"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 95 179
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
  • On the sea
Dimana абсолютно изчерпателен анализ на днешния епизод. Допадна ми. Определено войната на Иджлял ще е жестока, мен до сега не ме дразнеше чак толкова персонажа и, но вече започва Rage. Този г-н Керем ми е много неприятен (може би самият актьор). Тази тишина от негова страна, това спокойствие ахх.....

# 61
Димана, започнах отзад напред, но това, което си написала ме накара и мен да се замисля.

Скрит текст:
Цитат
Тази снимка много ме замисля и дори изненадва. Не ме изненадва, че там е Мурат Йълдъръм, но за Толга се изненадвам. Да приятели са с Мурат, но заедно при Ердоган ми е странно. За Мурат не ми е странно, защото знам, че доста от неговите фенки се разочароваха от него, когато той направи голяма завой към
исляма и поддръжката му, дори с  доза на  фанатизам. Просто Мурат мисля, че е родом от Коня, където е лоното на исляма в Турция. Но Толга, който е момче, истанбулче, какво прави там не знам. Дано не е  възприел залитането на приятеля си. Да си призная тревожа се за него Joy Joy. наистина, въпреки, че иронизирам тревогата си.

Сетих се, че едно от момичетата беше публикувало  снимката, която пускам

и пишеше, че и тази година Толга е бил по покана на Ердоган на прием във връзка с някакъв празник. Тогава не обърнах внимание, но сега ....
  А за сериала аз мислех, че момичетата ще коментират, но явно гледат и другия сериал по Диема Фемили.
Гледах отново 23 епизод и отново ме обзе същото вълнение, отново и страдах, и негодувах заедно с целия актьорски състав.
   Аз в резюмето си цитирам основно Нур и Ийт, вълнуват ме техните чувства и бурята в душите им. Проследявам тяхното поведение, но сега Иджлял надмина себе си. Продължавам да се питам колко добър манипулатор трябва да си, за да можеш да убиеш с думи врага си, да накараш другите да се чувстват виновни, да излееш злобата си, без дори да се съобразяваш с детето си и забравяйки какви злини си причинил ти самият.
   Иджлял постигна целта си, вгорчи този бленуван месеци миг на щастие. Отново нарани и Нур, и Ийт. Не им даде възможност да си поемат дъх, да бъдат напълно  щастливи. Засенчи и тези красиви мигове. И аз не можах да се зарадвам, тягостно  ми е  ....

Последна редакция: ср, 03 яну 2018, 10:06 от Emiliya

# 62
Dimana абсолютно изчерпателен анализ на днешния епизод. Допадна ми. Определено войната на Иджлял ще е жестока, мен до сега не ме дразнеше чак толкова персонажа и, но вече започва Rage. Този г-н Керем ми е много неприятен (може би самият актьор). Тази тишина от негова страна, това спокойствие ахх.....

Velvet Hugрадвам се, че написаното от мен ти е допаднало Peace
Имам чувството, че в тези серии гримират по този неистов начин Иджлял ,за да бъде лицеизразът й по-жесток в унисон с мислите й. Ужас, като я погледна така да се кокори с този черен грим и тези червени устни, направо ме побиват тръпки. Но нейната драма на личността й е огромна. Стана ми някак мъчно за нея, когато седеше сама на спалнята и ридаеше, гледайки пръстена и халката си. Болката й е голяма.
Ако почна да разглеждам нейният образ трябва да усъмна. Нямам сили нещо тази вечер за повече писане, но определено за образа на Иджлял може много да се каже.

За Керем си много права. Той е добрият самарянин в момента. Ийт много правилно го определи, че има някаква отвратителна изтънченост и възпитаност. Беше нещо от този род, но перифразирам. Чувствата на Ийт към Керем са негативни, най-вече от факта, че Керем не губи присъствие на духа и не е експанзивен като Ийт, добре възпитан и е краля на козметиката, явно много ценен като голям бизнесмен в обществото. Това не може да търпи Ийт у него, защото вижда доста предимства у Керем, които го засенчват. А освен това, Ийт не може да търпи такова мазно поведение като на Керем, обвито във възпитано нахалство. Ийт е друга порода бизнесмен, с различно поведение от Керем. И точно тези им различия ги сблъскват винаги, като "причината" е, разбира се, Нур. А истинската причина са самите те и тяхното его.

