Третиноин, Ретин А, Ретиноидна киселина, Ретинол - 3

• 88 667
  • 762
  •   1
Отговори
# 705
Моята гушка се сдоби със червеени сухи, сърбящи като лишеи след Аирол.Какво да мажа сега?С Фенистил позаяехнаха и не сърбят, но някои са си възпалени, други се усещат на допир?
А вратът го мазах два пъти през седмица, не съм прекалила Sad

# 706
бепантен - просто е вълшебен

# 707
Аз шията задължително я мажа с някакъв хидратиращ крем преди да намажа третиноин. Иначе, докато е възпалено мястото, спирам всички мазила и само хидратация. На мен 0,05% там не ми понасяше и веднъж седмично и за това минах на по-ниската концентрация.

За слънцезащитата, първо мисля, че "слънцезащита" трябва да спре да се използва като термин, а защита от слънчева радиация е много по-правилно. Същото е като радиацията - не се усеща, не се вижда, но нанася щети.
Ако си мислим, че като се намажем сутринта с крем и той ще действа цял ден, сме в голяма грешка. Едно, че с времето филтрите се разпадат и губят ефективност и второ, изтриват се от повърхността на кожата и в края на деня сме с дупки в защитата. Аз не бих разчитала дори и да не се мажа с третиноин, през лятото да е достатъчно едно мазане сутрин. Предпочитам да не нося грим и в един момент да спре да ми се налага да го правя, отколкото непрекъснато да се опитвам да поправям щети заради липсата на адекватна защита.
Аз лично ползвам кремовете заради противастареещия им ефект, а не толкова зарди петната, макар че проблемите са свързани.

# 708
Бепантен пробвай.На мен ми облекчава.

# 709
Благодаря ви! Хората само ми се блещят във врата, много зле изглежда:)))
На лицето имам само белене през няколко дни, пъпки си избиват, чакам да мине този период, пуснах си хпрмони също(на почти 41 г съм и казаха, че е акне на зряла възраст, именно заради хормоналниъе промени).
Мажа около очите, както и горен клепач, но и там виждам белене и засушаване, гпрния клепач се зачервява.Нормално ли е или да мажа по-рядко там?От поминалата неделя се мажа през ден, значи около седмица.

# 710
  • Prismatica Aerie
ДХ3, аз страдах доста от атопичен дерматит преди години и в острата фаза именно с червени и сърбящи лишеи ми е помагал единствено и само кортикостероиден крем. Да, да, знам колко е вреден и бла-бла, но не бих се поколебала да ползвам пак, ако ми се наложи. Говорим за 2-3 мазания макс и всичко минава. После поддържащата грижа е с други кремове, Bepanthen, Eucerin AtopiControl и др.

Защото на слънце усетих как се чувстват вампирите:) така де, вечната младост върви с пазене от слънце.
Joy Satisfied Heart

# 711
Catalano, имам и аз някакви кожни проблеми, в момента даже имам леко сърбящи засушени места около раменете и гърдите , в началото мислех, че и на врата е такова, но видях, че се появява след третиноина.
С какви кортикостероиди си се мазала?Аз също съм ползвала като се е налагало, но отдавна нямам в аптечката.Мислех си да си купя , защото мн. бавно минават тези петна.

# 712
  • Prismatica Aerie
Ползвала съм Локоид и Елоком. Второто тушираше червенините с едно намазване при мен. После мажех с това кремче няколко дни.
И други неща съм мазала, но тази комбинация съм запомнила като най-резултатна.

# 713
Да, да СЗ си трябва не зависимо с третиноин или без.
Предното лято не бях почнала още третиноина и разчитах на СЗ по ББ кремовете (30SPF). Е петносасх си се порядъчно по челото. Тази година съм с третиноин, който нямам намерение да спирам и ще съм много внимателна и далеч ПО-ОТГОВОРНА.

# 714
Мисля,че вече с Ла рош позето се сработихме.Халелуя:heart_eyes:
Експигмента също го вкарах и засега положението е под контрол,но да видим де.Да не урочасам работата.

# 715
Експигмент мажа и аз.Няма проблем.Явно само гуша и горен клепач не са ок от третиноина.

# 716
Шията не за всички е проблем, а и е възможно да се изгради толератнтност, но иска бебешки стъпки там.

На клепачите не бих слагала обаче. Прекалено рисковано ми се струва а и там няма никаква подкожна мазнина, която да играе роля на буфер за разлика от долния например.

# 717
И аз на гушката не толерирам третиноина,затова него го амжа по друг начин.Смесвам си в ръчичка третиноин и хидреан и мажа така.Може и да е грешно така,но е единствения начин,по който мога да мажа третиноин по гушката.На деколтето няма проблем с поносимостта.

# 718
И аз подобно, но първо мажа хидратиращия и почти веднага след това трет-а. Мисля скоро да пробвам ежевечерно мазане с 0,025%. До сега карах на през вечер и от време на време имах проблеми, но от известно се закрепи и нямам сърбежи и зачервявания, само е по-сухо, но то нормално.

# 719
Явно само гуша и горен клепач не са ок от третиноина.

моите стават чувствителни и без да ги мажа
но аз не ги мажа никога с никакъв крем

Общи условия

Активация на акаунт