1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 055
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 320
Досега не съм се включвала в темата, но я следя от началото...
Искам само да кажа едно голямо БРАВО за организаторките, за усилията които положиха, за смелата им изява пред медиите, както и да изразя разочарованието си от много малкото присъстващи... Че нали е за всички нас, за нашите деца, ама не... все чакаме някой да направи нещо за нас без да си мръднем пръста. Е, времето беше хубаво, не е оправдание и какво? има -няма 30, 40 човека бяхме. Поне толкова ми се сториха, не вярвам да бяхме повече... Срамота
И поздравления за организаторите и майките от Пловдив Hug. Май са били доста по-сериозни
Момичета - бях повече от два часа в градинката, но не съм разбрала, че се събират парички за плакатите, съжалявам

# 1 321
Здравейте и от мен!
Аз искам да благодаря на всички майки и татковци, баби и дядовци, които положиха малко усилия от всички градове на България за да се чуят нашите искания.
Трябва да кажем едно благодаря, както и на организаторите, така и на всичките майки сложили си подписа под отвореното писмо. Всички положиха невероятни усилия за да бъде този протест успешен. Все пак идеята тръгна от една тема и прерастна в такова събитие.
По мое мнение представянето ни в медиите беше много успешно, въпреки, че наистина майките бяха малко. Но следващия път съм убедена, че ще сме поне петторно повече.
Надявам се поне малко сме доказали на всички песимистично настроени майки, че има светлина в тунела и следващия път и те ще ни подкрепят!
Аз няма да благодаря персонално на никой, а на всички, защото всеки със своята всеотдайност и желание допринесе този протест да се стъстои в различни градове на България

# 1 322
Как беше по Дарик, момичета?

Добре си беше!  Peace Само че този Хасан Адемов наистина е голям любител на локумите..! Close
Ей като набра инерция,не млъкна!Мисля че ще е добре в следващи изяви на такива като него и дядката по Нова да им се отнема думата с прекъсване с ВЪПРОС!Едва ли ще се обърка от това юриста,но най- малкото ще му се прекъсне мисълта.Аз вчера като го слушах, с такъв равен и уверен тон говореше,все едно съм на лекция!Няма да е лошо щом разговора започва да се превръщта в монолог,да се прекъсва веднага!Наслушали сме се как държавата нямала средства,защо да се хаби ефирно време,което може да е в наша полза!Аз бих "настъпвала" до дупка!

(ако някога преодолея срещата с тв камера)

Последна редакция: пт, 02 юни 2006, 12:56 от БОДЛИВАТА

# 1 323
От кой точно данък трябва да дойдат детските, това ми е въпроса, не искам да задълбавам, но е ясно че данък детски просто няма Rolling Eyes Едно време родителите ни са плащали след определена възраст данък, че нямат деца, даже откакто станат на 21 или нещо такова и предполагам, че от този данък са се обезщетявали тези, които имат. Ти съгласен ли си да се взима пак такъв данък на бездетните, за да има за 10-те чавета на Айше? Затова решихме да искаме само 50 лв, но пък за всяко дете Peace

Виж, ясно ми е, че доволни 100% никога няма да има, ама все пак на тези искания се спряхме като консенсусни. Имаше 2 седмици време всеки д се включи в дискусията, сега е късно вече, исканията са предадени и в момента само ги отстояваме.

[/quote]
Ако си чела нещо за семейното подоходно облагане щеше да знаеш че става въпрос за данък общ доход който се възстановява ! Извинявай че ти правя забележка , но е несериозно да коментираш нещо което не познаваш! Лесно е да кажеш че дискусиите са приключили , вместо да се замислим над нещо което ползват всички развити страни и е добра практика! Така че исказвания от рода "данък детски няма" не са уместни да не казвам смешни !

# 1 324
  • Габрово

Както стана ясно, това беше началото, а не края на инициативата.

