Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 684
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
Кремове с ретинОЛ има доста на пазара. Ако питаш за ретиноиди от сорта на тези, които по принцип са с рецепта, таме малко по-трудно. Опциите са от Гърция - продава се свободно в аптеките или онлайн.
Уточни, за кой вариант точно питаш.  Peace

# 121
Честно казано нямам представа. Преди много години съм ползвала Ретин А и с това се изчерпват познанията ми по темата.
Предполагам, че ми трябва 0.5% или 1%. Приемам съвети всякакви.

# 122
Значи питаш за третиноин/ретиноидна киселина. С 0,05% се препоръчва да се започне или 0,025%, ако имаш чувствителна и суха кожа. Щом си го ползвала в миналото, можеш да пробваш със средния %. Аирол (гръцкия крем) е 0,05%.
В България не го продават за съжаление и се налага да се правят еквилибристики, за да се добереш до туба.
Друг вариант е да си поръчаш от една испанска онлайн аптека, но доставката е малко солена - колкото цената на крема кажи-речи и не е икономически изгодно само една тубичка да се поръча. От друга страна имат и трите концентрации и няма да ти дойде на митница.

# 123
Не ми е проблем да поръчам от Испания. Кожата ми е по- скоро мазна. До сега ползвах крема за лице и очи с ретинол на Ла рош , но сякаш не го усещам.

# 124
Ето я аптеката, обаче гледам няма 0,1% в момента.
Щом си ползвала Ретин А, значи знаеш как се ползва, нали? И знаеш, че няма нищо общо с крема на Ла Рош, много по-силен е.
Моята нормална към мазна стана нормална към суха.

# 125
Благодаря, мисля да взема 0.025%.

# 126
Да, най-добре е да се започне с ниска доза и да не се маже всяка вечер. Например всяка трета или всяка втора, щом ти е към мазна кожата, ще е добре с 0,025% за около седмица-две, а след това както прецениш според реакцията ти.
Ако ти се стори в повече, може да разредиш, ако ти е добре да увеличиш честотата. Маже се корличество колкото грахово зърно за цялото лице. Няма нужда от повече, за да е ефективен, а ако сложиш повече може да си раздразниш излишно кожата.
Гледай да не попада крем в гънките на носа, около ноздрите, около очите прекалено близо и ъгълчетата на устата.

# 127
  • София
В общи линии и грубо казано, активното вещество в крема, кара клетките в дермата да се делят и действат като по-млади, кожата да произвежда повече от типичния за възрастта ѝ колаген. От там и редуцира отпускането и образуване на постоянни гънки при липса на изражение.
Увеличеното количество на бръчките забелязваш, защото кожата е суха. Сухотата е един от страничните ефекти на крема и преминава със системно използване във времето.
Благодаря Миоки! bouquet Сега ми стана ясно! Бях на път да се откажа, а това е единствения страничен ефект, който имам. Нямам белене, зачервяване, дразнене. Не ми излизат вече никакви пъпки, кожата ми има по-равномерен тен. Въобще, много съм доволна. Единствено очите ми изведнъж забелязах, че не изглеждат добре. Дано това да отшуми с времето. Удвоих овлажняването в тази област, пък да видиме.

# 128
Не бързай да се отказваш, щом иначе ти се отразява добре.
Препоръчвам ти, да мажеш сутрин хидратиращия крем на влажна кожа. Може или след измиване без да подсушаваш хубаво, или ако ползваш серуми преди това, вземи си някакъв спрей - розова вода или специален хидратиращ спрей. Пръскаш и отгоре слагаш крема докато не е изсъхнала кожата. Разликата е осезателна в резултата и кожата е хидратирана за по-дълго време. Малко повече време отнема втриването на крема докато попие, но резултатът си заслужава.

# 129
Момичета, къде по ред вкарвате мазането със серум вит.С?  Има ли опасност такъв серум да ми раздразни кожата, все пак е някакъв ацид? Аз не съм ползвала до сега такъв серум, освен един гел, който го дават при използване на апарат за лице с ултразвук. Пише че е с вит.С, но не виждам разлика с другия гел с ХК пак за същата цел...
Сега ползвам плодова 15% киселина през вечер и един крем с вит.А+Е като ги редувам и с други хидратиращи кремове... Та ми се иска да пробвам серумите с вит.С заради уж избелващия и озаряващ ефект, макар да не съм сигурна дали ще видя такъв ефект, а по-скоро да не си докарам някое ново изсушаване на кожата /заради което спрях третиноина/...  ooooh!
За или против серумите с вит.С сте?
Между другото загледах този серум, мисля е американски:

# 130
Аз в момента съм със серум вит.С на Timeless. Слагам сутрин, първото нещо след като си измия лицето. Воднист е, не ми щипе и суши и не прави кир ефект. Вечер само третиноин, вече никакви серуми и кремове с пептиди или други активни съставки. Слагам масло и отгоре или крем с уреа на Юсерин или Толериан ултра флуид на Ла Рош.
Ще се опитам да намаля продуктите до минимум и после да вкарвам 1 по 1 че тая сухота вече ме дразни.

# 131
Миоки, а има ли реална полза според теб от серумите с вит.С? Четох, че той бил много нетраен и в повечето продукти всъщност няма никакъв вит.С... Просто рекламен трик...Joy

# 132
Казват, че изсветлява и изравнява тена и предпазва от свободни радикали както и подпомага защитата на слънцезащитните кремове. Сега, дали е така и до колко, не знам.
Този серум на Таймлес много го хвалят американките. Аз от скоро го ползвам и не мога да кажа категорично има ли някакъв ефект. Той е с ферулова киселина и вит.Е е. Формулата му е копи на Скинсютикъл, който струва 150 долара  Crazy та се надявам да прави нещо, въпреки, че е 1/3 от цената на оригинала.
Ще кажа виждам ли резултати някакви като свърша 30-те мл.

# 133
Аз съм ползвала два продукта с вит. С. Единият е на Filorga - С-Recover, а другият на Obagi - Serum 20% Professional - C. Не видях никакъв ефект и от двата, и се чудя дали да търся други продукти, които да пробвам или просто моята кожа не се повлиява от серуми с вит. С.

# 134
Има и трети вариант, да се повлиява добре, но без видими признаци. Нали е антиоксидант - същото като астаксантин хапченцата. Аз пих 6 месеца и го спрях, и изведнъж ми се появи едно малко кафяво петно на едното слепоочие. Може и да е някакво съвпадение, но се появи когато спрях хапчетата. Утре си чакам новото шише със 180 капсули  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт