Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 640
  • 762
  •   1
Отговори
# 45
Аз имам чисто нови 2 тубички Аирол купуван от Гърция август месец.. Понеже имам и трета която сега мъча от септември месец и не е ясно дали ще го продължа заради силно изразените при мен странични ефекти... Та ако някой иска мога да му пратя едно от моите кремчета... Проблема е, че живея в Белгия и трябва да я пратя по пощата от тук... Ако някой е съгласен да поеме пощенските разходи, ще дам Аирола за 3 евро, цената за която е купен... Просто като ви чета колко е сложно поръчването, а моите стоят и надали ще им дойде времето...Grinning

# 46
Момичета, има ли някой, който ползва третиноин 0.1% по-дълго време да разкаже как се чувства кожата в дългосрочен план?

# 47
  • Бургас
Здравейте,
Ползвам третиноин 0,05% почти от година вече. Доста бавно го въведох, като до края на лятото си стоях на 3 пъти седмично. Но покрай споделеното от Миоки придобих смелост Simple Smile
 Сега съм на следния график:
- три поредни дни третиноин, на следващия мезотерапия с ампула, след нея млечна киселина на Ординери
- пак три поредни дни, след това Алелаинова киселина
Сутрин използвам ЕУК около 5 пъти седмично, 2-3 пъти седмично Витамин С 23% на Ординери.
Яд ме е, че не съм се снимала нито в началото на годината, нито сега, при увеличаване на мазането 6 пъти седмично, но определено кожата ми е доста свежа Simple Smile

# 48
LennyGF, аз ползвам 0,1% от месец, което не е дълго време изобщо, но мога да кажа, че разликата между 0,1% и 0,05% е като между никакъв третиноин и 0,05%.

Странични ефекти - в общи линии същото като на старта с 0,05%. Трябва да хидратирам интензивно, за да туширам сухотата и опъването. Минералните слънцезащити, които бяха спряли да ми изсушават, отново ми сушат много.
Докато с 0,05% нямах никакво белене, с 0,1% ми се появи около устата. Не е непрекъснато, но през някой и друг ден се появяват люспи.
От време на време ми се появяват раздразнени участъци, но го отдавам на комбинацията с други продукти. Имах същите когато ползвах само 0,05% в началото. Особено ако прекаля с киселини или ексфолиране на бузите и по линията на челюстта.

Ефект върху кожата - докато с 0,05% черните точки изчезнаха, с по-високата концентрация, порите се свиха. Не са изчезнали напълно (не вярвам, че някога ще се случи да изчезнат), но определено са по-прибрани. Кожата на бузите ми продължава да се опъва в добрия смисъл на думата и сутрин е като напомпана. Лицето особено в долната половина е супер стегнато, не опънато от сухота тожата е като гумена - твърда и еластична. След като се измия сутрин обаче, трябва да хидратирам много, защото иначе започвам да я чувствам опъната.

От време на време, когато преценя, че ми идва в повече, връщам на 0,05% за вечер или в Т зоната мажа 0,01%, а на бузите 0,05%

Алина, може ли да кажеш как ти се отразява ЕУК? Искам да го пробвам, но не смея все още. Имам другия антиоксидант, който понякога има много добър ефект и ми успокоява кожата - в смисъл, цвета е равен без зачервявания и някак "свети", но понякога ми суши или допринася за изсушаването, а на шията ми дразни и зачеврява кожата. Става на червени петна и сърби.
Също и витамин С, кога го ползваш в режима си, на коя стъпка?  bouquet

# 49
  • Бургас
Миоки, ЕУК не ми суши кожата, която обаче по принцип рядко се засушава, дори след третиноина.
По същия начин като при теб - става мекичка, сияйна, освен това нали го дават да прави кожата по-устойчива на слънце.
Обаче един два пъти след ЕУК сложих NMF и се зачервих, а уж би трябвало да няма реакция с този крем.
Мисля да си взема и другия антиоксидант с ферулова киселина и да го ползвам заедно с Витамин С, нали това било най- добрата комбинация.
И витамин С, и ЕУК, си ги ползвам като единствена стъпка сутрин преди слънцезащитата, кожата ми не понася много мазила, веднага лъсвам.
Два пъти седмично сутрин ползвам и онова ексфолиращото чудо, което обсъждахте по-рано Simple Smile

