1 ЮНИ - ПРОТЕСТ ЗА ДЕТСКИТЕ И МАЙЧИНСТВОТО ПРЕД ПАРЛАМЕНТА!

• 65 052
  • 1 653
  •   1
Отговори
# 1 515
Ето и документите на адвокат Данев. Много си е за четене, но който иска може да се запознае с тях
1. Идейно предложение от няколко точки от 01.03.2005 до Директора на дирекция трудово право и обществено осигуряване към МТСП. В частност съвпада с нашите искания точка Д
страница 1
страница 2
страница 3

2. Отговор на Писмото на г-н Данев от 14.04.2005 от МТСП -Емил Мирославов - Директора на Дирекция трудово право и обществено осигуряване
страница 1

3. Проект за законадателна промяна в осигурителноправната уредба по отношение на семействата, очакващи и отглеждащи повече от едно дете от едно раждане на адвокат Данев. Изратено до НС
страница 1
страница 2
страница 3
страница 4

Към това писмо са приложени копие от статистиката за 2003 за раждаемоста и 5 писма в подкреа от различни Варненски организации. /В разговора с мен г-н Данев спомена, че при бъдещи протести бихме могли да получим подкрепа от тези организации в организиран протест в гр. Варна/

Писмото е препратено към комисията по труда и социалната политика към НС и е получен отговор от Христина Христова, че ще бъде обсъдено и препратено към експерти в други парламентарни комисии.

4. Препращане на Проекта за законадателна промяна на г-н Данев от Комисията по бюджета и финансиите от 11.04.2006 до :
г-жа Емилия Масларова - Министър на труда и социалната политика
г-н Пламен Орешарски - МИнистър на Финансите
г-н Радослав Гайдарски - Министър на Здравеопазването
копие до:
г-н Хасан Адемов - Председател на комисията по труда и социалната политика към НС
и г-н Данев

страница 1

5.  Отговор на Проекта за законадателна промяна от МТСП от 27.04.2006 с копие до г-н Хасан Адемов

страница 1
страница 2

6. Становище на г-н Данев относно отговора на МТСП. Изратено на 05.05.2006
страница 1
страница 2
страница 3
страница 4

7. Становище на Министерство на здравеопазването относно проекта от точка 3. Отговорил е зам.министър  Матей Матеев

страница 1
страница 2

Интересно е да се прочете защо са отхвърлили пректа в точка 5 и последващото становище на г-н Данев
Дерзайте и четете ако ви се занимава аз го научих вече на изуст:)

П.С. Ще помоля който иска да ги чете изцяло, да си ги свали от там или да ми пише. Ще му ги изпратия на пощата, че утре ще ги махна от този адрес да не товаря сайта.

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 11:36 от salai

# 1 516
Аз съм за това да не се подкрепя нито един от внесените законопроекти. Те с нищо не ни удоволетворяват само показват ЧЕ ПАРИ ИМА И ЧЕ ТРЯБВА НЕЩО ДА СЕ ПРОМЕНИ

Клео тук има едни прости сметки които само трябва да се осъвременят относно колко ще струва да се плаща за броя на живо родени деца

# 1 517
Инче ти къде се пропускаш?

Не се пропускам, ама нек'си некомфортно ми е сама да се предлагам  Wink
Ако прецените, че ставам - там съм!

# 1 518
Владе, как да зумна страниците - повечето са ми с много дребен шрифт и нечетливи

# 1 519
Владе, как да зумна страниците - повечето са ми с много дребен шрифт и нечетливи
Предполагам си с Internet Explorer
Задръж мишката на картинката след като тя изцяло се е заредила, ще ти се появи в долния десен ъсъл една картинка наподобяваща квадрат със стрелкички във 4-те му ъгъла натисни го и ще ти се увеличи сканираното в пълен размер. Ако не си с Експлорера или не става така натисни десен клавиш на мишката върху картинката и кажи save as. Това ще запази някъде на твоя диск снимката и там осле в реален размер можеш да си я четеш.

# 1 520
Предполагам си с Internet Explorer
Задръж мишката на картинката след като тя изцяло се е заредила, ще ти се появи в долния десен ъсъл една картинка наподобяваща квадрат със стрелкички във 4-те му ъгъла натисни го и ще ти се увеличи сканираното в пълен размер. Ако не си с Експлорера или не става така натисни десен клавиш на мишката върху картинката и кажи save as. Това ще запази някъде на твоя диск снимката и там осле в реален размер можеш да си я четеш.

с Mozila съм, ще ги оправя. 10х!

# 1 521
  • До хладилника, който обичам
Ставаш, Ине Grinning Peace
Много даже ставаш.

# 1 522
Ставаш, Ине Grinning Peace
Много даже ставаш.

Blush  Heart Eyes

# 1 523
Ето ме и мен. Чета ви, но не се включвах , защото едва ли мога да кажа нещо ново. Исканията ни са ясни, техните предложения също. 

Христова и Велчев ни канят, не за да ни подкрепят, а за да подкрепим ние тях. Най-много се страхувам през цялото време да не ни използват за ракета - носител. Стана ясно, че сме сила, затова политиците ще се опитат да ни докопат.

Ине, Хриси, Кали, Таня, Влади - нали вие ще ходите. Момичета, стискам ви палци да съумеете да отстоите докрай нашите искания.

