1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 64 993
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 290
   Мисля че е по-важно като първа крачка да се осигурят необходимите средства-МИНИМАЛНИ за децата ни.А 135 или 200 дни майчинство какво ме грее като ще се върна на работа при първа възможност,за повече пари! сигурна съм чеза много е така.

Само кажете кога и в колко часа ,че трябва да намеря някой да пази детето и да помисля за транспорта!

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 09:43 от JEDNA

# 1 291
  • София
Ще кажа и тук, освен в пловдивската тема - Инето е дала 150 лв за плакати, на протеста казах на де що видях майки и бременни и само 12 момичета сме извадили по 5 лв. Срам и резил, а бяхма поне 30. Само детето на Инето ли трябва да се лиши от нещо? Знам, че софиянки сме царици на ослушването, което доказахме и с вчерашната  бройка на протеста, но все пак Rolling Eyes Не може само една от нас да поеме разходите на всички, нали Naughty

Съжалявам, но вчера бях там от 10.20 до края и такова нещо въобще не съм чула. Иначе защо да не дам? Може би е трябвало да се сетя и сама, ама не съм. Така че моля те не обобщавай така за ослушването.

# 1 292
  • Düsseldorf
Не искам да подхващаме спор по темата, защото се борим за една кауза се пак. Но не съм чула в някоя държава да са увеличили каквито и да било придобивки три- или четирикратно от раз. Няма икономика, която да го издържи, според мен...

# 1 293
Подписах подписката, но мисля че тази схема само ще стимулира циганите да продължават да раждат нещастни дечица и да ги захвърлят на улицата. Според мен държавата трябва не да отпуска помощи, а да помага чрез данъчни облекчения върху семейния доход, но не сегашните чисти 80лв за година за дете, а примерно 800... Така ще се стимулират да имат деца семейства, където поне единия родител има работа и могат да осигурят условия да расте това дете нормално.

P.S. Съгласих се за размера на буквите
Точно това намекнах и аз в обсъждането преди протеста! Трябва да търсим не на увеличение на сумите в първите 2 години при отглеждането на дете , а за едно добро семейно подоходно облагане , което всяка година до навършване на пълнолетие на детето да дава едни големи облекчения за тези които работят и внасят данъци!Защото за 2 години едно дете не се отглежда и не се изчерпват нуждите му.Сдрахме се да смятаме колко струват памперсите на 1 дете за един месец например , а никой не мисли колко излиза едно добро образование и да наблегнем на това , че държавата следва да се погрижи бъдещите и граждани да са умни и образовани , а не само да се възпроизвеждаме !Въпреки това мисля , че това беше добро начало !Трябва да продължим да отстояваме това държавата да се ангажира с проблемите на отглеждането на децата . Затова както вече веднъж предложих дайте да събираме идеи за това какъв е опита в другите страни и да можем да дадем конкретни идеи за това как държавата да води политиката си по отношение на децата, как привилегиите които те ползват да са по-дългосрочни , как да се събират пари за тях и как да се разпределят. По-добре да дадем конкретни идеи отколкото да оставяме пак държавниците да откриват топлата вода и да измислят всевъзможни глупости. Пък и мисля , че най-малкото така ще звучим по-сериозно. И най-важното не бива да се отказваме.

# 1 294
   От минимум 160 лв.до минимум 250 лв.Не е три или четирикратно увеличение а увеличение от 90 лв. !Ще се радваме и на 200лв. но не 160!става въпрос за най-необходимото а не за глезотии!Държавата сама е преценила че при изчисление за детските на член от семейството е 200лв а не 160лв. и аз не искам да спорим но протеста до колкото знам беше за увеличение на сумите за майчинство а не на периода.Не че имам против да се увеличи периода но по важно е с какво ще си гледаме децата в този период!

# 1 295
Ще кажа и тук, освен в пловдивската тема - Инето е дала 150 лв за плакати, на протеста казах на де що видях майки и бременни и само 12 момичета сме извадили по 5 лв. Срам и резил, а бяхма поне 30. Само детето на Инето ли трябва да се лиши от нещо? Знам, че софиянки сме царици на ослушването, което доказахме и с вчерашната  бройка на протеста, но все пак Rolling Eyes Не може само една от нас да поеме разходите на всички, нали Naughty

Съжалявам, но вчера бях там от 10.20 до края и такова нещо въобще не съм чула. Иначе защо да не дам? Може би е трябвало да се сетя и сама, ама не съм. Така че моля те не обобщавай така за ослушването.

