"Сега и Завинаги" Asla Vazgecmem Тема 3

• 96 030
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
Нади,
Цитат
Благодаря ти Еми, винаги си толкова загрижена за моето душевна радост. То аз и без това заспивам с тези очи- всяка вечер по една серия и после... Какво ще правя...предупредила съм официално моя мъж, че ако този ми се изпречи няма да му простя:heart_eyes:
с теб  бързо ще се разберем - за теб тези очи

а за мен - този красавец!

# 361
          Димана,
  Наистина колажа е прекрасен - може да се нарече само с  една дума  ЛЮБОВ
         !

# 362
          Димана,
  Наистина колажа е прекрасен - може да се нарече само с  една дума  ЛЮБОВ
         !

Сийка, Hug благодаря! Не е мое творчество, но е намерено от хиляди снимки, които се опитвам да прегледам. Но  правилно си го озаглавила с едната дума ЛЮБОВ. То  струи от очите и на двамата любовта, която имат в душите си.  bouquet

# 363
Привет на всички гледащи!

Стана ми смешно като гледам Керем с бинокъл зад пердето,  направо  е "перде кириз"  по български Joy Joy Joy

# 364
Сезон 2
Епизод 32

- Хайде, Ийт, върви и виж сина си!

- От първия ден, в който срещнах Ийт съм слушала само гласа на сърцето си. Но каквото и да говори сърцето ми аз трябва да послушам разума си. Знам, че ще е трудно, но и Ийт, и аз трябва да се спасим един от друг не само заради мен, това е за доброто на всички. Говорим за две невинни деца, едното страда за баща си, а другото още не се е родило. Заради тези деца сърцето ми вече трябва да замълчи.

- Вземи се в ръце, виж се само. Ти си го поиска и този дом, и театъра, който почваш да играеш. Така е най-добре, постъпваш правилно, стига си се мръщила!

- Аз съм супер, лекарят го каза!
- Разбира се, че си супер, супер си като супермен си! Довечера ще си бъдем вкъщи!

- Добре е играчка, но ми стигат мама и татко, както преди да сме вкъщи!

-  Горкото бебе, не се дръжте така!
- Само какви фасони и ще ме учи какво да правя с моето бебе, виж я само!

- Да не отставяме Ийт в това трудно положение! Нито той ме извика, нито аз дойдох заради вас! Дошла съм заради Елмаз!

- Нападай ме колкото искаш, но не ме прави на глупак! Ти си знаела, сега ми кажи откъде знаеше? ... Чакай, чакай, преди да започнеш със сметките нека аз да предположа! Чуваш се с онзи човек, нали? Поддържаш връзка с онзи цървул на име Керем Санджактар! ... Дано да съм смешен, дано да съм много смешен, защото ако тайно от мен, заедно действате зад гърба ми ...

- Спри с игрите!

# 365
Свърши една доста напрегната, динамична и знакова серия за бъдещите взаимоотношения на героите.
Една хубава нощ и още по-хубава, но кратка утрин завърши....... с новина от вестник.

Доста драматични развръзки за Джахид, Елмас и Назан. Джахид онемя от резултата и същевременно се учуди, че ще става баща, но веднага му се задействаха всички защитни реакции, когато разбра, че Елмас е претърпяла премеждие и хукна към нея. Това "татко е тук" беше много трогателно и дълбоко откровено излезе като вопъл от гърлото на Джахид.
Елмас е ясна - тя веднага взе решение как ще се настани в имението, как ще почисти стаите от влиянието на Назан и т. н. Тя започна да гради кули на пясъчна основа и толкова си вярваше, че ме разсмя. Тя и самата Нур й каза да кара по-леко.
Произшествието с Мерт беше  голям шок  и за Айтюл. Разбирайки, че Иджлял е направила това пъклено дело, отново я прикри, въпреки, че я нахока и я заплаши, че ще съобщи на Ийт, но не го направи, разбира се, нали Ийт трябва да бъде в неведение за делата им, които кроят срещу него, само и само да го държат в ръцете си и в дома им.
Ийт, въпреки, че се пали срещу тях,но  когато те му изтъкнат неговите грешки, той винаги омеква и се стига отново до тяхната. Навсякъде в семействата в Турция, а и доста в БГ се възпитават децата с чувство за вина и страх. Ийт е пълен образец на това възпитание и то дадено от Айтюл. Там всеки, отстоявайки своята позиция,  нарушава тази на другия и то по манипулативен начин, карайки го да се чувства виновен.  И Ийт го прави това и с детето си го правеше, докато Нур не се намеси при онова качване на Мерт на дървото.  Тя му показа и другата страна на възпитанието на едно дете - това е то да бъде разбирано, а не виновно.

