Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са страничните ефекти от третиноин и как кожата може да се адаптира към него?
Какви са препоръките за употреба на третиноин и как могат да се сведат до минимум страничните ефекти?
Как мога да получа крем третиноин/ретин-А в България?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са страничните ефекти от третиноин и как кожата може да се адаптира към него?
Третиноинът е лекарство, което помага за подобряване на текстурата на кожата, намалява бръчките и избистря тена. Въпреки това, той може да причини странични ефекти като сухота, чувствителност и повишен риск от акне. За да се адаптира кожата към третиноина, препоръчително е да започнете с ниска концентрация, постепенно увеличаване на честотата на приложение и използване на овлажняващ крем заедно с висок слънцезащитен фактор. Ефектите могат да се наблюдават след няколко месеца редовна употреба.
-
Какви са препоръките за употреба на третиноин и как могат да се сведат до минимум страничните ефекти?
Препоръчителните насоки за употреба на третиноин включват започване с най-ниската доза, постепенно увеличаване на честотата на приложение и използване на овлажняващ крем заедно с висок слънцезащитен фактор. За минимизиране на страничните ефекти се препоръчва прилагане на масло 20-30 минути след третиноин и избягване на масла, които запушват порите. Препоръчителният подход за използване на третиноин (диферен) включва постепенно въвеждане на продукта, избягване на прекомерно овлажняване след прилагането му и внимателно наблюдение на реакциите на кожата. Някои често срещани странични ефекти включват изсушаване, дразнене и образуване на белези, но те могат да бъдат ефективно управлявани с правилна употреба.
-
Как мога да получа крем третиноин/ретин-А в България?
-
Какви са основните характеристики на продуктите с ретиноиди и третиноин?
-
Какви са предупрежденията при използване на продукти, съдържащи ретиноиди?
. Бая ме беше шубе я да не ме заболи, я да не се изчервя, я да не изгоря. И аз не разбрах с какво точно ми го направиха
. От цялата работа запомних само че са ми правили медикал грейд химичен пилинг 40%. Това щипане дето го усетих, направо боб да яде пред вит. Ц-то на ординари. Едва едва нещо ми смъдна. Миризмата обаче беше убийствена (нещо между оцет и някаква химия, очите ми текнаха направо). Да съм стояла 3-4 минути според мен. След това неутрализираха. Попитах какъв pH ще ползват, не ми казаха, не знаели. Това ползвали (някакви кърпички) не знаела подробности. Каза ми да не си мокря лицето 2 часа. Намаза ме с някакви доста мазни кремове след това, от които не виждам и следа (мислех, че ще лъсна нещо, но не си личат), както и със слънцезащита, макар че днес тук е мрачно цял ден, като пред стъмване (пуста зима
). Следващия ми час е след 4 седмици. Според това как ще ми реагира кожата, щяла да прецени дали да увеличим процентите на киселината. В момента много се харесвам, понеже съм една опъната (бръчица не остана никъде

. Аз толкова се панирах, че от страх да я гледам в ръцете от къде какво вади, маже и маха, забравих и ума и дума
. Не чух нищо. Но много много ми харесва в момента кожата. Чак не искам да се мия (като махнеш миризмата която се носи от мен). Струваше си всеки похарчен цент за мен