Тогава се извинявам персонално на теб  bouquet Но от повтаряне чак мен ме хвана срам, все едно за себе си ги искам тези пари Embarassed

# 1 296
  • Sofia
каква е разликата междо 160 и 200 лева да попитам.С 40 лева какво може да вземеш на детето си?
И относно циганите съм съгласна.Според майчинството трябва да е % от доходите на майката.Така ще има стимул за работа преди да роди.Както болничните първите 3 месеца са 90% от брутото.Така и майчинството.Естествено трябва да има таван.

# 1 297
Подписах подписката, но мисля че тази схема само ще стимулира циганите да продължават да раждат нещастни дечица и да ги захвърлят на улицата. Според мен държавата трябва не да отпуска помощи, а да помага чрез данъчни облекчения върху семейния доход, но не сегашните чисти 80лв за година за дете, а примерно 800... Така ще се стимулират да имат деца семейства, където поне единия родител има работа и могат да осигурят условия да расте това дете нормално.

P.S. Съгласих се за размера на буквите
Точно това намекнах и аз в обсъждането преди протеста! Трябва да търсим не на увеличение на сумите в първите 2 години при отглеждането на дете , а за едно добро семейно подоходно облагане , което всяка година до навършване на пълнолетие на детето да дава едни големи облекчения за тези които работят и внасят данъци!Защото за 2 години едно дете не се отглежда и не се изчерпват нуждите му.Сдрахме се да смятаме колко струват памперсите на 1 дете за един месец например , а никой не мисли колко излиза едно добро образование и да наблегнем на това , че държавата следва да се погрижи бъдещите и граждани да са умни и образовани , а не само да се възпроизвеждаме !Въпреки това мисля , че това беше добро начало !Трябва да продължим да отстояваме това държавата да се ангажира с проблемите на отглеждането на децата . Затова както вече веднъж предложих дайте да събираме идеи за това какъв е опита в другите страни и да можем да дадем конкретни идеи за това как държавата да води политиката си по отношение на децата, как привилегиите които те ползват да са по-дългосрочни , как да се събират пари за тях и как да се разпределят. По-добре да дадем конкретни идеи отколкото да оставяме пак държавниците да откриват топлата вода и да измислят всевъзможни глупости. Пък и мисля , че най-малкото така ще звучим по-сериозно. И най-важното не бива да се отказваме.

Вчера Хасан Адемов каза, че българските деца са общо около милион и половина. Сметни тази цифра по 8000 лв на месец и виж какмо ще се получи? И тези пари откъде трябва да дойдат, за да се дадат? Майчинството поне се удържа от заплатите, така че то поне е ясно откъде ще дойде. Затова искаме то да се обвърже със заплатите и броя деца под 2 години в семейството.

Те вчера и 50 лв на дете ни казаха, че няма откъде да дойдат, ти 800 Crazy Дай Боже един ден и това да стане, ама не ми се вярва Rolling Eyes Освен това нали е ясно ако се вдигнат детските кой ще бъде най-облагодетелстван? Тези, които имат по 10 деца, значи те ще имат доход от 8000 лв без да си мръднат пръста, егати рахата, а?

# 1 298
  • София
Когато се срещате с Христина Хрисова Обърнете внимание и на нещо друго, което не е включено в писмото. А по-точно за породените деца. Повечето тук с ме с по едно дете и може би затова не е станало въпрос, но от една друга тема във форума разбрах, че при втора бременност по време на отпуска за отглеждане на дете и болничния от 135 дни се изчислява като 90% от 160 лв., които майката е взимала преди раждането, което е още по-малко.
А дори и при по-голяма разлика на децата, от това че  майката вече веднъж е взимала отпуск за гледанете на дете не следва, че то спира да се храни и облича. Дори разходите за по-голямо дете мисля, че са и по-големи. За това мисля, че обезщетението трябва да се умножава не само по броя на едновременно родените деца, а по броя на децата в семейството. Макар, че тогава общите сумите стават многократно по-големи. В едно от интервютата Мишленце каза, че като отиде в магазина и купи дрешка за едното дете втората не и я подаряват, но същото важи и за другите деца, независимо че не са родени едновременно.

# 1 299
Купих някои вестници.

Най-добре сме отразени в Труд и 24 часа (снимки и текст на 1/6 до 1/4 стр), и Атака - да си направят реклама. В Новинар ни няма, в Стандарт едно малко каренце.

П.С. Ако още веднъж видя коментар относно пари за плакатите, ще се обидя!

