Калориите броим и здравето ценим - тема 12

• 74 002
  • 732
  •   1
Отговори
# 585
И аз философствам повече в другата. Какви идеи търсиш? Не съм сигурна, че се чувствам готова да си изповядвам менюто всеки ден Joy
Но да се представя поне: 30 години, 160 см, 56 кг. Тренирам 5 пъти седмично спининг и Табата в зала. От началото на юли 2020 разтоварих 5 кг, но имах 2 големи дупки по няколко месеца, в които се храних интуитивно и на сляпо.
Дневно гоня 1200 ккал с идеята, че не смятам особено прецизно. Реалните може би варират около 1300-1400.

Днес на спининг оставих 455.
Закуска: Кафе с мляко, протеин, какаов мъфин 85гр
Обяд: 2 домата, 1 краставица, 2 варени яйца.
Вечерята е планирана да бъде салата айсберг. Не знам какво ще сложа покрай нея. Лаваш с разбит хайвер или пилешко бутче, вероятно.
Ако преритам преди нея - 100гр скир и ягоди.

Последна редакция: чт, 27 май 2021, 15:15 от evenfall

# 586
  • Denmark
Ее, страхотно, все пак има някой Blush
Кокосче, аз чета много от темите в този раздел, рядко пиша, защото съм в търсене на постоянен режим. Не знам как да се храня интуитивно, нека така да го кажа. Родих преди 9 месеца и вече съм на старите кг, даже един по-малко (58 кг/172-3 см), но наистина свалих около 10 кг, минавайки за кратко през всички диети Unamused
Сега последните, които вече от суета, искам да сваля преди морето. Реших да опитам да броя и ако не ме затруднява, след това ми се иска да ги задържа отново с броене, а не постоянно свали-качи, нова диета иии ми е писнало. Чак вече си мисля, че с главата не съм наред. На 26 години съм, но метаболизмът не ми е в прекрасно състояние. В момента тренирам тичане след почти проходило и много активно бебе и часове разходки с количката.
От 8 дни броя и всъщност от 59, четири дни вече задържам 58 кг, което много ме радва. Ако успея още 1/2 кг да махна, бих се чувствала чудесно, но иначе и сега съм доволна.
По принцип трябва да се храня с 1400, за да свалям по 0,5 кг, но рядко отивам над 1200. Това е временно де.
Днес съм си изпекла на грил тигана пуешко филе (400 гр) за обяд и ми остана и за вечеря с домат и сирене предполагам. Гледам да имам и нещо сладко, защото там ми е слабото място и ако го огранича съвсем, знаете какво ще стане в един момент Sweat Smile
Хапвам плодове също, овесени ядки с протеин (мисля,че го взех като идея от групата) сутрин и пия кафе с овесено мляко.

evenfall, честити минуси! Преди и аз посещавах табата клас, страхотно е и май в по-добра форма не съм била от тогава. За интуитивно хранене, твоето звучи много добре. Точно това и аз целя един ден. Simple Smile
Иначе покрай бебето съм имала дни и само на шоколад, което е... в миналото, надявам се.
Идеи,вдъхновение по-скоро, за рецепти, хапвания и така.

Само аз ли си умирам от глад след салата, пък и има доста калории със зехтин? Sweat Smile Предпочитам зеленчуци на пара с подправки. Heart
Доста се разприказвах Sweat Smile

# 587
И аз броя. На 1510кал втора седмица.
Искам да сваля 4-5кг бавно и трайно до началото на август.
Тренирам доста.

# 588
Дези, свали ли нещо досега?

# 589
Свивам се на обиколки, визуално се вижда изчистване, килограмите са същите. Седмицата ми започна с надвишаване, три дни хапвах повече. Изтощиха ме тренировките, и излязох от трапа с лъжица, но съотношението на макросите държах същото. Без боклуци, но два пъти обяд, и два пъти вечеря.
В неделя ще се снимам за протокола и изпращам мерки.
Ще се науча да ям по-малко, няма начин.

