова, придружени с подписка.

Благодарим за вниманието!

Отговорник (трите имена)
                                                тел.за контакт  ........................

Последна редакция: пт, 19 май 2006, 23:28 от JEDNA

# 161
  • на кой му пука, майна

\

Виж моето момиче, написала съм си мнението - по време на майчинството се отглежда не само бебето , а и другите деца и според мен това трябва да е съобразено - много ясно е, че детските не стигат за отглеждане на детето и се опира и до останалите пари. И те трябва да са съобразени с общия брой на децата, а не на бебетата в семейството. И ако обичаш си промени тона, тук няма малоумни.

Сигурна ли си, че няма малоумни ?
Я прочети темата отново и съсредоточено

# 162
...името на сдружение "Бъдещи и настоящи майки" .............

сдруженията не са ли юридически лица?

# 163
Зла вещица, нещи май не ти е съвсем ясно, ти като си била в майчинство с първо дете, взимала ли си пари , взимала си, а с 2-то , а с 3-то - да нали и отделно затова си взимаш за тях и детски
Ами просто майката с близнаците ще си взима за 2-те деца майчинството наведнъж защото са се родили едновременно и вмезто да взима веднъж майчинство и след няколко години пак, тя ги взима едновременно, кое му е несправедливото на това Rolling Eyes
даже пак е ощетена в някакъв смисъл защото майка с 2 деца може да стои в майчинство 4 години, а тази с близнаците 2

# 164
   Подкрепям Клео.тук май говорим на различни езици

Общи условия

Активация на акаунт