# 1 300
Когато се срещате с Христина Хрисова Обърнете внимание и на нещо друго, което не е включено в писмото. А по-точно за породените деца. Повечето тук с ме с по едно дете и може би затова не е станало въпрос, но от една друга тема във форума разбрах, че при втора бременност по време на отпуска за отглеждане на дете и болничния от 135 дни се изчислява като 90% от 160 лв., които майката е взимала преди раждането, което е още по-малко.
А дори и при по-голяма разлика на децата, от това че  майката вече веднъж е взимала отпуск за гледанете на дете не следва, че то спира да се храни и облича. Дори разходите за по-голямо дете мисля, че са и по-големи. За това мисля, че обезщетението трябва да се умножава не само по броя на едновременно родените деца, а по броя на децата в семейството. Макар, че тогава общите сумите стават многократно по-големи. В едно от интервютата Мишленце каза, че като отиде в магазина и купи дрешка за едното дете втората не и я подаряват, но същото важи и за другите деца, независимо че не са родени едновременно.

Мдааааа, аз отдавна повдигнах темата, но никой не се обади тогава, първоначалното предложение беше за близнаците, тризнаците и породените деца, но незнам как в официалното писмо вече нищо не се споменаваше, може би защото само аз защитавах и породените деца newsm78

Ще си купя вестници и аз, мерси Инче  bouquet

# 1 301
Да ви кажа, аз бях възмутена на кое място сме в новините по БТВ, след `Доктор ухапа полицай` - е т`ва ли е най-важната новина

Мишле, ти какво очакваш от медиите - те произвеждат новини. Специално за това, което пишеш - ок, значително по-важни сме. Но, протеста беше отразен повече от добре, включително на екран излязоха точните ни искания с % и цифри.

Видяхте ли в Пазарджик колко хора са се събрали на протестно шествие за 2-те сестри Белмейски?
А ние, за всички български бъдещи и настояще майки?! Въпросът е риторичен.
Отделиха ни повече, отколкото заслужавахме. Това е истината.

Надявам се, следващите събития да срещнат по-широка подкрепа на живо, за да бъдат отразени мащабно.

# 1 302
Когато се срещате с Христина Хрисова ...... Мишленце каза, че като отиде в магазина и купи дрешка за едното дете втората не и я подаряват, но същото важи и за другите деца, независимо че не са родени едновременно.

Мдааааа, аз отдавна повдигнах темата, но никой не се обади тогава, първоначалното предложение беше за близнаците, тризнаците и породените деца, но незнам как в официалното писмо вече нищо не се споменаваше, може би защото само аз защитавах и породените деца newsm78

Нищо не пречи, даже още по-добре, да добавяме нови въпроси. Ясно е, че не сме обхванали всичко. Така ще си проличи, че мислим в правилната посока и не сме подтикнати от лични цели.

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 10:32 от Ineto

# 1 303
каква е разликата междо 160 и 200 лева да попитам.С 40 лева какво може да вземеш на детето си?

За София може да нямат значение 40лв. но за Радомир, Перник и мн.други имат огромно!(40 лв.са ми точно памперсите).
   Пак ще кажа че Ромите в повечето случаи са безработни-т.е. НЕОСИГУРЕНИ! а ние искаме повишение за осигурените.Ако Ромката също работи и е осигурена, Какъв е проблема?
   Неосигурените са облагодетелствани от соц.помощи и детски надб. а не от майчинство.
СТИГА С ДИСКРИМИНАЦИЯТА ЗА БЪЛГАРСКАТА МАЙКА!циганите и сега си раждат а ние доста си мислим колко деца да имаме!

нещо се оплетох в бързината за цитата.

# 1 304
  • Düsseldorf
JEDNA :
Ами пак ги сметни и ще се убедиш... Сега дават за 135 дни % от дохода, който за осигурените на реална заплата майки не е никак малък. Ако тези дни станат 365 - това са почти три пъти повече разходи за държавата. Като добавим и минималната сума, която трябва да скочи поне на 250 лв., както и сумите за следващата година, и детските - това за държавата е сумарно многократно увеличение. И то не може да стане от раз. Не че не ми се иска, но здравият разум подсказва, че не може да стане. Много ясно, че ние няма да си намалим исканията. Но казвам, че и никой няма да ни ги изпълни на 100 %...
Иначе ти хубаво казваш, че ти е по-важно с какви пари ще си гледаш детето, но ако смяташ, че 90 лева повече за първите 135 дена ще ти оправят положението, то аз не смятам така. После това дете няма ли да има нужди??? Разбира се, че е важно по-дълго време да можеш да си го гледаш с по-нормален от 160 лв. доход!!

Общи условия

Активация на акаунт