КГБ = Клуб на Готините Баби - 185.

• 70 177
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Имам завишено, леко тревожно за докторката, ниво на левкоцити в урината, което е признак на възпалителен процес. Предписа  ми лекарство, чай от липа и 10 счукани лешници в литър вода на чай. След 10 дни пак изследване. Ако не е както трябва, тогава ще се търси причина.

Деборанке, аз съм живия пример за "вечно гладна и дебела" . Правя диета, сваля нещо, после я зарежа и си ги върна. Така че не съм еталон за подражание. Но и днес издържах. Утре ще е по-лесно на варено пилешко, а  вдругиден само на липов чай без захар или мед -т.е. на гола вОда.
Сега прочетох менюто на Зоната, което ни е предоставила Мая. Мисля, че  е  съвсем приложима. Само не знам дали ще имам нерви да меря. Може  и да пробвам, но  само като спазвам храната по дни и да меря на око.

Кари, Мамси, не ме изкушавайте, моля! Трудно се устоява.

Стига за сега. От утре, до петък ще съм работарка и трябва да направя презентация за урока по Околен свят.
До утре вечер!

# 481
  • тук, на мястото си
Какво значи БПВ, БП, БВ, БМ?

# 482
Здравейте мили приятелки !

Честит бабин ден  мили бабетки !
Бабин ден е края на поредицата празници, свързани с Рождество Христово. Чества се официално от 1951 г. на 8 януари. С въвеждането на Григорианския календар през 1916 г., датата се измества с 13 дни напред (Българската православна църква приема тази промяна едва през 1968 г.) и така се стига до отбелязването на Бабинден на две различни дати, добили гражданственост според двата календара - на 8 януари (след Ивановден по църковния календар) и на 21 януари.
Аз предлагам и на двете дати да го празнуваме  . Simple Smile

Какви вкуснотии  пак размятате ,лелеллее , искам да смъкна малко...
Майче ,благодаря ти за  диетата на Зоната. Наистина тя е най- подходяща ,но трябва да сме с кантара. Аз мисля ,че после се свиква  на око да се определя порцията.
Това меню постоянно ли е или има и други? Ако има може да го пуснеш и него Майче  :*

Кари и аз често правя твоите бурекитатас. Скоро не съм ,но като дойдат внуците и двете неща ще им направя.
КАГ ти все пак си упорита и действаш , а аз само си търся най- подходящата ,но пък да се похваля ,че ходя на фитнес и поне по 40 минути тренирам. После вече на спато на сауна , парна баня и джакузи. Правя го три пъти на седмица ,но пред другото време по малко колело карам и гимнастика. Поне ме зарежда и тонизира.
Ставам да направя една зелена салата и имам печен кашкавал за вечеря.

Приятна  вечер момичета !

# 483
  • София
Това е само примерен седмичен режим. Яде се 5 пъти на ден, но виждате какви количества. Съкращенията са за Блокове Протеини, Въглехидрати и Мазнини. Целта е да са в съотношения 1/1/1 на В/П/М. Дано да е разбираемо. Като виждам Мъйнов и М. Вачкова колко са отслабнали, а и може би и Гладнишка е отслабнал по тази диета. По важното е , че е много здравословна и се оправят здравословни проблеми. Иначе в мамата има тема за Зоната с много други рецепти. Това ми се видя най изпълнимо. 5-те хранения се подготвят от предишната вечер по кутийки в хладилника/или за работа/ и така е по сигурно че ще се храниш по часове 5 пъти на ден. Иска голяма мотивация и организация. Навиваш си часовник да ти звъни кога да ядеш. започва се препоръчително в 7 ч. сутринта /ужас, аз ставам в 10/. Най вече холестероли и кръвно се оправя. Бях си направила списък какви продукти да си купя, но си останах със списъка / Кари и тел. суджук имаше:laughing:/
Кари, това тесто с гореща вода ме привлече. Ще го пробвам.
Поздрави на всички!!!:heartbeat:Two HeartsSparkling HeartHeartbeatLaughing

# 484
  • София
https://www.kakvodaqm.bg/   
ето ви лесно хранене по Зоната, всичко с мерки на око.
Чета и аз за диетите, и само с четенето си оставам.
Много ми е малко тестяното и сладкото, но и движението ми е малко.
Освен да започна всяка вечер да катеря стълбите до 12 ет.
По въпроса за горящи котлони, тигани и подобни - хващам за кабела/дръжката/ и мятам на балкона.
Случвало се е на скарата да се получи суджука в пламъци - но после е много вкусно.
Май ще ви казвам лека нощ и ще си хващам таблета с криминалето.

# 485
Специално за Ивлин ,тя откак ме вдъхнови изчезна ,да не ме вдъхнови за още

https://www.adme.ru/svoboda-sdelaj-sam/20-potryasayuschih-idej-d … anikyura-1112560/

# 486
  • София
  Честит бабин ден! Да дава Бог здраве и още внучета!
  Днес се чудих пред едни патешки фенери,дали стават за кучето или костите им са много остри.Един господин грабеше като невидял от тях и реших да го попитам,защото помислих,че пазарува за куче.Оказа се,че ги купува за супа.От тях ставал най-хубавият бульон,а супата била невероятна.Понеже днес намалях с още един зъб,реших,че е таман за мен тази работа.Сега чета за патешкото месо и патешката мас https://vkusnotiiki.bg/recepta/supa-ot-pateshki-fener/http://gotvach.bg/n5-26834-%D0%97%D0%B0_%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B7 … D0%B8%D0%BD%D0%B0Това,което чета е интересно.Ако някои консумира такива,моля да си каже мнението!