Цитат
- да се повтори протестът (защото не вярвам да пожънем някакви забележителни успехи отведнъж) около 15 септември - първия учебен ден. Хем има време за реакция от властимащите, хем ние ще се доорганизираме и анализираме пропуските, каквито ги е имало, хем пак на паметна дата. Може и друг подобен ден - приемат се идеи.

Цитат
Дано ни чуят, ако не - догодина на първи юни пак ще протестираме, зарекоха се младите жени.

Хрумна ми, че следващо шествие, събиране или протест маже да се направи в деня, в който се обсъжда предложения законопроект в парламента.

# 1 325
  • Düsseldorf
Нуша:
Аз пък мисля, че този път протестът може да е през уикенда, вярно, че няма никой в парламента тогава, но те и сега излязоха 2 депутатки само. А в събота и неделя могат да се включат много повече от работещите майки, татковци и др. поддръжници. Сега това се оказа голям проблем, понеже и повечето работят....

# 1 326
Така  или иначе висим по градинки и кафенета... Защо да не висим пред НС? (съответно майките от други градове пред кметствата). Предлагам протестите да не спират.Нека ги правим ,ако не всяка седмица ,поне два пъти месечно! Peace

# 1 327
Как беше по Дарик, момичета?

Добре си беше!  Peace Само че този Хасан Ахмедов наистина е голям любител на локумите..! Close
Ей като набра инерция,не млъкна!Мисля че ще е добре в следващи изяви на такива като него и дядката по Нова да им се отнема думата с прекъсване с ВЪПРОС!Едва ли ще се обърка от това юриста,но най- малкото ще му се прекъсне мисълта.Аз вчера като го слушах, с такъв равен и уверен тон говореше,все едно съм на лекция!Няма да е лошо щом разговора започва да се превръщта в монолог,да се прекъсва веднага!Наслушали сме се как държавата нямала средства,защо да се хаби ефирно време,което може да е в наша полза!Аз бих "настъпвала" до дупка!

(ако някога преодолея срещата с тв камера)

Точно затова взех да го настъпвам в края и да говорим едновременно, ама ми писна да му слушам глупостите. Искаше едно писмо от 3 страници печатни за чете в ефир, ама аз го освирках в паузата и той пропусна. Иначе някой добър литератор му го беше написал, беше добро, но пак локум до локум Peace

От кой точно данък трябва да дойдат детските, това ми е въпроса, не искам да задълбавам, но е ясно че данък детски просто няма Rolling Eyes Едно време родителите ни са плащали след определена възраст данък, че нямат деца, даже откакто станат на 21 или нещо такова и предполагам, че от този данък са се обезщетявали тези, които имат. Ти съгласен ли си да се взима пак такъв данък на бездетните, за да има за 10-те чавета на Айше? Затова решихме да искаме само 50 лв, но пък за всяко дете Peace

Виж, ясно ми е, че доволни 100% никога няма да има, ама все пак на тези искания се спряхме като консенсусни. Имаше 2 седмици време всеки д се включи в дискусията, сега е късно вече, исканията са предадени и в момента само ги отстояваме.

Ако си чела нещо за семейното подоходно облагане щеше да знаеш че става въпрос за данък общ доход който се възстановява ! Извинявай че ти правя забележка , но е несериозно да коментираш нещо което не познаваш! Лесно е да кажеш че дискусиите са приключили , вместо да се замислим над нещо което ползват всички развити страни и е добра практика! Така че исказвания от рода "данък детски няма" не са уместни да не казвам смешни !
[/quote]

Виждам желаещ да говори с медиите, заповядай, другата седмица ще ни канят от 3 медии и при Христина Христова, щом си добре запознат /запозната с данъци и осигуровки нямам нищо  против да защитиш тезата си в ефир и аз искам по 70 лв детски  и по 250 нямам против да е:bouquet: Аз лично не съм видяла доход , който да ми се възстанови  по подобаващ начин newsm78 И честно казано съжалявам, че не съм укривала данъци bowuu

Нуша:
Аз пък мисля, че този път протестът може да е през уикенда, вярно, че няма никой в парламента тогава, но те и сега излязоха 2 депутатки само. А в събота и неделя могат да се включат много повече от работещите майки, татковци и др. поддръжници. Сега това се оказа голям проблем, понеже и повечето работят....

