Рецепти за православните пости - 2018 година

• 84 052
  • 381
  •   1
Отговори
# 345
Лютика от сухи чушки,праз и чесън(аз си добавих тофу)+постна питка с мая,салата от червено зеле-това ми е вечерята.
Утре ще правя  резенчета мандарини в натурален шоколад за всички(харесаха се).

Любимо нещо  по време на пости и не само ми е карамелизиран лук-обикновен или червен или праз задушен.Ям го на филйки за закуска,слагам в картофена салата+каперси или кисели краставички или зелени маслини+горчичен дресинг,запичам с леко сварени картофки на фурна или за плънка за бутерки и банички.

# 346
  • Sofia
Днес готвих любима супа у нас - доматена. И както обичайно толкова е проста, а толкова вкусна...
   Запържвам лук, след това чесън за кратко, картофи на дребни кубчета, сол, п-р, червен п-р, ч.л. захар. Добавям консерва домати (800г), които съм блендирала и варя на тих огън, накрая слагам и малко фиде и доста магданоз или босилек.
А след постите непременно пробвайте да застроите с разбито яйце, което сипвате направо в горещата супа, на тънка струйка, за да стане на  парцали. Simple Smile

# 347
Шотландски овесени бисквити

Направих бисквитите с кокосово масло/олио и се получиха също толкова чудесни и вкусни.  Пропорциите и технологията са абсолютно същите. Използвах пълнозърнесто пшенично и овесени ядки, както съм ги написала в рецептата.

# 348
  • През девет планини в десета...
Здравейте,
ще правя хумус /нахут, лимон, сусамов тахан и подправки/. Искам да ви питам колко време издържа без да се развали/вкисне/ защото ми се иска да направя по голямо количество и да си имам под ръка?

# 349
  • София
Аз съм яла хумус на 5тия ден и нищо не му е имало. Повече не е оцелявал в хладилника Simple Smile

# 350
  • Стара Загора
Аз повече от два дни хумус не съм държала .Колкото и да направя не остава, с лъжицата го ям директно Blush

# 351
  • София /Абсурдистан
Шотландските овесени бисквити какъв вкус имат - сладък или солен?

# 352
  • Sofia
Не знам за кои става въпрос, но все едно... просто, ако се направят без захар/друга сладост, са си солени и стават за заместител на хляба към ястие. Simple Smile

# 353
И всичката тая простотия от тая лигла , за да продаде суитшърт с една тъпа щампа!! Наистина не разбирам с кой акъл ще измисли всичко това, за да продаде най- скучното нещо на Света!!

# 354
- деликатно солен. Захарта по принцип може да се пропусне. Не са и с изявен солен вкус, като крекери и соленки. Те по принцип са чудесни за сервиране към сирена, но могат да се хапват и самостоятелно.

За Бъдни вечер тази година ще  приготвя традиционната бобена салата по този начин.

Салата от три боба

# 355
  • София
И всичката тая простотия от тая лигла , за да продаде суитшърт с една тъпа щампа!! Наистина не разбирам с кой акъл ще измисли всичко това, за да продаде най- скучното нещо на Света!!

Има ли вариант да сте объркали темата?

# 356
  • София
С какво замествате яйцата като спойващ елемент, например в кюфтетата от зеленчуци или постните картофени кюфтета? А що не и в сладкишите.

# 357
  • София
За зеленчукови кюфтета: картоф, овесени ядки.
За сладкиши: смлени чия или ленено семе, предварително желирани с двойно количество вода; намачкани банан, лъжица-две ядков тахан (кашу, фъстъчено масло, сусам)

# 358
  • София
За зеленчукови кюфтета: картоф, овесени ядки.
...

Овесените ядки напоседък нещо не мога да ги улуча, стоят ми като лигави и не мога да разбера защо.

# 359
  • Sofia
Овесените ядки напоседък нещо не мога да ги улуча, стоят ми като лигави и не  да разбера защо.
Не съм варила скоро, но имаше правило... ако се сложат да се варят в кипнала вода или в студена... в единия случай ставаха лигави, но не помня в кой точно. Wink

Общи условия

Активация на акаунт