Последна редакция: вт, 02 яну 2018, 23:42 от Dimana-nova1

# 63
# 64
  • Bulgaria
Здравейте момичета  Hug Аз продължавам да гледам сериала ,естествено Simple Smile В момента гледам последните 20 минути от епизода Simple Smile

В началото си помислих ,че това е един театър на Иджлял и че тя ще продължава да го играе. Но явно вече всички маски паднаха. Явно вече ще го играе злата кралица  Laughing Laughing Laughing Но снощи за секунди аз я разбрах напълно. Трябваше да таи болката и злобата си доста време ,и избухването и не закъсня. Въпреки ,че съм фенка на Нур и Ийт ,тя каза нещата както са . Но озлоблението и няма да и спечели диведенти. Дори Айтюл беше изумена от държанието на дъщеря си . Доста ниска топка е да използва сина си като щит срещу Нур и като бумеранг срещу Ийт. Все още не мога да разбера какво цели с тази фалшива бременност-отново ли ще иска да продължава фарса за щастливо семейство и като забие нож в любовта между двамата влюбени.

Ийт-доста неизказани неща имаше снощи от негова страна . Доста спокойно прие нещата ,подви опашка и напусна семейството ,поне да беше се опитал да вземе Мерт със себе си . Доста съжали Иджлял. Тя си игра на котка и мишка ,постоянно манипулираше мъжа си ,а той си тръгна колкото спокоен ,толкова и излъган,защото бившата му съпруга ще продължава да ги прави на марионетки ,точно заради липсата на твърд характер от негова страна точно в този момент. Много се радвам ,че най-накрая ще започне приказката му с Нур ,но за съжаление щастието ще продължи твърде кратко.

Нур-голямо ангелче е . Постоянно съчувства на всички. След всички думи ,които и бяха изречени ,тя отново не помисли първо за себе си . Радвам се ,че най-накрая дълго чаканото от нея семейно щастие се случи . Много е хубаво ,че и двамата продължават да имат равни отговорности от финансова гледна точка и тя не се е главозамаела от фамилията си !

Мерт-много ми стана мъчно за него. Той е една пионка в ръцете на майка си . Напълно нормално е неговото поведение ,ще видим доста сълзи от него от тук нататък . Няма да го показват само чрез приказки за лека нощ ...

Айтюл-най-накрая я видях сломена . Омръзна ми от нейното високомерие и от диктуването на правилата . Но поне за едно съм спокойна-тя много обича Мерт  и ще се опита да го предпази от майка му ,ще му бъде опора поне според мен .

# 65

Здравейте, момичета!
Желая ви усмихнат и позитивен ден!

Иджлял май само у мен не буди съчувствие, но ще коментирам по-късно! Първо да се събудя!

# 66
  • Пловдив
Здравейте и от мен Hug
Рядко имам време да пиша, но си ви чета редовно!
Аз пък точно в тези серии спрях да изпитвам всякакво съжаление към Иджлял. Да, много е наранена и огочрена, спор няма. Но сега единственото, което виждам в нея е омраза, злоба и желание за мъст. Не я е грижа даже за детето й, готова е да го използва за да нарани Йит. Ще създаде още един живот и това отново само за мъст. Е, много низко падна, много... Майка й може да е интригантка, но прави всичко от грижа за дъщеря си (макар че доста й е изкривена представата за добра грижа)
А Керем... толкова ми е неприятен актьора, че не мога да имам обективно мнение за героя.
Нур... Нур е моето слънчице в сериала. Много си я обичам  txtloves