Отношенията на Нур и Ийт влязоха в "точката на замръзване". Непрощаващата и разкъсваната от обида Нур беше на прага на прошката, обичайки истински Ийт, но животът отново им показа , че връзката им е невъзможна. След виждането на новината във вестника и двамата бяха смазани, Ийт поправяше колата отчаян и гневен, а Нур излизайки от вилата беше просто сгърбена от мъка. Те само се спогледаха и без да си кажат и дума се разбраха всеки по своему. Може би Ийт й каза, че ето това е моят живот, а Нур му каза с голяма болка и съжаление, че не могат да подължат. И раздялата им в болницата беше безмълвна, но много говореща. Според мен говореща, че нещата между тях са това, всеки си има свой живот, а общият им е безнадежден. Амине тук изигра отлично  тази сцена. С езика на тялото каза всичко.
Видяхме какво  бе решила, когато се качи на таксито - отиде при Керем, за да може да продължи напред. Всъщност тя нямаше на кой друг да се опре в този момент, освен на него, въпреки неговите предложения, в които тя все още не вярва, че са користни.

За Иджлял какво да кажа освен, че се отвращавам от нея и от "майчинското" й чувство.Да, от една необичана жена и отхвърлена по този начин, нищо добро не може да се очаква, освен това. Но Иджлял надмина себе си. На детето му спря сърцето, а тя малко след това търсеше Керем, за да го попита какво става. Това е меко казано жестокост, но дали тя го разбира така? Тя се нахвърли върху Ийт да му търси сметка къде е бил и т.н. , без капка свян, че е по-добре да говори за детето, отколкото да се кара на баща му, но това е Иджлял, винаги ще търси сметка на Ийт във всяка една ситуация, без да се съобразява с нея. Да ме прости Господ, но имам чувството, че ако беше станало нещо фатално с Мерт, тя пак не би обърнала на скръбта нужното внимание, както би обърнала в такъв момент на Ийт,  търсейки му сметка къде е бил. Долна змия, но не искам да изпозвам повече епитети, които тя  заслужава.
Така, че от Иджлял очаквайте още. Joy Joy Joy

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 22:18 от Dimana-nova1

# 366
Димана, поздравления за изчерпателния коментар. Нямам какво да допълня.

В този епизод видяхме и истинското лице на Керем Санджактар. Разговорът му със секретарката беше показателен. Нямаше и следа от онзи изтънчен и фин господин. Лицето му, тонът, поведението -  всичко крещеше, че срещу нас стои един подъл лицемер и изкусен манипулатор или още по-точно - един психопат.
Цитат
Керем с бинокъл зад пердето,  направо  е "перде кириз"  по български
- много точно

А когато разнищвам образа и поведението  на Нур винаги се сещам за този цитат: "Обидата  има повече власт над жената, отколкото любовта, особено ако тази жена има благородно и гордо сърце!" Съжалявам само, че не запомних автора. Но мисля, че много приляга на Нур.

# 367
Димана, поздравления за изчерпателния коментар. Нямам какво да допълня.

В този епизод видяхме и истинското лице на Керем Санджактар. Разговорът му със секретарката беше показателен. Нямаше и следа от онзи изтънчен и фин господин. Лицето му, тонът, поведението -  всичко крещеше, че срещу нас стои един подъл лицемер и изкусен манипулатор или още по-точно - един психопат.
Цитат
Керем с бинокъл зад пердето,  направо  е "перде кириз"  по български
- много точно

А когато разнищвам образа и поведението  на Нур винаги се сещам за този цитат: "Обидата  има повече власт над жената, отколкото любовта, особено ако тази жена има благородно и гордо сърце!" Съжалявам само, че не запомних автора. Но мисля, че много приляга на Нур.

