Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 690
  • 762
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Мноооого ви благодаря за подробните обяснения bouquet Сега разбирам, че е възможно и неволно някак да съм разреждала ретиноида.

# 106
А аз като измия, после минавам с един тоник с розова вода (от БГ). Изчаквам 30 мин и тогава нансям тритиноина. Дали обърквам нещо? Не че съм спряла да се беля де, но да попитам за всеки случай. После след час два мацвам масло от жожоба, че си усещам лицето сухо.

# 107
Не мисля, че объркваш нещо. Идеята е кремът да има непосредствен контакт с кожата, за да няма бариера за проникването на активното вещество. Тониците и флоралните не представляват такава бариера, както предполагам и воднистите серуми, така че, няма проблем да се ползват преди третиноин. Така или иначе ретиноидната киселина си е доста активна и е трудно да бъде блокирана, според мен.

# 108
  • София
Извинете, но нещо не схващам. Как се очаква Аирола да ми заглади бръчките под очите, като първо ми прави такива.  newsm78 Каквото и колкото и често да мажа под очите, новите бръчки са факт.  Sad

# 109
В общи линии и грубо казано, активното вещество в крема, кара клетките в дермата да се делят и действат като по-млади, кожата да произвежда повече от типичния за възрастта ѝ колаген. От там и редуцира отпускането и образуване на постоянни гънки при липса на изражение.
Увеличеното количество на бръчките забелязваш, защото кожата е суха. Сухотата е един от страничните ефекти на крема и преминава със системно използване във времето.

# 110
Налага се да спра тритиноина за седмица. Взех си час за химически пилинг и ми казаха, ако позлвам да го спра за седмица преди това. Чудя се кога после ще мога да подновя. Аз ще попитам де, но ми е любопитно.

# 111
Вероятно седмица след него. Зависи от пилинга де.

# 112
Казаха ми някакъв лек към среден ще е. Щом ще мога да се върна на работа след това  newsm78

# 113
Тогава вероятно ще е гликолов. Те ще ти кажат колко време да си на пауза, но ако е лек, няма да е повече от седмица 99,9% съм сигурна.

# 114
  • тук и там
И аз започнах да се беля.Не ми харесва как изглежда кожата ми в момента.Със какво ексфолирате кожата-без да предизвикате дразнене?Аз имам един ексфолиант -уж е със съвсем малки частички, обаче  яко пламнах след него и после всичко ми щипе на кожата.Искам да махна тези кожи,но без да предизвикам допълнително раздразнение.Някой за  нещо на Боди шоп беше споменал?Може ли линк към продукта.Благодаря.

# 115
Ето този и на Бодишоп https://www.thebodyshop.com/en-gb/face/exfoliators-masks/drops-o … id-peel/p/p002288, но има и доста други по-евтини варианти. Мисля в края на предната тема ги обсъждахме.
Аз го ползвам около 2 пъти седмично. Не дразни, но и не смея да прекалявам с него. Слагам го на суха кожа и масажирам леко, без да търкам.
От време на време слагам сутрин, серума на Ординери с млечна киселина. Казват че помагал да не се натрупват много мъртви клетки, но и с него гледам да не прекалявам - не повече от 2-3 пъти седмично.

# 116
  • тук и там
Благодаря,Миоки. Аз във вечерите в които не ползвам айрол,ползвам един нощен крем на Неострата със киселини.Имам и млечната на Ординери -но киселините, на мен поне, не ми помагат за махането на тези кожички.Ще пробвам на Боди шоп или ще потърся подобен продукт.

# 117
да, потърси си нещо на gommage принципа да изтрива. Точно в края на предната тема се раздумахме за тях. Аз си взех на Peter Thomas Roth’s, но разбрах че е скъп за БГ. Гледам и Guinot имат. Абе има вариянти от евтино до скъпо. Пробвай нещо.

# 118
Благодаря,Миоки. Аз във вечерите в които не ползвам айрол,ползвам един нощен крем на Неострата със киселини.Имам и млечната на Ординери -но киселините, на мен поне, не ми помагат за махането на тези кожички.Ще пробвам на Боди шоп или ще потърся подобен продукт.
Да, киселините не махат люспите, но на теория помагат за образуване на по-малко количество, което трябва да се премахва с физични способи. Не знам дали това помага или не, но при мен рядко има видими люспи. Съвсем друг е въпросът, когато се опитам да сложа тониран крем  Mr. Green

# 119
Момичета дайте идея от къде мога да си взема без рецепта крем с ретинол, или някое от производните му? Гледам, че сте изписали вече 2 теми, така че ми е трудно да отсея това което ми трябва от всички постове.

Общи условия

Активация на акаунт