# 67
  • Bulgaria
Дори  Hug Еми Hug Не съжалявам Иджлял изобщо. Породи такова чувство в мен само за някакви си 2-3 минути  Laughing Laughing Laughing Laughing Напълно сте прави за гримът и- типичната Ледена кралица са я направили  Laughing Laughing Laughing

И на мен взе да ми става неприятен Керем. Снощи за кратко се появи ,но явно няма да се откаже от целта си-Нур.
Айтюл-подкрепям Дори! Тя е една отдадена майка ,въпреки нейните грешки. Не трябваше да създава такъв фалшив приказен свят за дъщеря си . Въпреки всичко ,тя продължава да стои като лъвица до нея. Но видяхме падението и страхът в нейните очи. Най-накрая рухна представата и за прекрасен живот със страхотен зет като Ийт, името и е очернено в очите на хората . Доста жалко беше поведението и спрямо Назан . Истинската виновница е Елмаз ,а друг отнесе пешкира... Нямам търпение за развитието на епизода довечера  Hug

# 68
  • On the sea
Здравейте и от мен! Определено визията на Иджлял е на ледената кралеца, но някакси и отива, харесва ми, но до там. Не изпитвам грам съжаление към нейната особа, единственото нещо с което мога да я съжаля е начинът по който Ийт се е развел с нея и до там. За мен тя е болен мозък, който има нужда от лечение. Разбира се, че за голяма част от това е допринесла нейната майчица, която незнайно защо всячески се опитва да и изгради това измислено царство, какво цели с това? Дом ли няма, пари ли няма, власт ли няма? Надявам се накрая и тя да си понесе последствията както заслужава. Много ми е смешна, като нарече Нур змия, и Черна мамба и е слабо определение. Няма да нявлизам в подробности за г-жа Айтюл, че започвам чак за се изнервям Relaxed. Започва да ме дразни и тази преданост на Фърат към Иджлял. Не очаквах да падне толкова ниско в краката и в името на тази пуста негова любов. Със сигурност ще се опари по някое време, но може би ще е  късно. Дали няма да се самубие от любов накрая? П.С. Снощи до два часа сън не ме хвана докато не изгледах до края 36 серия. От едно ми олекна, друго започна да ме притеснява Frowning, но няма да издавам, че после някои да не искат да ме линчуват. Лек ден от мен момичета 😙😙

# 69
  • Bulgaria
Velvet Hug Просто Иджлял е била глезеното дете на мама . От малка е приемала от живота със сребърна лъжичка. С нейните действия тя само вреди на дъщеря си ,но за съжаление не го осъзнава. А относно Фърат-и аз не мога да го разбера. Но от друга страна и двамата взаимно се допълват -и двамата страдат от несподелени любови ,но докато на Иджлял влюбването е загубване и обсебване ,и поведението и води само до нейното самоунищожение ,то Фърат я обича истински и е готов на всичко за нея. Вместо да играе на страната на Нур и така всички да са щастливи ,той се води от сърцето си и върши нелепи глупости. Как може да приеме този пъклен план на възлюбената си ? Жалко ,наистина.

# 70
  • On the sea
Не съм гледала първите серии и явно нищо съм изпуснала окола моята "любимка" Иджлял, но тя продължава да си бъде глезеното дете на мама. Много ми стана смешно, когато Айтюл помоли Нур да оправи Мерт за училище, защото майка му не можела да става рано, то естествено беше нагласено де Frowning, но и това един вид покозва загрижеността на мама за спокойствието на дъщеря си. Интересни образи без подлежаване на коментар разбира се. Все нещо трябва да ни държи под напрежение. Жал ми е само за нашите Нур и Ийт, наивни до някаква степен, но пък това ги прави красиви. Айде стига съм се обяснявала, и без това не ме бива  🤣

# 71

Страхотни коментари, момичета.

Жалко, че нямаме възможност по едно и също време да седнем, за да се разгори истинска дискусия. Да поспорим, да се хванем за косите ако трябва....