Еми, Hug благодаря!

Цитатът е прекрасен и много точен, но се отнася само 50% за Нур в частта на благородното и гордо сърце. Да, в момента обидата има власт над любовта, но репликата й, че трябва да се освободят един от друг е много точна, защото ако тя не си тръгне, няма да може Ийт да се освободи, а ние видяхме какво той изпитва в реалността от това премеждие.Нищо не й каза при раздялата им пред болницата, после видяхме как, след като Иджлял го натисна и му каза и верни неща, той някак смекчи тона пред Иджлял и каза, че ще си отгледат двете деца заедно, като не иска игри. Тогава как е възможна връзка с Нур?Да, връзка може, ако Нур приеме факта да е спокойното пристанище при нужда, да е втората и винаги отстъпващата, когато първата го вика. А ние знаем, че първата го вика нарочно, за да дразни и елеминира втората. Но това той не го слага на сърце в момента, а иска да покрие и двете ситуации.
Отново ще кажа - патова ситуация, от която няма измъкване, ако някой не се оттегли доброволно. В случая благородната Нур го прави, заради децат, което ясно заяви на Керем, но с голяма болка. Мислите й бяха при Ийт, а казваше, че ще се разделя с него, за неговото добро . Този глас излизаше от нейните уста, но тя не го чуваше.

А дали сме  виждали първата снимка? Аз не помня да съм я виждала  и затова я поствам.

А това дете било на Алмеда малкото братче

Последна редакция: пн, 15 яну 2018, 23:52 от Dimana-nova1

# 368
Димана,
Цитат
Цитатът е прекрасен и много точен, но се отнася само 50% за Нур в частта на благородното и гордо сърце. Да, в момента обидата има власт над любовта, но репликата й, че трябва да се освободят един от друг е много точна, защото ако тя не си тръгне, няма да може Ийт да се освободи, а ние видяхме какво той изпитва в реалността от това премеждие.Нищо не й каза при раздялата им пред болницата, после видяхме как, след като Иджлял го натисна и му каза и верни неща, той някак смекчи тона пред Иджлял и каза, че ще си отгледат двете деца заедно, като не иска игри. Тогава как е възможна връзка с Нур?Да, връзка може, ако Нур приеме факта да е спокойното пристанище при нужда, да е втората и винаги отстъпващата, когато първата го вика. А ние знаем, че първата го вика нарочно, за да дразни и елеминира втората. Но това той не го слага на сърце в момента, а иска да покрие и двете ситуации.
Отново ще кажа - патова ситуация.

уважавам и ценя мнението ти, но  тук  просто не съм съгласна. Няма да се аргументирам, защото се страхувам, че ще разкрия бъдещи събития, а не желая да ядосвам момичетата, които не са гледали целия сериал.

Спокойна нощ на всички!

# 369
Еми, аз в момента разсъждавам върху досегашните събития. Опитвам се да не намесвам предстоящото, като не включвам в коментарите си  обобщени изводи от изхода на сериала..
Знаеш, че съм Нурка Joy Joy и ще съм в нейна защита, защото знам накъде отиде краят на сериала.
Когато гледах за първи път сериала много се ядосвах на Ийт, че направи този ход с второто дете.Освен, че не разреши на Иджлял да направи аборт, а започна да и говори така, че тя прие това като някаква надежда.
Дори такъв разговор имаха преди тя да тръгне към клиниката за аборта . По пътя тя си спомняше неговите думи как ще бъде баща на това дете, как ще го гледа също като Мерт  и т.н. Тогава тя реши да направи номера със съобщението и той пристигна в болницата да я спре.
В такава ситуация какво трябва да направи Нур, като вижда колко е отговорен Ийт кам Мерт и още едно дете. Нали трябва да се определят кой къде е в този триъгълник . Кой от тях тримата ще направи първа стъпка към раздяла или кой ще определи позициите на двете жени и мъжът? Нима може една жена като Нур да се съгласи на това положение? Тя го обича и изпитва болка от тази любов и именно, защото го обича иска да го освободи от себе си, за да остане  той в семейството си при двете си деца.Това, ако не е любов във всички измерения какво е? Затова написах кое приемам от цитата за Нур.
Това, че имаме различни мнения много ми харесва и дано не те напрагям. Знам, че си Ийтка  Joy Joyи това ми допада, защото ми е приятно да си коментираме за нашите влюбени от различни гледни точки.

