КГБ = Клуб на Готините Баби - 185.

• 70 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Иха, благодаря за отговора!  Тази сутрин пуснах изследвания. В 11.30 отивам при личната да види 20 дневното наблюдение на кръвното и резултатите от лабораторията. Тогава ще прецени какво и как.

Гъбка, закуската ти е мммммм!
Скрит текст:
А за диетата, кой както реши. Аз за сега удържам, Днес ми е 6 ти ден. До тази сутрин съм -3 кг.

# 466
Привет на всички Hug
На ладино (това е диалект на испански, говорен от главно балканските евреи) има една поговорка :
ядеш, ядеш, пък не отслабваш newsm78 това за около празниците, че както си ги проточихте от средата на декември , та до средата на януари Simple Smile пък и по късно.
А има  и такива дето и без празници се презъкрагляват. Ама ма"ната му , цял живот диета и кво-като във вица "Е сега как изглежда като отслабна-еми дебела"
Грета  вчера ми звъни, към края на работното време се разговорили за манджи.Една,с родители  от арабските страни казала за "долмес" пълнени чушки или лозови стърми, пък мойта, с още една от български родители като отворили уста, че няма по вкусни от тези на мама, пък и до тях сърми от кисело зеле. И нали гладна кокошка просо сънува, та в разговора си споменали и за пастел. Давала съм рецептата, баница с кайма, бижу.И тя ми се обажда и ми разправя. Аз пък бях извадила от сутринта кайма да се размразява, без да имам определена цел. То с тия моите с техното меню от 5 манджи голям калабълък не се прави. Не и казах нищо.Набърза ръка забърках тестото, парено, става разкошно, въпреки че много, за по лесно ползват от многолистното. И така за 40-50 минути барабар с печенето пастела беше готов.Връща се тя, а миризмата на печено от далеч се чувства. Първо  извади телефона, снима тавата, разпрати по колежките , та като почна да си реже парчета и да я изравнява.....Днес пристигат отзивите от снимките и молби за точната рецепта Joy Joy
Айде, по диетично, ферман написах, хубав ден да имате Simple Smile

# 467
  • в сърцата на любимите ми хора
Мили приятелки, вяствам се набързо да благодаря за прекрасните пожелания за моя имен ден. Да ви се връщат стократно, да сме живи и здрави и да се радваме дълги години на такива празници. Благодаря ви!

# 468
КАГ - ти си ни гордостта на сесията "Вталяване". Другите сме наблюдатели, мечтатели и подръжници Simple Smile.

Каролин, Много моля за рецептата. Имам два сборника еврейски рецепти (единият е с много снимки и история), ама не съм опитала нищо да направя. Твоето от личен опит все ми се струва, че по-лесно ще го усвоя Simple Smile. Хем работя, хем направо се наядох с разказа ти, ама на моите преразказ няма да им стигне Simple Smile.

Фло, студентке Relaxed, че много дини, много нещо:).

Гъбката, ама кой те е заблудил, че жена в пенсия е равно на релакс, това си е труд на няколко фронта Simple Smile.

Пипилота, Как успяваш да свършиш задачките, че и до релакс да стигнеш, респект.

Айше, много да те радва Ани.

Е затова е изброявам, все някого ще пропусна и после ще ми е неудобно. За всички мисля с най-добри чувства.

На неспоменатите и на споменатите: светъл, спокоен и успешен ден!

# 469
Деборана, мисля че рецептата е качена в нашите готварски рецепти на 1ва страница , но пак я давам , да не търсиш дълго

За тестото

3 1/2 ч брашно с щипка бакпулвер,щипка сол ,1 ч. гореща вода, 1 ч. олио и  се омесват на хубаво меко ( колкото долната част на ухото Simple Smile ) тесто. което се оставя да почине

През това време се приготвя плънка
 1/2 кг каима,
малко кимион,
стрита чубрица,
  много, нарязан на ситно  магданоз,
 черен пипер,
сол и
чаша вода се слагат да се задушат до получаване на сивкав отенък.

От тестото се приготвят 2 топки.

По голямата топка се разточва и се разстила върху набрашнена тава като се покриват и стените.

Изсипва се приготвената плънка  и се покрива с разточената втора топка от тесто, като краищата се прищипват с тези от долното тесто.
Пече се до получаване на златист оттенък, вади се от фурната, напръсква се с малко вода и се покрива с кърпа докато поизстине.

# 470
Ха здравейте момичета!
Честити празници на цяла плеяда празнували,живи и здрави и щастливи да са!
Отслабвате и готвите ,и  двете ще правя днес ,пък дано стане добре.
Напъхала съм се в клин-имитация  на дънки ,ходих по центъра с него ,да ме одумват ,ама не говоря с кой  да е ,да не знам как ме виждат.Гледах една  дама ,от младини  шик, как се подпира да почива,та си рекох,че съм добре в нещо-търча като кон като тръгна.Другото няма коментирам ,пък и  нали аз го знам.Нека си мислят ,че съм  Ок, освен с кратуната да обуя  клин. Ама пък  отдалече ми ходи.Огледах се  у витрините.
Сега отивам да готвя,че няма нищо,а  стомаха стърже.

# 471
Кари, аз ли не съм допрочела или недоразбраля?
Пишеш за парено тесто в първия си пост,а в рИцепката не пише за него?
Пак ще се върна да допрочета.
Правила съм няколко пъти твоето бурекитас-не съм сигурна,че го написах правилно и много се харес
а у дома.Може тия дне да го спретна,да разнообразим
Благодарна съм ти за рецептата💕🌺

Борянчице, носи си клина и хич да не ти пука!❤
Аз от както съм в къщи открих клиновете.Всякакви-зимни,по-тънки,като дънки и т.н. и хич не ми дреме на шапката кой ме хапресва😁
Беше ми писнало да се съобразявам да се обличам "по-така" като ходех на работа.
И дънки обличам всякакви вече и маратонки обувам.😊
Важното е ние да се харесваме😁

# 472
Здравейте.
Ей ме и мен Laughing

Всички празнували Йорданов и Ивановден да се чувстват поздравени и от мен.
Да се свети името им, от здраве и късмет да не се отърват, всичко за което си мечтаят да постигнат с лекота.

За диети и манджи говорите - аз имам още от Бъднивечерните и Коледните манджорляци дълбоко замразени, но ми се яде нещо пресничко, течничко и топличко. Някаква супа ще да е, но трябва да я измисля според мат'риала наличен в къщи.

Вчера и онзи ден бяхме като развързани, време чудно - само за на вън.
Днес е малко облачно, но ще се ходи поне до най-близкия магазин за туй-онуй.

Желая ви успешен и спокоен ден.
И приятен обяд, на който още не е приключил с тоз тъй приятен дневен ангажимент.
Да ви е сладко.

# 473
  • София
Ето ви седмична по зоната. ама си е глад/ 3 бадема -а наяж се де!/                                                                                    
          Eто ви сДЕН ПЪРВИ

Закуска:
220гр. кисело мляко                       1БПВ
112гр. извара                                    2 БП
200гр. ябълка                                    2 БВ
9 бадема                                            3 БМ
По желание, можете да нарежете ябълката на кубчета, и да смесите с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.                        3 БП
Салата 240гр. домати, 140гр. печени чушки, 40гр. варен нахут (може консерва, преди употреба, изплакнете обилно с вода) и 1ч.л. зехтин                                      3 БВМ

Следобедна закуска:
56гр. извара            1БП
100гр. ябълка          1БВ
3 бадема                   1БМ

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.                      3БП
Салата 240гр. домати, 140гр. печени чушки, 40гр. варен нахут (може консерва, преди употреба, изплакнете обилно с вода) и 1ч.л. зехтин                                     3БВМ

Късна закуска:
200гр. кисело мляко                      1БПВ
Бадеми 3бр.                                     1БМ

Месото се тегли след изпичане. Това е грамаж, след фирата при печене

ДЕН ВТОРИ

Закуска:
Кисело мляко 200гр.                1 БПВ
Извара 112гр.                             2 БП
Овесени трици 15гр.                           1БВ
Ябълка 100гр.                                       1БВ
Смляно ленено семе 3 ч.л.                          3БМ
Смесете всички продукти.Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото. Можете да овкусите със стевия.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.            3 БП
Порция леща                                        2 БВ
Зехтин 1ч.л.                                          3 БМ
Домати 240гр.                                      1 БВ
Лещата се приготвя така:
Накиснете 60гр. леща за поне осем часа, изплакнете и сварете с подправки, кръгче лук и скилидка чесън по желание, и две купи вода. Разделете готовата леща на две. Имате две порции, една за обяда, една за вечерята.

Следобедна закуска:
56гр. извара                                 1 БП
140гр. ягоди                                 1 БВ
3 бадема                                        1 БМ

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.                 3 БП
Порция леща                                             2 БВ
Зехтин 1ч.л.                                               3 БМ
Домати 240гр.                                           1 БВ

Късна закуска:
Кисело мляко или прясно 200гр.            1 БПВ
3 бадема                                                     1 БМ

ДЕН ТРЕТИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
Нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Скумрия на скара 110гр.
Салата от 200гр. зеле, 120гр. краставица и 40гр. морков
70гр. варен нахут (може и консерва, но изплакнете добре с вода)
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
Ягоди 140гр.
3 бадема

Вечеря:
Скумрия на скара 110гр.
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Късна закуска:
200гр. кисело или прясно мляко

ДЕН ЧЕТВЪРТИ:

Закуска:
Кисело мляко 200гр.
Извара 112гр.
Овесени трици 15гр.
Ябълка 100гр.
Смляно ленено семе 3 ч.л.
Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото.