Мими  Velvet   Дорис   Димана   

Аз отново се връщам на Иджлял и начина, по който разкри себе си. Безпардонно, със замах накара всички да се почувстват виновни и да страдат: Нур и Ийт за „греховната“  си любов, Айтюл за  мрачното бъдеще, което ги очаква. Назан  за загубените позиции да интриганства и Мерт за родителите си.
   Не мога да съчувствам на Иджлял, защото у нея не остана нищо човешко. Измамницата, която накара другите да повярват, че тя е жертвата. Желанието за мъст я погуби. За да удовлетвори болезнените си амбиции използва и детето. Това преля чашата ....

А Нур – пълна противоположност на Иджлял. Колко болка се четеше в очите й, как страдаше и се обвиняваше, че е причинила страдание на друг. Как с поглед се молеше на Иджлял да не намесва Мерт в този скандал. Само един чист, непорочен  и добронамерен човек е способен да преживява толкова дълбоко и да приеме като лична кауза щастието на другите, забравяйки за своето нещастие.

Дорис

Цитат
Нур... Нур е моето слънчице в сериала. Много си я обичам

За теб:

# 72

Продължавам с Фърат. Той  напълно си заслужава отношението на Иджлял към него. За мен двамата са си лика – прилика. Да градиш щастието си на гърба на другите -  да нараняваш, за да докажеш любовта си, това е егоизъм, някаква извратена любов. Характерно и за Фърат, и за Иджлял, с тази разлика, че при Фърат от време на време се усеща просветление и вина. Но Иджлял е бетон, при нея няма разкаяние.

Остана ми Керем Санджактар – тук актьор и герой направо са се слели. Ненавиждам тези елегантни парвенюта. Толкова е мазен, че чак лепне... И Ийт го прецени още на първата им среща в автосалона за ретро-автомобили. Ийт го ненавижда не, защото е преуспял бизнесмен, а защото е усетил лицемера. Защото цялата външност и поведение у Керем крещят колко е подла душата му.

Цитат
Дали няма да се самубие от любов накрая? П.С. Снощи до два часа сън не ме хвана докато не изгледах до края 36 серия. От едно ми олекна, друго започна да ме притеснява, но няма да издавам, че после някои да не искат да ме линчуват. Лек ден от мен момичета

Velvet, споко - няма да се самоубие Фърат.
   А за сериала – стигнала си на доста интересно място. Мене ме грабна  точно това напрежение, което държи нащрек  до последната минута, няма покой до 59 епизод. Трябваше да изгледам на един дъх всичките серии и след това да започна отначало, да се наслаждавам, да мисля и да разсъждавам.
Velvet,
   продължавай да коментираш, тук в тази тема всеки коментар е ценен, всяко мнение се приема и всички с удоволствие споделяме преживяванията си!
     За Ийт няма да пиша, защото ще ви отегча.  Мими, не съм съгласна, че Ийт е подвил опашка ....
Я виж този непоклатим, горд и самоуверен  красавец.

# 73
  • Bulgaria
Еми  Hug аз съдя само по последният епизод . Със сигурност няма да остави нещата така . Но не можах да разбера защо не потърси сметка на Иджлял. Да,побърза да избяга от робския затвор ,да започне така чаканият и бленуван живот с Нур ,но трябваше още малко да забави темпото. Може и да си права ,епизодът довечера може да ни покаже поведението му от съвсем друг ъгъл . Hug

# 74
Привет дами! wavey wavey wavey

Хубава раздумка сте си направили днес. И аз малко по-рано се прибрах от работа, че нещо като грип почва да ме нагазва та мога да се включа в "разговора" ви, стига да сте на линия.