едно забавно гифче
https://vk.com/doc102047407_457908015?hash=fac9e4caf7dc9cbd01&am … b4d8977a3f6184fa4

Лека нощ

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 01:01 от Dimana-nova1

# 370
      Димана, в темата ние споделяме своите чувства, мисли и преживявания, свързани със сериала. Съвсем естествено е мненията ни да се различават. Всеки от нас пречупва видяното през своя поглед, съобразно възрастта си и житейския опит. Но никой няма право да налага своето мнение, отричайки казаното от друг.
       Уважавам и високо ценя всяко изречение, написано в темата от всички момичета. Но ме подразни твоята категоричност в това изречение: "Цитатът е прекрасен и много точен, но се отнася само 50% за Нур в частта на благородното и гордо сърце.", което ми звучи като 100% отрицание на това, което аз съм споделила.

Не ми остава нищо друго, освен да ти се извиня за причиненото неудобство!

Последна редакция: вт, 16 яну 2018, 01:26 от Emiliya

# 371
  • Пловдив
Здравейте, момичета  Hug
И аз не съм съгласна, че цитата важи за Нур. И не смятам, че това, което прави е от обида. Ако беше само това, тя щеше да приеме предложението на Керем в началото, когато шока от предателството беше най-голям, това гнева и обидата бяха най-големи. Сега тя точно започна да се успокоява, а даже и осъзна, че все още много обича Ийт. За мен, единствената причина да се отдръпне толкова точно сега, беше ужаса който й причинява мисълта какви са последствията за Мерт. Тя понесе достатъчно трудности, и съм убедена, че ако бяха само за нея и Ийт тя щеше да продължи да ги понася без да се отдръпе изцяло. Плаши я не отговорността, която Ийт трябва да понесе и ако Мерт приемаше по по-лек начин раздялата, мисля че Нур би приела това, че Йит отделя време и за другото си семейство.
Така че, аз лично си оставам с усещането, че Нур се отдръпва не заради обидата или трудностите в отношенията им при тази ситуация, а защото доброто й сърце не може да понесе да причинява такова страдание на дете и то на дете, което тя искрено обича.

# 372
  • в кукувиче гнездо
Само мен ли ме дразни изключително много Нур? Държа Йит под дъжда, прави се на интересна, после го гледа болен. Еми много тъпи постъпки. Въобще държанието ми й идва в повече.

# 373
  • On the sea
Добро утро момичета! Аз снощи не успях да изгледам сериала по БТВ, но бързо влязох в час с вашите страхотни анализи от различни гледни точки. Аз съм 50 на 50 не мога още да се определя повече Нурка ли съм или Ийитка. Опитвам се да ги разбера и двамата и гледам да запазя баланса. И да ви се похваля снощи изгледах с удоволствие последната серия, като преди малко повторих последните 20 минути. Мъчно ми е, че няма да има повече, но мисля сега да изгледам първите серии. Единственото нещо което бил ви споделила в аванс е, че нашето момче е още по-красиво в последните серии Heartbeat, останах без думи направо. Въпреки, че го изгледах, ще продължа да следя темата с огромен интерес, защото има много детайли, на които може би не съм обърнала внимание. Пожелавам ви приятен ден, за някои снежен, за други не толкова.

# 374
Мен лично Ийт ме ядосва.Прекалено е мек с леля си и Иджлял.Знае, усеща, вижда че му въртят номера, че играят игрички и освен малко по строга забележка нищо не прави, а в същото време иска Нур да се съобразява едва ли не с всичко ставащо около него.
Нур пък от своя страна в стремежа си да му покаже, да му докаже че се е променила, че вече е свободна и самостоятелна е на път да направи най голямата глупост.

Общи условия

Активация на акаунт