Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 687
  • 762
  •   1
Отговори
# 135
Ами то и аз в темата за Ординари споменах, че вече втора опаковка вит. С 23% ще почвам и ефект не мога да определя дали има. Освен, че все повече взе да ми щипе, а в началото не беше така, а уж има превикване. Би трябвало за 3 месеца да спра да го усещам. Но явно и с третиноина кожата става по-чувствителна. В други ден след пилинга, чак не ми се мисли и как ще си го сложа пак на лицето. Вероятно временно ще спра.

# 136
Най-добре да го спреш за малко, че да не си похарчиш кожата нещо. Аз на твое място бих си дала 1 седмица почивка и само силна хидратация.

# 137
Сигурно ще трябва да го спра, то така как щипе, а като мине киселината отгоре едва ли ще се търпи. А ако спра третиноина за 2 седмици, дали ще си опропастя досегашноте резултати, как мислиш? В смисъл забавяне ще се получи ли?

# 138
Не, не мисля, че ще си в регрес за една седмица нито без третиноин, нито без вит.С. По-сигурно е да не мажеш силни неща, за да не си опропастиш новата нежна кожа, която ще откриеш след като ти се обели старата.

# 139
Ще докладвам като мине процедурата. МНого ми е любопитно какъв резултат ще има. Дали въобще ще разбера нещо. Притеснява ме и дали ще ме боли, макар че ми казаха лек пилинг, но все пак 5 месеца съм с Ретин-А и ми е по-чувствително.

# 140
Няма да боли, по-скоро ще щипе/пари, но ако ти веят с нещо, трябва да е поносимо. Те знаят, че ползваш третиноин, нали?

# 141
Да, да знаят и ми казаха да го спра седмица преди процедурата.

# 142
Добре, значи вероятно са читави. Ще чакам резултати и впечатления. Питай какъв точно е пилинга - киселината и каква консентрация, и рН Simple Smile

# 143
Отдавна се каня да попитам-как и кога вземате астаксантина?Аз вземам по една гел капсула от 4мг.с храната/дне
вно.Не знам дали е правилно,а никъде не откривам начин на приемане.  Сlinique имат един бустер с вит.С,който използвах.За седем дневна употреба е един флакон и уж непосредствено преди нанасяне се активира.Не съм впечатлена.По-впечатлена съм от измивното прахче в еднократни дозички с вит.С.Но така или иначе третиноина има много добър ефект при мен.

# 144
Аз също взимам по 1 капсула на ден, но моя е 12мг. Въпреки това, препоръчителната доза била 4мг дневно от това което съм чела. Просто цената на тези които взимам ме устройва и са 180 капсули, а и отзивите са добри.
Аз имах мостричка на прахчето на Клиник с една поръчка. Приятно беше, но за цената си, не мисля, че си струва. Все пак стои на лицето не повече от 30секунди. Не вярвам да прониква чак толкова много в кожата, че да е ефективно. Може и да греша, но не ми звучи убедително.

# 145
А какви хубави странични ефекти има...
Decrease in blood pressure.
Increase in skin pigmentation.
Additional hair growth.
Changes in hormonal balance.
Lowered calcium levels in the blood.
Decreased libido.

# 146
Кое това?

# 147
астаксантин

# 148
От къде ги извади тези странични ефекти? Щото точно за намаляване на нетипичната пигментация го дават подходящ, не е вярно, че предизвиква пигментации.
Не съм забелязала увеличаване на растежа на косата или някой от другите изброени.

# 149

Общи условия

Активация на акаунт