Обяд:
Пилешко филе на скара 75гр.
Задушен зелен фасул без мазнина 300гр.
Ябълка 100гр.
1ч.л. зехтин

Следобедна закуска:
56гр. извара
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Пилешко филе на скара 75гр.
Задушен зелен фасул без мазнина 300гр.
Ябълка 100гр.
1ч.л. зехтин
Подправки и сол без ограничения

Късна закуска:
Кисело мляко 200гр.

ДЕН ПЕТИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
Нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със стевия.

Обяд:
Свинско филе на скара 75гр.
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Следобедна закуска:
56гр. извара
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Свинско филе на скара 75гр.
1ч.л. зехтин
Оцет по желание

Късна закуска:
200гр. кисело мляко

ДЕН ШЕСТИ

Закуска:
Кисело мляко 200гр.
Извара 112гр.
Овесени трици 15гр.
Ябълка 100гр.
Смляно ленено семе 3 ч.л.
Пригответе закуската от предната вечер, за да могат триците и лененото семе да се накиснат в млякото.

Обяд:
Сирене 150гр.
Печени чушки 270гр.
Ябълка 100гр.
1 ч.л. зехтин

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
140гр. ягоди
3 бадема

Вечеря:
Сирене 150гр.
Печени чушки 270гр.
Ябълка 100гр.
1 ч.л. зехтин

Късна закуска:
40гр. телешки суджук
100мл. Червено вино
3 бадема

ДЕН СЕДМИ

Закуска:
220гр. кисело мляко
112гр. извара
200гр. ябълка
9 бадема
По желание, нарежете ябълката на кубчета, и смесете с млякото, изварата и бадемите. Можете да подсладите със
стевия.

Обяд:
Шопска салата
Домати 240гр.
Краставици 120гр.
Чушки 60гр.
Нахут варен 60гр.
Сирене 150гр.
Зехтин 1 ч.л.

Следобедна закуска:
Извара 56гр.
Ягоди140гр.
3 бадема

Вечеря:
Шопска салата
Домати 240гр.
Краставици 120гр.
Чушки 60гр.
Нахут варен 60гр.
Сирене 150гр.
Зехтин 1 ч.л.

Късна закуска:
Телешки суджук 40гр.
Ябълка 100гр.

3 бадема
[/spoiler]
Нарочно не скрих текста да ви боде очите, та дано направите поне по един ден в седмицата. Аз все му се каня, ама с това си оставам.

# 474
Тц Майче, нема да стане. Откъде ще го намеря суджука Joy

Гъбче- горещата вода го прави тестото парено Simple Smile А и как пари, ако започваш направо да го месиш с ръце. Първо се разбърка добре с дървена лъжица, а то така и поизстива за да го пипнеш вече с ръка.Всъщост тестото е като за бурекитатас, затова е хрупкаво.

# 475
Честит Бабинден! Да сме живи и здрави за да може да тичаме след внуците!

Аз считам 21-ви за Бабинден, ама нека да поздравя тези, които го празнуват днес.
Иха, ама и при теб премеждия. Добре, че всичко е приключило само с необходимост от смяна на щорите. На прима виста бих казала един капак отгоре да сложиш, но хич не знам в такава ситуация дали ще се сетя на момента какво да правя. Дано не се налага да взимам такива мигновени решения.
Кари, направо и на мен ми замириса. Освен дъщеря ти да прати и на нас по една снимка, да се насладим от екрана.
Борянке, голям коректив са витрините, ама виж вашите как са те одобрили. Значи спокойно си ходи с дънки-клин.
За всички хубав и приятен следобед!!!

# 476
# 477
  • в сърцата на любимите ми хора
За хапване говорите. Да споделя и аз едни тестени вкусотии, немска рецепта. Дампфнуделн им викат - традиционно южно-немско и австрийско ястие. Хем се задушават на пара, хем се запичат от долната страна.  
Много са вкусни. За рецептата ще питам щерката, щото тя им е майсторът Simple Smile Снощи бяхме на тях и, естествено, преядох. Останаха две-три и за днес. На сладко и на тестено не мога да устоя. Затова и с диетите съм от ден до пладне Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 яну 2018, 16:01 от мамси

# 478
Тук съм и съм по тестеното.Ще опитаме немско австрийсто нам кво там.
На  лазаня съм днес и  се допича питка,ще хапна топла със сиренце и шарена сол.
Пък клина  се разтяга...

# 479
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España
Добър ден , момичета!
За много години! Здрави , щастливи и много късмет!
Прибрахме се по живо , по здраво. Но , много празници ,
много софри и сега сколасах. Simple Smile
Изкарахме добре в БГ , но тук си ми е по-добре.
Много подаръци получихме , явно заслужени. Wink
Това в общи линии , поизчетох ви. Поне да съм в крак. Simple Smile
Аз мисля от следващият понеделник да започвам някакъв режим ,
че се освинихме. От маса , на маса , движение само с колата. Simple Smile Simple Smile
Мисля , още кой да е?! Хляб не ям или ям много рядко , ма с другите благини
трябва да се справя и да се разделим по взаймно съгласие. Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Сега ви оставям за да оправя къщата и после съм тъдява.

Общи условия

Активация на акаунт