Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 693
  • 762
  •   1
Отговори
# 150
Нищо от това не е доказано на практика. Това са репорти от хора, а не доказани ефекти в резултат на проучвания. Реално няма абсолютно сигурни данни като за повечето хранителни добавки между другото.
За това е добре да се чете преди да се взимат добавки и всеки да прецени, до каква степен биха били полезни или вредни за него.

Astaxanthin is LIKELY SAFE when it is consumed in amounts found in food.

Astaxanthin is POSSIBLY SAFE when taken by mouth as a supplement. Astaxanthin has been used safely by itself in doses of 4 to 40 mg daily for up to 12 weeks. It has been used safely in combination with other carotenoids, vitamins and minerals at 4 mg daily for up to 12 months.

Special Precautions & Warnings:
Pregnancy and breast-feeding: Not enough is known about the use of astaxanthin during pregnancy and breast-feeding. Stay on the safe side and avoid use.

https://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-1063-a … tname=astaxanthin

Ето и една статия с линкове към проучвания
https://www.healthline.com/health/health-claims-astaxanthin#supplement

# 151
Аз пих лятото около морето и ходенето ми в БГ една опаковка астаксантин 4мг. Вземах в началото по две на ден, после минах на едно. Не видях реално разлика, но не се пигментирах тогава.. Сега декември ходих на екскурзия, не беше слънчево както лятото, мазах 50+ фактор всеки ден и когато се върнах установих едно ново малко петно на единия клепач под веждата.. Може би наистина астаксантина действа, но си трябва натрупване... С едно-две хапчета няма как да стане... Сега зимата не го пия, но преди началото на летния сезон и многото слънце пак ще взема 1 опаковка...
Аз добавките съм намалила напоследък доста - в момента пия Приорин и едни капсули за очите. Взех омегите на Аквасорс, но май имам някаква алергия от тях, колкото дни реша да ги пия и после ми се образуват някакви вътрешни секрети в носоглътката и не мога да разбера защо така се получава... От време на време като се сетя пия и водорасли, но тях нещо все ги забравям...  Laughing

# 152
Момичета- искам да си купя добър нощен крем с висок процент  ретинол, моля за препоръките ви!

# 153
Ретинола е максимум 1% в кремовете. Третиноин, ретинол и други производни и без това се ползват вечер така че той ще си е нощен, дори и да не го пише изрично.
Коментирали сме - на Ординари са добри да започнете с тях, тъй като процента е изрично упоменат а цената е ниска - дори и да не ви хареса не е голяма загуба

http://theordinary.com/product/rdn-retinol-1pct-in-squalane-30ml?redir=1

Това но е като серум а не крем.

# 154
# 155
Оф знам че по принцип понятията "скъпо" и "евтино" са силно субективни но бива ли на Пола крема да е 53 паунда. Преди години когато излезе на пазара сякаш цените й бяха по-ниски, тя уж се бореше със заблудите в козметиката и как производителите печелят на гърба на клиента с евтини съставки продавани в скъпи опаковки....пък сега....хм....

# 156
Добре че излезе Ординери, че повече хора да имат достъп до добри съставки. Иначе примери за брутално скъпи продукти, които вършат същото като много по-евтини - пълно.
Честно казано, не мисля, че ретинола на Пола е по-малко дразнещ кожата отколкото 0,025% третиноин, а цените не могат да се сравняват.
Има и друг момент, третиноин в Щатите с рецепта струва около 100 долара и нагоре, а реално продукта знаем колко струва...

# 157
В амазона гледам има страшно много марки кремове и серуми с ретинол.. Известни и неизвестни...Човек да се чуди какво да си поръча... Аз ги проучвах доста, даже съм си запазила някои в уиш листата... Най-евтения е на Eveline cosmetics,  после ROC, Ren, Rau, Alcina, La roche-posay до супер скъпия Phyris...

# 158
Доста от тях са с ретинол палмитат, който на практика не върши нищо от гледна точка на противостареене, така че спрях да ги гледам отдавна.

# 159
Направих най-после тоя пилинг Grinning. Бая ме беше шубе я да не ме заболи, я да не се изчервя, я да не изгоря. И аз не разбрах с какво точно ми го направиха Embarassed. По-точно не запомних, не че не ми казаха Blush. От цялата работа запомних само че са ми правили медикал грейд химичен пилинг 40%. Това щипане дето го усетих, направо боб да яде пред вит. Ц-то на ординари. Едва едва нещо ми смъдна. Миризмата обаче беше убийствена (нещо между оцет и някаква химия, очите ми текнаха направо). Да съм стояла 3-4 минути според мен. След това неутрализираха. Попитах какъв pH ще ползват, не ми казаха, не знаели. Това ползвали (някакви кърпички) не знаела подробности. Каза ми да не си мокря лицето 2 часа. Намаза ме с някакви доста мазни кремове след това, от които не виждам и следа (мислех, че ще лъсна нещо, но не си личат), както и със слънцезащита, макар че днес тук е мрачно цял ден, като пред стъмване (пуста зима Sick). Следващия ми час е след 4 седмици. Според това как ще ми реагира кожата, щяла да прецени дали да увеличим процентите на киселината. В момента много се харесвам, понеже съм една опъната (бръчица не остана никъде Peace Peace Peace), а в същото време кожата е хидратирана, червена не съм. Щяла съм да се пообеля, но не много. Вит. Ц и ретин-А чак след събота да подновя. Това ми е опита с химически пилинг за първи път. Ще видим дали ще видя някаква разлика. Купих си три процедури, дано се обновя малко от малко.
(И продължавам да смърдя на нещо като чубрица и крем карамел..., че не мога и да се измия. Но търпи/смърди булка за хубост). Ще видим и как ще съм с подновяването на ретин-а, след пилинга.

# 160
Ха честито Simple Smile
ТСА ти е пилинга. Ще се обелиш прилично. И аз бих си направила, но още не съм се натъкмила.

# 161
Ооо много благодаря за наименованието на пилинга bouquet. Аз толкова се панирах, че от страх да я гледам в ръцете от къде какво вади, маже и маха, забравих и ума и дума Joy. Не чух нищо. Но много много ми харесва в момента кожата. Чак не искам да се мия (като махнеш миризмата която се носи от мен). Струваше си всеки похарчен цент за мен Peace. Как ще я опропастя тая красота с ретин-а пак, чак не ми се мисли (заради беленто имам в предвид). Но пак ще го връщам, след няколко дена. Може пък в комбинация с него да е такъв резултата. Вече 5 месеца минаха от как го почнах. Даже се чудя дали на всеки няколко месеца да не правя по един такъв пилинг (наред с ползването на ретин-а през ден). Айде аз сега пакет имам. Но като свърши след известно време пак да взема за едни три пилинга.

# 162
Ем, приеми, че трет. е инвестиция с първоначална вноска, която е малко неприятна  Laughing

# 163
Ефекта който виждате сега е временен и илюзорен. Това е просто мъртва, "изгорена" от киселината кожа, опъната заради сухота - затова е гладка и без бръчки. След няколко дни ще си проличи колко всъщност е суха и изгорена, когато започне беленето. Иначе първоначално усещането не е за сухота. Сега обаче поне с един удар ще се премахне всичко което така или иначе е щяло да пада дълго време заради третиноина.
Миризмата също е от изгарянето на кожата.

# 164
Да, да подготвена съм Simple Smile Пак ще докладвам резултата и след беленето какъв ще е.

Общи условия

Активация на акаунт