90% от дохода на майката НЕ Е РАВНО на 80% от семейния доход. Но 331.50 лв. е средният осигурителен доход за страната. 80% от него са към 265 лв. , което удовлетворява искането ни за минимум 250 лв. майчинство. В този ред на мисли предложението на Христова и нашата позиция са съизмерими. Ако се търси някакво компромисно решение, то би могло да се намери тук.

За втората година нещата са по-лесни, защото ние искаме 180 минимум, те предлагат 160.

Голямата борба е за близнаци и тризнаци,  и за самотните майки. Не забравяйте и годишните индексации в зависимост от инфлацията.

Ако мога да ви бъда полезна  с нещо, пишете.

Успех! Peace

# 1 524
  • До хладилника, който обичам
Христова и Велчев ни канят, не за да ни подкрепят, а за да подкрепим ние тях. Най-много се страхувам през цялото време да не ни използват за ракета - носител. Стана ясно, че сме сила, затова политиците ще се опитат да ни докопат.

Ине, Хриси, Кали, Таня, Влади - нали вие ще ходите. Момичета, стискам ви палци да съумеете да отстоите докрай нашите искания.
И аз имам едни такива опасения Confused че ще ни ползват просто... Но ако даде поне някакъв резултат (защото промени вероятно ще има с или без нас) към по-добро, хубаво.

Аз не съм сигурна за вдругиден.

# 1 525
За законопроекта на Велчев и Христова основните точки ги знам, изнесени бяха в медиите заедно с този на Масларова и Адемов, но не вярвам това да е всичко по него... Детайли няма ли още?

И още: той е по-добрия от двата. Ще го подкрепим ли - ако се допълни с някой от другите ни искания (например за разширено облагане и парите за близнаци)?

Бу, с това се изчерпват детайлите по предложения законопроект. Друго няма. И не, аз не бих го подкрепила, защото не предвижда увеличение на минимума от 160 лв!
Доколкото разбрах срокът за приемане на промените в Кодекса по социалното осигуряване е края на Септември, така че няма толкова много време.

Разбирам, че искате да продължим с протестирането, но също така вярвам, че трябва да се изчака със следващия протест.

Нека да видим първо какво ще има като резултат. Засега първи резултати имаме:
- отразяване по всички медии, дискусионни предавания, събуждане на общественото мнение по тези въпроси.
- светкавично внесени 2! законопроекта Laughing (няма какво да се лъжем, точно заради тези брожения толкова скоростно ги вкараха)

Дайте повече време за размисъл и действие - което не означава да спрем с мислене и действия, но не точно чрез ежемесечни протести. Ако няма нищо налице - ей къде е септември (сега наближава отпускарски сезон, летни теми, не забравяйте, ще се изгуби инерцията така).

Законопроектите са внесени преди нашия протест: на 11.05 и 26.05.
Аз съм за протестите да бъдат веднъж месечно, при положение, че няма резултат от това, което сме направили до момента (в рамките на следващите 2 седмици, както писах по-горе). Самите журналисти ни дадоха тази идея и мисля, че е добре да им се доверим за това.

Момичета, получили сме покана да участваме в дискусия на НДСВ в сряда 11 часа, в НС за 4,5 човека. Става въпрос за размера на отпуската и обезщетението за отглеждане на дете във връзка със Законопроекта на Христина Христова
Казвайте кои от нас да ходят?

Тъй като всички сме равни, трябва да има единодушие за момичетата, които ще ни представят на тази дискусия. Ще бъде доста по-трудно, защото срещу себе си ще имаме експерти, на които това им е работата. Така че, казвайте кои да са хората. Аз съм за Клео, Мишленце, Бу, без да се чувствате засегнати останалите. За мен това са хората, които имат необходимите знания и самочувствие.

Аз ще дойда на всяка цена, като представител на близнашките мами, обаче Ине без теб няма да минем. Клео задължително, нали тя е най-запозната от икономическа гледна точка, а и най-добре се изразява, няма какво да се лъжем Peace

# 1 526
   Добре е да има и жени които не са от София!На мен ми костваха неимоверни усилия да присъствам в 7дни вчера (когато всички се оказаха заспали и заети, дано поне нови хора са се запознали с проблема.)  Та надеждата ми е и някоя друга да се напъне като мен и да присъства с вас- колкото добре се изразява ,толкова- не сме професионалисти а обикновени потърпевши от несправедливата политика.

# 1 527

И аз имам едни такива опасения Confused че ще ни ползват просто... Но ако даде поне някакъв резултат (защото промени вероятно ще има с или без нас) към по-добро, хубаво.

Аз не съм сигурна за вдругиден.

Момичета, няма как да ни използват, при положение, че не сме съгласни промените да се изчерпват с предложеното от тях! Както и да ви звучи - игра на шах е и сега те са на ход!

# 1 528
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
И аз не мисля, че могат да ни използват, освен ако сами не им се дадем, а ние няма да го направим! Mr. Green
 Съжалявам, че не се включвам, но нямам компютър Cry- развали се и кой занае кога ще ми го поправят и сега се възползвам от няколкото свободни минути на брат ми на компа. Ако по-късно имам възможност пак ще се включа.

# 1 529
вие стигнахте до 300лв те дали 6те ги направят 250лв .

Общи условия

Активация на акаунт