Бях писала и преди и сега ще го напиша пак, но по-съкратено. Имам предвид Иджлял и нейното поведение.
Иджлял от малка е свикнала да и се угажда всячески. Айтюл споменава веднъж, че от 8-годишна я върти на пръста си. Явно Иджлял е сприхаво, неуравновесено, разглезено и неуправляемо дете. Каквото си науми, това става. Сценарият, разбирам, че е променен, имайки предвид увода на първа страница.
В един момент те са живяли много бедно и доколкото разбирам, следствие на забогатяването на Ийт става това имение, бизнесът и тяхното благополучие. Защото те говорят непрекъснато за възпитаност в поведението, за светско присъствие, за благотворителност и прочие снобски характеристики.
Изведнъж стават богати и разбира се, Иджлял желаеки всичко това го получава чрез Ийт, който от малка си нацелва за свой съпруг. Какво да направи майка й? Да й угоди ли или да й откаже? Тук Айтюл е имала дилема и спомена, че многократно е казвала на Иджлял, че Ийт не я обича, но Иджлял е настоявала да се оженят, въпреки, че майка й е казвала истината. Айтюл също каза на Иджлял, че тя се е вкопчила в Ийт както малко дете в любимата си играчка. Според мен Айтюл е усещала психическата неуравновесеност на дъщеря си и като майка се е страхувала да не я загуби. Много често знаете Иджлял заплашваше със самоубийство и фаталната катастрофа е предизвикана от нея. Но тя както писа Еми извърта нещата така, че кара другите да я смятат за жертва. Всички се въртят около нея, отстъпват й, понасят й обидите, търпят надменността й,защото тя е господарката на дома и съпругата на големия Ийт Козан. Тя се е изявявала в средите на хайлайфа като  съпругата на Ийт, едва ли не в качеството й на баронеса. Joy Joy Joy Това са все фобии на Иджлял, които правят заобикалящите я близки в нейни слуги или поне тя така ги определя с поведението си. Единствен Иййт е поставен на пиедестал, защото е любимата й играчка. С тези фобии Айтюл не е могла да се пребори, а напротив ги е стимулирала, защото и на нея й харесва да е в хайлайфа, да ходи на СПА, на фризьор на масаж, на педикюр и т.н., което бе основно занимание за тях двете. При такъв живот, поднесен на тепсия от Ийт как Айтюл да не ожени Ийт за дъщеря си? Естествено е, че е пренебрегнала факта за липса на любов, смятайки, че с раждането на детето ще се получи, но и увлечена от всичко материално прави фаталната грешка за дъщеря си, като я жени за мъж, който не я обича. Така опропастява и двете си деца
Зависимостта между майка и дъщеря е огромна и болезнена, но тази зависимост се определя от фобиите и снобията на Иджлял и от страха на Айтюл.

Сега да споделя мисли от видяното от мен в реала на Толга, тоест от снимките, които гледам.
Скрит текст:
Стана ми  смешно за тъщата на Толгахан. Гледах едно предаване като глухоняма на албанската телевизия, която интервюираше Алмеда, майка й и мисля, и баба й беше там.Бля, бля, бля, говореха си нещо и Алмеда и майката. По едно време се появи Толга, естествено Алмеда почна да му се глези, тоест да го милва и да прави някакви физиономии. Журналистът го попита нещо, Алмеда преведе, той каза нещо за Истанбул и това разбрах само. След това Толга стана да си тръгва, а дамите останаха с журналиста. При тръгването си Толга разцелува Алмеда, после отиде при бабата, разцелува и нея и си тръгна. Тъщата се почувства засегната и го върна, за да целуне и нея. Той се върна и какво да направи, разцелува и нея. Смях се на глас, защото видях каква невероятна тъща ще има Толга. Не мога да намеря този материал, за да ви го публикувам, но ако го намеря ще ви го покажа. Гледам на снимките тъщата е все някъде около зетя. Тя, като че ли е малко по-възрастна от него, та не ми се мисли тази върла албанка какво може да направи Joy Joy Joy
И на сватбата им има едно клипче, където тъщата пак се е докопала до зетя и заедно с булката и бълдъзата са го обградили и играят заедно. Личи си колко много му се радват, че е техен. Честно да си призная реалната му тъща, видяна от снимките само, започва да ми заприличва по манталитет на екранната му тъща Айтюл. Това всичко е в кръга на шегата, но ........

Общи условия

Активация на акаунт