Здраве, щастие и догодина за ОКТОМВРИйската дружина - Тема 3

• 46 241
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
То затова има епидемия от Морбило сега, щото ваксините са супер вредни. Много ми е интересно ако не имунизирано дете се зарази от морбили дали не е тежко също. Има случаи май на тежки реакции при ваксина но мисля че са редки и по-скоро изключение. Всеки си знае, аз съм спокойма че мойте деца живто и здраве и второто ще си ги ваксинирам, пък който иска квото иска да прави. Те не осъзнават че това също е опасно и разчитат на това че другите майки си ваксинират децата, но мисля че за да се елиминира една болест тряжва 96% да са ваксинирани, а както е тръгнало с тия фейсбук групи, бг мами и нахъсващи се неразумни майки....

# 406
[quote author=TsvetelinaP link=topic=1010890.msg36096198#msg36096198 date=1515519249. Според педиатърката имало слух, че от грипа към 20-ти ще затварят  детските консултациите, така че към 30-ти ще правим пневмококовата ваксина.
[/quote] а е аз вчера на моя му викам,.извинявайте ама в.тоя грипен период защо по дяволите се напъвате да слагсте ваксини...Големия от 22 ри е на ски на Витоша.да диша чист въздух цяла сед и да е далеч от градината ама ако го опазя здрав дотогава...

# 407
  • София
Ние днес направихме шествалентната и се надявам да няма странични реакции.

Въпроса с ваксините според мен е доста по сложен и многопластов. Може би на майка която има детенце с тежки увреждания, по случайност точно след ваксина, няма да й изглеждат толкова прости нещата - ваксинираш и предпазваш.

Знам ли ... всеки си преценява и дано не се случва.

За сега ние ще правим каквото трябва. Simple Smile

# 408
[Абсолютно съм съгласна с теб Елинор, на дали на майка която детенце нещо е станашо след ваксина така мисли и с право, дано на никой да не му се случва. Друг е въпроса после колко ваксината е била виновна. Но масовката за агитиране анти ваксини на дали имат всички такива преживявания.

# 409
И аз мисля като вас по темата.

Има родители на дечица с отклонения от аутистичния спектър, които просто се опитват да намерят причината за проблема. А ваксини на всички правят, та тях е най-лесно да обвиниш. Дори и истинската причина да е генетична.

# 410
И ние днес слагахме ваксини. Но за сега  японесе леко. В петък отново ще слагаме-шествалентната. Ще видим как ще я понесе

# 411
Нашите през месец ги слагат, не знам защо през такъв интервал, но не се меся. Жал ми е, че ще сменяме педи, тази толкова ми харесва... :/

# 412
Моята се замота и за това сега ще ги слагаме през толкова кратък интервал. Пак добре,че не му ги бодна наведнъж

# 413
Ясно в такъв случай.

Мами, какво правите с умалелите бебешки дрешки? Пазите ли ги или? Чудя се дали да не ги дам в НМ, не знам къде да ги даря..

# 414
От каката всичко запазено пазих. Сега на бебси са още по-запазени дрешките, защото не пера на 90 градуса (дори и на 60 не пера). Grinning Отделно третирам всяко петно на ръка. ММ не иска да складираме пак, а аз...май тайничко се надявам някой ден пак да ми влязат в употреба. Та засега прибирам в моя гардероб.

# 415
Моите повечето са ми дадени от приятелка и ще й ги върна. А моите, които съм купувала ще си ги прибера, че знае ли се Wink

# 416
  • София
На Елени хй сложи и двете едновременно ваксини. Ако няма епидемия за ротарикс другата седмица:)
Дрехите ще ги дам на приятелка. Нищо не пазех от баткото само отделни дрешки и сега така. Или ще пиша в

# 417
Ще ги пазя. Може в един момент да ни дойде музата за номер 2. Междувременно бих ги дала на братовчед/брат (много от дрешките са от братовчедка ми, която има 2 момчета).

# 418
Пазя си всичко от баткото, но за сега използвам много малко неща, защото не съвпадат сезоните им на раждане. Прибирам ги на село под една спалня.
Поне големите неща ми влязоха в употреба - количка, легло ...

# 419
  • София
По принцип с педиатъра сме си говорили, че човек носи в себе си някаква болест, т.е.всеки човек е болен от нещо, въпросът е дали тази болест се отключва с времето или не. В случая с ваксините той казва, че не те разболяват, а е възможно да отключат заболяването, което носим, било то астма, аутизъм и т.н. Ако ни е писано да заболеем на 10 годино от астма например, ваксина забързва процеса и се случва на 6 месеца са речем, т.е.забързва процеса (ако така е речено)

Общи условия

Активация на акаунт