Калориите броим и здравето ценим - тема 12

• 73 817
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Кикоколин, ти си почти на течна диета. И да свалиш (а ще свалиш), няма да е задълго. Поне съкрати двете бири и яж протеин - немазно месо, яйца, парче кашкавал, зеленчук...

Не ми се яде в тая жега! Със салати и айрян се чувствам много добре! ... А и детето сега го няма, в хладилника имам само зеленчуци ,плодове и мляко. Абе....Решила съм да карам така известно време , пък ще видим! Благодаря за отговорите и успех в слабеенето на всички Smile

# 646
Пий от тези бири 0%, няма калории, няма проблеми. Или поне 1 обикновена бира и другите да са 0%. Няма как без жертви, съжалявам. Grinning Ама не жертвай храната, да не пишеш после в темата за косопада, съвсем искрено предупреждение. При мъжете е по- лесно, защото могат да изяждат повече калории от нас, отделно и нямат нужда от толкова мазнини колкото една жена. Жена на диета много трябва да внимава да не е в дефицит на важни елементи.
На тийнейджърката 2500 калории може да са й достатъчни ако бяга на ден по 3-4 часа. Иначе не виждам как ще отслабне с толкова. Кажи й че една средностатистическа американка изяжда по 1800 калории на ден, резултатите са ясни.

# 647
Днес кафе с малко мед ,както всяка сутрин, после айрян, 2 праскови, млечна салата на обяд до абсолютно засищане..Следобед кафе и праскова , довечера 2-те бирички и доволна салата моркови и цвекло с капки зехтин,лимон и чесън... Не съм се спряла да ям, а калкулатора ми го показва това като 1370 калории...Мисля че няма да стигна до косопад или друг проблем!Надявам се...КАк ви се вижда менюто ? Само да уточня, че просто това ми се ядеше днес, не че нещо специално съм го мислила да е нискокалорично. Според мен 1000 калории е чист глад ..И пак зависи от какво ще са набавени. Ще гледам
 бирата да е само една вече Smiley После сода с лимон! Супер алтернатива е.

Последна редакция: чт, 15 юли 2021, 16:18 от kikokolin

# 648
Аз съм честно казано втрещена от бирите, но сама попита. Не бих докоснала бира и с пръчка, ако искам да имам плосък корем. Калориите са без значение в случая.
Аз съм на пилешки гърди и зеленчук днес.

Вчера имах рожденик и изядох парче торта, въпреки че имам проблем с млечните и глутена. Но отделно от тортата храненето беше добре- кюфтета, салата, батати в еърфрайъра.

# 649
Момичета, идвам с един тъп но фундаментален въпрос Joy
Правя кюфтета от пуешко месо мляно. Едно кюфте сурово е 35 грама, изпечено е 22. Като сканиран бар кода на опаковката за май фитнес пал там са в сурово състояние макросите, нали? Демек нищо че ще изям 22 грама пиша 35 така ли?

# 650
Абе, Духче, туй кюфте толкова фрапираща разлика ли дава от 35 до 22 гр. Ми то ню-ню. В смисъл, ще те бъгне ли разликата в общия калориен прием? Аз бих писала 22, ама с цел да изям 4 вместо 3, примерно Grinning
И съвсем сериозно - смятам,  че изядената храна е 22гр., а не 35, ама да се изкажат и останалите.

# 651
Въпросът е принципен по отношение на месото като цяло, а в конкретния случай - да, ще бъгне цялата картина, защото не е едно

# 652
  • София
Калориите и макросите върху опаковките ( и в приложенията) се пишат за сурово състояние...

# 653
В момента не броя калории, но не става ли и в обработено състояние да се пишат ? Например за яйцата във фитнес пала си има въведени и варени. Също и печена пържола да речем.

# 654
Стават, но за пуешкото нямаше толкова опции

# 655
  • София
Ами значи: ако въвеждате "варено яйце" пишете 1 бройка или грамажа за вашето варенето яйце (ако го мерите). Но ако ще ползате баркода на някоя храна, данните са за сурово състояние. Сурова кайма, суров картоф и тн. Ако в приложението изберете "печен картоф" или "печена пържола" въвеждате грамажа за печен. Но най-точно се измерват калориите като въвеждате грамажа и данните в сурово състояние.
А пък ако въведете грамажа за печения продукт и данните за суровия (от баркода), ами на практика послъгвате 😀 Пример: въвеждате "картоф" ( по подразбиране суров). Грамажа за печен картоф е да кажем 100 гр, а за суров 200 ( това е само пример). Ами така може да се получи дори голямо разминаване, ако въведете 100гр. Ох май звучи доста объркано, ако може някой да го обясни по-разбираемо, бих се радвала 😀 Просто чрез обработката се променя грамажа, но данните са за сурово. Иначе някой храни имат и данни за приготвеното си състояние на опаковката и ясно пише, че данните са за приготвено. Но това е по-рядко.

# 656
Честно казано разбрах, но сутринта много рано прочетох, че калориите в приложенията се пишат за сурово състояние и после схванах, че иде реч и за опаковките... пък не мога да редактирам... 😂

# 657
И аз да се разпиша при вас. Имам да свалям не малко килограми. Започнаха да ми тежат сериозно, а и вече играят лоша роля за самочувствието ми.
 Изтеглих си приложение за проследяване на дневния бюджет калории, започнах да правя и упражнения вкъщи, отново с приложение.
 Предстои ми почивка, може и да не е най-подходящия момент сега да започвам, но ми писна да отлагам.
Ами това е от мен, ще се радвам да има с кого да споделям прогрес и неволи в това приключение- влизане в по-добра форма.

# 658
Добре дошла! Няма нужда да отлагаш до почивката, понеделник, първо число следващия месец. Да, там може и да изпуснеш броенето и/или дефицита, но като се върнеш продължаваш по график - и такива дни ще има, важното е да не значат край. Hug
Аз съм тук, броя си, най-накрая и ММ спечелих за каузата. В магазина е пълен сеир - чете етикети и преоткрива света Joy
Моите калории варират в различни периоди от месечния цикъл. В момента съм на първа седмица, когато традиционно не съм гладна и държа между 800-1000. Вчера около 850:
З: кафе с мляко
О: пилешко бутче
Преди тренировка: фрапе с мляко без захар
След тренировка: протеинов шейк с мляко и банан
В: пилешко бутче и 3 малки домата

Някой чел ли е как се смятат нужните калории и респективно дефицита при хора с повечко наднормено тегло - около 32% телесни мазнини и около 30 кг за сваляне? Малко съм в дилема какво да правя ММ, защото различните калкулатори дават ужасно различни стойности за неговите параметри.

# 659
Здравейте, има ли такива от вас, които използват заместител на 1 хранене? Търся заместител, който да не е с вкус на шоколад, ягода или ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт