Откраднат живот - Тема 27 - В очакване на сезон 5

• 61 699
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Ню Йорк
Мен малко ме дразни факта, че в началото филма започна като медицинска драма, с интригата от разменените бебета, ежтаназии на пациебнти и т.н., а към днешна дата всичко се првърна на латино сапунка  ooooh! Няма драма, няма конспирации, няма напрежение, най-голямото "вълнение" е дали някой ще се свали с някой друг или няма. Преди години така скапаха и "7 часа разлика".

# 316
Оригиналната идея отдавна беше достатъчно експлоатирана и се изчерпа. С отпадането и на Сашо вече нямаше какво повече да се развива. Или трябваше да го прекратят или да продължат сюжета в друга посока, което всъщност обезсмисляше вече заглавието. Очевидно е, че човешките взаимоотношения между героите са това, което впечатлява зрителите, а не медицинските случаи за пълнеж между тях. Без да намесят любовни отношения в жанр като този щеше да е още по-голяма скука. Засега според мен им се получава добре с продължението.

# 317
  • Другата България
Достатъчно се въртяха и сукаха около оригиналната идея, тя наистина се изчерпа.
Генадиев старши умря, Янко се загуби по трасето, Жени спря да коментира размяната и трябваше да има нови идеи и попълнения. Добре им се получи, особено този сезон.

# 318
Е, те не са примерно д-р Хаус, та да могат сума ти сезони да ни представят засукани случаи без да загърбват личните драми Grinning
Но като цяло имаше доста медицина, просто в последните епизоди трябваше да разплетат междуличностните отношения и затова малко забравихме за случаите. Иначе на мен ми хареса това, че все пак с намесването на жената на Банков в кома, пак имаше елементи на „откраднат живот”.

# 319
Генадиев старши умря, Янко се загуби по трасето, Жени спря да коментира размяната и трябваше да има нови идеи и попълнения. Добре им се получи, особено този сезон.

Понякога си мисля, че трябваше да се придържат само към оригиналната идея. Според мен сериалът трябваше да приключи с 3-ти сезон. Краят му беше най-логичен със смъртта на Генадиев, който е главния герой. Но иначе 4-ти сезон ми хареса. Макар да избягаха от първоначалната идея, мисля, че името на филма може да се свърже не само с размяната на бебетата, а и с животите на останалите герои.

# 320
  • Ню Йорк

Понякога си мисля, че трябваше да се придържат само към оригиналната идея. Според мен сериалът трябваше да приключи с 3-ти сезон. Краят му беше най-логичен със смъртта на Генадиев, който е главния герой. Но иначе 4-ти сезон ми хареса. Макар да избягаха от първоначалната идея, мисля, че името на филма може да се свърже не само с размяната на бебетата, а и с животите на останалите герои.

Тъй де, и аз за това говоря. Откраднат живот можеше да приключи и д започне нов сериал " болница Св. Кирил" примерно Wink Това в американските сериали си е обичайна практика да вземат част от героите и да им спретнат нов сериал.

# 321
  • Другата България

Да, за името си права, с доста от героите може да се навърже.
Може и това да е бил замисълът все пак - на този и на следващия сезон, който готвят за напролет.

# 322
Те в Анатомията на Грей имаше много конфликти, драма и любови....те за това и Анатомията продължава толкова дълго, май 13 или 14 сезон снимат. Взаимоотношенията между героите, пиковете и спадовете както в личен така и в професионален план прави сериала за мен.А така наречените Spin-off на даден сериал, са провали в почти 100% от случаите.....сещам се за Джоуи,просто нямаше база за сравнение с Приятели.

Последна редакция: ср, 27 дек 2017, 18:02 от maichetoo0o

# 323
Макар да избягаха от първоначалната идея, мисля, че името на филма може да се свърже не само с размяната на бебетата, а и с животите на останалите герои.
Всъщност докато продължават герои като Калин, Катя и Евгения да са в сериала винаги може да се говори и дори за продължаване на основната идея на заглавието. Оригиналната версия на живота им бе открадната и заменена със съвсем друга. Само Катя имаше избор и продължава да плаща със самотата си за него. А Калин щеше да си е още във Варна с различен живот и едва ли би станал хирург и да срещне Биляна, а после и Наталия. Евгения пък беше стигнала до парадокса да се тормози за причинените й 33г. щастие, а сега помъдряваща да учи другите да се борят за щастието си. С развитието на тяхните съдби могат да продължат още доста сезони.

# 324
За мен култов ще остане диалога между Банков и Калин в операционната:
"Доктор Огнянова и тя ли тренира хокей?"
"Не, тя е от фигурното пързаляне."
"Ама индивидуалната програма или по двойки? Гала вечерта мина ли?"  hahaha smile3532
Калин подхващайки го още при слизането от линейката и размяната на репликите в операционната беше наистина култово, предвид подтекста зад въпросите му да питаш шефа си подобни неща, безценно  Joy заедно с Кръстева и Пенев относно шефове и подчинени бяха гвоздеите на вечерта Joy един от силните епизоди за мен този сезон, беше наситен с различни емоции.

# 325
  • Другата България
Да, запомнящ се епизод беше. newsm10 smile3521

# 326
Този разговор между Генадиев и Банков ще остане паметен. Като цяло епизодът беше много силен, леко кулминационен, после последваха два-три доста „равни” епизода, в които даже не помня какво се е случило.

# 327
Какви шефове и подчинени? Тя цялата болница изглежда като едно голямо семейство с преплетени безкрай лични истории между тях. Само Жекова беше изключение и често се правеше на директор, но сега когато и нейните гуми спаднаха ще чакаме да видим само дали новия директор ще се окаже истински шеф.

# 328
Е, формално Романова и Банков са шефове на Калин и Зорница, и затова имаше кой се е разхубавил, отделение получило финансиране и пратен някъде на дежурство Smile както каза Мазов "за разлика от тях, другите правят секс без подпис" иначе е вярно, всички са свързани по някакъв начин.Не очаквам ако имаме нов директор да се прояви по-различно от другите.

# 329
Формално, да, но често беше дори дразнещо какво неуважение цареше към по-висшестоящите и каква сметка на шефовите си държаха твърде често подчинените им. Някаква анархия, която дори и Банков не успя да промени.

Общи условия

Активация на акаунт