Не очаквам фрапиращо отслабване с това хранене. С фастове от 20 и повече часа + вгх ротация на около 1000-1100 калории свалих миналото лято за 1 месец до 48-49кг, но не желая да си го причинявам отново.
Бях се контузила тогава, и не можех да тренирам като сега, и се възползвах от прозореца.

# 590
Dez,а каква ти беше ротацията?

# 591
Ехаа, ама вие сте си заложили всички много ниски килограми. Аз на 170 съм падала веднъж до 58-59 и не бих казала ,че се харесвах особено. Не че после умишлено стигнах до сегашното си тегло де.- чревоугодник Simple Smile

# 592

0-0- 50-50-100-100-50-50--0-0, и пак......

Кокосче, аз съм 156см. На 48кг съм супер.

# 593
Dez, джобно гадже значи Relaxed
Аз по скоро  Marayah визирах, че сле а сходен ръст и мога да се ориентирам. Но все пак знам,че всеки си знае как се усеща и вижда във форма.
Желая на всички бързо и стабилно постигане на разултатите поставени като цел!
Аз да се отчета- от 4 дни броя, свалила съм 2 кг. Остават осеееем

# 594

0-0- 50-50-100-100-50-50--0-0, и пак......

А въглехидрата и мазнините колко ти бяха?И калориите като цяло.

# 595

0-0- 50-50-100-100-50-50--0-0, и пак...... Това е въглехидрата в грамове на ден.

А въглехидрата и мазнините колко ти бяха?И калориите като цяло.

С фастове от 20 и повече часа + вгх ротация на около 1000-1100 калории свалих миналото лято за 1 месец до 48-49кг, но не желая да си го причинявам отново.

Протеин над 100гр, мазнините варираха до 50гр според въглехидратите.

Последна редакция: пт, 28 май 2021, 16:10 от Dez

# 596
  • Denmark
Аз откъм мускулна маса съм много зле Sad иска ми се до променя това до края на тази година. Иначе и 63 кг съм била, но тренираща и се харесвах, а сега - мекичка. Sweat Smile Зависи също и от структура. Честити минуси! Доста бързо вървят, браво. Blush

Днес съм на тортила с пуешко и краставица и за вечеря пиле с домати и краставица и като гледам калориите, пак ще е в тортила Sweat Smile една междинна ще направя сега скир и ччереши. Калориите утре ще ги напиша, иначе за вчера 1135 и отново 58,4 кг днес сутринта.

Редактирам си поста, понеже никой не е писал след мен.
Вчера 1523 калории заради една протеинова вафла (дойде като подарък 😅) и сладолед.. 58,6 днес.

Закуска в 10 ч -50 гр овесени ядки и доза протеин.
За обяд няма да сме вкъщи, може и да го пропусна.
За вечеря ще пека на грил тигана останалото пилешко филе, но все още не знам какво ще е към него.

Последна редакция: сб, 29 май 2021, 11:13 от Marayah

# 597
  • София
Здравейте, това май е първия ми коментар по темата.  От около 4-5 седмици броя калории, като гледам да са около 1400, но имам дни с по 1600, а също и няколко с 1300. Броя ги с приложение и ползвам везна за грамажите. Вече съм свалила 4-5 кг - от 63 или 63.7 до 59. Ниска съм - 155 см, но не изглеждам трътлеста като за толкова килограми на тази височина. Все пак искам още малко да сваля. Досега не тренирах, но ще започна защото искам не само да отслабна, но и поддържам стегнато тяло. Обичам сладко и не се лишавам от него, но все пак опитвам да се храня главно здравословно и следя протеина.

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 16:58 от meoww

# 598
  • Denmark
4-5 кг да месец е страхотен резултат Blush успех и ще се радвам повече да се пише в групата Hands Pray
Аз втори ден съм 57 и нещо и съм много доволна Hands V раздвижих кантара с един ден ва 2500 калории и то предимно от сладко, но беше умишлено. Sweat Smile Имам дни на 1000, 1200, 1400. Като стигна желаните килограми, ще изчисля на колко задържам и ще продължа до броя.

# 599
meoww, това е много добър резултат за месец, даже за твоите скромни килограми е голям. Щом вече си под 60 кг може да направиш дефицита не чак толкова голям и да заложиш повече на тренировките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт