Калориите броим и здравето ценим - тема 12

• 73 987
  • 732
  •   1
Отговори
# 630
При продължителен строг дефицит и наистина ниски подкожни мазнини спира цикъла.
Много спортистки имат този проблем, като всеки организъм е различен, и толерансът към ниските подкожни мазнини е различен. Как ще реагира твоят организъм не се знае.
Аменореята (липса на цикъл) е типична за жени с нисък процент подкожни мазнини.
За мен феноменално тяло имат профи боксьорките, като моята ми каза, че 2 години не е имала цикъл, когато е била в невероятна визуална и спортна форма.

Аз нямам подобни проблеми, нито съм имала някога, но и на много нисък процент мазнини не съм била.

# 631
И аз съм била 6 месеца без цикъл, бях тийнейджър. Когато започнах да се храня нормално се възстанови.

# 632
Привет ! След гледане на 100 калкулатора дето ми показват различни неща, реших да ви питам, пък ако някой му се занимава- нека отговори. На 36 години съм, 165 см, 72 кг. Работя зад бюро но ходя  до работа ( а когато имам време- и по разходки) , средно по 9000 крачки имам на ден. Трябва да сваля 10 кг (според калкулаторите и според мен Smile ), но и на 5 ще съм доволна! Искам да броя калории, но немога да се ориентирам много добре. В момента ги докарвам до 1400- 1500 старая се много да не са повече от това. Според вас ...Ще ми се случат ли нещата и горе долу след колко време? Евентуално.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 10:59 от kikokolin

# 633
  • Sofia
Според мен ще се случат, но няма да са десет кг, определено. Ти сама ще усетиш като стигнеш плато и може би тогава ще трябва да увеличиш дефицита Simple Smile

# 634
Според мен ще се случат, но няма да са десет кг, определено. Ти сама ще усетиш като стигнеш плато и може би тогава ще трябва да увеличиш дефицита Simple Smile

Признавам си без бой, че немога да се откажа от бирата, особено лятото....Иначе ям само кисело мляко и салати, някой плод от време на време...Нито сладко,нито хляб..Даже сладолед не съм си купила още това лято (изяждам по 1 кутия на 3 месеца Smile ) Та бирите се старая да са най много 3 броя и без мезе ! И все пак...калориите летят много нагоре от тях. ... Май ще си ходя дебела... Satisfied

# 635
  • Sofia
Три броя е много, това са си над 500 калории. Аз вечер пия сода, правя си късно кафе и успявам да мина само с една.

# 636
Три броя е много, това са си над 500 калории. Аз вечер пия сода, правя си късно кафе и успявам да мина само с една.

630 калории са ,ако трябва да сме точни.... Pensive То аз вкъщи може и да мина с една, ама сега по често се излиза в тоя сезон и ...
Трябва да помисля за някаква алтернатива...

# 637
  • Бургас
Момичета, може ли съвет за тийнейджърка, имаща да сваля 20 килограма, в момента твърди, че кара на около 2500 калории дневно, според нея това било нормално, казвам й, че са много, но приблизително на колко трябва да падне в началото, за да не умира от глад и все пак да отслабва

# 638
  • Denmark
2500 калории от нормално хранене без джънк е голямо количество храна. Трябва малко повече информация като години, ръст и килограми за съвет, но все пак около 1600 би трябвало да е нормално хранене (месо, зеленчуци, плодове и полезни въглехидрати) и да сваля. Нека и другите кажат Rolling Eyes

Относно бирата - трябва да прецениш,  кикоколин, дали храната ти е по-важна или бирата. Аз свалях докато си пиех вино, но ми влизаше в позволение калории. 😊 Беше ми гладно докато ми се посви стомаха малко, а сега не ми се пие толкова, защото съм си гладна Grinning

# 639

А колко трябва да е този дефицит, за да се "случат нещата", както казваш? Т. е. според теб колко калории трябва да имам на ден?

# 640
  • Sofia

А колко трябва да е този дефицит, за да се "случат нещата", както казваш? Т. е. според теб колко калории трябва да имам на ден?
Тези 600+ калории от бирата влизат ли в 1400-1500?

# 641
С тази бира пикочна киселина изследвала ли си? Защото и ММ така всичко си даваше, само нея - не, ама като му светнаха изследванията бързо се мотивира.

# 642

Тези 600+ калории от бирата влизат ли в 1400-1500?

Да. Останалите 800-900 са разпределени между кисело мляко на айрян наработа + 1-2 сезонни плода, кафе с много малко мед и  салата домати,краставици,чушка и маслини + няколко капки зехтин вечер. Вода- по 2 литра на ден.

И мисля така да се храня поне до 7 август, когато излизам в отпуск Smile

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 13:24 от kikokolin

# 643
  • Бургас
2500 калории от нормално хранене без джънк е голямо количество храна. Трябва малко повече информация като години, ръст и килограми за съвет, но все пак около 1600 би трябвало да е нормално хранене (месо, зеленчуци, плодове и полезни въглехидрати) и да сваля. Нека и другите кажат Rolling Eyes
девойката е на 16, 158 см, 78 кг,   някаква форма на вегани са родителите, почти не яде месо, зеленчуци също малко, основно консумира плодове, картофи, ориз и тестени

# 644
Кикоколин, ти си почти на течна диета. И да свалиш (а ще свалиш), няма да е задълго. Поне съкрати двете бири и яж протеин - немазно месо, яйца, парче кашкавал, зеленчук...

Общи условия

Активация на акаунт