Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 294
  • 723
  •   1
Отговори
# 300
Коликите са нещо срещу което лек има само израстването им..Аз с баткото се бях убедила. Ей го на,.още 3 дена не беше пръцкал и сега тази сутрин пак...аз нищо не давам от край време. Само в началоъо бях дала няколко дена еспумизан и абоколикен и това беше.

# 301
Мен ме е страх да спра Лефакса. Не знам минали ли са му или той го успокоява..

# 302
  • София
Другата седмица ще поставяме ваксини. От месец за колики недаване нищо то не че много давах де:)Аз дъм с Томи типи 0+ и яде 10 минути 150 мл няма да сменям засега. Вода не давам.
Вече сме изграден режим и яде в точни часове. Вечер последно в 22 през ноща в 3.30 после 8 ,11 , 14,17,19,30.

# 303
И аз още давам капки за колики, даже вчера купих нова опаковка и силно се надявам да е последна вече, че ми писнА.
Купих нови биберони за шишетата, не намирам разлика в яденето, все се извива, все мрънка, буйства, блъска. Чат-пат се изаква и мирясва и се наяжда като хората.
До скоро се оплаквах, че яде час по час по различни милилитри, давам да яде, изяжда половината (около 80 мл), оригва се още с шишето е устата и край, не иска повече. И след час пак мрънкоти за ядене.
Е, сега като изяде толкова, след 10-15 минутки пак му бутам шишето и о, чудо!, доизяжда остатъка и изкарва три часа. Ми то това живот, бре. Simple Smile

# 304
  • София
Аз това се чудех Жанче как имаш нерви да го храниш 10-11 пъти на ден. Ще се регулират нещата , вече си приличат на човечета големи:)

# 305
Аз май набедих ваксината, а ще излезе зъбче. Имаме очертано правоъгълниче отдолу в средата и веднага спира да плаче като му сложа там шишето с вода, явно охлажда. Още мине замине вдига 37.1 ама  се надявам да е зъбчето.

Да питам мамите с опит, колко време е температурата от зъби

# 306
  • София
Колко много сте изписали.

За отоплението - ние сме на конвектори. Доволна съм, лесно и бързо се регулира температурата, а и сметката за ток не се качи толкова много, колкото очаквах.

Ние сме с най-малките биби и даже не знам какви шишета да му взема. Купила съм за над 100лв Канпол Хаберман, др Браун, Томи типи, Бейбионо.. само с Томи типито се дави една идея по-малко. Ква е тая лакомия, не знам.

Във вторник ще ходим на втори ваксини. В началото на декември имаме бита шествалентна + ротарикс. Ще слагаме по една ваксина и така съм спокойна. Видимо си го болеше след това, но нямаше температура. Пропусна си само едно хранене. Като странична реакция отчитам доста рядкото и миризливо ако, но го отдавам на ротарикса и било нормално.

Аз също все още давам Лефакс и Био Гайа, нищо че вчера направи три месеца. Предният път пробвах да спра и резултатът беше ревливо и нервно бебе. Пръцканията продължават, но поне са безболезнени. Понякога даже се стряска като го направи по-силно хаха.

И при него май са зъби. Не стига че ръцете са постоянно в устата, ами и венците му изглеждат подути. Няма температура, но като намажа с гел на Бочко и се успокоява.

# 307
Оф, Миднайт, знам...ама уж по детето се водех. Simple Smile

# 308
Аз май набедих ваксината, а ще излезе зъбче. Имаме очертано правоъгълниче отдолу в средата и веднага спира да плаче като му сложа там шишето с вода, явно охлажда. Още мине замине вдига 37.1 ама  се надявам да е зъбчето.

Да питам мамите с опит, колко време е температурата от зъби

И аз се изненадах като каза, че има температура от ротавирусната. Специално за нея ми беше казано, че не се вдига темп и няма странични ефекти, да не се притеснявам.
Сега като каза зъби...хмм все си мислех, че е много рано (все пак още няма 3 месеца), но като гледам как се лигави и как си пъпа ръцете в устата, да не се окаже и при нас това!

# 309
На големия ми син не разбрах кога са му поникнали зъбите, когато беше разстроен или по-нервен никога не съм го отдавала на зъби..незнам мен това със зъбите ми е малко като скока в растежа:))) Много ми е било винаги смешно като понат някакви познати да се вайкат с тия зъби, имам чувството че на тяхните деца им разтяха зъби 365 дена в годината;)Grinning

# 310
Ами то са 20 зъба за 2 години. Като знам възрастните как се вайкат за 4 мъдреца, какво ли им е на бебетата? Поне заразлика от кучетата не гризат мебели и мазилка.

# 311
Мами, ние до края на март ще трябва да се изнесем и най-вероятно ще се наложи смяна на педиатъра на малката.

Важи ли правилото, че смяна на личен лекар става само юни и декември?

В чудо се видях направо.

# 312
  • Sofia, Bulgaria
Днес пък нашата Габи както си стоя в шезлонга и започна да се набира да се изправя. Първо си помислих, че се напъва да ака, хахаха.

# 313
Ако се сменя личен лекар (ОПЛ) на детето извън декември и юни, се подава молба до здравната каса за разрешение.

Ако се сменя педиатър, личният само трябва да издаде ново направление и може по всяко време.
http://m.economy.bg/bulgaria/view/18380/Kak-da-smenim-lichniya-si-lekar

# 314
Аз моят личен лекар го смених по миналото лято август месец с молба в Здравната каса.Трябваше да изложа причината за смяна на лекаря в молбата.До  няколко дни получих одобрение и с него отидох при новоизбрания си лекар.

Общи условия

Активация на акаунт