# 487
  • Кубрат/ Пишурка
 Оооо, Майче,няма да стане тази диета! От къде ягоди по това време newsm78 Че и бадеми, и ябълки...все работи, дето искат зъби! hahaha

Яжке, едно време вземах често патешки фенери. Като ги вариш \ нарязани на парчета \ се отделя маста  - тя е една от най-полезните. Може и като пръжки да отделиш най-мазното - да се запържи и да остане само на мазнина.Събирам си я в едно бурканче и- в хладилника! Става за мазане на филии и за обувки и ботуши през зимата - после не пропускат. А с месенцето става много вкусна супа, пък и с друго да го наготвиш. По- вкусно е от пилешкото. Че и патешките пръжки са вкусни!

# 488
  • тук, на мястото си
Яжке, готвила съм два пъти патешки маншони с кисело зеле  и веднъж супа от шийки. Хубаво беше,  по-различно и по-вкусно от бройлерите.

# 489
  • София
Айша, Има много варианти, но аз си харесах този, защото е за една седмица и по опростен. Освен ягодите, които могат да се заменят с ябълки другото е достъпно.
Яжка, преди време купувах патешки фенери от Кауфланд заради маста. Но по едно време купих няколко пъти и имаха дух на преседяло. Сега пак има в Кауфланд - ще пробвам да видя какви са.Иначе следя за промоции на пилета Дюк. Харесват ни на вкус. Бройлерите ми миришат на лекарства. Обикновено в Лидл са на по-добри цени. По Нова година не намерих Дюк и направих капамата с бройлер - е, развалих я, имаше неприятен дъх от пилешкото. Хапнахме я, но което остана замина на боклука.

Че и бадеми, и ябълки...все работи, дето искат зъби! hahaha Всичко това го смилаш с пасатор или чопър и ядеш:smiley:

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 00:17 от m a y a

# 490
  • Кубрат/ Пишурка

Добро утро, милимоички!
Хайде на кафето:

Майче Joy, ти пък! Аз си търся причина да не я започна, а ти й биеш шута на причината Joy

# 491
  • СоФиЯ - ДрАгАлЕвЦи сега в Lloret de Mar (Costa Brava) - España

# 492
  • тук, на мястото си
Добро утро!

Усмихнете се!

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 09 яну 2018, 17:17 от Алфея

# 493
Здравейте !
Малко зачезнах,но като ме прасна едно крЪнишко 150/107 и станах като космонавт в безтегловно състояние,плувах плувах и само в легнало положение бях добре.
На всички имали имени дни да са честити.Живи и здрави .
Борянче мерси за идеите ,бях червена и снежна,сега малко почивка и през лятото пак, да починат ноктите и портофела ми hahaha
Диети диети само Дюкан изкарах другите ги почвам и оставям но се застопорих нали ви казах имам един панталон обувам го щом ми става добре,зяпне ли ципа лошо, за сега удържам.Но като си в къщи по цял ден и мислиш само какво да си хапнеш,важното е хладилника да е празен, но пък мъжката част протестира и т.н.
Майче и аз съм вземала даже и в момента имам патешки маншони но от кварталния много са хубави хем супа,хем с кисело зеле патешката мас е страхотна.Чакат си реда .
Зоната съм я заплюла ,но през лятото, сега има толкова изкушения сърми капами и т.н. chef hahaha
Днес времето вече е зимно ,но вчера беше пролет.
Взех си стипендията и се чудя ,не мога да и се нарадвам,че вече съм само на нея Ще има много корекции  в живото ми дано се справя ,но ще стане знам 2 и 200.
На всички спокоен януарски ден!

# 494
  • София
Привет красавици!
Не съм компания за вас, като гледам какви теми нищите. Предложих ви да си говорим за мъже, ама как пък нито една не мъцна нещо по въпроса. Ами добре тогава, ще ви разкажа аз вчера какви ги натворих. cook
Е, не очаквайте история с мъже. Ще ви говоря за готвене Mr. Green Момичетата които са на диета, може и да не ме четат Joy
Снощи имахме на гости руска компания-внучката на голямата сестра на моя руски приятел ( беше в Боровец на ски с приятели) и приятелката ми Лариса ( софииските момичета я познават) с мъжа си - рускоговорящи ( естествено Simple Smile. Та реших да ги срещам с всичко българско-2 вида трушийка, луканка и филе Елена, баница със сирене, кавърма, сирене запечено в говече. Здраво си похапнаха ( значи им е харесало ) От всичко, което остана им направих тармазок - по нашенски хранителна торба.( че не една, а две)  Да имат днес и утре да похапнат децата и утре по обяд  летят за Москва.Изпратихме за Русия и няколко различни луканки и две кутии сирене Маджаров.
Е това беше. А Ана Курникова само да ми дойде на гости за месец и ще стане една от нас Mr. Green
Добре си поспах, след малко ще отивам на лекции.
На вас желая спокоен ден-книжки, плетки, сплетки, кафе с дружки, разходки, находки...
КАРИиии, вече си мечтая да пробвам това вкусище, дето си го правила онзи ден. Ще се похваля.

Общи условия

Активация на акаунт