# 50
Сега като каза и при мен се случи зачервяване след като използвах в комбинация с овлажняващия фактор. Thinking

Аз за това искам да ползвам антиоксидант - заради увеличението на ефективността на слънцезащитата, обаче често забелязвам кир ефект като ползвам серумите на Ординери под слънцезащитата. Успявам някак да избегна този ефект като че ли като ползвам резерватола след серуми и преди продукти с масла или слънцезащита, но това сушене ме изкарва извън кожа. Ще трябва да потърпя докато премине този ефект. Тамън се бах фикснала с 0,05% и сега наново Simple Smile

Как ти се струва ексфолиращото? При мен работи само когато имам люспи по лицето. Ползвам го само тогава, иначе не забелязвам някакъв друг ефект. Пробвах си го на краката онзи ден и не изкара почти никаква кир. Струва ми се, че е най-ефективно на местата с най-тънка кожа - около устата, шия и бузи.

# 51
  • София
Момичета привет от мен. Вече няколко пъти пробвах диферина и кожата ми се чувства доста добре-няма Белене, изсушаване, нито дразнене, просто огнищата от пъпките са доста успокоени.  Като цяло лицето ми е доста спокойно и мисля да увелича дозата. Кожата ми е ужасно мазна и твърда, ползвам доста хидратиращи кремове и добра слънцезащита и предполагам затова така добре ми понася диферина. Определено съм доволна Blush

# 52
Диферинът го спрягат много добър против акне генерално. За съжаление няма достатъчно изследвания дали е толкова добър колкото третиноин, за против бръчки за сега. Това, че е по-достъпен би бил голям плюс, но явно ще трябва да чакаме Simple Smile Хубаво е, че го вкарваш постепено и съм сигурна, че щом ти понася добре и има ефект, скоро ще се похвалиш с чиста кожа  Simple Smile

При мен от два дни има голяма промяна, кожата ми като че ли прескочи периода на дразнене и вече не е така опъната както и раздразнените участъци които имах по бузите близо до ушите ги няма. Може да е и заради маслата които ползвам вечер или ако не от тях, да са допринесли. Взех си Марула на Ординери и едно скъпарско което заглеждам отдавна и хванах случайно на половин цена и няма в състава етерични масла. Азиатските слънцезащити също не ми опъват толкова. След като и минералните спрат, бих кзала, че кожата ми се е адаптирала към крема/гела в случая/.

# 53
  • варна
Огромно БЛАГОДАРЯ на момичето,което похвали пилингите с киселина!Моя е на Мизон от Ензо.Страхотен ефект!Малко да видя,че се беля,нанасям на суха чиста кожа,потърквам не повече от 20-30 секунди и от беленето няма и следа!Много съм доволна.
Препоръчвам!

# 54
Кой точно е този пилинг?
Виждам Mizon Apple Smoothie пилинг за лице , Mizon Multi Function Formula почистваща пяна , Mizon Clean почистваща пяна и пилинг със сол от Мъртво море с дървени въглища?

# 55
  • варна
https://www.enzo.bg/mizon/apple-smoothie-piling-za-lice/?gclid=E … EYASABEgLiwvD_BwE
 Това е.Първото от изброените от теб.

# 56
# 57
Само да вметна, че тези пилинги не са с киселини. Не знам как се водят точно и дали са химични или физични без частици, но както Catalano спомена, се водят нещо като гомаж май.

# 58
  • варна
Май,май е така...Подвеждат ябълките в името,които аз свързвам с ябълчена киселина Laughing

А може ли някой,който е ползвал Aven cleanance 30 spf  да каже как се държи под фдт при мазна кожа.Хвърлила съм му око,че съм се превърнала в арабкиня с  тия шалове на главата ,за да крия лицето.

# 59
Според мен тези пилинги са физични. Ексфолиацията става на физичен принцип. Те са с алкохол и стоят течни. При употреба алкохола се изпарява (като в същото време той разтваря нечистоии) и останалите вещества (основно карбомера) се втвърдява. В същото време ние трием по лицето и при втвърдяването си те улавят меъсотия и мъртва кожа и тези нечистотии засъхват в топчетата които се образуват. На същия принцип, но много по-хард, работят и тези пилинг маски, сещате се, които се нанасят като течност, стоиш 10 минути, тя се втвърдява и я отлепяш после като тиксо от лицето си.

Общи условия

Активация на акаунт