Събота и неделя новините не се гледат като през седмицата, депутатите са си по вили и курорти, така мисля аз. И особено след разговора вчера с депутатите от БСП и ДПС, те казаха, че останалите колеги им казали, че има протест пред Парламента. И искали да излязат, но гласували важни социални закони точно в момента. Но имаше и друг момент. Точно предния ден бяха гласували на първо четене предложениета на Христина Христова за 90-те % от заплатата за първата година и на Мръцков и Адемов за 200-те дни 90% от заплатата. Така че мисля, че добре са се запознали с писмото още в началото на седмицата и затова изведнъж са се задействали с предложения за нови закони за майчинството Peace Точно преди протеста, впрочем bowuu Да се каже, че се върши нещо по въпрос все пак:peace:

# 1 328
Здравейте от Добрич!

Днес съм за първи път тук и "превземам" форума. По темата: имало ли е някаква организация в нашия град или пак сме "били на море" през това време?  Embarassed Аз лично от вас научавам за тази инициатива, просто защото нямам интерес към новини, принципно, а и четвъртата власт я наблюдавам само в специални случаи. Иначе съм обществено ангажирана личност и поемам всякакви форми на изразяване!  #2gunfire

# 1 329
  • До хладилника, който обичам
Цитат на: Nusha link=topic=101038.msg1855515#msg1855515
Хрумна ми, че следващо шествие, събиране или протест маже да се направи в деня, в който се обсъжда предложения законопроект в парламента.
Кой от двата? Аз лично харесвам този на Х. Христова и М. Велчев, а този на Масларова и Адемов е просто хипертъп.

# 1 330
  • Габрово
И двата. Ще се протестира против този на Адемов и Масларова, ще се настоява за такъв съобразен с исканията на майките.

# 1 331
 Алекс без нищо лошо да искам да ти кажа, останах с впечатление че не си в течение на нещата от самото начало-което е важно.а също искам да питам внимателно ли прочете текста с исканията ни?
  Там пише 250лв. минимум за осигурените или 80 % от семейния доход разделено на 2.
има ти ги процентите не се притеснявай! аз защитавам минимума да е по-висок от 160 лв не съм казала нищо против процентите.
   Но София не е България-работя на държавна работа и взимам 200лв.аз ли съм виновна че не ми е по-висока заплатата?Както и на хиляди др. като мен!
    Вземете си процентите но минимума няма как да остане 160!ТОЗИ СПОР ОТДАВНА БЕШЕ УТОЧНЕН И ТОЧКА ПЪРВА ОБЕДИНЯВА ИСКАНИЯТА.
   НЕ ОТСТЪПВАЙТЕМОЛЯ ВИ! ЩЕ СЕ РАЗЕДИНИМ!

# 1 332
  • До хладилника, който обичам
В. "Позвънете"

на заглавната страница:

Над 100 майки в Пловдив
протестираха в Деня на детето

(голяма хубава снимка на половин страница от началото на шествието с трикольора най-напред)
под нев: Майки участваха в шествие по Главната улица на Пловдив. По този начин те изразиха протеста си срещу ниския размер на обезщетението за отглеждане на деца.

Вътре:

Над 100 майки в Пловдив

Дъждът не уплащи жените да отстояват искането си за по-висок размер на обезщетенията

Сашка Пушкова

Над сто пловдивски майки с бебешки колички и бременни жени шестваха по главната улица в подкрепа на столичния протест срещу социалната политика на държавата по отношение на майчинствата за отглеждане на дете до 2г. и детските надбавки. Протестиращите поискаха нова политика и механизъм за изчисление на размера на обезщетението за осигурените майки. Те настояват през първата година то да бъде 260 лв. Жените искат детските надбавки да станат 50 лв. и да се отпускат на всички деца.
"Аз имам син на девет години, а вторият е на осем месеца. Чакахме толкова, защото се надявахме да се променят нещата, но това не стана", огорчено сподели 31-годишната Благовеста. Таня Русева-Кръстева, която все още кърми двегодишното си дете, подчерта, че исканото увеличение е за осигурените, които са работили преди раждането, защото сега при излизане в майчинство техните доходи драстично падат. За пример жените посочиха Чехия, където месечното обезщетение е 200 евро и се изплаща три години. У нас и в Германия платеното майчинство за осигурените е две години.
Майките се жалваха и от липсата на места в яслите и от трудностите при записването на бебетата в млечните кухни.
Децата не са само на родителите си, те са и бъдещето на България, а държавата не прави нищо за тях, коментираха майките. Протестът им беше уважен от Тодор Петков. Той определи исканията на майките като справедливи и сподели, че трябва да се помисли за построяване на нови детски градини и ясли. Областният управител отказа да коментира възможно ли е майчинството да стане 260 лв. Той е препратил писмото на жените до МТСП и е уговорил среща със социалния министър Емилия Масларова.

# 1 333
Здравейте от Добрич!

Днес съм за първи път тук и "превземам" форума. По темата: имало ли е някаква организация в нашия град или пак сме "били на море" през това време?  Embarassed Аз лично от вас научавам за тази инициатива, просто защото нямам интерес към новини, принципно, а и четвъртата власт я наблюдавам само в специални случаи. Иначе съм обществено ангажирана личност и поемам всякакви форми на изразяване!  #2gunfire

Разпространявай ел. подписка, за да я подпишат повече хора.

# 1 334
  • на кой му пука, майна
В. "Позвънете"

на заглавната страница:

Над 100 майки в Пловдив

(голяма хубава снимка на половин страница от началото на шествието с трикольора най-напред)
под нев: Майки участваха в шествие по Главната улица на Пловдив. По този начин те изразиха протеста си срещу ниския размер на обезщетението за отглеждане на деца.

Вътре:

Над 100 майки в Пловдив

Дъждът не уплащи жените да отстояват искането си за по-висок размер на обезщетенията

Сашка Пушкова

Над сто пловдивски майки с бебешки колички и бременни жени шестваха по главната улица в подкрепа на столичния протест срещу социалната политика на държавата по отношение на майчинствата за отглеждане на дете до 2г. и детските надбавки. Протестиращите поискаха нова политика и механизъм за изчисление на размера на обезщетението за осигурените майки. Те настояват през първата година то да бъде 260 лв. Жените искат детските надбавки да станат 50 лв. и да се отпускат на всички деца.
"Аз имам син на девет години, а вторият е на осем месеца. Чакахме толкова, защото се надявахме да се променят нещата, но това не стана", огорчено сподели 31-годишната Благовеста. Таня Русева-Кръстева, която все още кърми двегодишното си дете, подчерта, че исканото увеличение е за осигурените, които са работили преди раждането, защото сега при излизане в майчинство техните доходи драстично падат. За пример жените посочиха Чехия, където месечното обезщетение е 200 евро и се изплаща три години. У нас и в Германия платеното майчинство за осигурените е две години.
Майките се жалваха и от липсата на места в яслите и от трудностите при записването на бебетата в млечните кухни.
Децата не са само на родителите си, те са и бъдещето на България, а държавата не прави нищо за тях, коментираха майките. Протестът им беше уважен от Тодор Петков. Той определи исканията на майките като справедливи и сподели, че трябва да се помисли за построяване на нови детски градини и ясли. Областният управител отказа да коментира възможно ли е майчинството да стане 260 лв. Той е препратил писмото на жените до МТСП и е уговорил среща със социалния министър Емилия Масларова.

Бреиййй, как хубаво са ни отразили  Peace
Браво на Тодор Петков
Само не разбрах за какви 260лв. споменават, тез медии са все недоразбрали  Rolling Eyes

Между другото не ви ли прави впечатление, че никоя медия не казва за ОСИГУРЕНИТЕ майки, това е така защото никъде не сме го вписали, а аз мисля, че това е най-важно !!!

Общи условия

Активация на акаунт